Juno píše:Pro MPMP:
Už jsem napsal, že každá z obou variant A3, A4 má své přednosti i slabší stránky, ale obě jsou z řady hledisek lepší než varianta D3-Z ... Další je už v rukou expertů a dalších přímo zúčastněných.
Přitom jsou některé argumenty města Říčan proti A3 slabší nebo dokonce řešitelné jiným stavebním návrhem.
Přál bych si, aby se dálnice D3 stavěla postupně v koridoru stávající silnice (což je i závěr dosud jediného strategického posouzení rozvoje sítě D+R v procesu EIA z roku 1999 a je k tomu příslušné usnesení vlády, kde je jmenováno i město Benešov) a ne, aby se D3 nestavěla - to mi nepodsouvejte.
Mám za to, že obě varianty mohou být s větší či menší pravděpodobností výsledným řešením.
Zase odpověď jak od chytré horákyně:
všechno co jste v tomto příspěvku napsal je logické a smysluplné, nicméně buď to bude varianta, která neprojde přes město Říčany, nebo to bude varianta, která přivede do jednoho bodu dopravu z celého jihovýchodního segmentu republiky (to jsou fakta, která si nedovolíte ignorovat ani Vy

) - a přitom jste oba tyto argumenty vždy "odrazil" tou druhou variantou.
Jestli čtete pozorně, nejsem osobně zastáncem ani jedné z variant, jsem pouze odpůrcem účelové argumentace a tou Vaše příspěvky překypují.
Teď z toho je najednou: "... Přitom jsou některé argumenty města Říčan proti A3 slabší nebo dokonce řešitelné jiným stavebním návrhem ...". Mohu se zeptat:
- Jakým "jiným" stavebním návrhem?
- Navrhl ho již někdo?
- Odhadl alespoň velice zhruba někdo jeho investiční a provozní náklady? (když už argumentujete nižší cenou D3-V)
- Jak je definován "slabší argument"?
Sám jste několikrát napsal "nechme to na odbornících". A vida oni odborníci navrhují D3-V ve variantách A2, A3 nebo A4. Kdepak je ta Vaše varianta s "jiným" stavebním návrhem? Že byste uměl něco víc, než ti odborníci, kterým to sám chcete přenechat?
A takhle by šlo pokračovat dál a dál ...
A mimochodem - i když to tu už možná někde bylo, můžete, prosím, zopakovat tu "řadu hledisek", z kterých je D3-V (a prosím specifikovat, která varianta) lepší než D3-Z. Vy to jistě "vysypete" z rukávu a já bych to musel složitě hledat a to si ještě vůbec nejsem jist, že bych našel ta "správná" hlediska, možná bych našel nějaké další rozpory v argumentaci a to jistě nechcete, že?