A nebylo by lepší si to posypat sám, než se spoléhat na obec, že to posype ona? Ja vím, že to není tvoje povinnost.rob3rt píše:Dneska perfektní svátek vánoční: ve 12 a v 15 hodin jsme řešili, že nám někdo naboural auto zaparkované na sídlišti. Poprvé auto z vedlejší nedalo přednost a odhodilo auto jedoucí po hlavní na naší zaparkovanou fabii. Podruhé vylétl přímo expert z vedlejší rovnou do našeho zaparkovaného auta, které odhodil na vedlejší auto. Teprve poté došlo k lehkému posypání místa štěrkem.
Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
V případě bytu na sídlišti je problém s přechováváním posypového materiálu. A kolem sídliště je 8 křižovatek + 2 riziková místa, to by již spíše zasloužilo nasazení techniky.Lenny píše:A nebylo by lepší si to posypat sám, než se spoléhat na obec, že to posype ona? Ja vím, že to není tvoje povinnost.rob3rt píše:Dneska perfektní svátek vánoční: ve 12 a v 15 hodin jsme řešili, že nám někdo naboural auto zaparkované na sídlišti. Poprvé auto z vedlejší nedalo přednost a odhodilo auto jedoucí po hlavní na naší zaparkovanou fabii. Podruhé vylétl přímo expert z vedlejší rovnou do našeho zaparkovaného auta, které odhodil na vedlejší auto. Teprve poté došlo k lehkému posypání místa štěrkem.
Jinak k posypání došlo tak, že viník druhé nehody zastavil projíždějící sypač a doslova si vyprosil, jestli by alespoň tuto křižovatku mohl posypat. A jak ten řidič sypače držkoval, že mu to nemá co určovat...
Ale zase vždy může být ještě hůře, jeden z učástníků první nehody je soused těhle nešťastníků
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
Re: I/16 Slaný - Velvary (a.k.a. Slaný obchvat)
Včem je výhoda S11,5 před S9,5?
Já se skoro na té S9,5 cítím bezpečnější, protože se na ní moc řidičů nesnaží předjíždět uprostřed (např I/16 Nová Ves - Mělník). Když už širší tak pořádný střídavý třípruh tj. S13,5.
Avantime: Přesunul jsem vás, v I/16 to už byl trochu off-topic.
Já se skoro na té S9,5 cítím bezpečnější, protože se na ní moc řidičů nesnaží předjíždět uprostřed (např I/16 Nová Ves - Mělník). Když už širší tak pořádný střídavý třípruh tj. S13,5.
Avantime: Přesunul jsem vás, v I/16 to už byl trochu off-topic.
No já myslel že právě tady je 11,5. Tam se jede celkem v poho to je faktdvs píše:např I/16 Nová Ves - Mělník
Právě to dvs psal, tam je 11,5 a občas se jezdí ve 3. Je pravda, že na šířku se tam 3 auta vejdou, když s tím všichni tři počítají. Uznávám, že to není úplně čisté, ale jsem rád, když mi třeba pomalu jedoucí Avie uhne ke straně a můžu jí předjet, i když jede auto proti. I takový manévr se dá udělat vcelku bezpečně. Když vidím 2 auta proti a uhnu na krajnici, tak ví, že ho vidím, a může předjíždět.
Ano, Nová Ves - Mělník je S11,5. Napsal jsem to trochu zamotaně. Na S11,5 mi vadí toto předjíždění ve třech. Dnes se už zas tak moc Avií se zde nevyskytuje a spíš se předjíždí kamión jedoucí kolem té 85km/h a ten se hold předjíždí klidně ve 120km/h. V protisměru se vyhýbá auto jedoucí 100km/h. Taková je podle mne realita a to není moc bezpečné.
Když odběhnu od I/16. Tak třeba na I/8 přes České Středohoří vím, že za Velemínem bude stoupání a budu tam moci v klidu předjet. Stejné úseky by mi stačili na I/16. Zbytek ve složitějším terénu může být klidně S9,5.
Když odběhnu od I/16. Tak třeba na I/8 přes České Středohoří vím, že za Velemínem bude stoupání a budu tam moci v klidu předjet. Stejné úseky by mi stačili na I/16. Zbytek ve složitějším terénu může být klidně S9,5.
Aha špatně jsem to pochopil. Ale s tim předjížděním...všichni víme co dokážou experti když nebezpečně předjížděj kde se dá i přes dvojitou plnou nebo přes křižovatky. Viděl jsem i na třípruhu jet tři auta vedle sebe jak se předjížděj
O tom stoupání víš ty, protože to tam znáš. Ten kdo to někde nezná předjíždí při první příležitosti. Proto by se mohly rozšířit tyto značky i s tou dodatkovou tabulkou. Např na I/6 tak 2-3km za Řevničovem směr R6 by se taková značka docela uplatnila. Tam taky lidi jezdí jak magoři i když jsou tam nepřehledný úseky a zatáčkydvs píše:Když odběhnu od I/16. Tak třeba na I/8 přes České Středohoří vím, že za Velemínem bude stoupání a budu tam moci v klidu předjet
S tou značkou souhlasím, hodila by se na mnoha místech. V Rakousku ji mají ještě trochu výstižnější - s textem "Sicheres überholen in 2000 m" např. na trase Znojmo - Vídeň. (a také tam mají polsko/česko/německou "Jezdi vpravo"
) Možná by ji mohl mapman překreslit do české verze.
