[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Re: [D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Nic ve zlém, Lynxi, chápu Vaši racionální snahu vynakládat peníze účelně. Ale za mě raději penize za toto, než šetřit a řešit to značkami otáčení vozidel údržby, jak to bylo třeba na konci D11.
Nepodsouvejte mi vylhané nesmysly, které jsem nikde nenapsal, Já jasně píšu o tom, proč jim nestačí klasické MÚK? Viz zde:
V daném případě se můžou stejně dobře otáčet na MÚK Lipany, která je asi o kilometr či dva dříve než ten služební výjezd.
Otáčení vozidel údržby na dálnici je samozřejmě ještě řádově horší prasárna, co nemá v civilizaci místo. Nikde jsem nic takového ani náznakem nenavrhoval.
V daném případě se můžou stejně dobře otáčet na MÚK Lipany, která je asi o kilometr či dva dříve než ten služební výjezd.
Ty služební sjezdy nemusí nutně znamenat, že je to jen pro údržbu, ale za mě je to hlavně možnost aby na dálnici najeli složky IZS když se tam něco stane a například MUK bude zacpaná.
Služební sjezdy jsou stavěny kvůli údržbě dalnice např. na rozhraní působnosti jednotlivých stredisek, aby vozidla údržby nemusela jezdit x kilometrů navíc, sby se otočila. Dále u velkých křižovatek kvůli snadnější nejen zimní údržbě větví.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
Petr-Ujezd
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zp ... u-40511751
Tuší projektanti VRTu (železničáři), že se staví D0/511 a I/12?
Snad ano. SOKP 511 s VRT ve výkresech počítá, dokonce je tam obslužná komunikace k tunelu.
Petr-Ujezd píše: ↑7.3.2025 15:42:54 https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zp ... u-40511751
Vědí to moc dobře..na obou stavbách jsou navržena opatření pro budoucí stavbu VRT.Petr-Ujezd píše: ↑7.3.2025 15:42:54 https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zp ... u-40511751
Čili scénář z D3 nehrozí? Je prosím možno ta opatření specifikovat?
Jak bude vypadat připojení Štěrboholské směrem k D11 ?
Měl by někdo náhled na úplně finální stav po zkapacitnění mostu přes P.rybník ?
Tam dříve byl problém, že pravý připojovák ze Štěrboholské byl hodně krátký, kvůli MÚK Běchovice. To řešení se ale změnilo a bude moci být o dost delší. Jenže na vizualizaci je zakreslen pořád ten kraťučký, prakticky hned končící pravý připojovák… on nebude prodloužen až někam před MÚK Běchovice ?
Měl by někdo náhled na úplně finální stav po zkapacitnění mostu přes P.rybník ?
Tam dříve byl problém, že pravý připojovák ze Štěrboholské byl hodně krátký, kvůli MÚK Běchovice. To řešení se ale změnilo a bude moci být o dost delší. Jenže na vizualizaci je zakreslen pořád ten kraťučký, prakticky hned končící pravý připojovák… on nebude prodloužen až někam před MÚK Běchovice ?
V trase budoucího tunelu VRT je navržena ŽB kompenzační deska, která má omezit případné povrchové poškození při ražbě tunelu.
- Přílohy
-
- D0_VR.jpg (48.44 KiB) Zobrazeno 6384 x
V zadávačce to bylo takto, tj. pravý pruh končí velice rychle, levý pruh pokračuje skrz MUK Běchovice až k D11. Je toto finální stav, nebo má dojít k nějaké změně?
Hmm, takže “dík” za potvrzení té horší možnosti. Je to jak kdyby tam druhý pruh vůbec nebyl.
Jediné štěstí je, že tu defakto začíná další průběžný pruh, takže to tady nebude snad vadit tolik.
Jediné štěstí je, že tu defakto začíná další průběžný pruh, takže to tady nebude snad vadit tolik.
V tomto řešení by asi bylo možné ten pravý připojovák ukončit cca o 200m dále (za cenu rozšíření tělesa samozřejmě), což by už bylo o něco "veselejší". Ani si nevybavuju jak to bylo řešené předtím než došlo k té změně o které píšeš?
Pravý končil cca tak jak v zadávačce a levý připojovák končil prostě ještě před MÚK Běchovice. Oba dohromady měly tak 250 m. Úplná hrůza na tak důležité připojování.
-
Petr-Ujezd
Tady jsou ty kompenzace, co schválila vláda (ale ty komunikace nespadají pod ŘSD) - kdo je postaví, kdo udělá dokumentaci ... netuším.
Příspěvky týkající se Hostivařské spojky byly přesunuty do příslušného tématu.
Čím dál víc přemýšlím o tom, k čemu je vůbec exit Lipany. Za prvé se z něj dá jet pouze na Říčany, protože na Lipany se sjet nedá. Za druhé, Říčany budou více méně obslouženy přes exit 12 na D1 (nájezd na D0 směr západ a D1) a MÚK Říčany (nájezd na D0 směr sever). Bez Solné stezky, kterou Říčany dlouhodobě blokují, bude "lipanský" sjezd generovat akorát další dopravu v centru Říčan. Uniká mi něco?
Tak mi se tady radujeme, že múk Lipany odlehčí tomu věčně ucpanému kolektoru v múk Modletice, a Vy takhle?! 
Jak píše Michal, exit na D1 je velmi zatížený. Tohle může hodně pomoci.
Je k tomu nějaká studie, která ukazuje dopravní zátěž po dokončení 511, tehovské spojky, hostivařské spojky a přeložky II/101? Protože sice je hezké, že by sjezd měl odlehčit dálniční křižovatce, ale primární trasa na přivaděč na Lipany půjde, obávám se, zase přes říčanské náměstí.
Záleží na tom, odkud a kam kdo pojede
Např. já z Mirošovic pojedu do centra Říčan po staru. Ale kdybych jel z Prahy, tak rozhodně přes ten exit Lipany. Pro cestu do části Říčan kolem I/2 rozhodně po okruhu až na křižovatku s I/2, a to jak od jihu, tak i od Prahy.
Důležité je, že bude alternativa k dnešnímu ucpanému kolektoru. Waze si to přebere a řidiči si zvyknou...
Důležité je, že bude alternativa k dnešnímu ucpanému kolektoru. Waze si to přebere a řidiči si zvyknou...
Přesně, jde o to, že bude více možností. Zrovna tuhle křižovatku bych nechal. Spíše bych některé plánované zrušil na severní části okruhu, tam jsou (nejen z mého pohledu) daleko méně potřebné křižovatky.
K MÚK Lipany bude přivedena i komunikace, po které bude jezdit technika SSÚD Říčany a DO PČR.