[D3] Příprava úseků ve Středočeském kraji

Praha – Tábor – České Budějovice – Rakousko
Odpovědět

Na kterou stavbu (či její část) bude vydáno první pravomocné územní rozhodnutí?

0301 (nepočítá se krátký úsek k MÚK s R1 s již vydaným ÚR :-))
21
16%
0302
8
6%
0303
5
4%
0304
11
8%
0305/I
85
65%

Celkem hlasů: 130

Juno

Re: D3 ve Středočeském kraji

Příspěvek od Juno »

Dusanh píše:
Juno píše: ... skrz Mirošovice:
poslední průzkum z roku 2005: 23,4 tisíc , v roce 2030 D3-západní: 20,2 tisíc , D3-východní (opravené údaje): 1,7 tisíc za den (až mě to překvapilo, odhadoval jsem cca 2-3 tisíce).
Ta čísla, co uvádíte by znamenala, že po D3Z pojede z jižních Čech 3200aut/den. Osobně si myslím (zdůrazňuji, že jde o moji domněnku), že jich pojede mnohem víc. POkud by to bylo spojení dálnice/dálnice, tak nejspíš jo. Ale pokud se jedná o variantu D3/R1 vs. D3/I-3/D1/R1, tak jako řidič bych jel z jižních Čech na Jesenici. Počítají ta čísla s Vesteckou spojkou apod.? Samozřejmě by se ještě (jako bonus) mohla provést opatření typu preference D3/R1/cokoliv v satelitních navigacích apod. Minimálně pro nákladní dopravu.
Dopsal jsem k těm číslům roky - počítá se totiž se značným růstem dopravy, je tam i Vestecká spojka.
Z jižních Čech po D3-Z kolem Václavic pojede 34,9 od jihu a 38,1 tisíc/den dál na Jílové, Václavická spojka tam toho moc nepřidá. A kromě toho pojede z Benešova do Mirošovic na D1 těch 20,2. Kdežto D3-V sebere z I/3 všechen tranzit do té zahloubené a místy zatunelované trasy a na dnešní silnici zbyde jen kolem těch 2 tisíc/den místní cílové dopravy. Proti D3-Z je to obrovský rozdíl - v Benešově, Čerčanech i v Mirošovicích.
Nechápu tedy, proč se té D3-V bráníte. Bude za kopcem a ještě většinou v zářezu. Nedovedu si představit, že by mohla být v Mirošovicích slyšet. V dokumentaci EIA jsou k tomu hlukové mapy.
Tu železnici bych rád viděl, oni to malují do samých tunelů a sotva se to takhle někdy postaví - nemáte na SŽDC nějaký kontakt? (Aby to šlo krátkou cestou, už jsem tam dlouho nebyl.).
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Dr.Fe1 píše:Dušane, vždyť by Mirošovicím ta D3V odlehčila. Po tom průtahu středem obce na I/3 by toho jezdilo méně než 10 procent toho co tam jezdí nyní. Ale zdá se, že u vás jsou ty argumenty založené na jiných principech než racionálních. Vy prostě tu D3V nechcete, nechcete a prostě nechcete, byť by vám pomohla více než D3Z při které Vám zůstane provoz ve středu obce prakticky nezměněn .....
1) D3V vede prakticky opět okrajem obce (http://mapy.cz/#mm=TP@dm=133699328+1353 ... 98944@z=13)
2) Juno lže, když tvrdí, že D3V bude "za kopcem". Hluk se ponese údolím Lomnického potoka přímo do obce, navíc od západu nejvíc fouká a tudíž se to ještě podpoří. Dále si fakt NEUMÍM představit, jak to půjde okolo Lomnice apod.
3) opakuji, že vozidlo jedoucí 130km/h je 3x hlučnější, než vozidlo jedoucí 90km/h ((130/90)na třetí=3,01). Takže radši v obci hluk o hodnotě x, než 3x hned vedle obce. Jasný? Navíc, počet vozidel se sníží (můžeme se s cityplanem hádat o kolik, ale SNÍŽÍ), tudíž budoucí zátěž xb<x

A vysvětlete mi, co je iracionální na argumentech:
1) kolize D3V s VRT
2) setsakra nepraktický souběh D3 a D1 s megakřižovatkou u Všechrom. Představte si, že se tam vybourá kamion třeba s chlórem nebo nějakou podobně pěknou věcí. V tom okamžiku danou oblastí neprojede ani kolo, ani kdyby měla dálnice 30 pruhů...
3) nevhodné zapojení D3 do R1

A to nezmiňuji další racionální argumenty, které již zazněly výše od jiných přispěvatelů. Každopádně počítejte s tím, že D3V bude kladen tuhý odpor všech místních samospráv a občanů.

