http://zlin.idnes.cz/d1-z-prerova-do-li ... -zpravy_ab
tak snad se do roku 2020 dockame a D1 bude kompletni
Oznámení záměru píše:Předmětem záměru je vybudování neveřejné čerpací stanice pro výdej motorové nafty v navrhovaném areálu SSUD Přerov. Součástí areálu bude i parkoviště pro 18 osobních vozidel.
Asi je potřeba tu čerpací stanici a parkoviště zprovoznit dříve než zbytek SSÚD, a na novostavbu čerpací stanice zřejmě EIA být musí.mbmat píše:to je potřeba dělat EIu na každej objekt SSÚD zvlášť ?
a to na ně někdo zapoměl nebo to byl záměr je vynechat ?Lenny píše:Spíše nebyly zahrnuty v posuzovaném záměru na SSÚD Přerov.
Chápu Vaše rozhořčení, D1 by bylo vhodné mít kompletní už včera ale tohle sem nepatří. Spíš o fóru na téma inflace...Beaver píše:K příspěvku Galmara a článku v novinách:
Vymlouvat se na nedostatek peněz, je v oblasti investic a budování státní infrastruktůry největší pitomost, kterou může státní úředník, včetně ministra Kalouska sdělit národu!!! Tato zhovadilost by měla být soudně zakázána, protože ve svém konečném důsledku vede k většímu zadlužování státu, než si půjčit u komerčních bank.
Uvedu příklad a pro zjednodušení pominu problémy s ekoteroristy, lobbing místních kmotrů a s tím související odklady:
O obchvatu F-M se mluví 30 let, dokonce v té samé trase, jak je vydáno územní rozhodnutí. Někdy v půli 90 let byl plánovaný rozpočet cca 1 mld Kč. Dnešní přepoklad je až 5 mld. Kdyby si tehdy stát půjčil na komerční úvěr, byl obchvat dnes zaplacený, poslední roky by vydělával díky mýtným branám a město by bylo úplně někde jinde ... A stoprocentně by tolik nestál.
Úsek Říkovice - Přerov - Lipník je úplně stejný případ a pokud se nebude akceptovat, že je hotová skoro celá příprava, je to ohavnost toho nejhrubšího zrna ... peníze ... odklad znamená další zadlužování země a divím se, že žádný novinář, zabývající se silniční problematikou, na tiskovkách na tohle neupozorňuje ... proč asi? Jsou neschopní nebo uvádět Kalouska do nesnází je nepřípustné?
Vzhledem k faktu, že pro daný úsek existuje pro většinu transportu alternativní dálniční trasa přes Olomouc, je daný úsek nedůležitý ve srovnání s oblastmi kterým dálniční spojení chybí zcela.Beaver píše:K příspěvku Galmara a článku v novinách:
Úsek Říkovice - Přerov - Lipník je úplně stejný případ a pokud se nebude akceptovat, že je hotová skoro celá příprava, je to ohavnost toho nejhrubšího zrna ... peníze ... odklad znamená další zadlužování země a divím se, že žádný novinář, zabývající se silniční problematikou, na tiskovkách na tohle neupozorňuje ... proč asi? Jsou neschopní nebo uvádět Kalouska do nesnází je nepřípustné?
Já vím,ale myslím to tak,že je nebetyčná kravina říct,že to je "nedůležitý úsek" už jen kvůli Přerovu,notabene za měsíc,když D1 bude končit 5km před ním.Martin z Ostravy píše:Hlavně těch tmavších.
A bude bez lampače a bez peněženky.
R46 skutečně není adekvátní napojení MS kraje na zbytek republiky, ale buďme rádi aspoň za toto.
Jinak jsem dost zvědavý, jak si R46 poradí s ME 2012 v Polsku, kdy bude pravděpodobně dost zvýšený provoz.
Naprosto rozumím tomu, že člověk který nikdy dál než v Přerově nebyl, bude místní dopravní situaci vnímat jako tragickou...viky píše:Jaroslave,běžte tohle říct s tlampačem do Přerova někde,kde bude hodně lidí pohromadě.![]()
![]()
![]()
a co by jste jako drive chtěl zkompletovat... ? R1.. D3... ? kde to vypada na dodelani za nejakych 15-20 let?.. prave D1 je hlavni pater CR, je prakticky temer pripravena (UR, vykupy, jiz nejaka SP) a melo by se cekat 20 let nez budou dulezitejsi stavby? to tu potom v CR nemuselo stat X-staveb a D1 treba mohla koncit u Vyskova.Jaroslav píše:kompletace páteřní sítě
ano, tady se shodneme.... dále pak R35, D8Veronss píše: a co by jste jako drive chtěl zkompletovat... ? R1.. D3... ?
Kamaráde,já mám za posledních 10 let projetou celou ČR od Jablunkova po Karlovy Vary,všechny D a R kromě D5 od Plzně do SRN a umím si udělat svůj žebříček,myslím že naprosto nestranný,takže ten příspěvek je naprosto mimo mísu.Jaroslav píše:Naprosto rozumím tomu, že člověk který nikdy dál než v Přerově nebyl, bude místní dopravní situaci vnímat jako tragickou...viky píše:Jaroslave,běžte tohle říct s tlampačem do Přerova někde,kde bude hodně lidí pohromadě.![]()
![]()
![]()
Faktem však zůstává, že z hlediska kompletace páteřní sítě jsou důležitější úseky a tento prostě musí pár let počkat...
Jaroslav většinu svého času projezdí křížem krážem mezi městy Hodonín, Brno, Lipník, Ostrava, ValMez, Zlín...vypravec píše: Jaroslav je zřejmě odněkud z Čech (Praha ?) a moc dál asi nejezdí, takže ho situace dále moc nezajímá. Jaroslave, vyzkoušel jsme si někdy poslední rok projet Přerovem v pracovní den ? Určtě ne
.
Přesně tak.vypravec píše:Ok, tak trochu vedle. Na pražáky ale určitě nenadávám (několik je jich mými rodinnými příslušníky
), Prahu mám rád a jezím tam často (ovšem raději vlakem
). Dobře vím, jaká je v Praze na mnohých místech dopravní situace. Je to bohužel nevyhnutelná daň za možnosti, které tam jsou (pracovní příležitosti atd). Dokončení D1 je prakticky připravená stavba zatímco dokonení R1 má do této fáze daleko a tvrzení, že nyní není potřeba, protože je k dispozici alternativa -R46, mi přijde stejné, jako tvrdit, že nyní není potřeba jižní část R1, protože je k dispozici alternativa -Jižní spojka
Ale pánové... nikomu tady koza nechcípla...viky píše: Takže Váš argument ve smyslu:Když chcípla koza mně,ať chcípne i sousedovi,nemůžu akceptovat.