PPP na D4 - provoz
Re: PPP na D4 - provoz
Lenny: nečetl jsi pozorně, popisuji situaci, kdy PŘEDJÍŽDÍM a následně uhýbám ihned jakmile to je možné. Za "možné" ovšem nepovažuji vklínění mezi 2 auta jedoucí o 20 km/h pomaleji než já, to je pravda.
Netuším, proč požadavek na jízdu MPR +20 by měl mít přednost před mým požadavkem na jízdu MPR.
Netuším, proč požadavek na jízdu MPR +20 by měl mít přednost před mým požadavkem na jízdu MPR.
Já si ledacos pročetl (příspěvky pár dní zpět) a okomentuji pouze jednu myšlenku, kterou tady ledaskdo mylně "propagoval".
Stejně se asi bude diskuse přesouvat ..
Souvislý proud vozidel jedoucí dlouho stejně rychle a do 130 km/h a bez předjíždění je pro bezpečnost provozu daleko horší než právě rozmanitý provoz (někdo 110, někdo 130, někdo 150). Vy co jste tímto opěvovali můžete hádat proč. Mluvím teď o situaci, že takhle jede celá dálnice a jedete tak hodinu dvě v kuse. Myslet si, že tohle je nalezený grál, je hodně chybná myšlenka, ne však patrná na první pohled.
Stejně se asi bude diskuse přesouvat ..
Souvislý proud vozidel jedoucí dlouho stejně rychle a do 130 km/h a bez předjíždění je pro bezpečnost provozu daleko horší než právě rozmanitý provoz (někdo 110, někdo 130, někdo 150). Vy co jste tímto opěvovali můžete hádat proč. Mluvím teď o situaci, že takhle jede celá dálnice a jedete tak hodinu dvě v kuse. Myslet si, že tohle je nalezený grál, je hodně chybná myšlenka, ne však patrná na první pohled.
Aram96: a ten komentář k citované myšlence?
zákon ale stanovuje stát
úplně stejně bylo nezákonné i opuštění republiky
a na drátech se i střílelo
má být toto příměr, že dokud se "hříšníci" na dálnicích nestřílí, tak se nic neděje
ano, ten zákon je špatný, absolutně neodpovídá technickému pokroku, ale zákonodárci ( státu ) to není jedno, jemu to vyhovuje
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
skoro bych řekl, že jsem to jáMPMP píše: ↑31.1.2025 12:17:04
Ani ne, ale minimálně 1x týdně při výjezdu z Prahy po D11 mám za sebou "na nárazníku" nějakého spěchálka. O bezpečné vzdálenosti nelze mluvit ani omylem, v okamžiku, kdy je možno se zařadit do pravého pruhu a začnu s tímto manévrem, mi div neurazí levý zadní roh auta, jak zrychluje hned jak zapnu blinkr, aby po cca 10 s prudce brzdil, protože dojel dalšího předjíždějícího.
ačkoli i já mám to auto budící respekt
a nestává se mi to 1x týdně, ale každý den několikrát
klasika, Počernický zářez, vpravo NA 80kmh
vlevo ekologové - tzn.100kmh
přeci nebude řadit z 6 na 5 nebo nedej bože na 4, aby mu to začlo zrychlovat
takže reálně se ke 120kmh přiblížíme až u pumpy, kde ovšem kamioňák má potřebu pustit "kolegu" z připojovacího, takže ten vláček, který skoro konečně dosáhl zákonného limitu, prudce brzdí na 83kmh
a pak se někdo diví, že na těch 2km, kde je reálný třípruh, se zrychluje i hodně přes 200kmh
což se následně setká s kamioňákem, potřebujícím pustit "kolegu", co se připojuje na exitu Jirny a máme z toho krásnou nehodu a přetíženou II/611
a to jen proto, že všichni jeli tak bezpečně
Mike: kdo jel "bezpečně" - ty s tou dvoustovkou? To, co popisuješ, je asi tak na 5 pokut, ale nijak to nesouvisí s předjížděním stotřicítkou se spechálkem na nárazniku, které jsem popisioval já. Já tam totiž jezdím až po dopravní špičce, takže to není 83 versus 110, ale 100- 110 versus 130 v levém. A přesto...