Jestli Juno píše, že D3Z je nevýhodná pro Benešov a okolí, tak se jako obyvatel tohoto regionu ptám, proč? Kdo chce jet z BN na Plzeň, pojede na D3/R1/D5. Kdo chce jet z BN na Hradec králové apod., pojede po I-3/D1/R1/D11. Těch pár aut tady ještě zkousnem 8-)
Hlavně že okolo nás nepojedou všichni, co jedou z jižních Čech na západ od Prahy, letiště apod.

Juno, kde se z Benešova vezme 20 tisíc aut za den???? To jako Benešov a jeho bezprostřední okolí vygenerují stejnou intenzitu dopravy jako celé jižní Čechy?
Naposledy upravil(a) Dusanh dne 5.3.2011 18:49:04, celkem upraveno 1 x.
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Juno píše: Tu železnici bych rád viděl, oni to malují do samých tunelů a sotva se to takhle někdy postaví - nemáte na SŽDC nějaký kontakt? (Aby to šlo krátkou cestou, už jsem tam dlouho nebyl.).
Parafrázuji ten text: "Tu dálnici bych rád viděl, oni to malují do samých tunelů a sotva se to takhle někdy postaví..."

Jako na Slovensku Turany-Hubová. Nejdřív Korbelka (5km) a teďka pěkně po povrchu (jo pardon, vlastně dva několik set metrů dlouhé tunely...).
Juno

Příspěvek od Juno »

Dusanh píše: ... Jestli Juno píše, že D3Z je nevýhodná pro Benešov a okolí, tak se jako obyvatel tohoto regionu ptám, proč? Kdo chce jet z BN na Plzeň, pojede na D3/R1/D5. Kdo chce jet z BN na Hradec Králové apod., pojede po I-3/D1/R1/D11. Těch pár aut tady ještě zkousnem 8-)
Hlavně že okolo nás nepojedou všichni, co jedou z jižních Čech na západ od Prahy, letiště apod.
Juno, kde se z Benešova vezme 20 tisíc aut za den???? To jako Benešov a jeho bezprostřední okolí vygenerují stejnou intenzitu dopravy jako celé jižní Čechy?
1-2-3) Já nelžu, ale vy jste zbytečně rozčílenej, D3-V vede za hřbetem Zašava (Teleček)-Peleška, tj. JZ od něho a ne údolím Lomnického potoka - nevím, kde jste to sebral. Takže to není "hned vedle obce" a Mirošovicím ve skutečnosti pomůže daleko víc právě D3-východní.
4) O žádné kolizi s VRT nevím, křížení bude přeci mimoúrovňové.
5) Vaše auto s chlorem se asi spíš vybourá na nějaké křižovatce s ostrými oblouky a ne u rozvětvení Skalka, kde jsou propojení s velkými poloměry - kolikrát se to už stalo ?
6) Zapojení D3-V na okruh je naopak výhodnější, protože zkracuje cesty proti D3-Z - už jsem tady o tom psal několikrát. Té dopravy ve směru západ je o hodně míň než ve směru vnitřní Praha a východ. Já jsem si to nevymyslel, zjistili to jiní - a taky CityPlan, co dělal pro D3 ty modelové výpočty, co jsou v taky v dokumentaci EIA.
Ani těch 20 tisíc od Benešova jsem si nevymyslel - je to tak, že dopravy na kratší vzdálenost je víc než na delší.
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Juno píše:
Dusanh píše: Já nelžu, ale vy jste zbytečně rozčílenej, D3-V vede za hřbetem Zašava (Teleček)-Peleška, tj. JZ od něho a ne údolím Lomnického potoka - nevím, kde jste to sebral.
Abych nebyl rozčílenej, když mi chcete zaasfaltovat další a další okolí mojí obce, již tak zaasfaltované :x

