[D35] Křelov - Slavonín, 2. etapa
Re: R35 Slavonín - Křelov
Poslední info bylo, že se čeká na změnu ZÚR Olomouckého kraje.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Informace z obce Křelov - odkaz na poslední číslo zpravodaje, kde se rozebírá chybějící úsek u Křelova. Nic pozbudivého. Dočasná trasa s nevyhovující křižovatkou u Globusu (neustálé zácpy) mi bude ještě dlouho pít krev....
http://www.krelov.cz/cz/zpravodaj/zprav ... nload.html
http://www.krelov.cz/cz/zpravodaj/zprav ... nload.html
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Poděkujte v Křelově. Tohle se podle mě bude řešit až v momentě, kdy se začnou uvádět do provozu stavby na R35 a zvednou se intenzity.
R48 -> D48 se podařilo!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Šaráda pokračuje http://www.krelov.cz/cz/zpravodaj/zprav ... nload.html
Snaží se zbytečně, stejně se to stavět nikdy nebude
:
Snaží se zbytečně, stejně se to stavět nikdy nebude
R48 -> D48 se podařilo!
Mám informaci, že se plánuje na příští rok přestavba okružní křižovatky u Globusu. To jinými slovy znamená, že zbytek obchvatu je v nedohlednu. Jen nechápu, proč tu přestavbu tolik let odsouvali, jsou tam denně zácpy ze všech směrů, na vině je zúžení vždy dvou nájezdových pruhů do jednoho. Přitom prostor tam je !!!! Když si vzpomenu na kruháč u Hradce Králové, tak mě vždycky bere vztek nad neschopností někoho uznat chybu a celou křižovatku opravit. Dosud jsem slyšel jen výmluvy, že kruháč byl projektován jako místní křižovatka. Ale přitom všichni kompetentní věděli o tom, že už v době, kdy kruháč postavili jako odbočku na Globus tak bude sloužit jako tranzitní křižovatka minimálně XX let. A i přesto postavili tento paskvil. Víte už mě přestává bavit slyšet anonymě, že ŘSD rozhodlo atd. Rád bych věděl KDO je za tyto stavby odpovědný a KDO to vše odsouhlasil. Abych tomu konkrétnímu člověku mohl osobně sdělit svůj názor. Vždyť to vše jde z našich daní!
A jak bude vypadat přestavba OK u Globu?
To se do dostavby 3508.2 jen tak nezmění...3. místo: obchvat Olomouce
Tři nehody, z nich jedna smrtelná, sedm těžkých a dvanáct lehkých zranění. Všechny nehody za sucha a ve dne, vinou nepřiměřené rychlosti. V jedné byl účastníkem motocykl. Přechodový úsek mezi budoucí a stávající R35 severně Olomouce s omezením rychlosti, na tomto místě bylo v uplynulých třech letech dalších 17 nehod.
Zdroj: http://olomouc.idnes.cz/nova-mapa-ukaza ... zpravy_stk
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak je to zatáčka jak prase, když jsem tam jel poprvé, tak i přes varování děda, že to vynáší, jsem ve 110 měl co dělat. Prostě provizorium, ale u nás minimálně na 20let. 
R48 -> D48 se podařilo!
Taky je tam kolik? 90? 70?Martin z Ostravy píše:Tak je to zatáčka jak prase, když jsem tam jel poprvé, tak i přes varování děda, že to vynáší, jsem ve 110 měl co dělat. Prostě provizorium, ale u nás minimálně na 20let.
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
No víc jak 90 tam nebude, vzhledem k tomu, že to není erko.
R48 -> D48 se podařilo!
Zcela určitě tam je šířkové omezení pro levé pruhy, ale s tou rychlostí jste mě dostali, dle mě tam není žadné.
Dá se to projet ve 110-120, jen si člověk musí troškou najet. Ale návrhovku bych tam odhadoval tak na 60-80, musel bych to pohledat.
Dá se to projet ve 110-120, jen si člověk musí troškou najet. Ale návrhovku bych tam odhadoval tak na 60-80, musel bych to pohledat.
Myslím, že je tam jen konec dálnice = devadesátka. Paradoxně pak myslím, že je tam značka konec všech omezení... Když jedete od Ostravy, tak při jízdě v jednom pruhu tam nikdy snad nejedu víc jak 100. Nevím, co má Lenny za stabilizační systém v autě, ale jak psal Martin, ve 110 je to o hubu...
