Praha všeobecně

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
michal

Re: Praha všeobecně

Příspěvek od michal »

Dost mi to připomíná opravdu mostu do Jiren nad D11... :roll:
P_V

Příspěvek od P_V »

Lynx píše: 3.10.2025 5:32:24 Byla tam postavena estakáda, takže defacto několik mostů za sebou. Takže to bylo realizováno, Nebo vy máte na mysli ještě něco jiného?
Je to v té studii, kde se mají předělat nebo postavit nové mosty. Mám na mysli úsek trati od bývalé zastávky Holešovice k Vltavě, kde se provedla jen oprava kolejí, ale na spodní stavbu se nesáhlo.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

A o tom, že " se ta železniční trať zvedne" ví i SŽDC, nebo jen autoři té studie?
kalanis

Příspěvek od kalanis »

michal píše: 3.10.2025 8:17:32 Jako jestli tady někdo lamentoval nad zklidňováním Veletržní po dokončení Blanky,
Ok, dáme si rovnou dnešek... A právě nyní. Protože Bulovka a Holešovičky absolutně nestíhají odbavovat provoz z roury, tak jsou zavřené vjezdy. A díky tomu stojí Svatovítská od kulaťáku, Evropská k Thákurový, Milady Horákové, Patočkova až k Bělohorské a Dobříšská a Jižní spojka až pomalu ke Krči. V takové situaci je hláška o zklidňování spíš prosba o fyzické nepříjemnosti.
michal

Příspěvek od michal »

Já takticky čekám, až to pomine... :D Zatím to mám odhadem k Blance místo běžných 7 minut tak 3/4 hodiny... :roll: Jako svým způsobem škoda, že je Blanka, ne Dana. Na druhou stranu je otázka, zdali by Dana opravdu byla?
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

No a otazka na zamysleni. Kdyby se to vsichni rozhodli objet pres Vystaviste, kde by se ta kolona zastavila? Protoze pokud je problem v Holesovickach, tak objizdka pres mesto uzke hrdlo nijak neresi a jen by ta auta stala i tady (a blokovala tramvaje)...
Mike

Příspěvek od Mike »

za současného vedení městské části a náměstka pro sebeprezentaci, se v ulici Partyzánská nedalo čekat nic jiného, než nějaká partyzánština 8-)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Uniká mi tímto totálně naddimenzovaný Trojský most, který vlastně nevede pořádně nikam. Vím, že už se to tu probíralo, ale uzavřením Partyzánské už my smysl fakt utekl. Za mě bych to propojil podél vody až do Papírenské nebo Podbabské a moc by se toho fakt bourat nemuselo.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

P_V píše: 3.10.2025 14:49:32
Lynx píše: 3.10.2025 5:32:24 Byla tam postavena estakáda, takže defacto několik mostů za sebou. Takže to bylo realizováno, Nebo vy máte na mysli ještě něco jiného?
Je to v té studii, kde se mají předělat nebo postavit nové mosty. Mám na mysli úsek trati od bývalé zastávky Holešovice k Vltavě, kde se provedla jen oprava kolejí, ale na spodní stavbu se nesáhlo.
Vy jste to ale psal k uzavření ulice U Výstaviště, kde je jiná železniční trať a jiné mosty! Proto to nedávalo smysl. Díky za nynější upřesnění.
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Je to ta sama trat, prave ten most pres ulici U Vystaviste / Partyzanska. V te studii je to snad videt. Nova estakada je smerem k Vltavske (tedy taky k Vltave, ale na druhou stranu).
Anonym

Příspěvek od Anonym »

kalanis píše: 3.10.2025 17:13:36 Ok, dáme si rovnou dnešek... A právě nyní. Protože Bulovka a Holešovičky absolutně nestíhají odbavovat provoz z roury, tak jsou zavřené vjezdy. A díky tomu stojí Svatovítská od kulaťáku, Evropská k Thákurový, Milady Horákové, Patočkova až k Bělohorské a Dobříšská a Jižní spojka až pomalu ke Krči. V takové situaci je hláška o zklidňování spíš prosba o fyzické nepříjemnosti.
Blankou jezdím často a problémy způsobuje i nízká kapacita v samotné Blance. Například ve stoupání od Vltavy směrem na Letnou jsou v Blance jen 2 pruhy a velký kopec. Spousta řidičů tak nejede 70, ale méně. Když takového řidiče dojede další řidič tak přibrzdí ještě více. Ve výsledku se tak v Blance občas udělá kolona a je červená na vjezdu, i když výjezdy jsou bez problémů.
Z druhé strany je hned několik problémů.
Někdo jede v levém pruhu a chce odbočit na Trojský most, jenže v pravém je hustý provoz, takže zabrzdí a vznikne kolona. Semafor na Nové Povltavské kupodivu problémy tolik nedělá. Horší je, když někdo jede v pravém pruhu a chce odbočit na Povltavskou, jenže v levém pruhu je hustý provoz. Další problém je následně v Holešovičkách, kde se ze 4 pruhů zužuje na 2 a další problém je v připojovacím pruhu na Liberecké, kde také vznikají kolony. Tady by pomohlo udělat Libereckou směr D8 jako 3 pruhy.
Mike

Příspěvek od Mike »

od Blanky až po Úžice by to měly být 4 pruhy...
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Lynx

Příspěvek od Lynx »

ElWapp píše: 4.10.2025 9:52:33 Je to ta sama trat, prave ten most pres ulici U Vystaviste / Partyzanska. V te studii je to snad videt. Nova estakada je smerem k Vltavske (tedy taky k Vltave, ale na druhou stranu).
Mýlíte se. Jsou to dvě různé tratě, které se rozdělují na nádraží Praha-Bubny. Podívejte se na mapu.