Črtněte mi do mapy našeho okolí, kudy ta D3V má jít. Bydlím tu přes 30 let a o žádné Zašavě ani Telečku nevím... Díky
Juno

Příspěvek od Juno »

Dusanh píše:
Juno píše:
Dusanh píše: Já nelžu, ale vy jste zbytečně rozčílenej, D3-V vede za hřbetem Zašava (Teleček)-Peleška, tj. JZ od něho a ne údolím Lomnického potoka - nevím, kde jste to sebral.
Abych nebyl rozčílenej, když mi chcete zaasfaltovat další a další okolí mojí obce, již tak zaasfaltované :x
Črtněte mi do mapy našeho okolí, kudy ta D3V má jít. Bydlím tu přes 30 let a o žádné Zašavě ani Telečku nevím... Díky
Tak ne Teleček ale Tejček (je to les za Kovářovicemi), spletl jsem to. Ta kóta 474 se na jiných mapách jmenuje Zašava a JZ od ní jde tím sedlem v lese trasa D3-V, prochází pak po jihozápadním úbočí toho toho hřbetu a jižně od Pelešky je stáčí mezi pumpy na I/3 u Pětihost. To je přeci od Mirošovic za kopcem.
Juno

Příspěvek od Juno »

Díky, vystihl jste to docela přesně, snad jen kousek dál od toho Koženého rybníka.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Kde berete to přesvědčení, že z Benešova pojedou všichni po dálnici (pokud bude ve variantě D3V), v té době již na 100% zpoplatněné výkonovým mýtem i pro os. vozy, když souběžně povede silnice I. třídy zdarma? Pánové jste v Čechách! Pochybuji, že budou téměř všichni ochotni platit za úsporu cca 5 minut. Pouvažujte o tom a potom zopakujte odhad počtu vozidel na I/3.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

MPMP: Otázka zpoplatnění objížděných úseků se začala na MD aktivně řešit a snad tedy konečně dojde k jejich zpoplatnění. Viz třeba tento článek:

http://brno.idnes.cz/kamiony-jezdi-mimo ... zpravy_bor

Už bylo na čase. Předpokládám, že do budoucna se bude toto řešit automaticky, obzvlášť jestli bude ono výkonové mýto pro osobní auta, protože pak by tento jev byl velmi masový. Takže podle mě pochybujete celkem zbytečně.
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Juno píše:
Díky, vystihl jste to docela přesně, snad jen kousek dál od toho Koženého rybníka.
Tudíž dálnice povede méně než 1km jihozápadně od obce. Kouknul jsem se na to hodnocení vlivů na ŽP a v hlukové studii je nejbližší posuzovaný bod Kunice - takže nechápu, jak můžete tvrdit, že dálnici vůbec neuslyšíme. To je vaše víra? Já jí nevěřím.
Když se podíváte na mapu, tak zhruba od písmene "á" v názvu obce Kovářovice vede údolíčko k Lomnickému potoku a potom k nám. Takže žádné "za kopcem", jak tvrdíte. Nevím, kde bydlíte, ale já bydlím tady a taky to tady znám.

Další věc - tvrdíte, jak se nám ulehčí v obci. Ale kam se potom půjdu projít??? Všude dálnice! Zrovna ten les směrem na Brtnici je úplně super místo na procházky i projížďky na kole. Rád bych si - když už žiju na venkově - užil trochu klidu aspoň někde v lese za vesnicí. Nebo mám být jako obyvatel města, co za klidem musí jezdit někam pryč?!
Juno

Příspěvek od Juno »