-
Pirát z D4
Fórum sleduji dlouho anonymně, ale až tato diskuze mě přinutila se registrovat.
Ve 3 ráno měřit na dálnici úsekovým měřením je prostě nesmysl - je vidět, jak závislá společnost na všemožném nařízení a nesmyslných zákazech jsme. Pokud tu někdo operuje se zákonem, tak i zákon pamatuje například na materiální aspekt přestupku.
Největším přínosem pro plynulost a bezpečnost provozu na dálnici by bylo, kdyby se všichni naučili jezdit vpravo respektive zbytečně neblokovat levý pruh, který je určený pouze pro předjetí. Zdárným příkladem je právě D4, která má nízký provoz a stejně člověk dokáže jet vlevo ve vláčku několik kilometrů.
Ve 3 ráno měřit na dálnici úsekovým měřením je prostě nesmysl - je vidět, jak závislá společnost na všemožném nařízení a nesmyslných zákazech jsme. Pokud tu někdo operuje se zákonem, tak i zákon pamatuje například na materiální aspekt přestupku.
Největším přínosem pro plynulost a bezpečnost provozu na dálnici by bylo, kdyby se všichni naučili jezdit vpravo respektive zbytečně neblokovat levý pruh, který je určený pouze pro předjetí. Zdárným příkladem je právě D4, která má nízký provoz a stejně člověk dokáže jet vlevo ve vláčku několik kilometrů.
máte možnost zamakat a změnit to. zavést neomezenou rychlost na dálnicích. co vám v tom brání místo tohoto (dříve hospodského) dnes internetového tlachání? do té doby platím 130. bohužel nebo bohudík, mě je to jedno, respektuji to.
důkazem, že to jde, je příklad vpuštění motocyklů do bus pruhů v praze po vzoru anglie.
(další, co by se mi líbilo po vzoru anglie, je zrušení povinné autoškoly).
ale zpět k tématu. výsledkem radarů na D4 je plynulý provoz bez nehod, který si zatím všichni chválí.
více už k tomu nemám co říci. nebudu zde dále reagovat. (to totiž když se v rozumné diskuzi objeví primitivní hlášky tipu - na hranicích se střilelo a byl to taky zákon, to je opravdu žumpa internetu, kam se nenechám stáhnout).
následující OT příspěvky byly přesunuty sem. Jirka L.
důkazem, že to jde, je příklad vpuštění motocyklů do bus pruhů v praze po vzoru anglie.
(další, co by se mi líbilo po vzoru anglie, je zrušení povinné autoškoly).
ale zpět k tématu. výsledkem radarů na D4 je plynulý provoz bez nehod, který si zatím všichni chválí.
více už k tomu nemám co říci. nebudu zde dále reagovat. (to totiž když se v rozumné diskuzi objeví primitivní hlášky tipu - na hranicích se střilelo a byl to taky zákon, to je opravdu žumpa internetu, kam se nenechám stáhnout).
následující OT příspěvky byly přesunuty sem. Jirka L.
Můžete mě prosím nasměrovat někam, kde najdu bližší info k měřeným úsekům (kilometráž)?
Hledal jsem, nenašel ...
Díky ...
Hledal jsem, nenašel ...
Díky ...
Re: D4 obecně
Nemate nekdo ten clanek cely? Jinak je to presne jak se cekalo a nevim, proc se nekdo divi. Stejne jako Predotice pred x lety a vlastne i Mirotice.
odemknutý článek
„Dálnicí nás úplně odřízli.“ V obcích kolem nově otevřené D4 krachují podniky
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/daln ... 4BC800EB91.
Snad to bude fungovat, službu printfriendly jsem teď nějak nedohledal.
„Dálnicí nás úplně odřízli.“ V obcích kolem nově otevřené D4 krachují podniky
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/daln ... 4BC800EB91.
Snad to bude fungovat, službu printfriendly jsem teď nějak nedohledal.
Mnohokrat dekuji 
Klasické nářky, tisícům lidí bydlících kolem původního hlavního tahu tato dálnice uleví, dalším statisícům řidičům bude sloužit a zkrátí dobu cestování, ale Franta z trafiky v Čimelicích už neprodá tolik kartonů cigaret a místní restaurace orientovaná na zastydlé lufťáky už neusmaží tolik kuřecích plátků se sýrem a broskví a kdo ví kolik takových tragických osudů ještě napočítáme na prstech ruky druhé...
