Provoz na jižní části D0 (D1-D5)

Odpovědět

Kdy dojde k opravě mostu přes býv. Dobřejovický rybník?

do konce Q2/2011
3
4%
do konce Q4/2011
6
7%
do konce Q2/2012
1
1%
do konce 2012
7
8%
2013-2015
6
7%
2015+
5
6%
Nikdy, "srovná se to"
48
57%
později
8
10%

Celkem hlasů: 84

pavel.hrdina
Autor
Kontaktovat uživatele:

Re: Provoz na jižní části R1 (D1-D5)

Příspěvek od pavel.hrdina »

Martin z Ostravy píše:A safra, vidíš to. Toho jsem si vůbec nevšiml, že tam chybí 510. A nevšiml si toho ani mapman ani Pavel. :D
Ja jsem si toho vsiml, ze tam nahore mas usek 510 v provozu, ale krom te jednoradkove hlasky nic vic. Nicmene jsem to povazoval za tak okrajovou vec, ze me ani nenapadlo Ti o tom rikat. Soustredil jsem se na to podstatne a to je 512-515.
Martin z Ostravy píše:No, ale ono to díky současnému staničení není vůbec jednoduché, ale budu se tím zabývat.
No to staniceni jsme resili, ze je pekelny... Da se jet podle vzrustajiciho cisla stavby (pouzito v tomto schematu, tedy 510 az 520), ale mnohem vice by davalo smysl, kdyby MUK D1 x R1 mela pro R1 nejakou vyznacnou kilometraz - napr. 0,0. To se bohuzel nestalo a uz nejspis nikdy nestane (cas vhodny k precislovani 515-517 uz je nenavratne pryc, ted by to postihlo uz i 512-514).
Martin z Ostravy píše:EDIT: Teď jsem se na to díval, a podle těch ručiček to sedí.
Z Modletic podle hodinových ručiček jedu na Ruzyň.
Samo sebou to sedi podle hodinovych rucicek, pac to sedi i podle kilometraze a ta jde po smeru hodinovych rucicek, tak jak vzrustaji cisla silnic prvni tridy a dalnic odpojujicich se z okruhu. Tohle zase pokud by nesedelo, tak bych Ti to reportoval jeste nez se to dostalo na svetlo sveta. ;-)
Warcz

Příspěvek od Warcz »

To by mě nikdy nenapadlo :-) Akorát D1 to chtělo spíše D4 :-)
Obrázek
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

pavel.hrdina píše: Ja jsem si toho vsiml, ze tam nahore mas usek 510 v provozu, ale krom te jednoradkove hlasky nic vic. Nicmene jsem to povazoval za tak okrajovou vec, ze me ani nenapadlo Ti o tom rikat. Soustredil jsem se na to podstatne a to je 512-515.
Tak to potom jo, holt počkáme s 510 asi až na 511, teď by to bylo dost nepřehledné.
pavel.hrdina píše: No to staniceni jsme resili, ze je pekelny... Da se jet podle vzrustajiciho cisla stavby (pouzito v tomto schematu, tedy 510 az 520), ale mnohem vice by davalo smysl, kdyby MUK D1 x R1 mela pro R1 nejakou vyznacnou kilometraz - napr. 0,0. To se bohuzel nestalo a uz nejspis nikdy nestane (cas vhodny k precislovani 515-517 uz je nenavratne pryc, ted by to postihlo uz i 512-514).
Bohužel :(
R48 -> D48 se podařilo!
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

pavel.hrdina píše:Samo sebou to sedi podle hodinovych rucicek, pac to sedi i podle kilometraze a ta jde po smeru hodinovych rucicek, tak jak vzrustaji cisla silnic prvni tridy a dalnic odpojujicich se z okruhu. Tohle zase pokud by nesedelo, tak bych Ti to reportoval jeste nez se to dostalo na svetlo sveta.
Tak jinak, když kliknu vlevo nebo vpravo na hodinové ručičky, tak pokaždé skončím na začátku.

Proto ta narážka na to, podel jakých hodinových ručiček je to myšleno.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Lenny píše: Tak jinak, když kliknu vlevo nebo vpravo no hodinové ručičky, tak pokaždé skončím na začátku.

