D11 1108 Jaroměř – Trutnov
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Re: D11 1108 Jaroměř – Trutnov
Těžko říct. V tom letáku je staveb jak na pouti. Pokud se vybuduje obchvat Hradiště k tomu kruháku před Zbožím, tak mohou být rádi. Nechápu, proč by měl stát stavět i obchvat Zboží a další. Šlo hlavně o to, aby doprava z dálnice nesjížděla do Dvora před Choustníkáčem. Takhle sjedou a Choustníkáč objedou. A nazdar 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Za mě je moc i ta přeložka, mělo by to být na kraji. Je spoustu míst, kde by něco takového mohlo / nebo spíš MĚLO / vzniknout spolu s dálnicí a být placeno ŘSD (např. přivaděče tvořící zároveň obchvaty) a nevzniká nic, protože samosprávy málo řvou. Kdežto tady zůstane jako doprovodka současná jednička, která obec sotva štrejchá a ještě budou mít novou přeložku. No jsem zvědav, jak to bude financováno.
Je ale pravdou, že v poslední době se tyto "výsady" sem tam objevují, napadá mě na D52 nový obchvat Nové vsi i na doprovodce.
Za mě těžce nefér vůči desítkám obcí v minulosti a leckteré i v současnosti.
Je ale pravdou, že v poslední době se tyto "výsady" sem tam objevují, napadá mě na D52 nový obchvat Nové vsi i na doprovodce.
-
Honey72
Teď už jen štrejchá, ale komunisti ten kus obce zbourali, aby přes ní protáhli průtah.
Ministerstvo infrastruktury Polska: https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4628144973
Video z trasy uklizené po archeolozích jako dokument posledního stavu, než začne stavba.
https://www.youtube.com/watch?v=9ft3xjf0sHo
https://www.youtube.com/watch?v=9ft3xjf0sHo
-
Honey72
Prostor staveniště v místě budoucího nadjezdu přes dálnici pro přeložku silnice do Studence/Hajnice.
V sobotu nad ránem o půl šesté, ještě po tmě sem začali navážet techniku. Ale cestou z práce nikde nikdo.
Za to dnes, když jsem jel z práce, na poli ve Stříteži opravdový koncert od M-Silnice, za velkého přihlížení zdejších krav. Člověk by řekl, že utečou, rambajs, prášilo to, ale ony jen čumí a čumí, jako já
V sobotu nad ránem o půl šesté, ještě po tmě sem začali navážet techniku. Ale cestou z práce nikde nikdo.
Za to dnes, když jsem jel z práce, na poli ve Stříteži opravdový koncert od M-Silnice, za velkého přihlížení zdejších krav. Člověk by řekl, že utečou, rambajs, prášilo to, ale ony jen čumí a čumí, jako já
Diky za infornace Honey.
Dnes mezi Dvorem a Kocberi bylo podobné slozeni stroju. Rikal jsem si, jestli neco jeste dodelavaji archeologové nebo uz kope stavba. Jen proc by začínali zrovna tam
Dnes mezi Dvorem a Kocberi bylo podobné slozeni stroju. Rikal jsem si, jestli neco jeste dodelavaji archeologové nebo uz kope stavba. Jen proc by začínali zrovna tam
Honey72 píše: ↑13.4.2026 19:22:55 Prostor staveniště v místě budoucího nadjezdu přes dálnici pro přeložku silnice do Studence/Hajnice.
IMG_20260411_114449.jpg
IMG_20260413_164724.jpg
Co jsem tak četl v Krkonošském deníku, pracovat na stavbě se začne všude, po celé délce úseku.
Ono asi ještě chvilku potrvá, nežli se navezou stroje, lidi a vše se naplno rozjede.
Ono asi ještě chvilku potrvá, nežli se navezou stroje, lidi a vše se naplno rozjede.
Aby ne ! Kilometrově je to číslo jako hrom. Víte někdo, kolik bude zařízení staveniště ?