Dusanh píše: ... nechápu, jak můžete tvrdit, že dálnici vůbec neuslyšíme. To je vaše víra? Já jí nevěřím.
Když se podíváte na mapu, tak zhruba od písmene "á" v názvu obce Kovářovice vede údolíčko k Lomnickému potoku a potom k nám. Takže žádné "za kopcem", jak tvrdíte. Nevím, kde bydlíte, ale já bydlím tady a taky to tady znám.
Další věc - tvrdíte, jak se nám ulehčí v obci. Ale kam se potom půjdu projít??? Všude dálnice! Zrovna ten les směrem na Brtnici je úplně super místo na procházky i projížďky na kole. Rád bych si - když už žiju na venkově - užil trochu klidu aspoň někde v lese za vesnicí. Nebo mám být jako obyvatel města, co za klidem musí jezdit někam pryč?!
Myslím, že tam, jak naznačujete, kde bydlíte, by byl dál daleko víc slyšet kravál od nedaleké I/3, kterou D3-Z příliš neodlehčí. To údolíčko znám, 2x jsem ho prošel a myslím, že z té strany udělá hodně velký útlum nejen vzdálenost a zakřivení toho údolí, ale i samotný les.
S těmi procházkami ten argument beru, ale bohužel se tahle námitka nutně týká i jiných novostaveb a někudy projít musí.
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Juno píše:Myslím, že tam, jak naznačujete, kde bydlíte, by byl dál daleko víc slyšet kravál od nedaleké I/3, kterou D3-Z příliš neodlehčí. To údolíčko znám, 2x jsem ho prošel a myslím, že z té strany udělá hodně velký útlum nejen vzdálenost a zakřivení toho údolí, ale i samotný les.
S těmi procházkami ten argument beru, ale bohužel se tahle námitka nutně týká i jiných novostaveb a někudy projít musí.
1) je úplně jedno, kde v Mirošovicích bydlím. To není jenom problém můj, ale nás všech - a nejen Mirošováků
2) "někudy projít musí". To chápu, a proto tu máme D1. Pro rozvoj dálniční sítě naše obec už udělala celkem dost, NEMYSLÍTE?
Juno

Příspěvek od Juno »

Dusanh píše: 1) je úplně jedno, kde v Mirošovicích bydlím. To není jenom problém můj, ale nás všech - a nejen Mirošováků
2) "někudy projít musí". To chápu, a proto tu máme D1. Pro rozvoj dálniční sítě naše obec už udělala celkem dost, NEMYSLÍTE?
Ano, myslím - a proto odmítám jakékoli návrhy, které by šly přes Mirošovice, a proto taky D3-východní přes Mirošovice nevede.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Juno píše:
Dusanh píše: 1) je úplně jedno, kde v Mirošovicích bydlím. To není jenom problém můj, ale nás všech - a nejen Mirošováků
Ano, myslím - a proto odmítám jakékoli návrhy, které by šly přes Mirošovice, a proto taky D3-východní přes Mirošovice nevede.
kolega tu narika, ze se nema kam jit projit tzv. "za barak" ale bude muset nasednout do auta a jet nekam daleko za prochazkou.
proc myslite, ze se I/3 neodlehci, vzdyt minimalne jih cech pojede po D3Z
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Já se obávám, že obec Mirošovice je z hlediska dotčení silniční dopravou jednou z nejzatíženějších obcí v ČR a bohužel to už nikdy nebude normální vesnice, ale dopravou značně narušené sídlo. Což je dáno tím, že jak D1 tak napojující se I/3 vedou prakticky přímo obcí. Žádná varianta D3 neuělá z Mirošovic oázu klidu, je to jen o menším nebo větším zlu. Z hlediska hluku a zatížení splodinami je jednoznačně větší zlo D3Z, protože ponechá průtah I/3 přímo v centru obce s prakticky neztenčenou intenzitou dopravy. D3V znamená nižší hluk a zplodiny, ale zase Vám naruší oblast kde se nyní můžete relativně nerušeně rekreovat - to je samozřejmě pravda. Já být Mirošovákem tak preferuji D3V, ale zároveň musím říct, že bych tedy v Mirošovicích v žádném případě bydlet nechtěl. Radši žiju v klidnějším a čistším prostředí - v Praze.
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Dr.Fe1 píše:Já se obávám, že obec Mirošovice je z hlediska dotčení silniční dopravou jednou z nejzatíženějších obcí v ČR a bohužel to už nikdy nebude normální vesnice, ale dopravou značně narušené sídlo. Což je dáno tím, že jak D1 tak napojující se I/3 vedou prakticky přímo obcí. Žádná varianta D3 neuělá z Mirošovic oázu klidu, je to jen o menším nebo větším zlu. Z hlediska hluku a zatížení splodinami je jednoznačně větší zlo D3Z, protože ponechá průtah I/3 přímo v centru obce s prakticky neztenčenou intenzitou dopravy. D3V znamená nižší hluk a zplodiny, ale zase Vám naruší oblast kde se nyní můžete relativně nerušeně rekreovat - to je samozřejmě pravda. Já být Mirošovákem tak preferuji D3V, ale zároveň musím říct, že bych tedy v Mirošovicích v žádném případě bydlet nechtěl. Radši žiju v klidnějším a čistším prostředí - v Praze.
Výborně. Protože zde nebydlíte, tak nám nechte názor na to, co tu ne/chceme. Na stávající intenzity jsem zvyklý (jsme zvyklí). Pokud by D3Z odvedla jen část (podle vás menší, podle mě výrazně větší), tak se zátěž v každém případě snižuje. Při D3V se nic nesníží, protože máme další dálnici za zadkem.

