VMO: obecné info
Re: VMO: obecné info
No jo, ale kam se to všechno nacpe za Heršpickou? Pokud vím, plánuje se tunel pod Červeným kopcem, to se ale dostáváme do čtyřicátých let a Jihlavská to minimálně ve stoupání kolem hřbitova nedává už teď. Přece se nedá spoléhat, že to všechno sjede z estakády na D1 a napojí se v Bohunicích na přivaděči.
Tak proste zakážou výjezd na Jihlavskou?
- Přílohy
-
- vmo-jih.png (596.94 KiB) Zobrazeno 7676 x
MAPA: Termíny velkého městského okruhu v Brně. Podívejte se, kdy bude co hotové
https://brnensky.denik.cz/zpravy_region ... -mapa.html
https://brnensky.denik.cz/zpravy_region ... -mapa.html
Zedňa
Anketa, kdy bude VMO dokončen: suverénně vede možnost "nakonec nikdy nevznikne".

Neviděl bych zase až tak černě, teď vše stavebně jelo na podtrženou jedničku. Proč ne další etapy ?
Otázka kdy další etapa začne. Když už se to jednou rozjede tak dobrý.
-
Nemesis_NaR
Věřím, že za 10 let od teď budou tunel, Ostravská a Bratislavská buď postavené nebo silně rozestavěné. Ale ty zbylé dva úseky si nejsem jistý, jestli kdy uvidí světlo světa.
Moc nerozumím tomu, proč by jižní část VMO neměla vzniknout. Jsou tam sice 3 silnice, Poříčí-Opuštěná, Jihlavská, Bohunická-Sokolova, ale každý den tam vznikají zácpy. Rozšíření D1 tomu pomůže jenom minimálně, pokud vůbec.
VIDEO: Obří dopravní stavby v Brně jako na dlani. Takto VMO a D1 běžně neuvidíte
https://brnensky.denik.cz/zpravy_region ... ce-d1.html
https://brnensky.denik.cz/zpravy_region ... ce-d1.html
Velké projekty nových staveb, oprav nebo rozšiřování letos zasahují do každodenní dopravy v Brně. Přinášejí komplikace, ale až bude hotovo, snad i větší úlevu a pohodlí pro řidiče. Proleťte se nad šesticí největších stavebních akcí Ředitelství silnic a dálnic v letošním roce v městě Brně.
...
Zedňa
Tak to vypadá, že nás v Pisárkách na nějakou dobu zase čeká špunt - odkládaná oprava se začíná soutěžit.
VZ0206128: I/23, VMO Brno, Pisárecký tunel a tunel Hlinky - oprava středního rozsahu
VZ0206128: I/23, VMO Brno, Pisárecký tunel a tunel Hlinky - oprava středního rozsahu
Předmětem veřejné zakázky je zajištění obnovy vybraných části technologického vybavení tunelu Pisárky a tunelu Hlinky a dále pak opravu vybraných prvků stavební částí tunelu Pisárky, zahrnující i potřebné úpravy provozně technického objektu (lokálního velínu) tunelu Pisárky
...
Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí: 243 000 000 Kč bez DPH
Tak jsem před 14 dny projel celým okruhem od exitu Brno západ po exit Brno východ - v nedělním podvečeru celkem 19 min. Vzhledem ke klasické koloně na D1 před rozšiřovaným úsekem to bylo rychlejší, než po dálnici. Snímal jsem úsek od sjezdu z D1 až po konec okruhu na Rokytově, pak už je to klasika přes Vinohrady... Je to i zajímavé z toho důvodu, že se tak projedou všechny brněnské tunely... Průjezd je tedy akorát už za tmy:
https://youtu.be/8ZYCBV1mxqo
https://youtu.be/8ZYCBV1mxqo
Schváleno. Brno má nový územní plán, počítá se 170 tisíci novými obyvateli
Hurá. Tak doufám, že ŘSD začne ihned s přípravou jižní části VMO, když už jim v tom nic nebrání.
Hurá. Tak doufám, že ŘSD začne ihned s přípravou jižní části VMO, když už jim v tom nic nebrání.
Doufejme. S tím, jak se postupně blíží zadání zadání podrobného projektu na odsunutou stanici by to bylo víc než vhodný začít co nejdřív, aby se VMO i ŽUB mohlo projektovat souběžně.
Mám za to, že jižní část VMO právě "stojí" na tom, zda budoucí uzel překonat po mostě nebo v tunelu. Jestli tomu pomůže nový ÚP, to nevím.
Ten každopádně pomůže tomu, že se může úplně naplno rozjet příprava úseku VMO Černovická-D2, který zkompletuje východní část okruhu. Ten čekal na nový územní plán.
Ten každopádně pomůže tomu, že se může úplně naplno rozjet příprava úseku VMO Černovická-D2, který zkompletuje východní část okruhu. Ten čekal na nový územní plán.
Ne, nepomůže, to se musí rozhodnout jinde.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/doma ... jet-266123:
Kolem plánovaného nádraží v územním plánu je stále nejasné napojení silniční dopravy i přesná podoba jižní části Velkého městského okruhu. „Budeme řešit a zpřesňovat překlenutí nového nádraží právě silničním okruhem. Dopraváci nadále počítají, zda tam bude výhodnější tunel, nebo estakáda,“ vysvětlil architekt.
