Jak jezdíme

Off-topic pokec
Odpovědět

Kolik najedete kilometrů za rok?

0 - 5000 km
8
5%
5000 - 10 000 km
13
8%
10 000 - 15 000 km
38
22%
15 000 - 20 000 km
27
16%
20 000 - 25 000 km
18
11%
25 000 - 30 000 km
27
16%
30 000 - 40 000 km
16
9%
40 000 - 50 000 km
7
4%
50 000 - 75 000 km
13
8%
75 000 - 100 000 km
0
Žádná hlasování
100 000 a více
2
1%

Celkem hlasů: 169

Lenny
Autor

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od Lenny »

rob3rt píše:Dneska perfektní svátek vánoční: ve 12 a v 15 hodin jsme řešili, že nám někdo naboural auto zaparkované na sídlišti. Poprvé auto z vedlejší nedalo přednost a odhodilo auto jedoucí po hlavní na naší zaparkovanou fabii. Podruhé vylétl přímo expert z vedlejší rovnou do našeho zaparkovaného auta, které odhodil na vedlejší auto. Teprve poté došlo k lehkému posypání místa štěrkem.

:twisted:
A nebylo by lepší si to posypat sám, než se spoléhat na obec, že to posype ona? Ja vím, že to není tvoje povinnost.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Lenny píše:
rob3rt píše:Dneska perfektní svátek vánoční: ve 12 a v 15 hodin jsme řešili, že nám někdo naboural auto zaparkované na sídlišti. Poprvé auto z vedlejší nedalo přednost a odhodilo auto jedoucí po hlavní na naší zaparkovanou fabii. Podruhé vylétl přímo expert z vedlejší rovnou do našeho zaparkovaného auta, které odhodil na vedlejší auto. Teprve poté došlo k lehkému posypání místa štěrkem.

:twisted:
A nebylo by lepší si to posypat sám, než se spoléhat na obec, že to posype ona? Ja vím, že to není tvoje povinnost.
V případě bytu na sídlišti je problém s přechováváním posypového materiálu. A kolem sídliště je 8 křižovatek + 2 riziková místa, to by již spíše zasloužilo nasazení techniky.
Jinak k posypání došlo tak, že viník druhé nehody zastavil projíždějící sypač a doslova si vyprosil, jestli by alespoň tuto křižovatku mohl posypat. A jak ten řidič sypače držkoval, že mu to nemá co určovat...
Ale zase vždy může být ještě hůře, jeden z učástníků první nehody je soused těhle nešťastníků
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
Standa

Příspěvek od Standa »

dvs

Re: I/16 Slaný - Velvary (a.k.a. Slaný obchvat)

Příspěvek od dvs »

Včem je výhoda S11,5 před S9,5?
Já se skoro na té S9,5 cítím bezpečnější, protože se na ní moc řidičů nesnaží předjíždět uprostřed (např I/16 Nová Ves - Mělník). Když už širší tak pořádný střídavý třípruh tj. S13,5.

Avantime: Přesunul jsem vás, v I/16 to už byl trochu off-topic.
egelebege

Příspěvek od egelebege »

dvs píše:např I/16 Nová Ves - Mělník
No já myslel že právě tady je 11,5. Tam se jede celkem v poho to je fakt
dd

Příspěvek od dd »

Právě to dvs psal, tam je 11,5 a občas se jezdí ve 3. Je pravda, že na šířku se tam 3 auta vejdou, když s tím všichni tři počítají. Uznávám, že to není úplně čisté, ale jsem rád, když mi třeba pomalu jedoucí Avie uhne ke straně a můžu jí předjet, i když jede auto proti. I takový manévr se dá udělat vcelku bezpečně. Když vidím 2 auta proti a uhnu na krajnici, tak ví, že ho vidím, a může předjíždět.
dvs

Příspěvek od dvs »

Ano, Nová Ves - Mělník je S11,5. Napsal jsem to trochu zamotaně. Na S11,5 mi vadí toto předjíždění ve třech. Dnes se už zas tak moc Avií se zde nevyskytuje a spíš se předjíždí kamión jedoucí kolem té 85km/h a ten se hold předjíždí klidně ve 120km/h. V protisměru se vyhýbá auto jedoucí 100km/h. Taková je podle mne realita a to není moc bezpečné.

Když odběhnu od I/16. Tak třeba na I/8 přes České Středohoří vím, že za Velemínem bude stoupání a budu tam moci v klidu předjet. Stejné úseky by mi stačili na I/16. Zbytek ve složitějším terénu může být klidně S9,5.
egelebege

Příspěvek od egelebege »

Aha špatně jsem to pochopil. Ale s tim předjížděním...všichni víme co dokážou experti když nebezpečně předjížděj kde se dá i přes dvojitou plnou nebo přes křižovatky. Viděl jsem i na třípruhu jet tři auta vedle sebe jak se předjížděj
egelebege

Příspěvek od egelebege »

dvs píše:Když odběhnu od I/16. Tak třeba na I/8 přes České Středohoří vím, že za Velemínem bude stoupání a budu tam moci v klidu předjet
O tom stoupání víš ty, protože to tam znáš. Ten kdo to někde nezná předjíždí při první příležitosti. Proto by se mohly rozšířit tyto značky i s tou dodatkovou tabulkou. Např na I/6 tak 2-3km za Řevničovem směr R6 by se taková značka docela uplatnila. Tam taky lidi jezdí jak magoři i když jsou tam nepřehledný úseky a zatáčky
dd

Příspěvek od dd »

S tou značkou souhlasím, hodila by se na mnoha místech. V Rakousku ji mají ještě trochu výstižnější - s textem "Sicheres überholen in 2000 m" např. na trase Znojmo - Vídeň. (a také tam mají polsko/česko/německou "Jezdi vpravo" :D ) Možná by ji mohl mapman překreslit do české verze.
dvs píše:Na S11,5 mi vadí toto předjíždění ve třech.
Mě to nevadí, když vidím z dálky, že bude předjíždět.

