Trochu jsem si to tam projel a snad nejsem daleko od pravdy, když napíšu, že I/11 od Žamberka dál zas nehraje tak významou roli, to spíš II/312, tam je ale spousta různých překážek. Ale ten směr II/312 je v podstatě správný.
I/43 v úseku D35 - Polsko
Re: I/43 v úseku D35 - Polsko
-
Tomas 1975
Kdo se bude za 14 dní v pátek 7.2. nudit...
Mnoho nových informací...
https://www.muzeumsilnic.cz/muzeum/cate ... i-vystavy/
Mnoho nových informací...
https://www.muzeumsilnic.cz/muzeum/cate ... i-vystavy/
-
Tomas 1975
Další přednáška s tématem německé dálnice...
10.2. se bude zahajovat stavba D 35 u Litomyšle.... tak že by se zainteresovaní přijeli podívat...
https://www.stity.cz/akce/4758/
10.2. se bude zahajovat stavba D 35 u Litomyšle.... tak že by se zainteresovaní přijeli podívat...
https://www.stity.cz/akce/4758/
Je prosím tě v plánu i nějaká přednáška v "dohledné" době někde více jižně ?
Každopádně termín 10.2. už by mi asi seděl .. na rozdíl od toho předchozího.
Každopádně termín 10.2. už by mi asi seděl .. na rozdíl od toho předchozího.
-
Tomas 1975
Nejprve upřesním. Přednášky ve Štítech a Vikýřovicích (Šumperk) jsou stejné - popisují podrobně projektování, trasování, varinaty atd. v úseku Mezilesí (Polsko) - Krasíkov - var. Zábřeh tedy ke křížení dálnice (variant) s železniční tratí Česká Třebová - Olomouc...
Nebude tam tedy nic z okolí Brna ani Boskovic...
Teď nedokážu přesně říci zda bude/ nebude a kdy jiná přednáška blíže u Brna...
Každopádně v dubnu (květnu) by měla jít do světa nová publikace o severní části dálnice (Vratislav - Boskovice), 250 stran v barvě....
K tomu bude přednáška v Brně, ale na datum je zatím brzo...
Takto telegraficky...
To je mi jasné, že to jsou stejné přednášky.
A měl jsem na mysli opravdu jen, zda bude tato přednáška i třeba potřetí někde jižněji. Takže díky za info. Třeba se dočkám, cestu na sever nejspíš teda vynechám.
A měl jsem na mysli opravdu jen, zda bude tato přednáška i třeba potřetí někde jižněji. Takže díky za info. Třeba se dočkám, cestu na sever nejspíš teda vynechám.
ve štítech mám známého, tak si asi udělám těch 200km výlet
i zahajovací čas je solidní - na dojezd
i zahajovací čas je solidní - na dojezd
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
A světe div se, naše nejnovější strategie má první mezeru...
Dálnice budoucnosti obkrouží střední Čechy
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... .seznam.cz
Dálnice budoucnosti obkrouží střední Čechy
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... .seznam.cz
- Přílohy
-
- Gallery.jpg (84.95 KiB) Zobrazeno 2872 x
a vypadá to, že už se počítá s CHKO Křivoklátsko....
ŘSD už ví, kudy povede spojnice dálnice D35 s Polskem. Ve hře je několik variant
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/i ... roj=sph_hp
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/i ... roj=sph_hp
Najde se někdo šikovný, kdo to otevře, prosím ?
Díky Greyfine ! 
Jsem rád že je navržena i varianta s přímým napojením do S73, která mě dává největší smysl (jižní varianta), tj. trasa +/- kopírující A88, a to ideálně ve variantě střídavého třípruhu asi jako S15,25/110 nebo jen S13,5? (pokud i S8 od Klodzka na hranice dle článku má být nejspíše jako třípruh). Zároveň by ale bylo hezké udělat alespoň klasickou "jedničku" k S44 s MÚK a stoupacími pruhy. Pak tu máme ale určité riziko, že se část S73 mezi Kuřimí a MÚK Žebětín vůbec nikdy nepodaří postavit a tranzit by musel navždy přes VMO Brno, zatímco o dostavby S44 a D55 obavu asi nemám.
Díky za odemknutí. Škoda, že i přes odemknutí se nepřihlášení nedostanou k obrázku. Snad se časem objeví i jinde.
