Jak jezdíme

Off-topic pokec
Odpovědět

Kolik najedete kilometrů za rok?

0 - 5000 km
8
5%
5000 - 10 000 km
13
8%
10 000 - 15 000 km
38
22%
15 000 - 20 000 km
27
16%
20 000 - 25 000 km
18
11%
25 000 - 30 000 km
27
16%
30 000 - 40 000 km
16
9%
40 000 - 50 000 km
7
4%
50 000 - 75 000 km
13
8%
75 000 - 100 000 km
0
Žádná hlasování
100 000 a více
2
1%

Celkem hlasů: 169

mbmat
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od mbmat »

papadeloco píše:no prostě myslím si, že ta dalniční policie zde chybí :(

stejně jako SSÚD. ale to už jsme OT :)
Mike

Příspěvek od Mike »

papadeloco píše:Ad1 a kde si vzal, že Čelákovická hlídka má radar :D to byla nějaká jiná :) obvoďáci radar nemaj.
nevím, ve včerejší MF DNES se pan starosta Nehvizd rozčiloval - v souvislosti s rozkopanou D11 - že musí ráno převádět žáky přes silnici ( s vestičkou a plácačkou ) a samozřejmě si neodpustil, že řidiči v obci překračují rychlost, takže musel povolat hlídku z čelákovic.
no a dopoledne - páč ráno spím - tam zas byli, ale Blinder je Blinder 8-)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
papadeloco

Příspěvek od papadeloco »

Mike píše: nevím, ve včerejší MF DNES se pan starosta Nehvizd rozčiloval - v souvislosti s rozkopanou D11 - že musí ráno převádět žáky přes silnici ( s vestičkou a plácačkou )a samozřejmě si neodpustil, že řidiči v obci překračují rychlost, takže musel povolat hlídku z čelákovic.
no a dopoledne - páč ráno spím - tam zas byli, ale Blinder je Blinder 8-)
a nebyli to měšťáci? :D :D :D to by mnohé vysvětlovalo :D
kik

Příspěvek od kik »

Jenomze ta D11 krome vcerejsi nehody na konci toho zuzeni pred odbockou na Jirny a patecniho odpoledne jezdi celkem plynule...
Co so tak patne pamatuje tak v Nehvizdech se merivallo celkem dost pravidelne, takze z meho pohledu nic noveho pod sluncem.
papadeloco

Jj, měří pravidelně a stejně se tam lidi nachytaj :D :D :D vždy se někdo urve :D
Mike

Příspěvek od Mike »

papadeloco píše:a nebyli to měšťáci? :D :D :D to by mnohé vysvětlovalo :D
nee
bílá košilka, bílé auto se zeleným pruhem ;)
měřívalo, ale letos je tam vidím i 2x týdně
vždycky teda s laserem, ale ca. před 14dny i Felicie, samozřejmě zaparkovaná v zálivu zastávky BUS, s klasickou bradavicí.

a že se tam "někdo" utrhne ?
nevím, většina řidičů tam jede těch +- 50, což je ovšem v "zoně 40" smrtelný hřích
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
papadeloco

Mike píše: nee
bílá košilka, bílé auto se zeleným pruhem ;)
měřívalo, ale letos je tam vidím i 2x týdně
vždycky teda s laserem, ale ca. před 14dny i Felicie, samozřejmě zaparkovaná v zálivu zastávky BUS, s klasickou bradavicí.

a že se tam "někdo" utrhne ?
nevím, většina řidičů tam jede těch +- 50, což je ovšem v "zoně 40" smrtelný hřích
no spíš Fabia co já vím :D

Jinak k těm Zonám, v Libeznici by se měla zrušit po otevření obchvatu. Teda nevím zda hned ale je to v jednání.

Jinak bohužel většina těchle 40 je výmysl obcí, (co jsem zjišťoval DI Praha venkov - VÝCHOD) tak ten se k tomu dívá negativně a je pro postupné rušení 40. (první kdo o ni přijde budou nejspíš Líbeznice) viz. výše.

