PPP na D4 - provoz

Praha – Příbram – Nová Hospoda (I/20)
Odpovědět
ladous
Kontaktovat uživatele:

Re: PPP na D4 - provoz

Příspěvek od ladous »

TomN píše: 28.3.2025 10:12:40 Jinak ČS o pár metrů dříve EUROtrans mi nepřipadá moc vytížená, večer když se vracím z Prahy tak, jsou tam cca po 18 hod už kužely a tma, tak je to docela překvápko, myslel jsem, že bude více vytížená.
Též mi to před pár dny přišlo, že je tam zavřeno. Přitom je to přímo na dálnici, tak by se to udržet mohlo. To spíše ostatní čerpací stanice, které zůstaly na staré silnici, by měly pociťovat úbytek. Ta na křižovatce u Letů je teď úplně mimo hlavní trasy.
Vitapb

Příspěvek od Vitapb »

ladous píše: 31.3.2025 22:52:19
TomN píše: 28.3.2025 10:12:40 Jinak ČS o pár metrů dříve EUROtrans mi nepřipadá moc vytížená, večer když se vracím z Prahy tak, jsou tam cca po 18 hod už kužely a tma, tak je to docela překvápko, myslel jsem, že bude více vytížená.
Též mi to před pár dny přišlo, že je tam zavřeno. Přitom je to přímo na dálnici, tak by se to udržet mohlo. To spíše ostatní čerpací stanice, které zůstaly na staré silnici, by měly pociťovat úbytek. Ta na křižovatce u Letů je teď úplně mimo hlavní trasy.
Slovnaft jsem koukal, že už byl dneska zavřenej před osmou hodinou, ač mají na netu stále do osmi. Myslim, že to tam nebude mít úplně dlouhýho trvání. Přitom kdyby tam MOL postavil nějakej rastplatz, bylo by to super místo.

Jinak jak je to s tou letovskou betonárkou? Je dočasná, nebo bude zůstávat i po stavbě? Pokud dočasná, tak ví někdo kdy zmizí?
TomN

Příspěvek od TomN »

No včera opět kolem 18 hod Eurotrans zavřený kužely + dokonce mříže na vstupu. To Silmet v Milíně asi frčí podstatně více.
Betonárka/obalovna Lety měla být dočasná. Jestli ještě budou nějak dozpracovávat vyfrézovaný asfalt co se jim tam nakupil a budou tím někde opravovat silnice těžko říct. Někdo psal, že by se měla spustit oprava původní silnice 4(nyní 604) od Letů přes Čimelice, tak pokud to obalovno k tomu využijí.
Co vím tak Slovnaft Lety byl držený Molkou jen kvůli ochranné značce jak došlo k přebrendování... je otázkou zda přežije, stejně jako LEtovský statek, sice mají stále rozvíceno/otevřeno, ale parkoviště po ukončení výstavby již skoro zeje prázdnotou, stavil se tam někdo v poslední době na jídlo?
martini
VIP

Příspěvek od martini »

TomN píše: 1.4.2025 11:26:33 Betonárka/obalovna Lety měla být dočasná.
Někdo psal, že by se měla spustit oprava původní silnice 4(nyní 604) od Letů přes Čimelice, tak pokud to obalovno k tomu využijí.
Co vím tak Slovnaft Lety byl držený Molkou jen kvůli ochranné značce jak došlo k přebrendování...
LEtovský statek, sice mají stále rozvíceno/otevřeno, ale parkoviště po ukončení výstavby již skoro zeje prázdnotou, stavil se tam někdo v poslední době na jídlo?
Betonárku by samozřejmě někteří rádi zachovali...
Oprava I/4 přes Krsice a Čimelice až v 2026 (kvůli koordinaci s kanalizací a "květinovým veletrhem" co se koná jedno uza dva roky ve zdejším zahradnictví)
Slovnaft - mám stejné info, ale tam už to upadá i sortimentem, mám obavu, kdy se začne kazit i stáčené palivo..
Letovský statek - párkrát jsem se tam po stavbě už stavoval, je to bída s nouzí a doufají v nástup letní sezóny, tak uvidíme, ale bylo by škoda, kdyby museli zavřít. Schwarzenberský dvůr v Krsicích to prý snad s obědy už zabalil...? Hospoda Na Knížecí v centru nevím, ale ta se naposledy tvářila, že drží na místních jako pivnice, večer už nevařili...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
flacek