-
Honey72
Zahájení stavby MÚK Kocbeře (Dvůr Králové-sever)
Taky pridam jednu průjezdni, tentokrát od Výšinky smer Hajnice. Staveniště pred tunelem Kamenny vrch směr od Trutnova.
Hezky se to rozbiha.
Hezky se to rozbiha.
- Přílohy
-
- 20260415_145758.jpg (91.83 KiB) Zobrazeno 2219 x
Tak dnes první bagry také na příjezdu od Dvora Králové k Hradišti po obou stranách č. 299 a dále na kopci buldozér v křížení turistické modré mezi Kuksem a Dolními Vlčkovicemi. 
Atosi, nechceš zapůsobit na pana Malého, ať máme od něj nový průlet ? Ten předchozí byl ze 2.4.26 ještě před prvním "hrábnutím" do země...
No bylo by to fajn, Kote. Všude už se něco děje. V nejhorším budu muset nabít baterku a napumpovat kolo. 
-
Honey72
Kote klid, sice se každý den rozjíždí stroje na dalších a dalších místech, ale všude je to jen skrývka ornice a založení stavebního svora. U tunelu na Výšince se od severního portálu odtěžily ty obrovské balvany, ale u jižního portálu jsou ty gigantické a dokonce i skály. Vznikají vysoké deponie. Odhadem se něco děje na cca 70 % úseku.
Pánové, sedím ve vedru a jsem nedočkavý jako sáňky na podzim ! Když se zahájí zemní práce, tak se vlastně vyloupne celá trasa v krajině. Tedy ne že by se předtím nevyloupla v rámci ZAVu, ale vy mi děláte laskominy z průjezdních momentek a komentářů. Takže proto tak dotírám ! 
Tak Kote aspoň pár fotek z terénu. Zatím toho moc vidět není, zvlášť jen z té "žabí" perspektivy. PRVNÍ snímek je pohled na budoucí jižní portál tunelu Kamenný vrch. DRUHÝ je na druhou stranu od tunelu směrem ke křížení D11 s I/37 z Výšinky ke Kocbeřím.
TŘETÍ je od MÚK Kocbeře. Tady z toho co jsem dnes viděl jedou asi nejvíc.
Jižně pod Kocbeří vpravo od Nové Vsi se zatím nic neděje a tak zde bez foto.
Naposledy upravil(a) Atos dne 11.5.2026 17:25:51, celkem upraveno 2 x.
ČTVRTÁ je focena z II/299 směrem ke Hradišti na budoucí most u kapličky (uprostřed je vidět). A POSLEDNÍ je ze stejného místa po D11 směrem ke Kuksu (vlevo je Choustníkovo Hradiště).
Tady už se taky kluci hodně snaží, na ornici se pracuje odsud až právě ke Kuksu.
Další kaplička v cestě D11? Co s ní bude, zůstane?
-
Honey72
Pokud vím, tak žádná kaplička zbourána nebyla. Dokonce i smírčí kříž stojí u dálnice, jako by tudy vedla dávná cesta
Tedy aspoň v dnešní době, za komoušů byla stavba komunikace "dobrým" důvodem, proč musí kaple padnout.
Atosi vřelé díky ! Vidím, že ani kolo ani pumpička nevypověděly službu, takže ti nezbylo než vyrazit na průzkum. Nezbývá mi než se zatím těšit z fotek tebou a dalšími kolegy "hozených" na stránky. Bohužel povinnosti na Jihu mi nedovolily účast na
, neboť jsem byl již v trapu...
Honey, michal myslí kapličku na 1107, která byla šetrně přesunuta a k tomu navíc i prošla renovací.
Honey, michal myslí kapličku na 1107, která byla šetrně přesunuta a k tomu navíc i prošla renovací.
Ta kaplička by tam snad měla zůstat. Alespoň dle vizualizace:
Díky! Ta skrývka ornice i za kapličkou nevypadal vůbec nadějně.