papadeloco píše:no prostě myslím si, že ta dalniční policie zde chybí
stejně jako SSÚD. ale to už jsme OT
papadeloco píše:no prostě myslím si, že ta dalniční policie zde chybí
nevím, ve včerejší MF DNES se pan starosta Nehvizd rozčiloval - v souvislosti s rozkopanou D11 - že musí ráno převádět žáky přes silnici ( s vestičkou a plácačkou ) a samozřejmě si neodpustil, že řidiči v obci překračují rychlost, takže musel povolat hlídku z čelákovic.papadeloco píše:Ad1 a kde si vzal, že Čelákovická hlídka má radarto byla nějaká jiná
obvoďáci radar nemaj.
a nebyli to měšťáci?Mike píše: nevím, ve včerejší MF DNES se pan starosta Nehvizd rozčiloval - v souvislosti s rozkopanou D11 - že musí ráno převádět žáky přes silnici ( s vestičkou a plácačkou )a samozřejmě si neodpustil, že řidiči v obci překračují rychlost, takže musel povolat hlídku z čelákovic.
no a dopoledne - páč ráno spím - tam zas byli, ale Blinder je Blinder
neepapadeloco píše:a nebyli to měšťáci?![]()
![]()
to by mnohé vysvětlovalo
no spíš Fabia co já vímMike píše: nee
bílá košilka, bílé auto se zeleným pruhem![]()
měřívalo, ale letos je tam vidím i 2x týdně
vždycky teda s laserem, ale ca. před 14dny i Felicie, samozřejmě zaparkovaná v zálivu zastávky BUS, s klasickou bradavicí.
a že se tam "někdo" utrhne ?
nevím, většina řidičů tam jede těch +- 50, což je ovšem v "zoně 40" smrtelný hřích
Já s tím sice taky nesouhlasím, ale chápu to. Až bude všeobecně přijímáno, že na omezení 50 km/h se jezdí MAXIMÁLNĚ 50 km/h a bude se tak skutečně jezdit, tak to žádat nebudou. U nás ale "padesátka znamená 60-65 a tou "zónou 40" se to dostává do těch standardních padesáti. Tož tak.papadeloco píše:Mimochodem některé obce dokonce požadují tu 40 snížit na 30![]()
![]()
což je směšné. např. takový Jenštejn
![]()
![]()
chtěl by udělat ze III třídy obytnou zonu
nebo zonu 30. Zůstává mi nad tím rozum stát
souhlas, je to zacarovany kruh. casto si rikam, co je lepsi - 80tka na jizni spojce s tim, ze se to moc nehlida a lidi tam jezdi az 100 (vic si nerisknou) a nebo povolit 100 a skutecne tvrde to hlidat - tj. za 105 treba 30tis pokuta?MPMP píše: U nás ale "padesátka znamená 60-65 a tou "zónou 40" se to dostává do těch standardních padesáti. Tož tak.
Jasně. A ze přehlédnutí přednosti z prava trest smrti.vaclav píše:souhlas, je to zacarovany kruh. casto si rikam, co je lepsi - 80tka na jizni spojce s tim, ze se to moc nehlida a lidi tam jezdi az 100 (vic si nerisknou) a nebo povolit 100 a skutecne tvrde to hlidat - tj. za 105 treba 30tis pokuta?
detinske, hodne fora na idnes.Kubajsu píše: Jasně. A ze přehlédnutí přednosti z prava trest smrti.
Skoro bych nebyl proti. Zažil jsem:Kubajsu píše:Jasně. A ze přehlédnutí přednosti z prava trest smrti.vaclav píše:souhlas, je to zacarovany kruh. casto si rikam, co je lepsi - 80tka na jizni spojce s tim, ze se to moc nehlida a lidi tam jezdi az 100 (vic si nerisknou) a nebo povolit 100 a skutecne tvrde to hlidat - tj. za 105 treba 30tis pokuta?
Mám to chápat tak, že překročení povolené rychlosti je nejhorší možný přestupek? Ať žije soudce Lynč.vaclav píše:mluvim o prekroceni max povolene rychlosti (umyslne zvysene, aby cesti ridici nemuseli tak namahave sledovat tachometr a tim nesledovat deni na silnici) ale pak tvrdemu financnim postihu ve vysce cca 10ti-15ti plnych nadrzi za vice jak 5% prekroceni tohoto limitu.
upozornuji, ze uz nebudu reagovat na hloupe dotazy. neresime, co je nejhorsi mozny prestupek. resime, co je lepsi - na dvou prikladech uvedenoKubajsu píše: Mám to chápat tak, že překročení povolené rychlosti je nejhorší možný přestupek? Ať žije soudce Lynč.
Ta vypovídá jen o tom, že by si šoféři (dle vás) hlídali rafičku ještě úzkostlivěji a z auta se už nekoukali vůbecvaclav píše: vas asi ale zaskocila ta vyse 30tis Kc? to mozna o necem vypovida, ne?
Jistěže je. Stejně tak jek je uvedena nejvyšší povolená rychlost, tak je v zákoně uvedeno, že se nesmí narušovat plynulost provozu a to zejména bezdůvodně pomalou jízdouMPMP píše: No, zdá se mi, že v této zemi jet pomaleji než je (opakuji) MAXIMÁLNÍ povolená rychlost je ten největší a nejzavrženíhodnější přestupek protii plynulosti provozu.
ano, ja si za bezduvodne pomalou jizdu predstavuji tak 30km/h a mene. na dalnici je tusim primo zakaz pro vozidla s konstrukcni rychlosti pod 60km/h.Kubajsu píše:Jistěže je. Stejně tak jek je uvedena nejvyšší povolená rychlost, tak je v zákoně uvedeno, že se nesmí narušovat plynulost provozu a to zejména bezdůvodně pomalou jízdouMPMP píše: No, zdá se mi, že v této zemi jet pomaleji než je (opakuji) MAXIMÁLNÍ povolená rychlost je ten největší a nejzavrženíhodnější přestupek protii plynulosti provozu.
Tak to je přesně ohrožování bezpečnosti a plynulosti provozu bezdůvodně pomalou jízdou. Vždyť i na kole mám maximálku 92 km/h a 76 km/h po rovině...vaclav píše:podle mne je na max 90tce optimalni 70-80, na 50 pak 35-45. toto si ale spousta lidi neuvedomuje, nebot okoli se riti 95-100 potazmo 55-65.
idealne zadnou, proste kazdy dle sveho rozumu a vykonu motoru (tak trochu asie - indie). a ze za volantem sedi ruzna tupa individua - inu nevadi - "lidi je jak sracek".MPMP píše:2Kubajsu: Mám prosbu, můžete zde, prosím, uvést, jaká rychlost je dle Vás optimální na úseku komunikace s maximální povolenou rychlostí 90 resp. 50 km/h?
Předem děkuji