obr píše:to, že se postavil 512-514 a staví Blanka je velikým úspěchem a Bém na tom má podstatné zásluhy.
Ted to bude na jiných. Blanku už dostaví, tam je to díky Bémovi a současnému magistrátu již v takové rozestavěnosti, že termín 2012 by nedodržel jen úplně neschopný magistrát.
Ale hlavně - jsem zvědav zda se za 3 roky dočkáme dostavění 511 a za ceny, které inzerují kritici Béma. Ti kritici v čele s Bártou, to mají teď plně ve svých rukou. Já jim určitě držím palec a těším se na otevření aspoň té 511 v roce 2013 a za inzerovanou poloviční cenu oproti starým předpokladům

. A předpokládám, že by mohli přidat, když se deklarují jako schopnější Béma i 518+519+520, bylo by to super

Tak já bych si tím rokem 2012 u otevření Blanky tak jistý nebyl a na nový magistrát bych to tedy rozhodně předem jako vy neházel. Kromě řady nedořešených právních problémů a zpoždění ražeb způsobených propady je tady velký problém s trojským mostem, který se dosud nezačal stavět, ač měl být ve výstavbě už dávno. Těžko říct zda se to zprovozní něják provizorně nebo se ten most na naše poměry "bleskově" stihne realizovat.
Jaké má Bém zásluhy na stavbě PO, kde není investorem město, ale stát (ŘSD) si netroufám odhadovat. Spíš bych tipoval, že jeho zásluhy nebudou větší než malé.

V podstatě jediný způsob jak pražský magistrát ovlivňuje výstavbu PO je územní plán, jinak je to věc státu. Zajímalo by mě, podle čeho soudíte, že má na tom "podstatné zásluhy". Co se týče té 511 v roce 2013, tak to jsem slyšel slibovat Béma !!! a ne jeho oponenty. Je možné, že ti to slibovali taky (nevím). Každopádně se to nejeví realisticky, ať už to sliboval kdokoliv.
Co se týče té ČT, tak stále nevidím souvislost fungování této instituce s výstavbou silnic a dálnic. Můžete mi to něják osvětlit ? Nebo si prostě jenom myslíte, že se Bém nesmí kritizovat resp. být konfronrován se svými vlastními lživými sliby a tak chcete jenom shodit toho kdo ho konfrontoval ? !