Připomínky k fóru
Re: Připomínky k fóru
Však jasné, ale je to jednoduché řešení jak mu úplně nezamezit v přístupu a přitom mít "čisté" diskuze. Stačí večer najednou odklikat schválit/neschválit je je vyřízeno
.. právě pro takovédle problémové jedince to s úspěchem používáme na i fóru, které je o několik řádů větší než toto 
Jo takhle, že to jde udělat pouze pro konkrétní uživatele...? To by mohlo fungovat. Já se k takovýmto nastavením nedostanu, to musí někdo jiný, ale mohlo by to fungovat.jannnn píše:Však jasné, ale je to jednoduché řešení jak mu úplně nezamezit v přístupu a přitom mít "čisté" diskuze. Stačí večer najednou odklikat schválit/neschválit je je vyřízeno.. právě pro takovédle problémové jedince to s úspěchem používáme na i fóru, které je o několik řádů větší než toto
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Jojo, jen pro uživatele, kterému se to nastaví, jinak by to byl opravdu nesmysl 
Takto to pak vypadá:
zároveň je ikonka u toho tématu, kam chtěl přispět, aby to bylo viditelné i bez toho že člověk leze do moderátorského panelu:
zároveň je ikonka u toho tématu, kam chtěl přispět, aby to bylo viditelné i bez toho že člověk leze do moderátorského panelu:
Takto to pak vypadá:
Zdá se mi to nebo má Martin z Ostravy červenu barvu nicku a oddělil se tak od nás pěšáků?
Jo a gratuluji. 
jj, asi za zásluhymulti píše:Zdá se mi to nebo má Martin z Ostravy červenu barvu nicku a oddělil se tak od nás pěšáků?Jo a gratuluji.
Mládí vpřed! Pochopitelně za zásluhy
A ač se mu červená moc nelíbila, myslím že si zvykne on i my
Hail to the Lancelot!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Poslední dobou mi fórum nějak laguje (má dlouhou odezvu) fórum, dělá to i vám nebo je to problém mé konektivity do netu?
R48 -> D48 se podařilo!
Do třetice všeho dobrého - u mě taky ....
))
Mně se zdá, že o trochu delší odezvu má fórum tak okolo jedné ráno, zřejmě v tu dobu probíhá na serveru nějaká pravidelná činnost (například zálohování), která zpomaluje všechno ostatní. Přes den mi přijde odezva velmi rychlá.Martin z Ostravy píše:Poslední dobou mi fórum nějak laguje (má dlouhou odezvu) fórum, dělá to i vám nebo je to problém mé konektivity do netu?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Jo noční odezvu mi to dělalo i kdysi, ale teď mi to poslední dobou dělá hrozné lagy i přes den
Snad se to nějak spraví
Snad se to nějak spraví
R48 -> D48 se podařilo!
Ha, tak právě teď, 23:05, se mi některé příspěvky načítají i 15-20s, tak teorii noční odezvy to podporuje, ale nevysvětluje to Martinovo lagování ve dne...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
No začalo to, když u nás byla mlha 
Fakt nevím čím to je, jestli se nějak měnily DNS servery nebo co, každopádně na fórům mám ping průměrně 17ms.
Fakt nevím čím to je, jestli se nějak měnily DNS servery nebo co, každopádně na fórům mám ping průměrně 17ms.
R48 -> D48 se podařilo!
Já tedy nějaké systematické výpadky nebo zpomalení nepozoruji, občas se stane že fórum nějakou minutku-dvě neodpovídá, ale to se stává u každého serveru.
Na ping si taky nemohu stěžovat
Minimum = 1ms, Maximum = 8ms, Průměr = 1ms
Na ping si taky nemohu stěžovat
Minimum = 1ms, Maximum = 8ms, Průměr = 1ms
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem si trochu "pinkal" a drhne to na bráně, asi je na čase jim zase pohrozit odchodem jinam. 
R48 -> D48 se podařilo!
