Nic jiného nedává v nejbližších 148 letech smysl.
Jestli se měly KV obchvátit mezi Prahou a Německem, pak měla D6 vést do D7 a po 13 kolem KV do Němec.
Presna tak, proto vyhrala varianta tunel.
Tunelu ani severniho obchvatu se lazenska voda netyka, viz mapa ochrannych pasem:
...jenom že stávající trasa = 80 km/h, tunel = 80 km/h, tedy dopravní přínos minimalní. Stačí tedy za zlomek ceny zkapacitnit stavajicí trasu a výsledek bude fakticky stejný...Aram96 píše: ↑5.2.2025 15:27:13 Za mě je tunel tak nějak jediné řešení, které alespoň trochu pomůže a dává smysl.
Proto ten můj příspěvek před týdnem, že obchvat prostě nebude dávat smysl nikdy.
Jsem víceméně mile překvapen, že se řešení tunel vybralo.
Jak to bude vypadat technicky, s připojením dvojek, s případnou úpravou ramp Praha-Sokolov v MÚK 13x6, to vše už je na debatu další.
Ve smeru od I/13 tomu tak byt nemusi, viz studie:
Hlavní komunikace je navržena jako směrově rozdělená místní rychlostní komunikace kategorie MR4d(c)
-/19/80(50) s návrhovou rychlostí v tunelové části 80 km/h. MD ČR aktuálně prověřuje možnost zvýšení
rychlosti v tunelech na 100 km/h, v případě kladného výsledku prověření by bylo případně možné
uvažovat s vyšší rychlostí i v této variantě.
...no... pokud počítám správně, tak by to zrychlilo dopravu o cca o 30 sekund.NoOne píše: ↑5.2.2025 23:45:46 ...
Ve smeru od I/13 tomu tak byt nemusi, viz studie:Hlavní komunikace je navržena jako směrově rozdělená místní rychlostní komunikace kategorie MR4d(c)
-/19/80(50) s návrhovou rychlostí v tunelové části 80 km/h. MD ČR aktuálně prověřuje možnost zvýšení
rychlosti v tunelech na 100 km/h, v případě kladného výsledku prověření by bylo případně možné
uvažovat s vyšší rychlostí i v této variantě.