Mimochodem některé obce dokonce požadují tu 40 snížit na 30 :D :D :D což je směšné. např. takový Jenštejn :D :D :D chtěl by udělat ze III třídy obytnou zonu :D nebo zonu 30. Zůstává mi nad tím rozum stát :(
MPMP

Příspěvek od MPMP »

papadeloco píše:Mimochodem některé obce dokonce požadují tu 40 snížit na 30 :D :D :D což je směšné. např. takový Jenštejn :D :D :D chtěl by udělat ze III třídy obytnou zonu :D nebo zonu 30. Zůstává mi nad tím rozum stát :(
Já s tím sice taky nesouhlasím, ale chápu to. Až bude všeobecně přijímáno, že na omezení 50 km/h se jezdí MAXIMÁLNĚ 50 km/h a bude se tak skutečně jezdit, tak to žádat nebudou. U nás ale "padesátka znamená 60-65 a tou "zónou 40" se to dostává do těch standardních padesáti. Tož tak. :?
vaclav

Příspěvek od vaclav »

MPMP píše: U nás ale "padesátka znamená 60-65 a tou "zónou 40" se to dostává do těch standardních padesáti. Tož tak. :?
souhlas, je to zacarovany kruh. casto si rikam, co je lepsi - 80tka na jizni spojce s tim, ze se to moc nehlida a lidi tam jezdi az 100 (vic si nerisknou) a nebo povolit 100 a skutecne tvrde to hlidat - tj. za 105 treba 30tis pokuta?
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

vaclav píše:souhlas, je to zacarovany kruh. casto si rikam, co je lepsi - 80tka na jizni spojce s tim, ze se to moc nehlida a lidi tam jezdi az 100 (vic si nerisknou) a nebo povolit 100 a skutecne tvrde to hlidat - tj. za 105 treba 30tis pokuta?
Jasně. A ze přehlédnutí přednosti z prava trest smrti.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Kubajsu píše: Jasně. A ze přehlédnutí přednosti z prava trest smrti.
detinske, hodne fora na idnes.

mluvim o prekroceni max povolene rychlosti (umyslne zvysene, aby cesti ridici nemuseli tak namahave sledovat tachometr a tim nesledovat deni na silnici) ale pak tvrdemu financnim postihu ve vysce cca 10ti-15ti plnych nadrzi za vice jak 5% prekroceni tohoto limitu.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

A jak se sníží "namáhavost sledování tachometru" změnou numera? To by to číslo snad muselo bejt vejš než maximálka většiny aut v provozu :lol:
martin
Autor

Příspěvek od martin »

Kubajsu píše:
vaclav píše:souhlas, je to zacarovany kruh. casto si rikam, co je lepsi - 80tka na jizni spojce s tim, ze se to moc nehlida a lidi tam jezdi az 100 (vic si nerisknou) a nebo povolit 100 a skutecne tvrde to hlidat - tj. za 105 treba 30tis pokuta?
Jasně. A ze přehlédnutí přednosti z prava trest smrti.
Skoro bych nebyl proti. Zažil jsem:

pondělí 6.6. - nedání přednosti na Jižní spojce, faktem je, že tam byla kolona, tak jsem pustil dle mé benevolence jedno auto pro zip a nějaká kravá ve 4maticu se mi tam nacpala. Měl jsem sto chutí ji neuhnout. Potřebuju vyměnit pravý světlomet a z jejího povinného by se mi to šiklo.

úterý 7.6. - nedání přednosti na kruháči o OC Chodov (za poslední měsíc asi potřetí). Musel jsem úplně zastavit a opět jsem měl nutkání si nechat opravit světlo. Nebyl tam takový provoz, aby se nedalo počkat.

dnes - nedání přednosti, tentokrát na P6. Za mnou bylo volno, dotyčná řidička mohla klidně počkat.

