Přeložka silnice II/137, Měšice – Čekanice, 2.etapa

Odpovědět
Lynx

Přeložka silnice II/137, Měšice – Čekanice, 2.etapa

Příspěvek od Lynx »

Cajkowski píše: 22.7.2024 11:48:50 TO Lynx: Resilo se to tu pred lety a za mne se to melo pristupnit tudy. 1) cesta tudy vzdycky vedla do vedlejsi vesnice 2) porad to v katastru je vedene az k tomu motocentru 3) ze to nekdo preoral a udelal z toho pole, ze si nekdo posunul ploty, .... v katastru jsou dle vseho ploty v silnici 4) a ano. Ze vam nekdo ze silnice udela slepou, tak bych take byl proti to obnovit.
Ještě k táborským Měšicím, snad odpustíte lehce mimo téma, Když jsem hledal odpor k té přípojce k Motocentru v historických článcích, tak jsem narazl na odpor proti jiné silnici v katastru Měšic a zjistil, že zde vyrostla v Táboře nová spojka.

https://mapy.cz/s/jalojesana

Nejsem z Tábora, ale při pohledu na mapu mi připadá, že je to dobře, Proti tomu Měšice také protestovaly ... tam byli zase jiní NIMBysté z druhého konce obce. Nikdo holt nechce mít silnici za barákem, ale tady to asi bylo potřeba.

Při pohledu na mapu si myslím, že by to mohli protáhnout ještě takto:

https://mapy.cz/s/lehumogama

Udělat tedy ještě obchvat Tábora pro místní dopravu, který vede také většinou mimo zástavbu. Zároveň by pak už nikdo nemohl požadovat dálniční obchvat Tábora bez mýtného poukazováním na místní dopravu.
darwousek

Re: D3 0306/II Rekonstrukce

Příspěvek od darwousek »

Myslím si že něco takového je dokonce i v plánu. A k zpoplatnění D3, tady zrovna je peáž s I/19....
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Japao Joe

Příspěvek od Japao Joe »

Jako že by úsek I/19 kde jsou MUK zprasili klasickou a nebo ještě lépe okružní křižovatkou?
michal

Příspěvek od michal »

V ÚP Tábora tam ta komunikace vskutku je, míra zprasení I/19 nikoliv. :D
duchymor

Příspěvek od duchymor »

4 kruháče, 17 výjezdů, 2 bypassy.... Koeficient zprasení mně tady vychází 3.75 :-)
https://dopravnistavby.kraj-jihocesky.c ... ice-2etapa
pjezek164

Příspěvek od pjezek164 »

Ta mimodálniční spojka mezi I/19 a Chýnovskou jistě udělá Měšickým velkou radost, tak jako jim dělala radost možná cesta k Motocentru.
michal

Příspěvek od michal »

Tak tady chybí k samolepce "zpraseno na jedničku, nejlepší hodnocení dle Mapy.cz 5.0" už jen kruháč na D3... :D :D :D
pjezek164

Příspěvek od pjezek164 »

To bezpochyby, michale.
Avantime
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avantime »

Chtělo to namísto nedávné totální rekonstrukce nadjezdu II/137 nad D3 tento postavit o trochu blíže ku Praze, vytvořit tam deltovitou MÚK s D3 a propojit ji kolektory s MÚK Čekanice. Pod nadjezdem nechat dostatečnou rezervu na možnou budoucí dostavbu kolektorů až k MÚK Měšice.

To navržené řešení je podle mě prasárna. Opravdu někdo čeká, že bude doprava na II/137 využívat tu zajížďku přes MÚK Čekanice, aby se vyhnula Záluží? To ten nadjezd ani nemuseli znovu stavět, pak by jiná možnost nezbyla.
darwousek

Příspěvek od darwousek »

Tuhle prasárnu zastavit dokud je čas....
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Já obecně neuznávám jednostranná napojení dálnice a obzvlášť je neuznávám, když je napojení na druhou stranu logické a realtivně snadné. Nechápu proč ten nájezd na dálnici nemá od začátku i tuto část. A samozřejmě tomu přizpůsobené i větve nájezdů, tak aby se dalo najíždět z obou směrů.

https://mapy.cz/s/nonezajezu

jednostranné napojení dálnice má opodstatnění snad tam, kde na druhou stranu je pustina, komplikovaný terén, velmi řídká zástavba atd. Ale tady je okresní silnice nedaleko města Tábora. Nedává mi smysl, proč tohle propojení chybí.

Edit: Teď vidím výše v diskuzi, že se něco takového plánuje, což je podle mě dobře. Jestli se napojení dá udělat lépe, to neumím posoudit, ale mě to tedy přijde jako velké zlepšení oproti současnosti.
darwousek

Re: Přeložka silnice II/137, Měšice – Čekanice, 2.etapa

Příspěvek od darwousek »

-xdas- píše: 29.7.2024 14:32:36
darwousek píše: 24.7.2024 19:53:28 Jak jsem již psal v tématu o motocentru, zastavit dokud je čas.... To je ten obchvat Záluží tak nutný ? Jediné kolizní místo je u vjezdu do obce A když už tak mi neříkejte že PHS v celé délce by nebyli levnější 500M PHS nikoho nezruinuje.... A OK bych taky vyřešil velice jednoduše. Trubkovitou MÚK, rampy by šli do OK ze které by pak byli výjezdy do Čekanic, II/137 a na tu polní cestu. A je mi jasný že existujou i normy ale když může být takový kousek za MÚK OK tak proč by nešla protlačit další MÚK..
To není obchvat Záluží, ten už obchvat má, ale napojení II/137 od Mladé Vožice na obchvat, aby veškerá doprava neprojizdela přes město. Pokud by se postavil východní obchvat, přijde mi tato stavba už zbytečná. Otázka je jak by se tento obchvat napojit na I/19 u MUK Čekanice. Nakresleny je zatím kruhac, ale má mít údajně problém s nedostatečnou vzdálenosti od MUK s D3, z důvodu krátkých prupletu. V Cekanicich se taky zacinaji ozyvat Nimby
Takže tam vznikne double-obchvat ? Já asi furt nechápu proč by jsme mrvili tu trubku I/19 x D3 na toho mutanta co tam je teď. Zvlášť ještě když obchvat Záluží existuje, jo když bude to propojení tak se tím získá úspora cca 2km ale přibyde další zkažená MÚK.

A to že s tím Čekanice nebudou souhlasit jsem čekal, já nemám nic proti stavbě I/19 - Vožická tedy až na tu OK na I/19. Kdyby se vyřešilo jinak napojení na I/19 tak ať. Ale ta spojka/obchvat Záluží a zmrvení MÚK Čekanice je prasárna která by neměla dle mého názoru vzniknout.
Lenny
Autor

Re: Přeložka silnice II/137, Měšice – Čekanice, 2.etapa

Příspěvek od Lenny »

Na cenii visí oznámení EIA na tuto přeložku. OK na I/19 zůstala. Další degradace obchvatu Tábora a tahu I/19.

https://portal.cenia.cz/eiasea/detail/E ... 97?lang=cs
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Odpovědět

Zpět na „Jihočeský kraj“