Proto ta narážka na to, podel jakých hodinových ručiček je to myšleno.
Aha, tak to jsem si vůbec nevšiml, že je to jako odkaz :oops: :)
To se zítra musím poradit s mapmanem, protože to je z jeho hlavy :)
R48 -> D48 se podařilo!
pavel.hrdina
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.hrdina »

Warcz píše:To by mě nikdy nenapadlo :-) Akorát D1 to chtělo spíše D4 :-)
Copak? Ze zacatek ciselne rady jde (resp. sel) po smeru hodinovych rucicek z Prahy?

To je stara znama vec. Horsi je na ni to, ze uz neplati. A to konkretne od roku 1971, kdy se uvedl do provozu prvni kus D1 a vzalo se tak cislo rezervovane od konce valky pro Prazsky okruh. To je duvod, proc dnes jsou kolem Modletic na jedne znacce "modra i cervena" jednicka zaroven. Zprovoznenim D1 po Mirosovice se zaroven odklonil zacatek I/3 z Prahy az Mirosovicim. No a v roce 1998 se tomu dala koruna s precislovanim II/333 pres Kutnou Horu do Pardubic na I/2, cimz se narusila rovnovaha druheho cisla v poradi, jelikoz D2 uz existuje (a jeji cislo prevzalo puvodni I/2 vedouci od Jihlavy na Bratislavu, ktere mela prevzit D1).

O techto zmatcich a nesystematicnosti v cislovani jsme uz napsali tuny prispevku v jinem vlakne tohoto fora - staci jen hledat. ;-)
Dan

Příspěvek od Dan »

Před chvíli jsem se vrátil z projížďky po novém úseku :) u mě panuje spokojenost, očekávání vcelku splněna...z estakády a lochkovského mostu toho moc vidět není..
V obou tunelech všichni dodržovali 80 km/h, který z nich má to úsekové měření rychlosti? Jen mě zaujala jedna věc, že některé liniové značení ukazující povolenou rychlost bylo zhasnuté...zřejmě učel?
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

kasme píše:dát měření vejšky také už na 515,
Stačilo by mezi exitem 15 a 16...

Úsekové měření je v obou tunelech.

Liniovka má svítit pouze mezi tunely, v nich a před nimi. Jinak má být zhasnuto čili 130 ;)
Dan

Příspěvek od Dan »

Děkuji za vysvětlení :)
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Dan píše:V obou tunelech všichni dodržovali 80 km/h, který z nich má to úsekové měření rychlosti?
všechny čtyři :)
Dan píše:Jen mě zaujala jedna věc, že některé liniové značení ukazující povolenou rychlost bylo zhasnuté...zřejmě učel?
pokud poslední rozsvícené ukazovalo konec omezení, tak je povoleno 130 a to není potřeba ukazovat
cholupice.png
cholupice.png (561.12 KiB) Zobrazeno 7429 x
balik

Příspěvek od balik »

Bohužel mi přijde, že "konec omezení" na kopci skoro polovina osobáků nevidí/nechápe a řítí se ťofkou. :( (Eště by to mohlo být tím, že se zatím pořád kochají, ale nevim...)
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

balik píše:Bohužel mi přijde, že "konec omezení" na kopci skoro polovina osobáků nevidí/nechápe a řítí se ťofkou. :( (Eště by to mohlo být tím, že se zatím pořád kochají, ale nevim...)
Souhlasím, i když teda nevím co je to ťofka :).
Dneska jsem tam jel a po výjezdu z tunelu u Točný jsem nasadil 130 a připadal jsem si jako hodně velkej pirát, všichni jeli odhadem 80-100. Až k D1 mě nikdo nedojel ani nepředjel. Myslím že by bylo vhodný "konec všech zákazů" zopakovat i na několika dalších portálech.
egelebege