Aha, takže se vám nenačítá dlouho jen tento web ale i jiné stránky? Nejste třeba připojený přes směrovou wifi anténu, kterou pootočil vítr?
Já mám momentálně ping na toto fórum 5 ms. A jannnn asi bydlí v Praze, když má takovou malou odezvu?!
Já mám momentálně ping na toto fórum 5 ms. A jannnn asi bydlí v Praze, když má takovou malou odezvu?!
jojo, v Praze a hlavně na opticeMichel píše:A jannnn asi bydlí v Praze, když má takovou malou odezvu?!
A já si říkal, jaké nemám v Olomouci na vysokoškolských kolejích rychlé připojení
Ale domů nám teď poskytovatel taky zavedl optiku, tak o víkendu musím vyzkoušet, jakou budu mít odezvu odtamtud
A Martin by se měl asi každopádně obrátit na poskytovatele. Ono to nemusí být chyba jenom na serverech poskytovatele, ale třeba právě někde "po cestě" - jeden kamarád se třeba divil, že se mu zpomalilo připojení, a pak se zjistilo, že vrabci na půdě rozklovali kabely (mám pocit, že snad dokonce optické) a druhému zase vítr otočil tu wifi anténu
A Martin by se měl asi každopádně obrátit na poskytovatele. Ono to nemusí být chyba jenom na serverech poskytovatele, ale třeba právě někde "po cestě" - jeden kamarád se třeba divil, že se mu zpomalilo připojení, a pak se zjistilo, že vrabci na půdě rozklovali kabely (mám pocit, že snad dokonce optické) a druhému zase vítr otočil tu wifi anténu
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
No, ale pocitově ostatní stránky jedou normálně, kdežto u dálnic čekám jak jeliman třeba i 20s.Michel píše:Aha, takže se vám nenačítá dlouho jen tento web ale i jiné stránky? Nejste třeba připojený přes směrovou wifi anténu, kterou pootočil vítr?![]()
Jinak směrovou anténu wifi mám, ale na první bránu mám 4-8ms. až dál to drhne.
Jinak anténa mi už spadla, a ne jednou, to pak nešel net vůbec.
Jinak z netu na UP jsem byl nadšený, ale letos v zs ta rychlost, aspoň u nás na právech, nic moc.
Asi nejsou prachy
R48 -> D48 se podařilo!
Mám technický dotaz: ještě v minulém roce se mi odkazy otevíraly v novém okně, což bylo velmi výhodné zvláště pro porovnávání různých variant v mapách. Na jiných stránkách mi takhle odkazy nefungovaly, z čehož jsem usuzoval, že jde o nastavení na tomto serveru. Dnes se ale všechny odkazy otevírají ve stejném okně, něco se změnilo? Mám v práci poněkud zastaralý IE6, takže v tom je možná zakopaný pes.
O tomto problému víme, problém způsobil upgrade fóra na verzi 3.0.8, při kterém jsem bohužel nezahrnul příslušné úpravy tak, aby se odkazy nadále otevíraly v novém okně. Tuto úpravu jsem provedl až včera, tedy odkazy, které byly vloženy v mezidobí (od středečního rána do neděle večer), se do nového okna neotevírají. Nově vložené odkazy by již měly být automaticky otevírány v novém okně. Za způsobené potíže se omlouvám.Standa píše:Mám technický dotaz: ještě v minulém roce se mi odkazy otevíraly v novém okně, což bylo velmi výhodné zvláště pro porovnávání různých variant v mapách. Na jiných stránkách mi takhle odkazy nefungovaly, z čehož jsem usuzoval, že jde o nastavení na tomto serveru. Dnes se ale všechny odkazy otevírají ve stejném okně, něco se změnilo? Mám v práci poněkud zastaralý IE6, takže v tom je možná zakopaný pes.
Tak to jsem rád, že šlo jen o chybičku a hned se to dalo opravit, je to sice drobnost, ale hodně to zjednodušuje práci. Díky moc! Kéž by všechny servery byly takhle user-friendly, jako ten Váš!