Dopsal jsem k těm číslům roky - počítá se totiž se značným růstem dopravy, je tam i Vestecká spojka.Dusanh píše:Ta čísla, co uvádíte by znamenala, že po D3Z pojede z jižních Čech 3200aut/den. Osobně si myslím (zdůrazňuji, že jde o moji domněnku), že jich pojede mnohem víc. POkud by to bylo spojení dálnice/dálnice, tak nejspíš jo. Ale pokud se jedná o variantu D3/R1 vs. D3/I-3/D1/R1, tak jako řidič bych jel z jižních Čech na Jesenici. Počítají ta čísla s Vesteckou spojkou apod.? Samozřejmě by se ještě (jako bonus) mohla provést opatření typu preference D3/R1/cokoliv v satelitních navigacích apod. Minimálně pro nákladní dopravu.Juno píše: ... skrz Mirošovice:
poslední průzkum z roku 2005: 23,4 tisíc , v roce 2030 D3-západní: 20,2 tisíc , D3-východní (opravené údaje): 1,7 tisíc za den (až mě to překvapilo, odhadoval jsem cca 2-3 tisíce).
Z jižních Čech po D3-Z kolem Václavic pojede 34,9 od jihu a 38,1 tisíc/den dál na Jílové, Václavická spojka tam toho moc nepřidá. A kromě toho pojede z Benešova do Mirošovic na D1 těch 20,2. Kdežto D3-V sebere z I/3 všechen tranzit do té zahloubené a místy zatunelované trasy a na dnešní silnici zbyde jen kolem těch 2 tisíc/den místní cílové dopravy. Proti D3-Z je to obrovský rozdíl - v Benešově, Čerčanech i v Mirošovicích.
Nechápu tedy, proč se té D3-V bráníte. Bude za kopcem a ještě většinou v zářezu. Nedovedu si představit, že by mohla být v Mirošovicích slyšet. V dokumentaci EIA jsou k tomu hlukové mapy.
Tu železnici bych rád viděl, oni to malují do samých tunelů a sotva se to takhle někdy postaví - nemáte na SŽDC nějaký kontakt? (Aby to šlo krátkou cestou, už jsem tam dlouho nebyl.).