Příspěvek od egelebege »

pavel.hrdina píše:Ty promenne znacky pred tunelama totiz umi zobrazit jen 80, 60 a 40 km/h. Tohle ja vnimam jako dalsi silu pusobici proti zvyseni rychlosti v tunelech
Já to vnímám jako vyhazování peněz. Za čas se zjistí, že na liniovkách bude třeba přidat symbol. Pak další a další a teprve až někdo dostane rozum, tak se pořídí tabule, co dokážou zobrazit cokoli
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Petr Pokorný píše:
balik píše:Bohužel mi přijde, že "konec omezení" na kopci skoro polovina osobáků nevidí/nechápe a řítí se ťofkou. :( (Eště by to mohlo být tím, že se zatím pořád kochají, ale nevim...)
Souhlasím, i když teda nevím co je to ťofka :).
Dneska jsem tam jel a po výjezdu z tunelu u Točný jsem nasadil 130 a připadal jsem si jako hodně velkej pirát, všichni jeli odhadem 80-100. Až k D1 mě nikdo nedojel ani nepředjel. Myslím že by bylo vhodný "konec všech zákazů" zopakovat i na několika dalších portálech.

Já jsem tam, jel včera večer poprvé a byl jsem jeden z těch co ten konec omezení rychlosti nepochopili. Tu světelnou značku jsem viděl, ale vůbec mi nedošlo, že to znamená tohle :oops: Ale evidentně nejsem sám. Takovouhle značku jsem viděl v této světelné podobě poprvé v životě a neseplo mi to ;) Myslím si, že by tam měla být normální značka, aby jsme i my méně chápavější a méně znalí pochopili, co to znamená.

Mimochodem zaujalo mě, že zatímco na 515, 514 a 513 se svítilo jako "o božím těle" tak na 512 byly všechny lampy na výjezdech zhasnuté. Nevím jestli je to tím, že je zrovna vypnuli na noc (jel jsem tam okolo 22:30 hod) nevo se tam nesvítí z nějákého jiného důvodu ?
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Na MUK Modletice neni verejne osvetleni zatim zapojene, protoze se nestihlo dokoncit vsechny prace tak aby k tomu mohlo dojit...
Nystrom

Příspěvek od Nystrom »

myslím, že plechová značka tam být nemůže, to by jí někdo musel zakrývat. Nestačilo by, kdyby místo konce zákazu svítilo 130? Mám pocit, že Bárta říkal, že se bude na světlech šetřit :-)
Web
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Web »

Dr.Fe1 raděj si tu značku konec omezení zapamatujte. V Praze je s radostí využívána pro realizaci zvyšování výběru pokut :-) na místech, kde končí "omezení" na 70 kmph a začíná běžná městská 50. Nemyslím že by na konci skutečného omezení mělo svítit cokoliv jiného.

Mě u liniáku mate, že na některých portálech jsou rychlosti po stranách a na některých nad pruhy...
jannnn

Příspěvek od jannnn »

Tady budu souhlasit s Dr.Fe1 v tom, že dost řidičů tu značku nedokáže dešifrovat. Ono asi i ten zákaz vjezdu (prosté červené kolečko v černém poli), co to umí zobrazit, je díky absenci bílého podkladu dost nesrozumitelný pro lidi, co to vidí ve 100km/h a poprvé v životě...
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

jannnn píše:co to vidí... poprvé v životě...
všechno je jednou poprvé :) :)
egelebege

Příspěvek od egelebege »

Web píše:Dr.Fe1 raděj si tu značku konec omezení zapamatujte. V Praze je s radostí využívána pro realizaci zvyšování výběru pokut na místech, kde končí "omezení" na 70 kmph a začíná běžná městská 50. Nemyslím že by na konci skutečného omezení mělo svítit cokoliv jiného.
On měl nejspíš na mysli elektronickou podobu téhle značky.
Jinak u té sedmdesátky a konce omezení mi to přijde na hlavu. Né že by to takhle bylo vyloženě špatně, ale když už se tam ta značka osazuje, tak už i pro ty pro méně chápavé tam můžou dát tu padesátku. Nic moc navíc by to nestálo a bylo by to jasný všem.
Web píše:Mě u liniáku mate, že na některých portálech jsou rychlosti po stranách a na některých nad pruhy...
Tomu taky nerozumim. Mělo se to všude dát nad pruhy. Ještě by se ušetřilo
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