U Výstaviště je buštěhradská dráha směr Kladno, která se postupně přestavuje na "rychlodráhu" Praha Masarykovo nádraží - letiště V.H. - Kladno. Tam je také nově realizován nový podjezd, který lépe vyhovuje provozu. Jenže hned za ním v ulici U Výstaviště začíná zmíněná pěší zóna. Takže to bude pro auta neprůjezdné.

Zatímco u ulice Partyzánská / U Výstaviště je železniční spojka směrem na Ústí nad Labem. Tedy jiná železniční trať. Tam není realizováno nic nového, ani na železnici, ani na silnici. Tam to není blokováno zřízením pěší zóny, Tam se dá jezdit normálně dál. Akorát že při příjezdu od Blanky musíte za podjezdem odbočit doleva, a jet směrem do Bubenské a Veletržní, pokud nechcete skončit ve slepé ulici před Výstavištěm.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Když to čtu zpětně, i příspěvky od ostatních, tak jsme si v tomto neporozuměli hromadně.

Já celou dobu mluvil o pěší zóně před Výstavištěm, u které se stavěla nová estakáda, která nahradila mimo jiné i starý tramvajový i automobilový podjezd pod železniční tratí na Kladno (tedy na rozhraní ulic Dukelských hrdinů / U Výstaviště ) a v těch místech právě ta pěší zóna nyní začíná. Mimochodem, dnes je tam také nová železniční zastávka Praha - Výstaviště.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Je to ekoterorismus, kritizuje část lidí nové dopravní pořádky u pražského výstaviště

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zp ... -internetu
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

To leve odboceni do Bubenske byvalo zakazane, protoze by kvuli protijedoucim autum neslo skoro projet. Jak je to ted nevim.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Tak to ani nevím. Ale v protisměru to projet šlo i v minulosti, tedy z Bubenské do Partyzánské. Tam, to pravé odbočení s ničím nekoliduje.
Anonym

Příspěvek od Anonym »

SUV do města nepatří, zkrotí je vyšší parkovné, mýto a emisní zóny. Hřibův nástupce poprvé představil své plány
https://zdopravy.cz/suv-do-mesta-nepatr ... ny-263847/
kot

Příspěvek od kot »

Tak jsem si říkal, že když živoří IAD s Hřibem, tak to s kýmkoli jiným horší už nebude. A ejhle, mýlil jsem se Praha "vyfasovala" nepřítele SUV Beránka !
Takže potěš koště Pražane...
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Nevím jestli plošně SUV, ale prostě rozměrově větší auta by měla mít dražší parkovné. To je IMHO opravdu spravedlivé.
A obecně, kdyby došlo na nějaké emisní zóny .. logicky by měl mnohem více platit ten s 2,5 tunovým SUV se spotřebou 9/100, než nákupní taška z roku 2005 se starším eurem. :crazy:
kot

Příspěvek od kot »

Arame a 20 let stará nákupní taška má lepší emise než Karoq 2 roky starý ? A jak budeš řešit velikost těch SUV, nějaké bude dražší a jiné bude mít levnější parkování ? Výjimky ze systému nám snad stačí dostatečně u dálničních známek a nezpoplatněných úseků... :P
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Já bych řekl, že 100% bude mít nižší emise, když má 1/3 spotřebu. Ale klidně mě vyveďte z omylu. :)

Rozměry jsem myslel tak, že by byly třeba 3 kategorie vozidel. Ale JAK by se to mělo řešit, to jsem nechtěl vůbec řešit, jen jsem přidal poznámku, že ta myšlenka mi připadá fakt spravedlivá. Jestli to nepůjde řešit technicky, pak to pochopím ..
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

To je taky diskutováno, modelů je vícero. Širší parkovací box, jiná cenovka. Přesáhneš menší - standard - sankce. A najednou je pořádek.
Neklasifikuje se to ale dle "SUV", jsou předse i menší SUV.
Spíše by bylo dobré stanovit kde by neměla parkovat dodávka, což je docela nový nešvar tím jak stoupá agenda e-shopů a doručovatelů po jednom kousku kdekoliv do posledního domečku a bytečku.
Neomezoval bych to na emise, nýbrž na rozměr zabraného prostoru, což je mnohem více, než jen emise za jízdy / dobíjení. :)
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Emisní zóny pro OA k nám doufám nedoputují. Omezí to jen pár procent lidí se staršími auty, ale reálný přínos spíše mizivý.
Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

Aram96 píše: 26.10.2025 18:13:32 To je IMHO opravdu spravedlivé.
To je spravedlivé jak pro koho. Se skoro 210 cm a odpovídající velikostí zbytku rodiny se do malého auta nevejdu - mám být ještě penalizován vyšším poplatkem za parkování, když už jsem si musel za své (už zdaněné) peníze, koupit větší a tedy i dražší auto?

Jako by nestačilo, že některé (i veřejné) instituce omezují vstup zdarma nebo za levno pro děti na základě výšky - přijde mi to stejná diskriminace, jako kdyby to omezovali na základě rasy nebo národnosti. Moje čtyřleté dítě platí cenu za dospělé tam, kde ostatní děti ještě v 8 projdou zdarma ...
Odpovědět

Zpět na „Praha“