Tím "mostem" je pochopitelně myšlen úsek dálnice mezi nejbližšími MÚK na obou březích...
Na 510 bude po rozšíření defakto 8-pruh, tedy alespoň mezi Chlumeckou a Štěrboholskou/S12. Ale myslím, že i tyhle odhady jsou velmi nadnesené, že se to do těchto čísel snad nedostane nikdy. Na 510 bych počítal s atakováním 100.000 vozidel. Dalšími kroky pak budou tudíž nějaké tranzitní okruhy středních Čech.MHaslar píše: ↑31.3.2025 19:10:39 Podle té prognózy by na 510 mělo být 120-130 tisíc voz. za 24 hodin. To jsem zvědavý, jak to ten šestipruh zvládne.
Na severní části by skutečně měl být nejvytíženějším místem most přes Vltavu, kde je uvedeno 97 tisíc vozidel a asi bych tomu celkem věřil. Bude tam proudit i místní doprava, která bude potřebovat přes vodu. U Dolních Chabrů už se počítá jen s 84300, u Suchdolu 91000.
Nejslabší místo bude dle mě na tom krátkém průpletu mezi Chlumeckou a D10, tam to zatím z toho, co jsem viděl, nevypadá úplně kapacitně vyřešené. Spíš to na mě působí jako postavení něčeho naprosto nezbytného, co by stačilo včera. Něco jako D1 u Brna, jenže tam jsou snad vidiny nějakého alespoň mírného úbytku dopravy. Tady je to všude přesně naopak.
Mně se ani moc nelíbí, že křižovatka s D10 má ubírat jeden průběžný z hlavní trasy okruhu. Ale jsem si vědom, že minimálně ve směru D8>D1 je to bohužel asi nezbytnost vzhledem k tomu, jak se které mosty nedávno postavily/rozšířily a kolik je tu obecně místa.