PS: Díky za přesun
Standa

Příspěvek od Standa »

Předjíždění ve třech mi dřív taky nevadilo, od té ošklivé nehody před pár lety na I/7 (tuším osm mrtvých), už bych to raději nedělal. Snad jen v nějakém výjimečném případě, kdy mi opravdu pomalý předjížděný uhne doprava a v protisměru pojede někdo spolupracující (třeba "dd" :) ). Nemám moc rád řidiče, kteří si tu spolupráci vynucují, ale samozřejmě s nimi spolupracuju a nehraju "hru na kuřata", hlavně když u nás je to na S11,5 ještě celkem dobré. Jsou země, kde se musí v takových případech sjet půlkou auta na krajnici - zažil jsem to cca v 80 km/h v Tunisku, když se skupinka z řetězu utržených Alžířanů rozhodla předjíždět do zatáčky nějaký mikrobus, který moc nespolupracoval (nechtělo se mu na krajnici), takže to zbylo na mě. Naštěstí bylo sucho, krajnice byla celkem konzistentní a nebyl tam ani moc velký schod (max. 10 cm), takže jsem ani nemusel brzdit a mohl tak ujet mraku červeného prachu, co se za mnou táhl...
jannnn

Příspěvek od jannnn »

Na toto je nejlepší Řecko, tam se na dvouproudých komunikacích (tipuju něco jako u nás S13,5) běžně jezdí ve 4 vedle sebe..a vůbec není výjimkou že tři z nich jedou v jednom směru a jeden v opačném :)
Mike

Příspěvek od Mike »

2 Standa :
myslíte tu u Panenského Týnce ?
tam to bylo právě tím, že 3 pruhy začínaj o 50-100M dál
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Standa

Příspěvek od Standa »

Mike píše:2 Standa :
myslíte tu u Panenského Týnce ?
tam to bylo právě tím, že 3 pruhy začínaj o 50-100M dál
Ano, myslel jsem tuhle nehodu a předjíždění ve třech (autech) právě na dvoupruhu šíře S11,5, které se dá zvládnout jen při spolupráci alespoň předjíždějícího a protijedoucího vozidla. U Panenského Týnce bohužel k tomuto nedošlo, i proto, že si předjíždějící tuto spolupráci zcela nevybíravě vynucoval v nevhodných rozhledových poměrech, kvůli kterým je tam plná čára (nepletu-li se, nejde tam o S11,5, ale o cca stejně široký půlprofil R).
Standa

Příspěvek od Standa »

adamos

Příspěvek od adamos »

Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

jules verne rika - kamera pro predek (zadek uz ma nyni spousta vozidel - parkovani) a zaznam na terabitovou flashku bude do 10ti let standardnim vybavenim vozidel. jednim tlacitkem na volantu (s nazvem emergency?) pak primo z vozu odeslete video s ulozenou pozici gps vzduchem na policii. a hovado, nez dojede domu, bude mit ve schrance slozenku na 30k a informaci o -6 bodech.
flames

Příspěvek od flames »

A v roce 2100 budem chodit v bílých pláštích, vše bude zadarmo a nikdo nebude pracovat.Nebude ni nemocí.
Pája K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pája K »

No prosím v Rakousku to na naše řidiče jde, pokuta 1000 eur + zákaz řízení za 196 km/h, ale u nás na naše ne. http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/praz ... tisic.html
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Pája K píše:No prosím v Rakousku to na naše řidiče jde, pokuta 1000 eur + zákaz řízení za 196 km/h, ale u nás na naše ne. http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/praz ... tisic.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Však když někoho takového chytnou u nás, tak bude mít také zákaz řízení (6 měsíců až rok). Pokuta je sice nižší (5-10 tisíc), avšak i platy jsou nižší. U nás je ale navíc bonus v podobě pěti bodů.
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
mikeyb

Příspěvek od mikeyb »

nechci byt hnidopich, ale ten ridic dodavky jel naprosto podle predpisu. jestli budete pozorny, tak v zaznamu na krajnici stoji auto a ridic dodavky pouze reagoval v te rychlosti na danou situaci. o nejakeho bambulu, co testuje kameru, ridici dodavky neslo. naopak, pan s kamerou spis neumi reagovat ve vyssich rychlostech. kdyz uz se tedy rozhodl jet rychle, nema pak byt vykuleny z toho, ze se da jet jeste rychleji :D
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Začíná to být ubíjejcí, ta mediální masáž ohledně pirátu :roll:
R48 -> D48 se podařilo!
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Tak jasně, že se tyhle věci dějí pořád, ale nezapomínejte, že "experti" v čele s Humlem chystají utažení šroubu, takže je potřeba nějaká ta dělostřelecká příprava.
Království a půl princezny za 511.
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Martin z Ostravy píše:Začíná to být ubíjejcí, ta mediální masáž ohledně pirátu :roll:
Hlavně KDO je pirát silnic. Tuhle jsem si opatřil dokument Piráti dálnic. Čekal jsem spoustu správných amerických honiček a nakonec z toho byl dokument o přepadech kamionů. A to jsou ti správní silniční piráti - loupežníci operující na silnicích! Nevím že by silniční piráti poslední doby u nás někoho okrádali.

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“