PS: Díky za přesun
Mě to nevadí, když vidím z dálky, že bude předjíždět.dvs píše:Na S11,5 mi vadí toto předjíždění ve třech.
PS: Díky za přesun
Předjíždění ve třech mi dřív taky nevadilo, od té ošklivé nehody před pár lety na I/7 (tuším osm mrtvých), už bych to raději nedělal. Snad jen v nějakém výjimečném případě, kdy mi opravdu pomalý předjížděný uhne doprava a v protisměru pojede někdo spolupracující (třeba "dd"
). Nemám moc rád řidiče, kteří si tu spolupráci vynucují, ale samozřejmě s nimi spolupracuju a nehraju "hru na kuřata", hlavně když u nás je to na S11,5 ještě celkem dobré. Jsou země, kde se musí v takových případech sjet půlkou auta na krajnici - zažil jsem to cca v 80 km/h v Tunisku, když se skupinka z řetězu utržených Alžířanů rozhodla předjíždět do zatáčky nějaký mikrobus, který moc nespolupracoval (nechtělo se mu na krajnici), takže to zbylo na mě. Naštěstí bylo sucho, krajnice byla celkem konzistentní a nebyl tam ani moc velký schod (max. 10 cm), takže jsem ani nemusel brzdit a mohl tak ujet mraku červeného prachu, co se za mnou táhl...
Na toto je nejlepší Řecko, tam se na dvouproudých komunikacích (tipuju něco jako u nás S13,5) běžně jezdí ve 4 vedle sebe..a vůbec není výjimkou že tři z nich jedou v jednom směru a jeden v opačném 
2 Standa :
myslíte tu u Panenského Týnce ?
tam to bylo právě tím, že 3 pruhy začínaj o 50-100M dál
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Ano, myslel jsem tuhle nehodu a předjíždění ve třech (autech) právě na dvoupruhu šíře S11,5, které se dá zvládnout jen při spolupráci alespoň předjíždějícího a protijedoucího vozidla. U Panenského Týnce bohužel k tomuto nedošlo, i proto, že si předjíždějící tuto spolupráci zcela nevybíravě vynucoval v nevhodných rozhledových poměrech, kvůli kterým je tam plná čára (nepletu-li se, nejde tam o S11,5, ale o cca stejně široký půlprofil R).Mike píše:2 Standa :
jules verne rika - kamera pro predek (zadek uz ma nyni spousta vozidel - parkovani) a zaznam na terabitovou flashku bude do 10ti let standardnim vybavenim vozidel. jednim tlacitkem na volantu (s nazvem emergency?) pak primo z vozu odeslete video s ulozenou pozici gps vzduchem na policii. a hovado, nez dojede domu, bude mit ve schrance slozenku na 30k a informaci o -6 bodech.
A v roce 2100 budem chodit v bílých pláštích, vše bude zadarmo a nikdo nebude pracovat.Nebude ni nemocí.
No prosím v Rakousku to na naše řidiče jde, pokuta 1000 eur + zákaz řízení za 196 km/h, ale u nás na naše ne. http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/praz ... tisic.html
Však když někoho takového chytnou u nás, tak bude mít také zákaz řízení (6 měsíců až rok). Pokuta je sice nižší (5-10 tisíc), avšak i platy jsou nižší. U nás je ale navíc bonus v podobě pěti bodů.Pája K píše:No prosím v Rakousku to na naše řidiče jde, pokuta 1000 eur + zákaz řízení za 196 km/h, ale u nás na naše ne. http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/praz ... tisic.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
nechci byt hnidopich, ale ten ridic dodavky jel naprosto podle predpisu. jestli budete pozorny, tak v zaznamu na krajnici stoji auto a ridic dodavky pouze reagoval v te rychlosti na danou situaci. o nejakeho bambulu, co testuje kameru, ridici dodavky neslo. naopak, pan s kamerou spis neumi reagovat ve vyssich rychlostech. kdyz uz se tedy rozhodl jet rychle, nema pak byt vykuleny z toho, ze se da jet jeste rychleji
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak jasně, že se tyhle věci dějí pořád, ale nezapomínejte, že "experti" v čele s Humlem chystají utažení šroubu, takže je potřeba nějaká ta dělostřelecká příprava.
Království a půl princezny za 511.
Hlavně KDO je pirát silnic. Tuhle jsem si opatřil dokument Piráti dálnic. Čekal jsem spoustu správných amerických honiček a nakonec z toho byl dokument o přepadech kamionů. A to jsou ti správní silniční piráti - loupežníci operující na silnicích! Nevím že by silniční piráti poslední doby u nás někoho okrádali.Martin z Ostravy píše:Začíná to být ubíjejcí, ta mediální masáž ohledně pirátu