Hlavně, že soudruzi včera za lampou v Roztylské měřili 50ku, kdyby radši hlídali ten kruháč!
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

vaclav píše:mluvim o prekroceni max povolene rychlosti (umyslne zvysene, aby cesti ridici nemuseli tak namahave sledovat tachometr a tim nesledovat deni na silnici) ale pak tvrdemu financnim postihu ve vysce cca 10ti-15ti plnych nadrzi za vice jak 5% prekroceni tohoto limitu.
Mám to chápat tak, že překročení povolené rychlosti je nejhorší možný přestupek? Ať žije soudce Lynč.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Kubajsu píše: Mám to chápat tak, že překročení povolené rychlosti je nejhorší možný přestupek? Ať žije soudce Lynč.
upozornuji, ze uz nebudu reagovat na hloupe dotazy. neresime, co je nejhorsi mozny prestupek. resime, co je lepsi - na dvou prikladech uvedeno

80tka na jizni spojce s tim, ze se to moc nehlida a lidi tam jezdi az 100 (vic si nerisknou) a nebo povolit 100 a skutecne tvrde to trestat

30tka obci pred skolou s tim, ze se to moc nehlida a lidi tam jezdi az 70 (vic si nerisknou) a nebo 50tka s tim, ze se to bude tvrde trestat

vas asi ale zaskocila ta vyse 30tis Kc? to mozna o necem vypovida, ne?
jonáš

Příspěvek od jonáš »

vaclav píše: vas asi ale zaskocila ta vyse 30tis Kc? to mozna o necem vypovida, ne?
Ta vypovídá jen o tom, že by si šoféři (dle vás) hlídali rafičku ještě úzkostlivěji a z auta se už nekoukali vůbec :lol:
MPMP

Příspěvek od MPMP »

jonáš, Kubajsu: jak souvisí váš odpor s položenou otázkou? Proč by měli všichni urputně sledovt tachometr? Nutí někdo někoho jezdit PŘESNĚ MAXIMÁLNÍ rychlostí? Ono se nedá jezdit trochu pomaleji? No, zdá se mi, že v této zemi jet pomaleji než je (opakuji) MAXIMÁLNÍ povolená rychlost je ten největší a nejzavrženíhodnější přestupek protii plynulosti provozu. Pak se ale nedivte, že obce chtějí všude "zóny 40" a "zóny 30". Můžete si za to sami.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

To se zeptejte václava, ten to sem vnesl. Imho je pro psychickou pohodu mnohem lepší jet na 80 "s tolerancí" než na stovce kde se za 101 sestřeluje s bazukou, ale jinak mi nedělá potíže namáčknout si tempomat a koukat z vokna ;-)
Prostě další absurdní návrh, číslo na ceduli je snad jasný, ať už je na ní 80 nebo 100. To jestli se to "hlídá" nebo "nehlídá" s tim číslem zas tak moc nesouvisí.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

MPMP píše: No, zdá se mi, že v této zemi jet pomaleji než je (opakuji) MAXIMÁLNÍ povolená rychlost je ten největší a nejzavrženíhodnější přestupek protii plynulosti provozu.
Jistěže je. Stejně tak jek je uvedena nejvyšší povolená rychlost, tak je v zákoně uvedeno, že se nesmí narušovat plynulost provozu a to zejména bezdůvodně pomalou jízdou
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Kubajsu píše:
MPMP píše: No, zdá se mi, že v této zemi jet pomaleji než je (opakuji) MAXIMÁLNÍ povolená rychlost je ten největší a nejzavrženíhodnější přestupek protii plynulosti provozu.
Jistěže je. Stejně tak jek je uvedena nejvyšší povolená rychlost, tak je v zákoně uvedeno, že se nesmí narušovat plynulost provozu a to zejména bezdůvodně pomalou jízdou
ano, ja si za bezduvodne pomalou jizdu predstavuji tak 30km/h a mene. na dalnici je tusim primo zakaz pro vozidla s konstrukcni rychlosti pod 60km/h.

