[D55] 5512–13 Rohatec – Břeclav
Re: [D55] 5512–13 Rohatec – Břeclav
Tento úsek je součástí celkově čtyř staveb které by měli být provedeny jako jedna akce v režimu PPP o celkové částce 28 miliard korun. Předchozí vláda stavbu soukromníkem pouze doporučila, ještě není o způsobu financování definitivně rozhodnuto. Tato stavba by měla začít za dva roky . U aktuálně nejdůležitějšího úseku v České republice Svitavy - Mohelnice který bude určitě v PPP režimu je celková částka 34 miliard. Tato stavba měla začít již loni a dnes ještě není vybrán ani koncesionář. Tak se ptám: je skutečně reálné aby dostavba D55 od Bzence na jih byla skutečně zahájena za dva roky v tom provedení jak je navržena - teď myslím hlavně průjezd Moravskou Saharou, kdy je na ministerstvu ŽP ten kdo tam Je? Může do toho ministerstvo životního prostředí hodit vidle jak třeba Hladík loni U D35? Za mě je v těchto souvislostech zahájení v optimistické variantě 2030 reálněji 2033 ale velmi pravděpodobně až 2035
Zdravím.
Vzhledem k obsazení dvou klíčových ministerstev životního prostředí (motoristi) a dopravy (SPD) bych osobně byl dokonce rád když by někdo do toho ty vidle hodil neboť ten "paskvil" co se má stavět nemohu jako místní rozdýchat....
Cipísekmp.
Vzhledem k obsazení dvou klíčových ministerstev životního prostředí (motoristi) a dopravy (SPD) bych osobně byl dokonce rád když by někdo do toho ty vidle hodil neboť ten "paskvil" co se má stavět nemohu jako místní rozdýchat....
Cipísekmp.
Paskvil myšleno ten tubus kvůli ptákům?
No moc bych nepočítal, že někdo z ministerstev do toho hodí vidle. Ti dva ministři (a Turek
) spíš hodí vidle do těch, co hází vidle do dálnic.
No moc bych nepočítal, že někdo z ministerstev do toho hodí vidle. Ti dva ministři (a Turek
OT přesunuto do koše. Prosím o vynechání příspěvků s politickou tématikou.
Kvůli třetímu sjezdu na Břeclav (!) Bude úsek dálnice přes Břeclav mít 6 pruhu!
To znamená zbourat mosty postavené před 50 lety a jejich rozšíření z 2+2 na 3+3.
O kolik dražší bude tento úsek kvůli třetímu sjezdu do města kde by stačil jeden.
https://hodoninsky.denik.cz/zpravy_regi ... chvat.html
To znamená zbourat mosty postavené před 50 lety a jejich rozšíření z 2+2 na 3+3.
O kolik dražší bude tento úsek kvůli třetímu sjezdu do města kde by stačil jeden.
Nikoliv přes Břeclav, ale přes Hodonín... Bude to formou průpletového úseku úseku v režimu 2+1, což znamená šířku zpevnění jednoho pásu 11,75m oproti standardním 10,75m, takže jen 1m navíc na každé straně.. Jde výhradně o úsek mezi MÚK s Brněnskou a Pánovem, kde je jen jeden železniční most pod kterým by tak jako tak byly už připojováky a odbočováky MÚK s Brněnskou, takže tam se šířka ani měnit nebude. Pod most by se to mělo v poho vejít
Ano Hodonín. Nevím kde se mi tam připletla Břeclav.
Bude to levnější než kdyby se musela od Pánova místo MÚK dělat doprovodná silnice!! "Třetí pruh" znamená jen o 100cm širší dálnici na každé straně v délce cca 1,5km. Doprovodka a k tomu nezbytná zásadní přestavba MÚK Brněnská (Hodonín-sever) by vyšla výrazně dráž.Josse píše: ↑25.4.2026 8:49:42 O kolik dražší bude tento úsek kvůli třetímu sjezdu do města kde by stačil jeden.
A smím se zeptat, který jeden sjezd je ten co by měl stačit?