VV varianta vypadá z náhledu jako nejrozumnější. Jde koridorem s nejkratší nutnou vzdáleností ke stavbě a pro tranzit z Polska k Rakousku bude v podstatě funkční už nyní, tj. bez podmínky stavby celé I/73.
VV varianta vypadá z náhledu jako nejrozumnější. Jde koridorem s nejkratší nutnou vzdáleností ke stavbě a pro tranzit z Polska k Rakousku bude v podstatě funkční už nyní, tj. bez podmínky stavby celé I/73.
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
-
Tomas 1975
Velice zajímavé. Problém bude sestup od Laudonu k Lanškrounu. Jsou tam dle německých průzkumů geologické problémy...
Celkově - cca všechno navržené už měl v nějakém základním nástřelu Lorenz. A jsou tam i identifikované i jiné problémy...
Až budou dostupné podrobnější plány bude to jistě zajímavější...
Jinak za mě velice lajdácký postup Pudisu, tedy projektanta, který nepoužil původní německou dokumetaci včetně variant, geologie atd...
Celkově - cca všechno navržené už měl v nějakém základním nástřelu Lorenz. A jsou tam i identifikované i jiné problémy...
Až budou dostupné podrobnější plány bude to jistě zajímavější...
Jinak za mě velice lajdácký postup Pudisu, tedy projektanta, který nepoužil původní německou dokumetaci včetně variant, geologie atd...
Zde je obrázek s variantami
-
Tomas 1975
Který inženýr zakresloval A 88 (A 138)....
Osa plus mínus autobus a ještě se neumějí trefit...
Varianta VV je za mě špatně...A byly špatně již v roce 1939...
Varianta VZ, nevím proč to nenarvou až k Štítům a až následně se stočí na Zborov... viz Lorenz... Studujeme v Německu.... A za zeptání taky člověk nic nedá...
Severně a západně od Laudonu nemůžou jít ... viz D8
A mohl bych psát dál... Nebudu... Je to marný...
Až budou podrobný plány (větší rozlišení) tak mohu identifikovat dál...
Osa plus mínus autobus a ještě se neumějí trefit...
Varianta VV je za mě špatně...A byly špatně již v roce 1939...
Varianta VZ, nevím proč to nenarvou až k Štítům a až následně se stočí na Zborov... viz Lorenz... Studujeme v Německu.... A za zeptání taky člověk nic nedá...
Severně a západně od Laudonu nemůžou jít ... viz D8
A mohl bych psát dál... Nebudu... Je to marný...
Až budou podrobný plány (větší rozlišení) tak mohu identifikovat dál...
Za mě je z článku nejpodstatnější ta informace, že Poláci pravděpodobně k hranicím přivedou 3-pruhovou kategorii.
Pokud se to potvrdí, tak to našincům spadne pořádný kámen ze srdce. Protože úplně "vidím", jak my zde chystáme 4-pruh, když Polák 4-pruh postaví.
Myslím, že 3-pruh na obou stranách hranice by zde bylo to nejlepší řešení. Nebál bych se jít rovnou do toho pořádného, směrově děleného. Jen MÚK tady budou snad od začátku naprostá samozřejmost. A stavět na takovéto komunikaci 2-pruh, to by bylo opravdu hodně předpotopní. 2-pruh snad jedině na tu "druhou trasu", když se postaví 3-pruh na té první vybrané.
Každopádně jestli východní variantu nebo jižní (západní patří vyřadit), to by se mělo skutečně promyslet, přihlédnout určitě i k pohledům obou krajů, protože ono to docela dost rozhodne o tom, kudy bude doprava od severu proudit a kam ji chceme vůbec dál ve vnitrozemí směrovat.
Varianta >S44 - D35 - D55 bude mít s přehledem nejmenší převýšení snad ze všech možných průjezdů republikou. Otázka, zda chceme, aby nám tranzit najel o pár desítek km více, nebo raději méně, ale zabíral dálnice v Brně. Musí se při tomto rozhodování určitě i znát cena nákladů a provozu. Za mě není prostě jednoznačný vítěz bez těchto ukazatelů. Proto hodnotím správně ten nastíněný další postup ŘSD.
Každopádně varianta napojení do S44 má velkou výhodu v tom, že se každý řidič přijíždějící od severu bude moct rozhodnout dle aktuální situace na našich dálnicích. Použitelné budou vlastně všechny 3 trasy odtud na jih. Když ho napojíme do S73, je volba prakticky jediná (až na situace s nějakým velkým zádrhelem).