JEZNE vy mate asi na mysli, ze nekdo jede na max 90tce treba 60 a na dalnici treba 80? resp. pro vas je asi pomala jizda cokoliv pod max povolenou, ze?

podle mne je na max 90tce optimalni 70-80, na 50 pak 35-45. toto si ale spousta lidi neuvedomuje, nebot okoli se riti 95-100 potazmo 55-65.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

vaclav píše:podle mne je na max 90tce optimalni 70-80, na 50 pak 35-45. toto si ale spousta lidi neuvedomuje, nebot okoli se riti 95-100 potazmo 55-65.
Tak to je přesně ohrožování bezpečnosti a plynulosti provozu bezdůvodně pomalou jízdou. Vždyť i na kole mám maximálku 92 km/h a 76 km/h po rovině...

A tímto:
1) doufám, že Vás na silnici nikdy nepotkám
2) Končím s Vámi jakoukoliv debatu v tomto tématu, jelikož veškeré vaše argumenty pro poněkud pokřivené názory jsou ve stylu "mě přijde".
vaclav

Příspěvek od vaclav »

tak kubajsu nam opet predvedl, ze cesti ridici nemaji radi ridice, co na max povolene rychlosti 90km/h jedou 70-80km/h. takoveto pohodove a vyklidnene ridice (ja) nechce na silnicich potkavat. a tak me prijde, ze ho snad omlouva mladicka zbrklost a nerozvaznost. mchm. presne proto maji nektere zeme klidne 100% priplatek na povinne ruceni prave pro mlade ridice.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

2Kubajsu: Mám prosbu, můžete zde, prosím, uvést, jaká rychlost je dle Vás optimální na úseku komunikace s maximální povolenou rychlostí 90 resp. 50 km/h?
Předem děkuji
vaclav

Příspěvek od vaclav »

MPMP píše:2Kubajsu: Mám prosbu, můžete zde, prosím, uvést, jaká rychlost je dle Vás optimální na úseku komunikace s maximální povolenou rychlostí 90 resp. 50 km/h?
Předem děkuji
idealne zadnou, proste kazdy dle sveho rozumu a vykonu motoru (tak trochu asie - indie). a ze za volantem sedi ruzna tupa individua - inu nevadi - "lidi je jak sracek".

ale treba se jednou naucime jezdit, ja osobne vidim zlepseni oproti 15-20 let zpatky, kdy probihala obmnena trabantu a skodovek za prvni stary rachotiny ze zapadu a lidi byli najednou uneseny z toho vykonu a davali to patricne najevo. dnesni doba je podstatne lepsi. az na par vyjimek.
flames

Příspěvek od flames »

Mě osobně k smrti vytáčejí řidiči, co jedou konstantně 80-85, obec neobec. Mimo obec je předjedu, vjedu do obce a mám je na zádeli. Překvapivě takových není málo, což mě teda hodně mrzí. Naopak s povděkem přijímám to, že někdo prostě chce jet mimo obec 110, ale v obci to drží na těch padesáti bez ´vykecávání´ ("tady je rovinka, nikde nikdo, tj. tu můžu jet 80" apod.). Pro mě osobně lepší, než že někdo jede (pseudo)bezpečných 80, ortodoxně nalepený na středové čáře, náhodně se vyhýbající nerovnostem na vozovce.

Že někdo chce jet, dobře, jenom mám někdy pocit, že mnoho těchto střelců má mizerný instinkt na výběr úseku pro předjížděcí manévr.

http://mapy.cz/s/hLe , prostě tady předjíždět kamion (ve směru od Opavy) není dobrý nápad a je mi uplně jedno, jestli ten člověk jede 70 nebo 140.
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“