egelebege píše:
Web píše:Mě u liniáku mate, že na některých portálech jsou rychlosti po stranách a na některých nad pruhy...
Tomu taky nerozumim. Mělo se to všude dát nad pruhy. Ještě by se ušetřilo
a co třeba případ, kdy je "nahoře" zákaz náklaďáků a je třeba ještě omezit rychlost :)
jen hádám...
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Já značku "konec omezení" v klasické podobě znám, zas až takový neználek dopravního značení nejsem. Jde o elektronickou podobu této značky, jak správně pochopili jannnn a egelebege. V této podobě jsem se s tím ještě nesetkal a nechápavě na to "vejraj" evidentně i další řidiči. Navíc je to pro laika ještě ztíženo tím, že v levém pruhu svítí šipka, čili značka která má úplně jiný význam a s tím "konec omezení" nesouvisí. Když máte ale takhle tři značky vedle sebe, pro každý pruh jednu, tak máte tendenci dát si to do souvislosti tj. že to řeší jeden problém. Takže u šipky jsem pochopil, že to znamená konec pruhu a myslel jsem si, že ta podivná modrá kolečka u dalších dvou pruhů něják souvisí s tou šipkou. Ještě jsem si říkal, že je to nějáká divná značka pro průběžný pruh :D :roll:
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

30/2001 Sb. píše:30/2001 Sb. o pravidlech provozu na pozemních komunikacích
§ 4
Provedení svislých dopravních značek
(1) Svislé dopravní značky jsou
a) stálé dopravní značky, které jsou umístěny na sloupcích nebo konstrukcích pevně zabudovaných do terénu,
b) proměnné dopravní značky, které jsou zobrazeny na panelech,
c) přenosné dopravní značky, které jsou umístěny na červenobíle pruhovaných sloupcích nebo stojanech, které nejsou pevně zabudované do terénu, nebo na vozidle.
(2) Barevné provedení svislých proměnných dopravních značek může být odlišné od stálých dopravních značek, a to tak, že podklad proměnných dopravních značek je tmavý a nápisy, symboly a ohraničení světlé; umístění červené barvy je na proměnných dopravních značkách shodné s jejím umístěním na stálých dopravních značkách. Příkazové proměnné dopravní značky musí mít stejné barevné provedení jako stálé příkazové dopravní značky.
(3) Tvary symbolů a nápisy svislých proměnných dopravních značek vycházejí z tvaru symbolů a nápisů stálých dopravních značek.
(4) Jako proměnné dopravní značky nemohou být provedeny svislé dopravní značky upravující přednost.
jen pro pořádek... tím to nechci nějak zlehčovat...

to tady můžem rovnou sepsat "návod na použití Pražského okruhu" :) :)
egelebege

Příspěvek od egelebege »

kasme píše: a co třeba případ, kdy je "nahoře" zákaz náklaďáků a je třeba ještě omezit rychlost :)
co takhle?
ll.JPG
ll.JPG (48.84 KiB) Zobrazeno 8149 x
naše liniové řízení je řekl bych nedokonalá kopie německého typu
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

egelebege píše:
kasme píše: a co třeba případ, kdy je "nahoře" zákaz náklaďáků a je třeba ještě omezit rychlost :)
co takhle?
To je jaksi v našem dokonalém právním státě nepoužitelné :( U nás se prakticky nepoužívá značka zákaz předjíždění náklaďáku jako všude v evropě, ale jakási obskurní formulace dopravního značení zvaná jízda v pruzích ... prostě je zákaz vjezdu nákladních vozidel do daného pruhu. Že to je složitější na značení je jasné, ale že to je super extra komplikované na značení pomocí linového značení to asi nikoho nebolí. Záběry z původní vizualizace uvažované liniovky na D1, soudě podle fotek z průběhu výstavby R1 je jasné, že je tam použito stejné schéma.

Takhle vypadá zákaz předjíždění náklaďáků na 3pruhu:
new-1.jpg
new-1.jpg (30.5 KiB) Zobrazeno 7770 x
A schválně, otázka jak dělaná pro test autoškoly národa ... máte nákladní auto, co uděláte když uvidíte toto značení?
new-3.jpg
new-3.jpg (24.82 KiB) Zobrazeno 7772 x
Odpovědět

Zpět na „Pražský okruh D0“