Zda jsou varianty smysluplně navržené/trasované, to si určitě netroufám hodnotit podle těchto nástřelů v článku.
Pokud se to potvrdí, tak to našincům spadne pořádný kámen ze srdce. Protože úplně "vidím", jak my zde chystáme 4-pruh, když Polák 4-pruh postaví.
Myslím, že 3-pruh na obou stranách hranice by zde bylo to nejlepší řešení. Nebál bych se jít rovnou do toho pořádného, směrově děleného. Jen MÚK tady budou snad od začátku naprostá samozřejmost. A stavět na takovéto komunikaci 2-pruh, to by bylo opravdu hodně předpotopní. 2-pruh snad jedině na tu "druhou trasu", když se postaví 3-pruh na té první vybrané.
Každopádně jestli východní variantu nebo jižní (západní patří vyřadit), to by se mělo skutečně promyslet, přihlédnout určitě i k pohledům obou krajů, protože ono to docela dost rozhodne o tom, kudy bude doprava od severu proudit a kam ji chceme vůbec dál ve vnitrozemí směrovat.
Varianta >S44 - D35 - D55 bude mít s přehledem nejmenší převýšení snad ze všech možných průjezdů republikou. Otázka, zda chceme, aby nám tranzit najel o pár desítek km více, nebo raději méně, ale zabíral dálnice v Brně. Musí se při tomto rozhodování určitě i znát cena nákladů a provozu. Za mě není prostě jednoznačný vítěz bez těchto ukazatelů. Proto hodnotím správně ten nastíněný další postup ŘSD.
Každopádně varianta napojení do S44 má velkou výhodu v tom, že se každý řidič přijíždějící od severu bude moct rozhodnout dle aktuální situace na našich dálnicích. Použitelné budou vlastně všechny 3 trasy odtud na jih. Když ho napojíme do S73, je volba prakticky jediná (až na situace s nějakým velkým zádrhelem).
Zda jsou varianty smysluplně navržené/trasované, to si určitě netroufám hodnotit podle těchto nástřelů v článku.
nejhezčí na tom je, že nejlogičtěji vypadá nějaká ta "dálnice A88", ačkoli je dle Tomáše namalovaná špatně 
a toho 3pruhu budeme jednou litovat, když už chtějí šetřit asfalt, tak ať nešetří zemní práce a těleso je rovnou v D26,5
a toho 3pruhu budeme jednou litovat, když už chtějí šetřit asfalt, tak ať nešetří zemní práce a těleso je rovnou v D26,5
Proč není varianta VZ napojena přímo na I/44, ale poněkud obskurně obchází Zábřeh?
Je to sice hudba budoucnosti, nejlogičtější by ale bylo řešení, které bude do budoucna počítat jak s variantou typu JV, včetně sjezdu na Lanškroun, tak variantou VV. Spolu s obchvatem Lanškrouna by to skvěle řešilo všechny směry. Nemusí se to vše stavět hned, ale bylo by dobrý na to myslet včas.
Ono pokud se jednou udělá obchvat Žamberka, i kapacitní trasa od D11 na Vamberk, bude to chtít řešit i na S11 napojení na Žamberk.
Ono pokud se jednou udělá obchvat Žamberka, i kapacitní trasa od D11 na Vamberk, bude to chtít řešit i na S11 napojení na Žamberk.
-
Tomas 1975
Vzhledem ke skutečnosti že JZ PONĚKUD VÍCE kopíruje schválenou trasu německé dálnice je za mě lepší JZ...Zaschrona píše: ↑11.4.2025 5:03:31 Je to sice hudba budoucnosti, nejlogičtější by ale bylo řešení, které bude do budoucna počítat jak s variantou typu JV, včetně sjezdu na Lanškroun, tak variantou VV. Spolu s obchvatem Lanškrouna by to skvěle řešilo všechny směry. Nemusí se to vše stavět hned, ale bylo by dobrý na to myslet včas.
Něco podobného JV bylo zamítnuto Lorenzem, plánek variant bude v knížce...
Je to opět ukázka lajdácké práce projektanta (projektantů)...
Nakolik je ta mapa s variantami relevantní? Vyšlo to někde oficiálně? Je to celkem velká věc, ale oficiálně jsem nikde nic nezaznamenal.
Je plně relevantní, pochází přímo z té studie.