[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)

Odpovědět
darwousek

Re: [D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)

Příspěvek od darwousek »

Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
michal

Příspěvek od michal »

Bude to krásný úsek! :twisted: :jidlo:
Hajecky

Příspěvek od Hajecky »

Zrovna na to koukám, aktualizace o zelené pásy a ten brutální val u Běchovic :))
michal

Příspěvek od michal »

To je dobrá šílenost... :roll: Ale ještě šílenější je, že směr od Brna z D1 na D11 směr Běchovice nemá průběžný pruh... :crazy: Resp. možná to mezitím už někdo změnil, ale vůbec nechápu, jak to vůbec mohl někdo navrhnout??? :crazy:
kot

Příspěvek od kot »

Podstatné u této pěkné vizualizace je, že výstavba je konečně již v běhu... :D Máte někdo uloženo v paměti jak vysoký má být ten val u křižovatky ? Ať už tam bude nebude sjezdovka :lol:
Jirka L
Moderátor

Příspěvek od Jirka L »

michal píše: 4.3.2025 21:04:22 To je dobrá šílenost... :roll: Ale ještě šílenější je, že směr od Brna z D1 na D11 směr Běchovice nemá průběžný pruh... :crazy: Resp. možná to mezitím už někdo změnil, ale vůbec nechápu, jak to vůbec mohl někdo navrhnout??? :crazy:
To samozřejmě platí, kudy by to mělo vést? Mě napadá snad jen tohle (na mapách.cz je špatně větev 511-ŠR). Ale to by zasahovalo do toho megavalu. Do Běchovic se ale pojede po nové I/12 a do D. Počernic přes ŠR. Nevidím v tom problém.
michal

Příspěvek od michal »

Pardon, já samozřejmě mluvím o múk Modletice, to jsem jaksi opomenul dodat. :D :oops:
Přílohy
YouTube.jpg
YouTube.jpg (149.78 KiB) Zobrazeno 5808 x
PetrN

Příspěvek od PetrN »

Michale naštěstí už v zadávací dokumentaci to bylo jinak než v té vizualizaci, to by bylo upřímně velká blbost mít v kolektoru 2 pruhy a jeden od D1. V zadávačce je to takto, což zdaleka není také ideální řešení, ale to se tu již před časem řešilo, s tím že rozplet od D1 do dvou směru D0 by měl být vyznačen jinak než v zadávačce (na obrázku vpravo nahoře).
Lepším řešením z hlediska připojení jak zde navrhoval Aram by bylo přímo napojit kolektorový pás již někde kolem staničení 76,8 do hlavního pásu, aby se rampa od D1 mohla plnohodnotně připojovat ve dvoupruhu.
modletice.png
modletice.png (536.58 KiB) Zobrazeno 5672 x
Sněhulák

Příspěvek od Sněhulák »

Nemůžu se zbavit dojmu, že odbočení z D1 bude jedna dlouhá šňůra kamionů, které se budou rozjíždět oběma směry na D0, a tím může kolabovat ten kraťoučký průplet od Říčan. Snad tam budou nižší intenzity díky otevření jiných nájezdů na okruh od Říčan, ale dle aktuálního stavu z toho mám obavy. Hlavně, že už se staví, tohle si nějak sedne - nebo taky ne, a uvidí se.
koní pod kapotou není nikdy dost :)
michal

Příspěvek od michal »

A že jsem tak smělý, proč nemůže být na konci toho kolektoru levý pruh na Plzeň, prostřední na Plzeň i Běchovice a pravý na Běchovice? Proč se to zas tak nesmyslně zúží na jeden pruh, aby se to hned rozšířilo na dva, aby pak ten pravý skončil? To jsme se fakt pořád nepoučili? :crazy: :crazy: :crazy: Jako chápu, že to je starý projekt, takže délka připojovacího pruhu je ještě z doby R1. I když nechápu, že se třeba tohle nepředělalo, když se stejně jelo od začátku. Ale budiž. Alespoň to "nalajnování" by mohlo být trošku poučenější z předchozích nezdarů....
PetrN