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Nejen, že o tom desítky let věděli a mohli se připravit. Já je nelituju už z toho důvodu, že dálnice měla být podle původních plánů hotová již před 15-20 lety a o tuto dlouhou dobu otálení stát živnostníkům prodloužil fungování jejich provozoven.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
-
1975
Na druhou stranu, tyhle fňuky tak nějak rituálně ke každému otevření patří, asi jako kladívka a papaláši s projevy...Za pár dní po tom neštěkne pes a pojedou se jiné HLP (=hluboké lidské příběhy) - třeba se bude měnit čas, bude málo sněhu nebo moc snhěu nebo tak.RedBaron píše: ↑12.2.2025 14:44:40 Klasické nářky, tisícům lidí bydlících kolem původního hlavního tahu tato dálnice uleví, dalším statisícům řidičům bude sloužit a zkrátí dobu cestování, ale Franta z trafiky v Čimelicích už neprodá tolik kartonů cigaret a místní restaurace orientovaná na zastydlé lufťáky už neusmaží tolik kuřecích plátků se sýrem a broskví a kdo ví kolik takových tragických osudů ještě napočítáme na prstech ruky druhé...
a teď si představ, žes tu prosperující hospodu před 15lety prodal, protože tu bude dálnice a nebude kšeft
a šel si stoupnout do fabriky k pásu..
to bys dnes musel bejt na**nej, ne jako ti, co si u Vinoře na poli postavili vilku a dneska si tam vyřvou tunel
a šel si stoupnout do fabriky k pásu..
to bys dnes musel bejt na**nej, ne jako ti, co si u Vinoře na poli postavili vilku a dneska si tam vyřvou tunel
Počkat! Pokud před 15 lety prodal prosperující hospodu, tak to muselo něco hodit. Kupující si musel mezitím poradit třeba s EET a covidem, takže si nejsem jistý, že ten tehdejší prodávající nějak extra lamentuje 
Ano, pojďme se divit že nám dálnice vezme zákazníky..... A teď si bude nadnárodní OMW stěžovat že mu kšeft bere nadnárodní Shell 
Restauracím vzal kšeft pro změnu zlý nadnárodní Burger King
Zajímalo by mě kdy podobné stížnosti zazní i z vesniček u D3. Třeba Pletka v K. Újezdu, teď mu sebrali I/3 a za pár let mu seberou v Češňovicích I/20.
Restauracím vzal kšeft pro změnu zlý nadnárodní Burger King
Zajímalo by mě kdy podobné stížnosti zazní i z vesniček u D3. Třeba Pletka v K. Újezdu, teď mu sebrali I/3 a za pár let mu seberou v Češňovicích I/20.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
A před pěti lety..."Jeho součástí bude i obchvat Čimelic, na který se místní těší, protože silnice vede přes obec."
https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/z ... zpravy_khr
Stejný nářek se kdysi dááááávno nesl i z Mirotic a nakonec se místní, jak obyvatelé, tak podnikatelé adaptovali na ten menší provoz.....
https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/z ... zpravy_khr
Stejný nářek se kdysi dááááávno nesl i z Mirotic a nakonec se místní, jak obyvatelé, tak podnikatelé adaptovali na ten menší provoz.....
Adame díky za připomenutí situace tvým postem !! Jak píše pan kolega 1975 HLP jsou o 180 ´ otočené. To je a bude s každou otevřenou dálnicí 
A je tu další problém
Obyvatele obcí na Písecku trápí hluk z nové dálnice
https://www.jcted.cz/pisecke-postrehy/8 ... e-dalnice/
Obyvatele obcí na Písecku trápí hluk z nové dálnice
https://www.jcted.cz/pisecke-postrehy/8 ... e-dalnice/
Nerestce a Rakovice budiž, k těm se D4 opravdu přiblížila. Ale Mirotice ?
K těm se dálnice nepřiblížila ani o 10m.... Spíš tady někoho trápí hluk už několik let a otevřenou dálnici využil jako záminku.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
Ale hlavně je potřeba měnit metodiku měření...My si myslíme...