Jasně, máte pravdu, měl jsem na mysli právě Bratislavskou radiálu a okolí, ale to je vlastně spíš jihovýchodní část, moje chyba
Každopádně bez JV části nemá smysl tu jižní stavět, tak snad se to konečně pohne.
Já teda nevím, ale nebylo by nejjednodušší, ale i dopravně nejlepší řešení, kdyby na jižní části VMO byla mezi křižovatkami Heršpická a Hněvkovského prostě ještě jedna, hned po překonání koridoru ? A tato křižovatka by napojila zcela nový přivaděč vedoucí přímo podél koridoru až k novému nádraží ? Vedla by cca na půl cesty mezi Hněvkovského a Heršpickou ulicí, cca 800 metrů od MÚK Heršpická, to je snesitelné na VMO, ne ?
Na jih by logicky napojila všechny ty krabice, co tam jsou, takže by to ulevilo především Hněvkovského.
Na jih by logicky napojila všechny ty krabice, co tam jsou, takže by to ulevilo především Hněvkovského.
Začala soutěž na vytrhání vlečky a opravu Poříčí a části Bauerovy a Opuštěné. Uvolněné místo po vlečce bude využito k rozšíření stávajících úzkých pruhů.
VZ0215102: I/42 Brno, VMO Bauerova, Poříčí, Opuštěná – oprava komunikací
Součástí zakázky je i přeznačení na jižní části I/42 (Od Hlinek až do Černovic) a I/52 od D1 k I/42.
To popravdě vůbec nechápu - proč se zakázka na přeznačení tehdy (cca 5 let zpět) zrušila? Měl jsem za to, že to je kvůli nově chystané Aréně, že se bude muset změnit projekt, aby zohlednil navigaci k ní. Arena se blíží k dokončení, ale projekt přeznačení je podle všeho stále stejný a bude se realizovat v původní podobě, tedy bez navigace k Aréně?
Jinak v zadávačce toho přeznačení mě až překvapilo, kde všude byla v posledních letech snížená rychlost (to je možná jediný, co z přeznačení realizovali) - místo 60 snížení na 50 na Opuštěné, Poříčí, Zvonořce/ Hladíkové/Olomoucké a místo 80/70/60 nově 60/50 na Vídeňské.
VZ0215102: I/42 Brno, VMO Bauerova, Poříčí, Opuštěná – oprava komunikací
Součástí zakázky je i přeznačení na jižní části I/42 (Od Hlinek až do Černovic) a I/52 od D1 k I/42.
To popravdě vůbec nechápu - proč se zakázka na přeznačení tehdy (cca 5 let zpět) zrušila? Měl jsem za to, že to je kvůli nově chystané Aréně, že se bude muset změnit projekt, aby zohlednil navigaci k ní. Arena se blíží k dokončení, ale projekt přeznačení je podle všeho stále stejný a bude se realizovat v původní podobě, tedy bez navigace k Aréně?
Jinak v zadávačce toho přeznačení mě až překvapilo, kde všude byla v posledních letech snížená rychlost (to je možná jediný, co z přeznačení realizovali) - místo 60 snížení na 50 na Opuštěné, Poříčí, Zvonořce/ Hladíkové/Olomoucké a místo 80/70/60 nově 60/50 na Vídeňské.
50 na směrově dělených komunikacích mezi halami a obchoďáky a s šalinami za obrovským betonem, tak určitě to dává smysl...
Nevím, proč se na Vídeňské neudělá dopravním značením 2+2 mezi centrem a D52 s MPR 80 a pravé pruhy se vždy využijí čistě pro průplety s D1, tam je na místě 50. Pardon za lehčí OT.
Nevím, proč se na Vídeňské neudělá dopravním značením 2+2 mezi centrem a D52 s MPR 80 a pravé pruhy se vždy využijí čistě pro průplety s D1, tam je na místě 50. Pardon za lehčí OT.
Pořiči nema jinou možnost. Jsou tam byty. Te vlečky je za mě škoda, ale chapu že se jim do toho nechce investovat.
-
Kubasssssssss
Směr z centra je 80 na Vídenské/Heršpické už od Bauhausu, směr do města je ta 50 hlavně asi kvůli té STOPce z Bohunické. Přitom by stačila mírná úprava bagremAram96 píše: ↑28.3.2025 14:25:24 50 na směrově dělených komunikacích mezi halami a obchoďáky a s šalinami za obrovským betonem, tak určitě to dává smysl...
2+2 by byl mordor, je to ne, možná jak bude tangenta, ale 90% ráno aut jede stejně směr do města.
50 na Poříčí podle mě patří.
D52, D43 v původní trase!
Doba veletrhu v Brně pomalu končí. Dnes je problém zaplnit i hernu halu. Pro porovnání třeba Autotec v 90. letech bylo úplně plné celé výstaviště. Po vlečce toho už taky moc nejezdilo.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Veřejná zakázka na opravu mostu 42-015, který převádí ul Zvonařka přes Ponávku.
Je někde k dispozici seznam mostů a jejich stav?