[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Re: [D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Takže téma obří haldy lze asi uzavřít, Stejně jako minulé téma služebního sjezdu do ulice Roosveltova, jehož ekonomická i bezpečnostní nesmyslnost se potvrdila.
Teď doufejme v bezproblémové dokončení stavby, včetně navazující I/12.
Teď doufejme v bezproblémové dokončení stavby, včetně navazující I/12.
Přesně tak, Lynxi.
Ta etapizace po výšce byla v průběhu soutěže změněna. Finální verze je dle obrázku. Zhotovitel má teď zadán val v plné výšce na líci (směrem do MÚK) s budoucím dosypavanim na straně Běchovic.
- Přílohy
-
- IMG-20250403-WA0005.jpg (96.56 KiB) Zobrazeno 4813 x
když to vidím, tak to pak zasypou až za most a vznikne tam pěkná údolní nádrž
tak nějak od úval bude jezero
u Kolodějí, Sibřiny pláže
a počernický rybník bude jako přečerpávačka
tak nějak od úval bude jezero
u Kolodějí, Sibřiny pláže
a počernický rybník bude jako přečerpávačka
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
V zimě pěkná dětská sjezdovka. Obec by tam mohla začít připravovat projekčně umělé zasněžování...
Takže při zprovoznění D0-511 to bude vypadat takto? Skutečně 35.0 m na výšku?
- Přílohy
-
- Val.JPG (80.7 KiB) Zobrazeno 4681 x
Děkuji za odkaz na řez haldou, Vypadá to vskutku impozantně.
Když na to tak koukám, tak jako bych to už někde viděl, možná v Egyptě? Takže by se to hodilo zároveň jako hrobka pro faraona. Tedy v našich podmínkách například pro pana premiéra nebo prezidenta, či jiné velké státníky
Ale je to u Prahy, takže bych to rezervoval asi pro Zdeňka Hřiba za jeho zásluhy o pražskou dopravu 
Když na to tak koukám, tak jako bych to už někde viděl, možná v Egyptě? Takže by se to hodilo zároveň jako hrobka pro faraona. Tedy v našich podmínkách například pro pana premiéra nebo prezidenta, či jiné velké státníky
hlavně 19m v koruně, to by tam mohla vést nějaká horská cyklostezka s panoramatickými výhledy 
Doplňuji do přílohy ještě rozvinutý pohled na val.
Odpovím všem najednou:
. Pravdou však je, že ještě několik let jim to tam budou dosypávat, takže to spíš budou děti stávajících prcků žijících v Běchovicích
.
Můj osobní předpoklad je, že sem půjdou přebytky ze zájmových staveb města - metro D + severní části D0 - jedná se totiž o pozemky města, kam se bude val rozšiřovat.
Odpovím všem najednou:
V jedné z vizualizací, díky kterým to prošlo referendem v Běchovicích, byla i sjezdovka s vlekem. Severní svah, ten by mohl vydržet až do března
Můj osobní předpoklad je, že sem půjdou přebytky ze zájmových staveb města - metro D + severní části D0 - jedná se totiž o pozemky města, kam se bude val rozšiřovat.
To co jsem poslal je skutečný příčný řez po dokončení stavby D0-511. 35m výšky je jedno z nejvyšších míst oproti stávajícímu terénu, 19m v koruně platí taktéž.
- Přílohy
-
- 840_rozvinuty_pohled.jpg (84.69 KiB) Zobrazeno 4017 x
S tou sjezdovkou jsi mě fakt potěšil, petay ! Rozhodně by to bylo užitečnější, než leckterá namalovaná cyklostezka, kde neprojede za den ani kus cyklisty... 
Důkaz místo slibů 
Bohužel se jim to teď změní "před očima" a jsem zvědav, kdy začnou v Běchovicích litovat, že to kdy schválili..
Bohužel se jim to teď změní "před očima" a jsem zvědav, kdy začnou v Běchovicích litovat, že to kdy schválili..
Zajímal by mě výpočet, o kolik hodin dříve jim kvůli valu zapadne sluníčko?