Na levém páse to asi smysl trochu dává, ovšem na pravém páse mi to připadá úplně k ničemu. Nebude náhodou mezi přídatnými pruhy (koncem a začátkem) obou MÚK cca 1,7 km mezera? To budeme stavět 2,2 km dlouhý přídatný pruh úplně k prdu?
Jak se povolily MÚK na pražském okruhu, kde je namísto třeba třeba 900 m dlouhého propojovacího pruhu užito 250+250 pruhů přídatných a 400 m mezery mezi nimi.
D48 za Frýdkem je mezera mezi přídatnými pruhy 750 m.
D48 u Bělotína je to 820 m mezi začátkem/koncem pruhů.
Všechno dálnice 2.třídy.
Ne že by mě to nějak hrozně vadilo, ono to nebude kdovíjaké prodražení, ale PROČ je to potřeba?? Normy se nijak nezměnily a evidentně to leckde jde i bez těch zbytečně dlouhých přídatných pruhů.
A pak mi tady ještě někdo bude tvrdit, že u Olomouce, kde půjde o silnici první třídy a nikoli dálnici, že propojovací pruh délky cca 800 m mezi MÚK NESTAČÍ, že musí vzniknout dokonce absolutně zbytečné a drahé kolektory (zbytečnější v celé republice nenajdete).
To radši nemluvím o pseudořešení u Přerova, kde má vzniknout propojovací pruh mezi MÚK délky pouhých 400 m.
Bude u Brna mezi odpočívkou Ivanovice a MÚK Brno-jih přídatný pruh v celé délce (cca 1,5 km) nebo najednou NEBUDE POTŘBEA ?
Mám pocit, že si tady z nás už nestřílí zdaleka jen MD nebo ŘSD s projektanty, ale už i někteří uživatelé fóra si občas ***** do huby.
Dávalo by to velký smysl, kdyby zde byl vyloženě proud místní dopravy, která pojede právě mezi těmito dvěma křižovatkami - na jedné najede a na druhé opustí. To mi tady na D55 ale opravdu nepřipadá.
Ale stokrát více mě zajímá to deb*lní povolování halabala, někde nutnost, jinde třetinový pruh není vůbec problém, jinde zase ano, a budou tam přes kilometr dlouhé zbytečné kolektory. Mám fakt dost.
Jak se povolily MÚK na pražském okruhu, kde je namísto třeba třeba 900 m dlouhého propojovacího pruhu užito 250+250 pruhů přídatných a 400 m mezery mezi nimi.
D48 za Frýdkem je mezera mezi přídatnými pruhy 750 m.
D48 u Bělotína je to 820 m mezi začátkem/koncem pruhů.
Všechno dálnice 2.třídy.
Ne že by mě to nějak hrozně vadilo, ono to nebude kdovíjaké prodražení, ale PROČ je to potřeba?? Normy se nijak nezměnily a evidentně to leckde jde i bez těch zbytečně dlouhých přídatných pruhů.
A pak mi tady ještě někdo bude tvrdit, že u Olomouce, kde půjde o silnici první třídy a nikoli dálnici, že propojovací pruh délky cca 800 m mezi MÚK NESTAČÍ, že musí vzniknout dokonce absolutně zbytečné a drahé kolektory (zbytečnější v celé republice nenajdete).
To radši nemluvím o pseudořešení u Přerova, kde má vzniknout propojovací pruh mezi MÚK délky pouhých 400 m.
Bude u Brna mezi odpočívkou Ivanovice a MÚK Brno-jih přídatný pruh v celé délce (cca 1,5 km) nebo najednou NEBUDE POTŘBEA ?
Mám pocit, že si tady z nás už nestřílí zdaleka jen MD nebo ŘSD s projektanty, ale už i někteří uživatelé fóra si občas ***** do huby.
Dávalo by to velký smysl, kdyby zde byl vyloženě proud místní dopravy, která pojede právě mezi těmito dvěma křižovatkami - na jedné najede a na druhé opustí. To mi tady na D55 ale opravdu nepřipadá.
Ale stokrát více mě zajímá to deb*lní povolování halabala, někde nutnost, jinde třetinový pruh není vůbec problém, jinde zase ano, a budou tam přes kilometr dlouhé zbytečné kolektory. Mám fakt dost.