[D52] Odpočívky obecně - stav, výstavba, rekonstrukce
Re: [D52] Odpočívky obecně - stav, výstavba, rekonstrukce
Děti tlačí rodiče k zastavení u Mekáče = happy meal a kraviny k tomu... 
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Ale benzínky jim začínají dost konkurovat. Párek dělá už každá, některé i další rychlovky či i opravdové obědy. A bodíků za koupené občerstvení dostanete na benzince víc než za tankování
I zázemí, tedy posezení je na nových čerpačkách mnohem přívětivější než tehdejší pultík na stojáka
Třeba na polských dálničních Orlenech se kolikrát ztratím a mají tam také ty dotykové panely, kde si nacvakáte hlavní jídlo, aniž byste uměli polsky pozdravit 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Ono na benzínkách je obecně horší strava ve střední Evropě, v Rakousku už je to lepší, ale pořád se vyplatí sjet do nějaký "no name" restaurace. Na benzínkách se dá jíst jen v Itálii, čím jižněji, tím je to ještě lepší...
Zvedá se to fakt pomalu. Jako nepotřebuju hned špecle s liškama, ale párek v rohlíku nebo přebraný chlaďák Crocodille bývají bohužel většinou jediné dvě možnosti. Takže když jsme na té D52, tak za mě jasně vítězí OMV Hochleithen.
Jenže ta odpočívka na D52, i ta obří, je naprosto vpohodě prosaditelná. Stačí jít přes krajské ZUR. Vždyť ta odpočívka by ležela 1+ km od jakékoli zástavby.
Jenže obec řekne na našem katastru NE, tak se jde od toho. To je naprosto žalostný a tragický přístup a jestli se nezmění, tak se nezmění ani situace s odpočívkami. Kór když do toho vstupují ještě přehnaně přísné normy na vzdálenosti od MÚK.
Za mě tedy do Rakouska párek Benzina a pak zmíněna OMV Hochleithen.
Když samozřejmě počítám možnosti čistě na hlavní trase.
O čem ale sním, že se někdy ukáže i na českých dálnicích, spíše asi na těch hlavních a nejvytíženějších, je koncept Rosehill Foodpark.
https://www.google.cz/maps/@48.1385977, ... FQAw%3D%3D
A nevadilo by mi ani mít v ČR ještě pár dalších "Melikan". Škoda, že to zatím všude vyhrává ohrané trio KFC, McD popř. King.
Jenže obec řekne na našem katastru NE, tak se jde od toho. To je naprosto žalostný a tragický přístup a jestli se nezmění, tak se nezmění ani situace s odpočívkami. Kór když do toho vstupují ještě přehnaně přísné normy na vzdálenosti od MÚK.
Za mě tedy do Rakouska párek Benzina a pak zmíněna OMV Hochleithen.
O čem ale sním, že se někdy ukáže i na českých dálnicích, spíše asi na těch hlavních a nejvytíženějších, je koncept Rosehill Foodpark.
https://www.google.cz/maps/@48.1385977, ... FQAw%3D%3D
A nevadilo by mi ani mít v ČR ještě pár dalších "Melikan". Škoda, že to zatím všude vyhrává ohrané trio KFC, McD popř. King.
Původní odpočívka byla navržena zbytečně blízko Smolína. Odpočívka byla ani ne 700 m od první zástavby.
Pojďme udělat úplně nový záměr a to tady, KDE NIC NENÍ, křižovatky daleko, žádný most, od lesa pořád mezera, a okraje odpočívky jsou 1,3 a 1,4 km daleko od prvních baráků, jak Medlova, tak Smolína. To nemohou nikdy uhádat na blízkost a hluk.
A to jsem ji načrtl extrémně velkou, takhle velká ani nebude.
https://mapy.com/cs/turisticka?mereni-v ... 19393&z=16
Pojďme udělat úplně nový záměr a to tady, KDE NIC NENÍ, křižovatky daleko, žádný most, od lesa pořád mezera, a okraje odpočívky jsou 1,3 a 1,4 km daleko od prvních baráků, jak Medlova, tak Smolína. To nemohou nikdy uhádat na blízkost a hluk.
A to jsem ji načrtl extrémně velkou, takhle velká ani nebude.
https://mapy.com/cs/turisticka?mereni-v ... 19393&z=16
Aram: A je povinnost mít odpočívky nalepené na dálnici? Třeba od MÚK Pohořelice-sever ve směru na Žabčice je v dosahu spousta pískoven. Pamatuju že před cca 12-15 lety zde jeden konúpek zapaloval kradené Škodovky 105-ky a nikdo si toho týdny nevšiml. Tam by velká odpočívka nikomu nevadila
Nejsem stavař, neznám normy, jsem jenom fanoušek 
Předpokládám, že myslíš tu největší s veškerou bižuterií, Arame = tedy XXL 
Přesně tak, myslím, že 46 km dlouhá dálnice, navíc vedoucí na státní hranici, by opravdu neměla zůstat bez jediné odpočívky. Takže určitě i s tou největší bižuterií. 
D8, D3, D52 zatím pořád velky špatny, D1 především stání NA, D35 bude to samé, a to nemluvím o těch druhořadých dálnicích, např. D48, jižní část D55 atd.
Jenže namísto, aby šlo ŘSD orodovat za zlepšení povolovací legislativy, tak se párkrát pobrečí do médií na zlé obce a jde se od toho.
A proooč, no protože se tím ušetří rovnou nemalé prachy, když se ty odpočívky nemusí stavět. 
D8, D3, D52 zatím pořád velky špatny, D1 především stání NA, D35 bude to samé, a to nemluvím o těch druhořadých dálnicích, např. D48, jižní část D55 atd.
Jenže namísto, aby šlo ŘSD orodovat za zlepšení povolovací legislativy, tak se párkrát pobrečí do médií na zlé obce a jde se od toho.