D3V je výrazně větší zlo. U D3Z si motorista bude vybírat, kudy pojede, podle svého cíle. U D3V vždycky pojede okolo nás. Už chápete můj pohled?
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Já můžu mít názor na co chci bez ohledu na to kde bydlím, stejně jako vy. Já vám váš názor neberu. To co je lepší nebo horší záleží na subjektivních preferencích. Vy volíte větší hluk a exhalace, ale lepší rekreaci za kopcem. Já bych třeba na vašem místě volil spíš opak. Neříkám, že je objektivně jedno lepší nebo horší, špatné je obojí.
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Dr.Fe1 píše:... Vy volíte větší hluk a exhalace, ale lepší rekreaci za kopcem. Já bych třeba na vašem místě volil spíš opak. Neříkám, že je objektivně jedno lepší nebo horší, špatné je obojí.
Tak to zkusím trpělivě znovu: pokud bude D3Z, tak po ní nepochybně pojede část vozidel, která dnes využívají I/3. Tudíž přes nás pojede méně vozidel. Je na této úvaze něco špatně?

V případě D3V jde veškerá doprava 1km JZ od nás, což při převládajícím proudění znamená zvýšení exhalací a hluku... Je na této úvaze něco špatně?

Ani jeden z nás samozřejmě netušíme, jaký by byl reálný konečný stav. Co ale oba víme je to, že zatímco vy sednete do auta a pojedete domů, my bychom tady v tom museli žít. Což teda ani trochu nechceme, to nám věřte.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Fascinuje mě, jak se zde věří v přesná čísla, že budou vycházet. Vsadím se s Vámi o svoje staré boty, že ani jedno číslo nevyjde, tak jak je zde publikováno.
Správně by měla být publikována intervalová hodnota pro hladinu pravděpodobnosti p. Rovněž u simulačních modelů zaleží na "kvalitě" vstupních údajů a odhadnutých koeficientů, lidské chování se špatně odhaduje. Ja vím s intervalem špatně pracuje.
Zatím jsem viděl jen jeden dlouhodobý odhad růstu dopravy z roku 1966, který vyšel ve většině údajů.
Takže to může i dopadnout, jak zde tvrdí Dusahn.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Tak to zkusím trpělivě znovu: pokud bude D3V, tak po ní nepochybně pojede drtivá většina vozidel, která dnes využívají I/3. Tudíž přes vás pojede minimum vozidel a životní prostředí v Mirošovicích se tudíž zlepší. Je na této úvaze něco špatně?

V případě D3Z pojede veškerá doprava co je dnes na I/3 opět přímo přes vás (srovnatelná intenzita), což pochopitelně znamená zachování exhalací a hluku přímo v Mirošovicích... Je na této úvaze něco špatně?

Už vám bylo předvedeno, že D3V vede za kopcem a navíc po vyšší niveletě a žádný hluk ani exhalace z ní tedy do Mirošovic nepůjde. . ... Je na této úvaze něco špatně?

