[D1] 0136 Říkovice – Přerov
Re: [D1] 0136 Říkovice – Přerov
IZS cvičilo zásah na 0136
https://prerovsky.denik.cz/zpravy_regio ... ehoda.html
jinak věřím, že 19.12. jezdíme... jinak značky Morava získaly zakázku na přeznačení SDZ u Vyškova na km 230 ... uvidíme, kdo vysoutěží přeznačení u Lipníku nad Bečvou na km 296 ... pak už jen nasávací oblast na silnicích nižších tříd a můžeme bilancovat o kolik se snížil počet aut na D46, za mě to bude tak 1/3, zvyk je železná košile...
jinak věřím, že 19.12. jezdíme... jinak značky Morava získaly zakázku na přeznačení SDZ u Vyškova na km 230 ... uvidíme, kdo vysoutěží přeznačení u Lipníku nad Bečvou na km 296 ... pak už jen nasávací oblast na silnicích nižších tříd a můžeme bilancovat o kolik se snížil počet aut na D46, za mě to bude tak 1/3, zvyk je železná košile...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Zvyk je železná košile, ale podle mě nejvíce na D46 udělají NA.
Nanejvýš do roka očekávám naučení nové trasy (zde možná i dříve vlivem otevření křížení u Lipníka) a z cca 5.000 kamionů dnes na D46 tipuju že bude tak 1.500. Což udělá neskutečný rozdíl v propustnosti D46 a komfortu jízdy.
OA pak samozřejmě taky ubydou , ale IMHO ne tak výrazně. Těch vyloženě tranzitujících od Vyškova až na Ostravu, to nebude hlavní složka OA D46. Tipnul bych si tak 1/4.
Ale že se D46 stane relativně krásně použitelnou dálnicí po celý den i týden, o tom nepochybuju.
Nanejvýš do roka očekávám naučení nové trasy (zde možná i dříve vlivem otevření křížení u Lipníka) a z cca 5.000 kamionů dnes na D46 tipuju že bude tak 1.500. Což udělá neskutečný rozdíl v propustnosti D46 a komfortu jízdy.
OA pak samozřejmě taky ubydou , ale IMHO ne tak výrazně. Těch vyloženě tranzitujících od Vyškova až na Ostravu, to nebude hlavní složka OA D46. Tipnul bych si tak 1/4.
Ale že se D46 stane relativně krásně použitelnou dálnicí po celý den i týden, o tom nepochybuju.
Moc bych se ještě neradoval, nečeká náhodou "starou" D1 za Vyškovem nějaká oprava? 
jj, v posledním průletu je to vidět v čase cca 7:30 https://youtu.be/N2qh84sb_2E?si=ZYxPdPZJFeJ6lqDt&t=449bumbik píše: ↑20.11.2025 21:46:48 IZS cvičilo zásah na 0136
Z celkového profilového zatížení cca 6300 kamionů denně na D46 mezi OL-PV (v roce 2024) lze očekávat přeliv cca 4000 na novou trasu po D1. V roce 2024 jelo celou trasu Vyškov-Lipník cca 5000 kamionů denně, z toho cca 85% po trase přes Olomouc.
O zvyk nejde, dnes jezdí valná většina lidí s navigací, takže pojedou tam, kde to bude (byť o vteřinu) rychlejší.
Takže jsem se skoro trefil.
Oakenfold .. u kdejakého OA to bude i o zvyku a chvilku přesun trvá (měsíce). Ne každý si pouští každou jízdu navigaci.
Myslím, že možná i kdejaký NA dříve pokutovaný v Přerově to ještě nějaký pátek bude brát přes Prostějov.
Já si naopak myslím že ten přesun bude dost rychlý, lidi co jezdí častěji se dokončení D1 nemůžou dočkat a mediální stopa této stavby je dost velká...
No a počítám že tady by navigace měla házet rozdíl kolem 5-7 minut v případě volného provozu. Přes Přerov to bude o 2km kratší (1 minuta), ale hlavní rozdíl udělá 40km s nižší rychlostí a dvě MÚK (pro osobáky), pro NA bude ten rozdíl klidně jen 2 minuty a výrazně menší převýšení...
No a počítám že tady by navigace měla házet rozdíl kolem 5-7 minut v případě volného provozu. Přes Přerov to bude o 2km kratší (1 minuta), ale hlavní rozdíl udělá 40km s nižší rychlostí a dvě MÚK (pro osobáky), pro NA bude ten rozdíl klidně jen 2 minuty a výrazně menší převýšení...
Je fakt, že otevíračka bude asi hodně medializovaná, možná i největší od dokončení modernizace
to by mohlo přesuny opravdu urychlit.
-
Jaromír Bágr
Tak už jen 20 dní a tradá!
Tak už na Dopravním infu pustili kameru u estakády
tu kameru umístil asi nějaký chytrák ... 
Určitě to je dopravní kamera? Nemá spíš hlídat ten kovový portál? Přeci jen do Kojetínské či Husovy to je kousek...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
To by na tom portálu měla být taky kamera, aby hlídala tu kameru, co hlídá portál.
R48 -> D48 se podařilo!