V prosinci ani nevyjde 
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Pamatuji si dobře počátky plánování, jak Běchovice protestovaly jen kvůli tomu, že se kvůli okruhu nemohou dál rozvíjet, protože novou zástavbu by okruh rozdělil. A nyní vidím, že se žádná nová výstavba k okruhu ani za okruhem nekoná - jen val a les.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Nepletete si to s něčím? Tady okruh ani I/12 nic nerozděluje. Já si pamatuji, že vadilo vytvoření hlukové zóny, tedy oblasti znehodnocené hlukem, kde jsou omezené možnosti výstavby. Nevím jestli to platí ještě i v dnešní legislativě, ale tenkrát to tak bylo.
Jsem zvědavý co to takový kopec udělá s úrovní hladiny podzemní vody, nějaké proudění atd...petay píše: ↑5.4.2025 23:13:35 Důkaz místo slibů
ono i zajistit dlouhodobou stabilitu takového násypu nebude sranda
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Ano, Linxi, v tom je ten vtip. Okruh ani MÚK nic nerozděluje. Ale přece, mohl by 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
... a to nedej bože, aby se sypaný násyp sesunul... sice by vznikla pomůcka pro místní logopedii, ale byl by to pěkný průšvih....
a propos: v tom prezentovaném řezu je sklon svahu docela prudký a hlavně dlouhý. Jak se plánuje zabránit tomu, aby to vodní eroze nerozebrala na prvočinitele? Díky
Škoda. Múk Dubeč se mohla zvětšit a být částečně v tunelu. Takhle se to muselo nacpat zcela zbytečně do malého prostoru...
To vše projektanti řešili..stabilitu, hladinu podzemní vody, konsolidaci podloží ("poklesy od přitížení") a jistě spoustu dalšího. Ovšem je to jen softwarová teorie, skutečnost ukáže.Michal R píše: ↑6.4.2025 21:17:22 ... a to nedej bože, aby se sypaný násyp sesunul... sice by vznikla pomůcka pro místní logopedii, ale byl by to pěkný průšvih....
a propos: v tom prezentovaném řezu je sklon svahu docela prudký a hlavně dlouhý. Jak se plánuje zabránit tomu, aby to vodní eroze nerozebrala na prvočinitele? Díky
Celý ten val je ve směru od líce konstruován takto: líc je na tomto typu konstrukcí řešený jako "oddělená" část, tzv. kamenný líc. Další část je vyztužená zemina, tzn. zemina/kamenivo prokládané geosyntetikem. Poslední je běžně ukládána zemina, popř.zlepsena zemina pojivem.
Jinými slovy, líc by měl poměrně dost vydržet:)
To petay:
Díky za odpověď. Nicméně to se zjevně týká strany, která přiléhá k vozovce. A jak je zde uvedeno "lícové opevnění", tak jsem něco jako gabion, kamennou zeď apod. čekal.
Já měl na mysli (a ok, špatně jsem to napsal) stranu druhou, kde je sklon znatelně méně strmý, ale podstatně delší... Tedy dostatečně strmé a dlouhé na to, aby silnější deště "mohly tvořit"
Až tam bude bujná vegetace, tak žádný problém. Ale než se tak stane....
Díky za odpověď. Nicméně to se zjevně týká strany, která přiléhá k vozovce. A jak je zde uvedeno "lícové opevnění", tak jsem něco jako gabion, kamennou zeď apod. čekal.
Já měl na mysli (a ok, špatně jsem to napsal) stranu druhou, kde je sklon znatelně méně strmý, ale podstatně delší... Tedy dostatečně strmé a dlouhé na to, aby silnější deště "mohly tvořit"
Až tam bude bujná vegetace, tak žádný problém. Ale než se tak stane....
No, struktura valu vypadá na slušnou propustnost dešťových srážek. Takže bych se o povrchovou erozi v důsledku stékání po nepropustném svahu moc nebál. Ne všude se ale dělají takto propustné valy, jak jsme mohli ne tak dávno vidět východněji...
Otázka je z jakého data v březnu video je. Ale hemžící pracovníci ZAVu mě fakt překvapili ! To se pak zemařina nedělá snadno...