D11 Jirny – Poděbrady (km8-42), zkapacitnění
Re: D11 Jirny – Poděbrady (km8-42), zkapacitnění
Ono se zase něco změnilo? Já myslel, že je v plánu MÚK Nehvizdy v km 10 (a kousek) na připojení terminálu VRT z východu. Alespoň v návrzích toho terminálu byla. Ale nelze vyloučit, že to byl "jednostranný návrh" ze strany železnice (nebo dokonce soutěžitele) a s ŘSD o tom nikdo nejednal.
Nevíte někdo, jak to je ve skutečnosti?
Nevíte někdo, jak to je ve skutečnosti?
Není to akce ŘSD, připravuje si to samostatně jiný investor.
Akce jsou spolu koordinovany.
Akce jsou spolu koordinovany.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
Tomas 1975
Něco podobného jsem viděl v archivu, ale nevěnoval jsem tomu nějak pozornost... Určitě to bylo poválečné a tuším, že tam bylo řešeno nějaké rozšíření železniční smyčky u Oseka a zdvojkolejnění na Mechov...
Libická spojka se projektuje. A navíc tamtudy někde má zřejmě vést i VRT Praha - Hradec (i když to je dle mne hodně vzdálená budoucnost). Tak aby se to tam všechno vešlo... 
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Podle Správy železnic to zase až daleko není. Dá se říci, že i dříve než řada staveb na tomhle fóru. Tedy možná...
Termíny Správy železnic jsou cár papíru. (myslím u novostaveb). Termíny ŘSD jsou proti tomu naprosto posvátné a dodržují se takřka přesně. 
měl to být především obchvat Nehvizd ne ?
resp. četl jsem o tom dříve, než se o nějaké VRT začlo mluvit
resp. asi to s tím už souviselo, protože na obchvat mi nedávalo smysl stavět MUK v zářezu, když o kus dál z něj dálnice vyjede "na povrch"
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Leny: díky za info, nevěděl jsem, že investorem MÚK na dálnici může být někdo jiný než ŘSD. Ale vlastně, proč by ne. Kdo ji potom ale bude mít ve správě? To bude ŘSD předána, nebo si SŽDC koupí techniku na údržbu té křižovatky? 
Mike: ne ne, to jsou 2 rozdílné věci. Jednou je obchvat Nehvizd - silnice rozvnoběžně s dálnicí obcházející obec a vracející se do své stopy někde u toho 10. kilometru. o tom se již mluví dlouhou dobu.
A sterminálem VRT k tomu přibyla ještě ta MÚK, aby se do terminálu dalo zajet z východu.
Jesně, že to spolu souvisí a musí se projektvat "v souladu", ale jsou to akce různých investorů.
Mike: ne ne, to jsou 2 rozdílné věci. Jednou je obchvat Nehvizd - silnice rozvnoběžně s dálnicí obcházející obec a vracející se do své stopy někde u toho 10. kilometru. o tom se již mluví dlouhou dobu.
A sterminálem VRT k tomu přibyla ještě ta MÚK, aby se do terminálu dalo zajet z východu.
Jesně, že to spolu souvisí a musí se projektvat "v souladu", ale jsou to akce různých investorů.
Připadne do správy ŘSD. S plánovanou výstavbou VRT se začína připravovat změna legislativy. SŽ má ambici mít nadjezdy nad VRT ve své správě z důvodu bezpečnostních auditů.
Jako že se připravuje a je šance, že i všechny mosty nad dálnicemi a nad jedničkami budou plošně ve správě ŘSD ? 
Jak to má ŘSD s nadjezdy netuším.
To je ta D11 takhle marná každý pátek, nebo jen dnes? 
Nejspíše každý pátek, michale...
-
Mosquit
Tak včera byla nehoda na D11 před exitem Jirny, ve směru z Prahy. Zároveň bylo něco i na D10.
Vzhledem k domu že 0 až 8 km by měl být uveden do provozu až v tom 2028 což je 11!!! let po dostavbě 3 pruhu tak si nedělám iluze že to bude do 2040. Bude zpoždění, pak odvolávačky parchantů země, rozklady, může se k tomu přidat zas nějaké odvolání že stavitel nemá zkušenosti, žaloby atd. Ani si nejsem jistý, že ten most co nedávno dělali na 25km je dimenzovaný na 6 pruhů a sjezd.
A ten kousek mezi 39. a 42. km je samostatná stavba? Jako že ta nabere zpoždění, takže bude 3+3 končit provizorně dalších 20 let ještě před mostem přes Labe?
Nedělám si iluze, úspěch bude, pokud se v rámci nutné rekonstrukce stávajících úseků alespoň rozšíří dálnice tak, aby se vešlo 2+2 na jednu půlku dálnice...