Jsou tam další dvě aktivní kamery - viz dopravní info https://dopravniinfo.gov.cz/cameras-overview/D1, kamery na 281 a 281,7 km
Není v plánu otevření například ve čtvrtek ráno? Že bych se rovnou svezl když mám cestu
Ne není. Slavnostní zprovoznění je plánováno 19.12.2026 12:30. Ovšem kompletně bude zprovozněno až kolem 18:00. Problémové je zprovoznění MÚK Přerov sever a úprava DIO na estakádě z Přerova. Tady se to bude předělávat za asistence PČR. Zprovoznění MÚK Přerov sever bude to probíhat od cca 14:00 až 18:00 postupně.
v červnu na MD ČR bylo na ÚD zveřejněn návrh Stanovení místní úpravy v rámci 0136, nevím, jestli to tu bylo ...
https://md.gov.cz/Ministerstvo/Uredni-d ... 025-940-12
https://md.gov.cz/Ministerstvo/Uredni-d ... 025-940-12
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Docela zajímavý a řekl bych ojedinělý tvar šipek.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Mě zaujalo i tohle
Ale zajímalo by mě, jak bude značena současná I/55 přes Přerov, když tady v bodě 1 bude I/55 a v bodě 2 už II/655
Natož, k jakému prasáckému paskvilu to ŘSD dovedlo, tak je za mě značení zvládnuto naprosto bravurně.
Bude sice málo času na mnoha místech, ale značené je to luxusně řekl bych. I právě třeba ta kombinovaná návěst od Honeyho výborně pomáhá. Zvlášť palec hore, že se odpovědní nebáli netradičních šipek a fakt to vyznačili seč to jde. 
(jednu menší poznámku, jsem rád za BŘECLAV, z D55 jsem nabyl dojmu, že cíle pro tuto část D55 budou prostě Zlín a UH, což mi nikdy moc neštymovalo.. každopádně tohle by chtělo sjednotit, ta Břeclav vs UH)
I tak si ale myslím, že média a lidé budou tuto křižovatku lynčovat daleko více než třeba nový kruháč u Olomouce.
A naprosto oprávněně samozřejmě. Nebude za to moct značení, ale uspořádání křižovatky pochopitelně.
Nejčastější jev bude IMHO spousta aut od Olomouce mířících do Přerova, která skončí na D1 směr Brno.
Jirko, tvůj příklad mi přijde na jedničkách celkem běžný.
jiný soudek:
Věděl by někdo prosím REÁLNĚ VYZNAČENOU délku odbočovacího pruhu na hlavní trase v MÚK Přerov-sever od Brna ?
Ve výkresu od bumbika jsem totiž našel 100 m (cca 120 včetně otvíracího klínu). To je doufám nějaká chyba. To je i na hloupý vtip silné kafe. Myslel jsem, že taková prasárna nemůže na novostavbě prostě vůbec vzniknout, a tady má být na dálnici první třídy ? Na ROZPLETU DVOU PEÁŽNÍCH DÁLNIC ??
Pokud se to opravdu stalo, tak doufám, že jim to BESIP omlátí o palici ještě na otvíračce a všem brňákům by patřilo zkrášlit saka těmi chlebíčky.
(ostatní křižovatky, ty obyčejné, mají odbočováky mezi 150 a 200 m)
(jednu menší poznámku, jsem rád za BŘECLAV, z D55 jsem nabyl dojmu, že cíle pro tuto část D55 budou prostě Zlín a UH, což mi nikdy moc neštymovalo.. každopádně tohle by chtělo sjednotit, ta Břeclav vs UH)
I tak si ale myslím, že média a lidé budou tuto křižovatku lynčovat daleko více než třeba nový kruháč u Olomouce.
Nejčastější jev bude IMHO spousta aut od Olomouce mířících do Přerova, která skončí na D1 směr Brno.
Jirko, tvůj příklad mi přijde na jedničkách celkem běžný.
jiný soudek:
Věděl by někdo prosím REÁLNĚ VYZNAČENOU délku odbočovacího pruhu na hlavní trase v MÚK Přerov-sever od Brna ?
Ve výkresu od bumbika jsem totiž našel 100 m (cca 120 včetně otvíracího klínu). To je doufám nějaká chyba. To je i na hloupý vtip silné kafe. Myslel jsem, že taková prasárna nemůže na novostavbě prostě vůbec vzniknout, a tady má být na dálnici první třídy ? Na ROZPLETU DVOU PEÁŽNÍCH DÁLNIC ??
Pokud se to opravdu stalo, tak doufám, že jim to BESIP omlátí o palici ještě na otvíračce a všem brňákům by patřilo zkrášlit saka těmi chlebíčky.
(ostatní křižovatky, ty obyčejné, mají odbočováky mezi 150 a 200 m)
příloha 3-1, výkres 2.10
tam vidím dokonce ještě méně.
Když nemáš širší zpevněnou krajnici, tak tam zkrátka delší odbočovací pruh nenarveš. https://youtu.be/N2qh84sb_2E?si=X2S2MswYRuO3qUkr&t=727
tam vidím dokonce ještě méně.
Když nemáš širší zpevněnou krajnici, tak tam zkrátka delší odbočovací pruh nenarveš. https://youtu.be/N2qh84sb_2E?si=X2S2MswYRuO3qUkr&t=727