Žádný, jen si najedu do levého ke svodidlům, a pak to krouhnu přes pravý kolem krajnice a zase zpátky do levého, pokud nic kolem mě nejede.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
To neberu jako standardní projetí oblouku, snažím se držet ve svém v pruhu, za sucha tam zase až není takový problém, pokud to člověk fakt nepřestřelí, ale za mokra už je to bez legrace.
Jak jsem psal, končí tam erko, takže je tam dle mého 90.
R48 -> D48 se podařilo!
Tak je tam přeškrtnuté autíčko,takže automaticky 90.Lenny píše:Zcela určitě tam je šířkové omezení pro levé pruhy, ale s tou rychlostí jste mě dostali, dle mě tam není žadné.
Ale o tom,že je to nebezpečný úsek,o tom žádná!
Nechápu,jak dnešní normy umožnují něco takového postavit provizorium neprovizorium.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak bylo to naprojektováno a postaveno podle starých norem, viz R22,5 na onom úseku.
R48 -> D48 se podařilo!
Provizorium je S 16,5. Osobně jsem za něj rád, bo to klidně mohlo dopadnout jako dvoupruh a to by teprve byl opruz.
Chtělo by to potlačit dopředu navazující etapu, ať už se jezdí normálně. Jenže to je stále v nedohlednu.
Chtělo by to potlačit dopředu navazující etapu, ať už se jezdí normálně. Jenže to je stále v nedohlednu.
tak 22,5 m to nemá ani náhodou!Martin z Ostravy píše:Tak bylo to naprojektováno a postaveno podle starých norem, viz R22,5 na onom úseku.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Na onom úseku R35, provizorka viz výše, špatně jsem se vyjádřil.
R48 -> D48 se podařilo!
Je tam 90, da se to - s vyuzitim obou pruhu a za sucha - projet v cca 120. Poprve jsem se tam malem vysekal, tak uz jezdim pomaleji. Smer na kruhac je horsi, zacina za nim prudka zatacka.Martin z Ostravy píše:To neberu jako standardní projetí oblouku, snažím se držet ve svém v pruhu, za sucha tam zase až není takový problém, pokud to člověk fakt nepřestřelí, ale za mokra už je to bez legrace.
Měli by to co nejrychleji dostavět zhruba takto:
http://www.mapy.cz/#q=olomouc&t=r&x=17. ... miOeeOoiDE
Proti tomu by snad nikdo z místních nic neměl. MÚK Křelov by byla zrušena bez náhrady a těleso bývalé R35 by bylo ve většině délky zrekultivováno.
http://www.mapy.cz/#q=olomouc&t=r&x=17. ... miOeeOoiDE
Proti tomu by snad nikdo z místních nic neměl. MÚK Křelov by byla zrušena bez náhrady a těleso bývalé R35 by bylo ve většině délky zrekultivováno.
V 90 se to dá. I na námraze, včera (trochu nechtěně, prostě sem nějak zaspal) otestovánoX236K píše:Je tam 90, da se to - s vyuzitim obou pruhu a za sucha - projet v cca 120. Poprve jsem se tam malem vysekal, tak uz jezdim pomaleji. Smer na kruhac je horsi, zacina za nim prudka zatacka.Martin z Ostravy píše:To neberu jako standardní projetí oblouku, snažím se držet ve svém v pruhu, za sucha tam zase až není takový problém, pokud to člověk fakt nepřestřelí, ale za mokra už je to bez legrace.
Dá se to tak nějak standardně i ve 120, ale musí být už trochu blbuvzdornější auto (testováno na čtyřkolce pašíku).
Většinou ale jezdím tak 70, směrem od kruháče se tá pěkně říznout.
Tak jsem se ponořil do problému trasování u Křelova a zdá se, že už mám jasno, o co jde.
Část obyvatel obce chce R35 dále od Křelova, protože žijí poblíž R35 ... hluk, prach špína atd.
No a jiná část obyvatel obce chce, aby byl vybudován "severní obchvat" na silnici III. třídy ve směru na Horka nad Moravou, protože žijí poblíž ulice Večeřova ... hluk, prach špína atd.
Problematika severního obchvatu je v tom, že když bude R35 dál od obce, tak nejen že bude muset být delší (ta III. třída), ale asi jí ani nebude kam na R35 napojit. Naproti tomu při kratší variantě by byl severní obchvat logickým pokračováním z již existující MÚK. Navíc nějaký krajský politik přislíbil financování severního obchvatu, když bude Křelov chtít bližší variantu.
No a vypadá to tak, že kdo má zrovna v zastupitelstvu navrch, ten prosadí do územního plánu variantu kterou má raději.