Příspěvek od flacek »

Hospoda Na Knizeci skoncila, resp. majitel bude delat jen svatby a podobne akce. Aspon takove info bylo nekdy z ledna.
jasan

Příspěvek od jasan »

Dotaz kousek mimo dálnici, kruháč u Milína zůstane v této podobě, vrátí se do předchozího stavu nebo se plánuje přestavba?
TomN

Příspěvek od TomN »

Jinak je docela příjemné, že konečně mizí z okolí D4 billboardy/reklamní plochy umístěné na různých zrezivělých vozech/valnících , např. u Nerezců (reklama na nábytek masiv), za Milínem u lesíka vlevo směr Pha reklama na Vaillant.
Ještě naproti Letovskému statku je v poli na polní cestě billboard ten sice je dále od dálnice, ale zmizet by mohl taky.
Vitapb

Příspěvek od Vitapb »

Tak na Letovský statek jezdim cestou celkem často a rád. A na to, jak se to tam před dálnicí vůbec neměnilo a upadalo v čase, tak po dálnici se to za mě změnilo dost k lepšímu. Prořezali jídelák, zdražení bylo nutný a i trošku zapracovali na samotné hospodě. Dokonce u nich byl Pohlreich (někdy v lednu) a dal jim 2 hvězdy ze 3. Na mě to dobře působí, dřív bych řekl že to nemůžou dát a teď tomu věřim. Věrní a místní tam chodí stále a nějaký lidi kvůli nim z dálnice přeci jen sjedou. Mají za barákem parkoviště techniky Eurovie, takže ze stavby dálnice k nim zatim nějaký hosti stále asi chodí, ale to brzy skončí. Věřim že to zvládnou a D4 tenhle lokál udrží. Bohužel kdysi skvělý motorest v Milíně je dneska za mě v mnohem horším “stavu”. Ostatně, jděte se sami přesvědčit. Není to gastrozážitek, ale člověk se tam za mě velmi slušně nají. Dokonce ponechali i otevírací dobu od 10 do 22, což je za mě malej zázrak.
Vitapb

Příspěvek od Vitapb »

A ještě k betonárce, za mě už aby zmizela a s ní i její světelný smog. Jednu dobu vysloveně oslňovala při jízdě z Letů na křižovatku, pak to asi ztlumili. Úchylárna svítit na každej metr asfaltu pustýho parkoviště by měla být nějak regulovaná.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

jasan píše: 1.4.2025 17:41:36 Dotaz kousek mimo dálnici, kruháč u Milína zůstane v této podobě, vrátí se do předchozího stavu nebo se plánuje přestavba?
Bude se dočasně přestavovat do provizorní podoby - VDZ a nová New Jersey svodidla a připraven je k projednání s DOSS projekt úplné přestavby do definitivní podoby, Koncesionář však dotáhne jen SP a pak realizace v gesci ŘSD, je to stavba na I/66.
Vitapb píše: 2.4.2025 22:34:46 A ještě k betonárce, za mě už aby zmizela a s ní i její světelný smog. Jednu dobu vysloveně oslňovala při jízdě z Letů na křižovatku, pak to asi ztlumili. Úchylárna svítit na každej metr asfaltu pustýho parkoviště by měla být nějak regulovaná.
Podmínkou zachování je mimojiné eliminace zbytečného světelného smogu... Oni tam svítí primárně kvůli bezpečnosti tvrdí...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
pjezek164

Příspěvek od pjezek164 »

No, osvětlení areálu k jeho zabezpečení (s kamerami) lze řešit s naprosto minimálním světelným smogem, a to formou použití směrových světel od dálnice do prostoru s bočním stíněním. Takže pokud to tak nezařídí, tak zavřít.
Vitapb

