[D1] Opravy a údržba dálnice mimo modernizaci
Re: [D1] Opravy a údržba dálnice mimo modernizaci
Ať tak nebo tak, celá laguna je ještě v místě kde je správce TSK Praha. Takže můj tip je, že zanedbaná údržba vpustí. TSK s tím mívá občas docela problém, s údržbou kanálových vpustí.
Takže tady máme nachystáno na opravdu nedávno opraveného... Jel jsem kolem poledne kolem od Brna, co se tam děje teď asi ani moc nechci představovat, vypadá to, že to stojí už od D11...
D1 na výjezdu z Prahy uzavřena. Z kamionu se vysypaly těžké železné pásy, doprava kolabuje
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-z-k ... .seznam.cz
P.S. Kdo si pustí to video, tak uvidí, jak ti projíždějící kolem asi stálo ještě málo, protože čumí co se stalo a nejedou...
D1 na výjezdu z Prahy uzavřena. Z kamionu se vysypaly těžké železné pásy, doprava kolabuje
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-z-k ... .seznam.cz
P.S. Kdo si pustí to video, tak uvidí, jak ti projíždějící kolem asi stálo ještě málo, protože čumí co se stalo a nejedou...
Jak se toto může proboha vysypat ?
To mi hlava nebere .. to snad nemohlo být zajištěno ani dřevěným klínkem, natož něčím, čím se to jistit má.
9 tun se vysype ?
To mi hlava nebere .. to snad nemohlo být zajištěno ani dřevěným klínkem, natož něčím, čím se to jistit má.
9 tun se vysype ?
Povrch kolem Brna v úseku 196 - 204 se začíná rozpadat. Kdyby tam bylo CB kryt, tak by se to nestalo. 
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Tak mohli to doplnit na "na síti X (dříve Twitter)", bylo by to stylové...K havárii došlo kolem půl jedenácté dopoledne na silnici č. 1 (dříve D1) ve směru z Prahy na Brno. ... informovali hasiči na síti X.
Tak je tam 80 a A15, uplácali to provizorně lopatama.
no degradace betonu na D48 z Rychaltic do FM v pravém pruhu po 12ti letech je také výživná, už je tam značka pozor hrbol, a už ty kusy prasklého betonu látají asfaltem ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Příspěvek jsem smazal kvůli použití vulgarismu a je mi už jedno, že se tím ztratí kontext, vyřešte si to sami. Jirka L.
-
evilcleaner
dneska jsem po tom jel - chci věřit tomu, že to nikdo nepřevzal, jenom se to zprovoznilo a bude se řešit reklamace. horší rovinatost obrusu jsem ještě asi u nově provedené vozovky neviděl. kdybych nebyl líný, tak bych napsal na provozní úsek ostravské správy ŘSD, co to má znamenat...
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
souhlas, taky jsem tam včera večer jel a jedním slovem katastrofa. I decka v autě se ptaly, po čem to jedem...
koní pod kapotou není nikdy dost 
Začíná se dobře rozpadat úsek km 196 - 204 vlevo. To by se u betonu nestalo.
Jenom ať zustane kontext 341Km ve směru na Ostravu. Dal bych video z prujezdu, ale to bych dostal perma ban 
Mimochodem jak je to dlouho, co se opravovaly AB přechody kolem mostů a na nich v celém úseku od Lipníku po Ostravu? V pravém pruhu v obou směrech jsou nepěkné boule, deformace a díry po celém úseku, a to myslím není tak dlouho... 3-4 roky?
koní pod kapotou není nikdy dost 
Vcera jsem jel kolem Bravantic na Ostravu. Ta nedavno opravena estakada pres Bilovku se bude reklamovat?
Byl jsem tady trochu sprostši na stav opravy, tak nam tady nesedi kontext. Ano řešime to výše.
Profičel jsem se Bělotín - Brno přes Přerov a je to hnus velebnosti. Kolem Kojetína je stav D1 jako starých úseků na konci 90.let a to tam ani není plný provoz, který se dá čekat po dokončení Ří-Př. Do roka a do dne od plného provozu se tam bude řešit podélné rozpadání CB. Očividně udělali soudruzi chybu nejen v pokladu ale i v provedení CB. Není možné, aby při deklarování bezvadnosti CB 30 let byl takový stav bez plného zatížení. Podobný problém i když ne v takovém rozsahu je mezi Dobrou a Hnojníkem, o opravách přechodů mostů nemluvě. Očividně se ukazuje, že CB není taková hvězda, jak nám tady lobby tvrdí. Už teď se za opravy vydává tolik, že jedna vrstva asfaltu by vyšla nastejno. A to nemluvím o poruchách tlumičů na autech, které jsou škodní událostí díky stupidní technologii stavby, ale nepočítají se. Jak to, že AB povrch nejstaršího úseku D48 FM-Dobrá přežil vše co ten další úsek a bez ztráty kytičky a následný opěvovaný CB je k pláči?
Soutěží se oprava "D1 Oprava CB vozovky v km 241,5 - 246 L+P". Bude odfrézováno 8,5 cm CB krytu a položeno 9 cm AB vozovky.
Neni možne že by tu horskou drahu před Klimkovicemi opravili ?
- Přílohy
-
- 20250412_084320_copy_1000x462.jpg (99.5 KiB) Zobrazeno 2173 x
Jak to vypadá s tou opravou D1 kolem exitu 244 směr Ostrava? V březnu se dle info výše soutěžilo, zatím se nic neděje. Viz průjezd z Mořic na D1 směr Ostrava, kde jsou vidět ty značné deformace v oblasti příčných spár, které jsou odfrézovány a vyplněny živičnou směsí... Už když se úsek stavěl, přišlo mi divné, že téměř pod každou čerstvě vyfrézovanou spárou v CB krytu byla prasklina zbylé části betonu až k podkladu... Jezdil jsem se na stavbu kolem roku 2003 dívat a toto mě hned zaujalo...
https://youtu.be/SXdxMCwVbdA
https://youtu.be/SXdxMCwVbdA
MZK se taky řeže jako CB kryt.
Ale tohle je přece účel těch spár, aby to prasklo celé.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...