Pokud se nepletu, tak historie je takováto:
- chceme R35 dál od Křelova - podařilo se toho dosáhnout i za cenu soudního sporu (ústavní soud?) jestli je víc územní plán obce nebo kraje (byly rozdílné).
- březen 2008 - chceme kratší variantu (protože nám někdo přislíbil financování severního obchvatu)
- únor 2010 - chceme vzdálenější variantu ... cituji ze zápisu z jednání zastupitelstva:
Starosta sdělil, že Obec do dnešního dne neobdržela žádné kladné stanovisko nebo záruky z Olomouckého kraje ve věci pomoci při vybudování Severního obchvatu obce na Horku n.M. a protihlukových opatření v Břuchotíně. Proto v souboru změn č. 1 ÚPnO Křelov-Břuchotín na jednání 12/2009 ZO neschválilo vedení R35 varianta B4, ale zůstává původní, vzdálenější od obce, schválená varianta C/B.
Novější informace než tyto se mi nepodařilo vypátrat, ale asi se nic zásadnějšího neudálo.
Jo a důležité info - varianta B4= kratší, varianta C/B = delší.
Pár odkazů:
- zjednodušená mapka variant
- Článek z března 2008 - okamžik požadování kratší varianty - zejména video a dikuze pod článkem ledacos napoví
- Stránky OS prosazujícího vzdálenější variantu
No a jak moc je frekventovaná silnice III. třídy Topolany - Horka nad Moravou se mi nepodařilo vypátrat, celostátní sčítání dopravy na ní neprobíhá.
Část obyvatel obce chce R35 dále od Křelova, protože žijí poblíž R35 ... hluk, prach špína atd.
No a jiná část obyvatel obce chce, aby byl vybudován "severní obchvat" na silnici III. třídy ve směru na Horka nad Moravou, protože žijí poblíž ulice Večeřova ... hluk, prach špína atd.
Problematika severního obchvatu je v tom, že když bude R35 dál od obce, tak nejen že bude muset být delší (ta III. třída), ale asi jí ani nebude kam na R35 napojit. Naproti tomu při kratší variantě by byl severní obchvat logickým pokračováním z již existující MÚK. Navíc nějaký krajský politik přislíbil financování severního obchvatu, když bude Křelov chtít bližší variantu.
No a vypadá to tak, že kdo má zrovna v zastupitelstvu navrch, ten prosadí do územního plánu variantu kterou má raději.
Pokud se nepletu, tak historie je takováto:
- chceme R35 dál od Křelova - podařilo se toho dosáhnout i za cenu soudního sporu (ústavní soud?) jestli je víc územní plán obce nebo kraje (byly rozdílné).
- březen 2008 - chceme kratší variantu (protože nám někdo přislíbil financování severního obchvatu)
- únor 2010 - chceme vzdálenější variantu ... cituji ze zápisu z jednání zastupitelstva:
Starosta sdělil, že Obec do dnešního dne neobdržela žádné kladné stanovisko nebo záruky z Olomouckého kraje ve věci pomoci při vybudování Severního obchvatu obce na Horku n.M. a protihlukových opatření v Břuchotíně. Proto v souboru změn č. 1 ÚPnO Křelov-Břuchotín na jednání 12/2009 ZO neschválilo vedení R35 varianta B4, ale zůstává původní, vzdálenější od obce, schválená varianta C/B.
Novější informace než tyto se mi nepodařilo vypátrat, ale asi se nic zásadnějšího neudálo.
Jo a důležité info - varianta B4= kratší, varianta C/B = delší.
Pár odkazů:
- zjednodušená mapka variant
- Článek z března 2008 - okamžik požadování kratší varianty - zejména video a dikuze pod článkem ledacos napoví
- Stránky OS prosazujícího vzdálenější variantu
No a jak moc je frekventovaná silnice III. třídy Topolany - Horka nad Moravou se mi nepodařilo vypátrat, celostátní sčítání dopravy na ní neprobíhá.
I když je to jen silnice III. třídy, nejsem moc optimista s trasováním kolem nově postavených vilek na západním okraji Křelova.Petr Pokorný píše: ..Naproti tomu při kratší variantě by byl severní obchvat logickým pokračováním z již existující MÚK..
No a jak moc je frekventovaná silnice III. třídy Topolany - Horka nad Moravou se mi nepodařilo vypátrat, celostátní sčítání dopravy na ní neprobíhá.[/quote]
nesčítá se protože by tam ti lidi usnuli, auto tama projede jednou za uherskej rok
nesčítá se protože by tam ti lidi usnuli, auto tama projede jednou za uherskej rok