vaclav píše: ↑30.1.2025 7:58:06
Jaroslav píše: ↑29.1.2025 20:50:56
no vzhledem k tomu, že v celé ČR jsou ročně dva (slovy dva) mrtví v důsledku překročení rychlost na dálnici, tak si to myslíš špatně... zoufale špatně...
s těmi radary to je pořád dokola... jak s malými dětmi.
tato dálnice je soukromá a majitel bude platit obrovské pokuty v případě její nesjízdnosti. ten radar tam není jen a pouze aby zachraňoval životy. mě například nasere i nehoda klidně bez zranění, která ale na půl dne zablokuje dálnici. zatím to vypadá, že efekt měřených úseků je v tom, že provoz je naprosto plynulý bez rizikových událostí. a to je špatně?
a ještě dotaz - jak rychle jezdíte třeba v holandsku, anglii nebo ve skandinávii? jestli teda vůbec trochu cestujete z české kotliny?
k dotazu na plynulost provozu - ano, představa vyšší bezpečnosti v momentě kdy jedou všichni stejně rychle je špatně. Každý má jinou přirozenou rychlost, jiné momentální rozpoložení a jiné auto. Když budete lidi nutit jet jinou rychlostí než jim v danou chvíli vyhovuje, tak u těch co by raději jeli pomaleji zvyšujete riziko nezvládnutí situace, u těch co by raději jeli rychleji zvyšujete riziko nevěnování se jízdě, tedy hlavní příčinu nehod. Statisticky tedy s plynulostí provozu nemáte pravdu - není to nejbezpečnější.
Odpověď na dotaz jak v zahraničí cestuji je jednoduchá - hlavně bezpečně

Ke zvídavému dotazu zda cestuji z české kotliny Vám mohu s úsměvem říct, že jenom to co jsem nacestoval za poslední 3 roky Vy určitě nenacestujete za celý život
MPMP píše: ↑30.1.2025 20:52:25
Jaroslav píše: ↑29.1.2025 20:50:56Rozumím ale tomu co říkáš - té touze některých jedinců perzekuovat za bezdůvodné blbosti druhé a léčit si tak vlastní komplexy...
Nikoliv, nerozumíš tomu, co píšu - já nemám touhu nikoho perzekuovat, já jsem pouze rád, že všichni jedou +/- stejnou rychlostí (max. zákonem povolenou) a tudíž se nemusím bát, že mě cestou sestřelí nějaký spěchálek.
Když takhle pojedou všichni (a na D4 to vypadá, že se tak zatím děje), budu spokojený i když nikdo nezaplatí na pokutách ani korunu.
Pokud jsi přesvědčený, že limit 130 km/h na dálnici je špatně, nadávej na zákon, který jej stanovuje, ale nenadávej na stát, že si dovoluje dodržování zákonů vymáhat!
Přístupovat k maximální povolené rychlosti stylem "na zákony kašlu, jsou to blbosti" a následně se rozčilovat, že si nekdo jejich dodržování dovoluje kontrolovat, považuju za chování nehodné člověka 21. století žijícího v Evropě ve velmi bezpečném státě. Čím více se zákony nebudoiu dodržovat, tím větší džungli si tu vybudujeme a tím méně se nám tu bude líbit - aspoň mně určitě.
HOWGH
...ano, toto je moderní přístup 21. století... nejdříve prosadit naprostou blbost a pak ji ještě úpěnlivěji perzekuovat bez ohledu na její závažnost. Co na tom, že každý ví, že to je blbost... je to zákon. To je to volání zakomplexovaných s malými pindíky o kterém jsem mluvil. Děkuji za skvělý příklad.
jenom pro připomenutí... Ta parádní bezpečnost na francouzských dálnicích, kde si policejní stát absolutní represí vynucuje stejnou a bezpečnou pomalost 120 km/h všech vozidel podle statistik znamená o 50% vyšší nehodovost, než je v té šílené džungli na německých dálnicích kde si každý jede vlastní rychlostí a tedy ho může kdokoliv jak píšete "sestřelit".
Ale co na tom, že bez represí je to bezpečnější, důležitější je to všem pořádně nandat!