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Pánové nebuďte takoví pesimisté ! Co se týče šmejdů země a dalších podobných dobráků, tak to jednoduché nebude. Souhlas... Ale ve zkapacitnění zase důvěru mám. Samozřejmě zpoždění typu MI x Budimex se objevit může, o tom žádná. Co se týče ukončení zkapacitnění před mostem, je to poněkud nesystematické a nešťastné. Zkapacitnění by nemělo být JENOM ZA most, ale až na sjezd 84. To se v brzku ukáže v souvislosti se zprovozněním dálnice 35 od Ostrova k Opatovci. Ale každý kousek salámu stojí za to, takže mrmlejme až poté, co se svezeme alespoň PŘED ten most. 
Ano, zkapacitnění až k D35 by mělo určitě nastat, nicméně je správně, že to bude zvlášť. Přecejen po Poděbrady je provoz vyšší. Stejně by se to časově rozložilo.
Nicméně za mě by pomalu klidně mohla začít příprava. A tutově by měla začít na D1 Holubice-Vyškov. To jsou za mě hlavní zkapacitnění, které ještě nejsou v přípravě. Vše ostatní důležité už snad myslím je. (Mám na mysli projekty, které přidávají pruhy, nikoli zkapacitnění co se týče šířky)
Nicméně za mě by pomalu klidně mohla začít příprava. A tutově by měla začít na D1 Holubice-Vyškov. To jsou za mě hlavní zkapacitnění, které ještě nejsou v přípravě. Vše ostatní důležité už snad myslím je. (Mám na mysli projekty, které přidávají pruhy, nikoli zkapacitnění co se týče šířky)
Dnes vydáno souhlasné závazné stanovisko EIA: https://portal.cenia.cz/eiasea/download ... ryStan.pdf
Pomalu ale jistě se suneme vpřed... 
-
Mosquit
Dle nehvizdského časopisu se chystá rozšíření v úseku Praha-Vestec (!) už v letech 2027-2028, vč. stavby nového exitu Čelákovice (nebo-li Nehvizdy - východ).
https://www.nehvizdy.cz/modules/file_st ... d7b6%7C383
https://www.nehvizdy.cz/modules/file_st ... d7b6%7C383
To neodpovídá datům v letácích ŘSD (úsek Jirny-Vestec je až součástí rozšíření po Poděbrady, aktuálně odhadované 2030-2034). Leda by došlo k nějaké změně kvůli časovému odsunutí VRT. Navíc úsek Praha-Jirny bude teprve koncem letošního roku žádat o SPP, takže i tam je realizace v 2027 nepravděpodobná.Na koordinační poradě městských částí Prahy a okolních obcí, která se konala v únoru 2026 v Horních Počernicích, vystoupili zástupci projektantů vysokorychlostní trati (terminál Praha-východ – Nehvizdy) a Ředitelství silnic a dálnic.
Podle aktuálních informací by měla být vysokorychlostní trať Praha – Brno – Vídeň realizována. Výstavba úseku Praha – Poříčany, včetně terminálu v Nehvizdech, je plánována na období 2031–2036.U dálnice D11, kde je plánováno rozšíření na tři jízdní pruhy až ke sjezdu Vestec, již bylo schváleno posouzení vlivů na životní prostředí (EIA). ŘSD bude nyní žádat o stavební povolení. Realizace je předběžně plánována na přelom let 2027 a 2028. V tomto období by měl vzniknout také sjezd z dálnice na Čelákovice.Plánování a realizace těchto staveb jsou závislé na státním rozpočtu a prioritách
vlády. Věříme, že tyto klíčové dopravní projekty, které jsou součástí evropské dopravní sítě, budou realizovány.
Tím Vestcem se myslí Bříství 
Uvedený termín je naprosto nereálný.
V současnosti to vypadá následně (i to jsou velmi optimistické termíny)
D11 1102.1 Jirny – Bříství, zkapacitnění 2030-2032
D11 1102.2 Bříství – Poříčany, zkapacitnění 2032-2034
D11 1103.1 Poříčany – Vrbová Lhota, zkapacitnění 2030-2032
D11 1103.2 Vrbová Lhota – Poděbrady, zkapacitnění 2032-2034
Pro porovnání D11 1101 Praha – Jirny, modernizace 2028-2030. Ještě bych doplnil, že žádná ze staveb úseku za Jirny nemá schválený záměr projektu.
V současnosti to vypadá následně (i to jsou velmi optimistické termíny)
D11 1102.1 Jirny – Bříství, zkapacitnění 2030-2032
D11 1102.2 Bříství – Poříčany, zkapacitnění 2032-2034
D11 1103.1 Poříčany – Vrbová Lhota, zkapacitnění 2030-2032
D11 1103.2 Vrbová Lhota – Poděbrady, zkapacitnění 2032-2034
Pro porovnání D11 1101 Praha – Jirny, modernizace 2028-2030. Ještě bych doplnil, že žádná ze staveb úseku za Jirny nemá schválený záměr projektu.