Problém je, že vaše argumenty jsou založeny na emocích a ne na reálné situaci. Takže vám nelze nic vyvrátit. Vy prostě D3 v kraji nechcete a hotovo. Na druhou stranu vás chápu, protože by se mi taky nechtělo bydlet mezi dvěma dálnicemi. Je to určitě psychologicky velice nepříjemné. Nicméně je to zlepšení oproti tomu co tam máte dnes a proti tomu kdyby byla postavebna D3Z.
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Železný doktore č. 1, již jen jediná otázka: co když se vaše prognózy NENAPLNÍ? Taková situace - připusťte - má nenulovou pravděpodobnost. Co budeme dělat potom? Co poradíte? Nebude v takovém případě lepší, aby tam žádná D3V nebyla?

Hluk z dálnice se za příznivých atmosférických podmínek šíří několik km. Takže vaše "doporučení", že k nám žádný nepůjde, si strčte za klobouk. A ty exhalace půjdou kam? Nechají se zabalit a uložit do skladů v Norsku?
Jaroslav

Příspěvek od Jaroslav »

Dr.Fe1 píše:Tak to zkusím trpělivě znovu: pokud bude D3V, tak po ní nepochybně pojede drtivá většina vozidel, která dnes využívají I/3. Tudíž přes vás pojede minimum vozidel a životní prostředí v Mirošovicích se tudíž zlepší. Je na této úvaze něco špatně?

V případě D3Z pojede veškerá doprava co je dnes na I/3 opět přímo přes vás (srovnatelná intenzita), což pochopitelně znamená zachování exhalací a hluku přímo v Mirošovicích... Je na této úvaze něco špatně?

Už vám bylo předvedeno, že D3V vede za kopcem a navíc po vyšší niveletě a žádný hluk ani exhalace z ní tedy do Mirošovic nepůjde. . ... Je na této úvaze něco špatně?

Problém je, že vaše argumenty jsou založeny na emocích a ne na reálné situaci. Takže vám nelze nic vyvrátit. Vy prostě D3 v kraji nechcete a hotoad 1vo. Na druhou stranu vás chápu, protože by se mi taky nechtělo bydlet mezi dvěma dálnicemi. Je to určitě psychologicky velice nepříjemné. Nicméně je to zlepšení oproti tomu co tam máte dnes a proti tomu kdyby byla postavebna D3Z.
ad1) špatně. při D3V budou Mirošovice obklopeny dvěmi dálnicemi s kumulovanou intenzitou 150 tis vozidel. ŽP v MIrošovicích se tedy výrazně zhorší

ad2) špatně. při D3Z pojede po I/3 pouze místní tranzit z Benešova a okolí. intezity tak budou místo dnešních 24 tis kolem10 tis... ŽP se tedy zlepší

ad3) špatně. to že povede za kopcem neznamená, že se hluk nebude šířit

ad závěr) Bohužel jste to Vy, kdo předkládá převrácené a emotivně iracionální argumenty. Je evidentní, že se nedokážete oprostit od pubertálního přístupu a-la "všechno co dělali rodiče bylo špatně, já určitě vymyslím něco úplně nové a lepší...."
D3Z je po desítky let pečlivě vybíraná varianta, která má své pro a proti, avšak jejich vyváženost je při komplexním pohledu na věc nejpřínosnější. Ano, můžete bušit do několika "proti" jako je přechod romantického posázaví, či těžší etapizace... ale tím pouze dokazujete neschopnost globálního pohledu a vyváženost argumentů vůči celkovým potřebám.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Dusanh píše:Hluk z dálnice se za příznivých atmosférických podmínek šíří několik km. Takže vaše "doporučení", že k nám žádný nepůjde, si strčte za klobouk. A ty exhalace půjdou kam? Nechají se zabalit a uložit do skladů v Norsku?
Hluk se nešíří skrz hmotu krajinných prvků (kopců). Navíc se hlavní složka hluku šíří směrem vzhůru. Je-li tedy zdroj hluku oddělen hmotou terénu a navíc výš než je pozorovatel resp. poslouchatel :) tak poslouchatel nic neuslyší. NA tom nic nezmění žádné atmosférické podmínky. Na několik km může být dálnice slyšet, ale ne za kopcem. Tady opět pracuje vaše iracionalita.