Příspěvek od PetrN »

michal píše: 5.3.2025 9:13:40 A že jsem tak smělý, proč nemůže být na konci toho kolektoru levý pruh na Plzeň, prostřední na Plzeň i Běchovice a pravý na Běchovice? Proč se to zas tak nesmyslně zúží na jeden pruh, aby se to hned rozšířilo na dva, aby pak ten pravý skončil?
Vždyť jsem teď psal že ten rozplet má být jinak než je v zadávačce, kterou jsem sdílel. Mělo by to právě být ze třech pruhů na 2+2, tuším že to sem psal mapman, ale nedaří se mi to teď dohledat, ani v sousedním vláknu k MUK Modletice :?
michal

Příspěvek od michal »

No jinak ještě neznamená, že takto (lépe)... :D :D :D Ale děkuji především za naději, že ten pravěk se řeší! :) :ok: To Aramovo řešení by bylo za dané situace ideální, místo na to je a intenzity na té vratné rampě od Průhonic na Běchovice asi nebudou nějak dramatické.
PetrN

Příspěvek od PetrN »

Na to připojení vratné rampy od Průhonic na D0 ještě před připojením přímé větve od Brna by tam rozhodně bylo spousta místa. K tomu by bylo fajn provést mírné rozšíření a vytvořit odbočovák pro proud od Říčan směr Praha zde: https://mapy.cz/s/bufuhetera tak aby mohly být protažené 3 pruhy směřující na D0 v celé délce kolektoru od připojení Říčan https://mapy.cz/s/horehonogu
Pak už by pro směr z D1 na D0 zbyla jen jedna prasárna, a tím je samotný rozplet na D1, kde se stejně všechno na okruh bude muset cpát do jednoho pruhu díky extrémně krátkému pravému odbočováku. Nezbytně to chce začít odbočovák o 200m dříve hned za tím úzkým mostkem: https://mapy.cz/s/fajobabuvo v ideálním případě ale vyměnit/rozšířit most a udělat z toho rozplet západního stylu už někde od Zděbradské, tj. cca o délce 900m: https://mapy.cz/s/gujurolaha tím by směr z D1 na D0 byl vyřešen adekvátně svému významu a zatížení....
...no a pak by zbyl už "jen" ten nekapacitní paskvil z D00 511 na D1 :D
michal

Příspěvek od michal »

Ideální by bylo oddělit ten kolektor směr D5 a D11 více od hlavní trasy a sjezd od Říčan na Chodov poslat mostem mezi D1 a ten kolektor.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Vy naděláte - až se to tam začne ucpávat, tak se lidi z Řičan naučí jezdit na Prahu přes MÚK Lipany a bude zase klid. :D
Stanley

Příspěvek od Stanley »

MPMP píše: 5.3.2025 13:33:20 Vy naděláte - až se to tam začne ucpávat, tak se lidi z Řičan naučí jezdit na Prahu přes MÚK Lipany a bude zase klid. :D
To mi připomělo, že jsem se chtěl zeptat. Nevíte někdo, jestli je v plánu něco dělat s Lipanskou ulicí resp. s návaznou silnicí směr MUK Lipany? Přijde mi, že absolutně není připravená na nárůst provozu, který tam stoprocentně nastane. Plus její křižovatka s Říčanskou... ta pokud se nechá jak je, tak tam bude masakr... :? Kruháč by mi tam přišel docela adekvátní.
pjezek164

Příspěvek od pjezek164 »

Místo po Říčanské dnes to pojede po okruhu, takže je otázka, zda Lipanská bude hlavní napaječ Říčan od D0 a D1 a zda ve stávajícím stavu. Samotná křižovatka s Říčanskou se vyřeší až po výše uvedeném rozhodnutí o hlavním napaječi Říčan.
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Mám k tomu poslednímu řešení 2 dotazy:
- zaslepení ul. Do Kopečka z Lipan je pořád aktuální? Obec Lipany na tom stále trvá?
- s ČS Shell na D1 směr Praha se nebude v rámci dostavby 0511 dělat nic? Tohle řešení s ubraným pruhem tam zůstane pořád?
Mike