Příspěvek od Vitapb »

martini píše: 3.4.2025 11:12:04
jasan píše: 1.4.2025 17:41:36 Dotaz kousek mimo dálnici, kruháč u Milína zůstane v této podobě, vrátí se do předchozího stavu nebo se plánuje přestavba?
Bude se dočasně přestavovat do provizorní podoby - VDZ a nová New Jersey svodidla a připraven je k projednání s DOSS projekt úplné přestavby do definitivní podoby, Koncesionář však dotáhne jen SP a pak realizace v gesci ŘSD, je to stavba na I/66.
Vitapb píše: 2.4.2025 22:34:46 A ještě k betonárce, za mě už aby zmizela a s ní i její světelný smog. Jednu dobu vysloveně oslňovala při jízdě z Letů na křižovatku, pak to asi ztlumili. Úchylárna svítit na každej metr asfaltu pustýho parkoviště by měla být nějak regulovaná.
Podmínkou zachování je mimojiné eliminace zbytečného světelného smogu... Oni tam svítí primárně kvůli bezpečnosti tvrdí...
Mám zato, že jsem dříve četl, že někdy po zprovoznění dálnice se silnice I/66 bude přeznačena na druhou třídu. Existuje tenhle plán, je nějaká změna?C
darwousek

Příspěvek od darwousek »

Já bych řekl že I/66 nabrala dostavbou D4 na významu. Nebo ne ? Navíc po dostavbě obchvat Příbrami to bude v relaci Rožmitál - Praha nejrychlejší trasa právě po I/18 do Brodu a po I/66 k Milínu. Samozřejmě že vím o I/18 Rožmitál - Lety, ale opravdu tomu chceme říkat silnice 1. třídy ? To je s bídou 2. třída místy 3... Už teď to mimojiné vede trošku ironicky trasu Rožmitál - Lety přes Milín :D
Snímek obrazovky 2025-04-04 002123.png
Snímek obrazovky 2025-04-04 002123.png (845.13 KiB) Zobrazeno 3040 x
I navigace ví že je nejlepší se Březnici a Mirovicím vyhnout, a ano, je to o 5min delší. Troufám si ale říct že obchvat Přibrami tohle manko smaže.

Další věc je to že první se dočkáme 2. Části obchvatu a až poté té 1. části. Trošku pochybuju že se bude někomu chtít zajíždět si zpět do Příbrami. I/66 zní jako jasná volba. Po dostavbě 1. části bude samozřejmě nejrychlejší relace Rožmitál - Praha po celém obchvatu, jenže 1. část je o poznání vzdálenější než ta 2. A na degradaci bych to neviděl ani potom, I/66 bych nechal jako přivaděč z Jižních Čech do Příbrami.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Vitapb

Příspěvek od Vitapb »

darwousek píše: 3.4.2025 23:31:01 Já bych řekl že I/66 nabrala dostavbou D4 na významu. Nebo ne ? Navíc po dostavbě obchvat Příbrami to bude v relaci Rožmitál - Praha nejrychlejší trasa právě po I/18 do Brodu a po I/66 k Milínu. Samozřejmě že vím o I/18 Rožmitál - Lety, ale opravdu tomu chceme říkat silnice 1. třídy ? To je s bídou 2. třída místy 3... Už teď to mimojiné vede trošku ironicky trasu Rožmitál - Lety přes Milín :D Snímek obrazovky 2025-04-04 002123.png
I navigace ví že je nejlepší se Březnici a Mirovicím vyhnout, a ano, je to o 5min delší. Troufám si ale říct že obchvat Přibrami tohle manko smaže.

Další věc je to že první se dočkáme 2. Části obchvatu a až poté té 1. části. Trošku pochybuju že se bude někomu chtít zajíždět si zpět do Příbrami. I/66 zní jako jasná volba. Po dostavbě 1. části bude samozřejmě nejrychlejší relace Rožmitál - Praha po celém obchvatu, jenže 1. část je o poznání vzdálenější než ta 2. A na degradaci bych to neviděl ani potom, I/66 bych nechal jako přivaděč z Jižních Čech do Příbrami.
O nic z toho se nepřu, ale mám zato že jsem o plánovaném přeznačení I/66 četl, nebo slyšel. Mohlo by to souviset s tim, že I/66 je nejkratší jednička v ČR a že její část ústící do Příbrami dělá bordel v údržbě, možná?
darwousek

Příspěvek od darwousek »