Jaroslav:

ad 1) Máte nějáký reálný doklad svého tvrzení ? Sem s ním. Jistě máte spoustu dokladů, když já podle vás argumentuji iracionálně (zajímalo by mě v čem konkrétně ?). Těším se na vaše racionální doložení těchto tvrzení.
Já vycházím ze "selské" úvahy, že když při D3V poklesne intenzita na I/3 vedoucí přímo obcí z dnešních 23 tis na cca 2 tis (vypočteno Vašimi tak uznávanými odborníky co vybrali stabilizovanou variantu), dá se předpokládat, že se ŽP v Mirošovicích naopak zlepší. D3V za kopcem nebude mít zdaleka takový vliv jak I/3 přímo v obci. Ale budu rád, když mi to vyvrátíte.

ad 2) Opět ti odborníci co tak uznáváte a proti kterým se já podle vcás tak pubertálně bouřím :P vypočetli, že intenzita na I/3 zůstane i po zprovoznění D3Z na hodnotách přes 20 tisíc voz/den. Vy je tak adorizujete jako neomylné mistry a zároveň s nimi nesouhlasíte. Měl byste si to trochu srovnat v hlavě.

ad závěr) Prosím o doložení vašich tvrzení tj. v čem konkrétně jsou moje argumenty emotivně iracionální ? ! V čem konkrétně dokazuji, že mám neschopnost globálního pohledu a vyváženost argumentů ? ! Takhle to vyznívá jenom jako hloupé urážení. Já narozdíl od vás respektuji názor oponenta a snažím se o neemotivní racionální argumentaci. Netvrdím ani že mám pravdu, budu rád když mi moje doměnky někdo vyvrátí. Což se může stát pokud někdo předloží racionální argumenty, napadáním bez argumentace ještě nikdo nikdy nikoho nepřesvědčil o ničem. Těším se na doklady vašich tvrzení z původního příspěvku.
Juno

Příspěvek od Juno »

Jaroslav píše: ad1) ... při D3V budou Mirošovice obklopeny dvěmi dálnicemi s kumulovanou intenzitou 150 tis vozidel. ŽP v MIrošovicích se tedy výrazně zhorší.
ad2) ... při D3Z pojede po I/3 pouze místní tranzit z Benešova a okolí, intezity tak budou místo dnešních 24 tis kolem 10 tis... ŽP se tedy zlepší.
ad3) ... to že povede za kopcem neznamená, že se hluk nebude šířit
závěr) ... D3Z je po desítky let pečlivě vybíraná varianta, která má své pro a proti, avšak jejich vyváženost je při komplexním pohledu na věc nejpřínosnější. Ano, můžete bušit do několika "proti" jako je přechod romantického Posázaví, či těžší etapizace... ale tím pouze dokazujete neschopnost globálního pohledu a vyváženost argumentů vůči celkovým potřebám.
Nač ty emoce? ad 1) Omyl. Při D3-V nebude zástavba v Mirošovicích obklopena dvěma dálnicemi, protože ta druhá jde v dostatečné vzdálenosti a za kopcem. ŽP v Mirošovicích bude lepší u D3-V - viz dokumentace EIA, opak nemůžete prokázat.
ad 2) intenzity na I/3 v Mirošovicích (Čerčanech, Benešově) budou u D3-Z mnohonásobě větší než u D3-V - viz dokumentace EIA.
ad 3) hluk se bude šířit podle terénních podmínek a použitých protihlukových opatření - ale ne do Mirošovic, ty jsou daleko a za kopcem.
D3-"stabilizovaná" sice byla více než deset připravovaná, ale teď je to D3-Z, která je v řadě hledisek dopravně-technických, ekonomických i investičních horší než D3-V.
Je skutečně třeba nezaujatý globální pohled, jedině v tom s vámi souhlasím (a právě dr.Fe1 a někteří další se o to už snaží). Proces EIA teď dává vám a dalším příznivcům "stabilizované" elegantní možnost z tohoto záměru se ctí vycouvat.
Odpovědět

Zpět na „D3“