Příspěvek od Mike »

taky si myslím, že "od Plzně" do Říčan už se přes D1 jezdit nebude
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
michal

Příspěvek od michal »

Stanley píše: 5.3.2025 14:29:21
MPMP píše: 5.3.2025 13:33:20 Vy naděláte - až se to tam začne ucpávat, tak se lidi z Řičan naučí jezdit na Prahu přes MÚK Lipany a bude zase klid. :D
To mi připomělo, že jsem se chtěl zeptat. Nevíte někdo, jestli je v plánu něco dělat s Lipanskou ulicí resp. s návaznou silnicí směr MUK Lipany? Přijde mi, že absolutně není připravená na nárůst provozu, který tam stoprocentně nastane. Plus její křižovatka s Říčanskou... ta pokud se nechá jak je, tak tam bude masakr... :? Kruháč by mi tam přišel docela adekvátní.
V ZÚR Stredočeského kraje je nějaká přeložka jižně od Říčan. Možná proto s tím nic nedělají.
Přílohy
Drive.jpg
Drive.jpg (356.17 KiB) Zobrazeno 4853 x
franta1239

Příspěvek od franta1239 »

Je stále platné odstřižení Lipan od Říčan? Přijde mi to opravdu nešťastné.
michal

Příspěvek od michal »

K tomu bych napsal jediné: jak tu někdo psal v jiném vlákně, protáhnout dálnici krajinou není jen tak a není možné, aby všichni byli spokojeni.. :D
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Ke křižovatce Modletice .. já si myslím, že k tomu řešení připojit kolektor Průhonice>Běchovice dříve na hlavní trasu by se nejen mělo šáhnout, ale i mělo moci šáhnout. I u Brna se tohle řešení má použít.
Nešlo by to řešit změnou stavby před dokončením ? Veškeré úpravy se odehrávají uvnitř záměru a pozemků ŘSD a vozovka samotné D0 by to snad měla umožňovat dát tam místo odstavného pruhu přídatný. A pokud ne, tak se trochu rozšíří, místo bude, když tam nepovede kolektor.
Docílíme tak skutečně toho, že jízda od Brna na Běchovice bude alespoň trochu pořádná, protože to co je navrženo - mám na mysli to připojování - je naprostá tragédie. Úplně zabitý jeden pruh v místě styku s kolektorem.
Připojování pak na hlavní trasu okruhu už není zdaleka tak strašné.

Kdyby mělo to připojování od Brna vypadat takhle blbě, tak je daleko lepší a i hlavně bezpečnější vůbec tu rampu Brno>Běchovice nerozdvojovat do 2 pruhů. Tohle je nejhorší nesmysl, co jde vůbec navrhnout, prvně tu dopravu doleva rozdvojit a pak zavírat pravý tak rychle, že se stejně všechno ještě před sloučením se*e do levého. Nejhorší co může být. Také se tyto nesmysly leckde přemalovaly a nechala se 1-pruhová rampa a zdar.

Edit: a naprostý souhlas s PetrN, že první, co by se mělo začít okamžitě připravovat, je rozšíření D1, aby mohlo vzniknout plnohodnotné odbočení na okruh. To co je tam teď, to je šílenost. Po dokončení 511 si to tam neumím představit. Propo, mluvíme o přistavění asi 300 metrů vozovky pro 1 pruh !
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Proč jsou tam navrženy ty služební výjezdy a nestačí veřejné MÚK?

Například služební výjezd do ulice Roosveltova, když kousek před ním je MÚK Lipany? Viz fotka v jednom z minulých příspěvků michala výše. Další služební výjezd je i v severní části tohoto úseku. Je to nebezpečné a stojí to peníze navíc. Snižuje to bezpečnost provozu. Opravdu to jinak nejde? Co je to nyní za módu, stavět tyto na první pohled nadbytečné služební výjezdy?
Odpovědět

Zpět na „Pražský okruh D0“