Tunely Panenská a Libouchec (0807)
Re: Tunely Panenská a Libouchec (0807)
Jj, Zelená vlna a zlatý dobrý devadesátky 
Arame, je ti možné závidět tvůj mladiství věk... 
Tak dnes už je to o " fous" lepší, podle Googlu je vidět přesun dopravy na Cínovec.
a prý tam zase stojí holky
budu muset vytáhnout wartburga z garáže a jet zavzpomínat

budu muset vytáhnout wartburga z garáže a jet zavzpomínat
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
No dneska hrozí, že chytneš něco horšího než tenkrát... 
Holky z osmicky vicemene nikdy nezmizely, jen jich neni plne Dubi. Obcas dve, tri postavaly pod nim. A bylo lepsi si je ani neprohlizet.
Z dneška pro srovnání, staré a nové osvětlení v tunelu Panenská. Na fotkách je ten rozdíl možná o něco výraznější, ale i tak je to obrovský. Hlavně v části LTT, která u má i obnovený nátěr.
a když to porovnám se SAT 
Za "pár let" bude SAT minimálně takto "osvícený"...
Jenže, jak dlouho se SAT bude opravovat? Můžete to někdo odborně porovnat?
Dotaz .. umíme už osvětlovat tunely v noci tak, že vjezdy a výjezdy jsou postupně zeslabovány skoro do/ze tmy ?
Zatím jsem se s tím nesetkal, ale noční průjezdy mám v posledních letech asi jen čistě Brno, kde je přecejen situace jiná...
Zatím jsem se s tím nesetkal, ale noční průjezdy mám v posledních letech asi jen čistě Brno, kde je přecejen situace jiná...
Jistě, akomodační osvětlení je běžné na všech dálničních tunelech v CZ. Intenzita osvětlení na vjezdu se řídí podle venkovního osvětlení a postupně klesá na základní oúroveň osvětlení ve zbytku tunelu.
protože nejezdím jiným dálničním tunelem, než Valíkem
a vlastně jím nejezdím, nýbrž se ploužím...
tak jsem měl čas se kochat, rozhlížet a tak
a tam to určitě funguje, v noci svítí méně než ve dne
a vlastně jím nejezdím, nýbrž se ploužím...
tak jsem měl čas se kochat, rozhlížet a tak
a tam to určitě funguje, v noci svítí méně než ve dne
To je jedna věc. Tu bych považoval za samozřejmou. Já myslel vyloženě ty vjezdy a výjezdy, zda jsou ztlumené oproti středu tunelu. To samozřejmě nebude případ Valíku, kde tunel víceméně opouštíte když do něj vjíždíte. 
Toxymu děkuji moc za odpověď.
Toxymu děkuji moc za odpověď.
Ne, úroveň "uprostřed" je minimum, na které může osvětlení na vjezdu jít, míň už ne. Ono jde o to nevlítnout z jasného světla do temné díry. Obráceně to je celkem v pohodě, nestane se, že by člověk chvilku viděl kulový. Ve Valíku, nebo třeba i v Lysůvkách (D48 u FM) je akomodace taky, i když tunel končí v podstatě hned za ní 
Jaká oprava probíhá aktuálně v tunelech? Jel jsem tento víkend směr Německo a byly tam dlouhé kolony. V pracovní dny to musí být masakr. Tak by mě zajímalo, co bylo důvodem obousměrné uzávěry.
Dopravní značení, osvětlení, kamerový systém, nový audiodetekční systém, SOS systém, řídící systém, některé věci z energetiky a další úpravy. V kompletní uzávěře se oživují a testují nové systémy v levých tubusech, zároveň se začíná odpojovat starý systém v pravých tubusech. Plus dělali nové povrchy v celém uzavřeném úseku, přesun vybavení staveniště z levé na pravou stranu....
Z dnešní tiskové zprávy ŘSD:
Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) upozorňuje, že od čtvrtka 2. října 2025 začne poslední z plánovaných týdenních uzavírek tunelů Panenská a Libouchec na dálnici D8 před hranicí s Německem. Po jejím skončení bude obnoven provoz v plném rozsahu a v tunelech se bude nově jezdit rychlostí až 100 km/h, nyní je to 80 km/h.
Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) upozorňuje, že od čtvrtka 2. října 2025 začne poslední z plánovaných týdenních uzavírek tunelů Panenská a Libouchec na dálnici D8 před hranicí s Německem. Po jejím skončení bude obnoven provoz v plném rozsahu a v tunelech se bude nově jezdit rychlostí až 100 km/h, nyní je to 80 km/h.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)