To je možné, průtah Příbramí na I/66 je taky spíš taková místní komunikace.... Ale po dostavbě obchvatu až bude I/66 ještě více zkrácena bych to viděl jako solidní přivaděč k Příbrami. Hlavně to hrozně degraduje od OK I/66 x Topolová.... K té OK je to troufám si říct S11,5 a od OK je to spíš MK možná 7,5. Funkci přivaděče by to ale plnit mělo.
michal

Příspěvek od michal »

Tak jsem dnes měl možnost projet si celý nový úsek. Takhle kdyby vypadala ta spojnice Plzně, Jihočeského kraje a Vysočiny, tak to by byla paráda. Včetně provozu... :twisted:
Vitapb

Příspěvek od Vitapb »

michal píše: 5.4.2025 16:37:55 Tak jsem dnes měl možnost projet si celý nový úsek. Takhle kdyby vypadala ta spojnice Plzně, Jihočeského kraje a Vysočiny, tak to by byla paráda. Včetně provozu... :twisted:
Obávám se, že pokud příprava a výstavba nenabere alespoň polské tempo, tak budou dřív auta lítat, než jezdit po nějaký spojnici :)
Mike

Příspěvek od Mike »

já se spíše obávám, že než začnou auta lítat ( a tu myšlenku prý měli dizajnéři již v 50-60. letech - a když se nerealizovala, tak začli kreslit ta hnusná krabicoidní auta let 70.... )
tak auta pro IAD zakážou
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Vitapb

Příspěvek od Vitapb »

Mike píše: 6.4.2025 20:26:21 já se spíše obávám, že než začnou auta lítat ( a tu myšlenku prý měli dizajnéři již v 50-60. letech - a když se nerealizovala, tak začli kreslit ta hnusná krabicoidní auta let 70.... )
tak auta pro IAD zakážou
I to je možný, každopádně s vývojem současných technologií si moc nedokážu představit, že bysme za 20-30 let používali stejné "schema" dopravy jako dnes. Ono už jen tim, že by každý musel svou cestu zadat do navigace a dostat přidělený časový slot, tak by rázem mnoho komunikací stačilo stavět 1+1, případně střídavě 2+1. Vyjet si kdy chci a kam chci je náramně pohodlný loxus, nicméně na infrastrukturu velmi náročný. Samozřejmě přichází v úvahu i časové mýto, kdy by se ne/platilo v/mimo špičky. Už to by dokázalo významně regulovat. Ale tím už se dostávám mimo téma.
kot

Příspěvek od kot »

Vitapb, radši to ani nepřivolávej...
darwousek

Příspěvek od darwousek »

MPMP

Příspěvek od MPMP »

Ještě jsem tam nejel, ale to od Prahy není před koncem dálnice obvyklé upozornění o jejím ukončení? Čekal bych tam značku "Konec dálnice" s dodatkovou tabulkou "za 500m".
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Ne, není, a není tam už od roku 2016, kdy se navazující I/20 označila jako SMV. Fascinuje mě to, že se tam přes 8 let jezdilo a nikdo si nestěžoval a najednou tam koncesionář zapne úsekovku a všichni se diví, že dostávají pokuty...
Jinak tento týden tam přibude značka začátek SMV za 500 m a za ní upozornění na to, že na SMV platí rychlost 110 km/h.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Mapmane děkujeme, za mě je to takhle super. Ano neznalost sice neomlouvá, ale když jde o změnu D>SMV bez nějaké viditelnější změny (zde se dá chytnout snad jedině následné modré dálkové návěsti), tak je prostě jedna značka málo. Takže alespoň :ok: za to SMV 500 m dopředu, a pokud přibude i upozornění o 110, tak tomu říkám férový přístup, když je tam radar. :ok:
Ono totiž je zde IMHO ještě jedna věc .. a to že spousta řidičů žije v tom, že SMV = D kompletně ve všem, jako to bývalo dřív.
kot

Příspěvek od kot »

K tomu ještě doplním, že obecně je přímo "přeznačkováno", takže vnímání značek je obecně nižší... Samozřejmě to pro řidiče není omluvou. O tom žádná !
Odpovědět

Zpět na „D4“