Je krásny
[D0] 518, 519 Ruzyně - Suchdol - Březiněves
Re: [D0] 518, 519 Ruzyně - Suchdol - Březiněves
https://zdopravy.cz/finale-rozhodovani- ... vu-280016/
Je krásny
Jsem moc rád, že nezvítězil Valbek ….
Je krásny
-
Tomas 1975
V článku jsou objektivní chyby:
Architektonická soutěž byly vyhlášena Pražskou plánovací komisí (společná česko/německá komise) na přemostění Vltavy u Zlíchova již v roce 1941...
Tedy Pražská dálniční okruh - jižní přemostění Vltavy
Celkem více jak 40 návrhů...
Stejně se soutěžilo na Žďákově a na dálničním mostě ve Velkém Meziříčí....
Takže opět tady má někdo velké mezery ve vzdělání....
Architektonická soutěž byly vyhlášena Pražskou plánovací komisí (společná česko/německá komise) na přemostění Vltavy u Zlíchova již v roce 1941...
Tedy Pražská dálniční okruh - jižní přemostění Vltavy
Celkem více jak 40 návrhů...
Stejně se soutěžilo na Žďákově a na dálničním mostě ve Velkém Meziříčí....
Takže opět tady má někdo velké mezery ve vzdělání....
On ten web zdopravy.cz je super na to mít přehled, co se právě děje. Ostatní tam už není tak růžové: chyby v článcích, emoční nedospělost jednoho z majitelů, čistky v diskuzích. Pořád to tam čtu, ale už jsem přestal psát cokoliv do diskuzí a přestal jsem platit roční poplatek.
Podle něj rozhodlo i to, že samotnou stavbu vítězného návrhu půjde zlevnit více, než se původně zdálo. „Z hlediska životního cyklu se podle výpočtu ČVUT obě konstrukce k sobě hodně přibližují. I když uznávám, že vítězný návrh je dražší, pak ale převládá architektonické hledisko s ohledem na to, že to stavíme na 100 let,“ dodal Mátl.
Promiňte ale toto je blábol numero uno... Ten most vyjde cca 2.5x dráž, než se momentálně uvádí. Návrh Valbeku by vyšel tak 1.5x dráž. To je tak, když v komisi sedí milovníci ocelí...
Promiňte ale toto je blábol numero uno... Ten most vyjde cca 2.5x dráž, než se momentálně uvádí. Návrh Valbeku by vyšel tak 1.5x dráž. To je tak, když v komisi sedí milovníci ocelí...
Já jsem asi radši, že vyhrály lana
nicméně informace o tom, že takový most nakonec vyjde skoro stejně draho jako Valbek, to se mi taky nechce vůbec věřit.
Na druhou stranu, alespoň jeden pořádný zavěšený most by v ČR být mohl.
Na druhou stranu, alespoň jeden pořádný zavěšený most by v ČR být mohl.