[D35] Křelov - Slavonín, 2. etapa

Hradec Králové – Moravská Třebová – Mohelnice – Olomouc – Lipník nad Bečvou
Odpovědět
Lenny
Autor

Re: R35 Slavonín - Křelov

Příspěvek od Lenny »

Poslední info bylo, že se čeká na změnu ZÚR Olomouckého kraje.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Petr61

Příspěvek od Petr61 »

Informace z obce Křelov - odkaz na poslední číslo zpravodaje, kde se rozebírá chybějící úsek u Křelova. Nic pozbudivého. Dočasná trasa s nevyhovující křižovatkou u Globusu (neustálé zácpy) mi bude ještě dlouho pít krev....

http://www.krelov.cz/cz/zpravodaj/zprav ... nload.html
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Poděkujte v Křelově. Tohle se podle mě bude řešit až v momentě, kdy se začnou uvádět do provozu stavby na R35 a zvednou se intenzity.
R48 -> D48 se podařilo!
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Šaráda pokračuje http://www.krelov.cz/cz/zpravodaj/zprav ... nload.html
Snaží se zbytečně, stejně se to stavět nikdy nebude :crazy: :
R48 -> D48 se podařilo!
Petr61

Příspěvek od Petr61 »

Mám informaci, že se plánuje na příští rok přestavba okružní křižovatky u Globusu. To jinými slovy znamená, že zbytek obchvatu je v nedohlednu. Jen nechápu, proč tu přestavbu tolik let odsouvali, jsou tam denně zácpy ze všech směrů, na vině je zúžení vždy dvou nájezdových pruhů do jednoho. Přitom prostor tam je !!!! Když si vzpomenu na kruháč u Hradce Králové, tak mě vždycky bere vztek nad neschopností někoho uznat chybu a celou křižovatku opravit. Dosud jsem slyšel jen výmluvy, že kruháč byl projektován jako místní křižovatka. Ale přitom všichni kompetentní věděli o tom, že už v době, kdy kruháč postavili jako odbočku na Globus tak bude sloužit jako tranzitní křižovatka minimálně XX let. A i přesto postavili tento paskvil. Víte už mě přestává bavit slyšet anonymě, že ŘSD rozhodlo atd. Rád bych věděl KDO je za tyto stavby odpovědný a KDO to vše odsouhlasil. Abych tomu konkrétnímu člověku mohl osobně sdělit svůj názor. Vždyť to vše jde z našich daní!
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

A jak bude vypadat přestavba OK u Globu?
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

3. místo: obchvat Olomouce
Tři nehody, z nich jedna smrtelná, sedm těžkých a dvanáct lehkých zranění. Všechny nehody za sucha a ve dne, vinou nepřiměřené rychlosti. V jedné byl účastníkem motocykl. Přechodový úsek mezi budoucí a stávající R35 severně Olomouce s omezením rychlosti, na tomto místě bylo v uplynulých třech letech dalších 17 nehod.

Zdroj: http://olomouc.idnes.cz/nova-mapa-ukaza ... zpravy_stk
To se do dostavby 3508.2 jen tak nezmění...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Tak je to zatáčka jak prase, když jsem tam jel poprvé, tak i přes varování děda, že to vynáší, jsem ve 110 měl co dělat. Prostě provizorium, ale u nás minimálně na 20let. :kladivo:
R48 -> D48 se podařilo!
Trupman

Příspěvek od Trupman »

Martin z Ostravy píše:Tak je to zatáčka jak prase, když jsem tam jel poprvé, tak i přes varování děda, že to vynáší, jsem ve 110 měl co dělat. Prostě provizorium, ale u nás minimálně na 20let. :kladivo:
Taky je tam kolik? 90? 70? :D
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

No víc jak 90 tam nebude, vzhledem k tomu, že to není erko.
R48 -> D48 se podařilo!
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Zcela určitě tam je šířkové omezení pro levé pruhy, ale s tou rychlostí jste mě dostali, dle mě tam není žadné.

Dá se to projet ve 110-120, jen si člověk musí troškou najet. Ale návrhovku bych tam odhadoval tak na 60-80, musel bych to pohledat.
Mario

Příspěvek od Mario »

Myslím, že je tam jen konec dálnice = devadesátka. Paradoxně pak myslím, že je tam značka konec všech omezení... Když jedete od Ostravy, tak při jízdě v jednom pruhu tam nikdy snad nejedu víc jak 100. Nevím, co má Lenny za stabilizační systém v autě, ale jak psal Martin, ve 110 je to o hubu...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Žádný, jen si najedu do levého ke svodidlům, a pak to krouhnu přes pravý kolem krajnice a zase zpátky do levého, pokud nic kolem mě nejede.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

To neberu jako standardní projetí oblouku, snažím se držet ve svém v pruhu, za sucha tam zase až není takový problém, pokud to člověk fakt nepřestřelí, ale za mokra už je to bez legrace.
Jak jsem psal, končí tam erko, takže je tam dle mého 90.
R48 -> D48 se podařilo!
viky

Příspěvek od viky »

Lenny píše:Zcela určitě tam je šířkové omezení pro levé pruhy, ale s tou rychlostí jste mě dostali, dle mě tam není žadné.

Dá se to projet ve 110-120, jen si člověk musí troškou najet. Ale návrhovku bych tam odhadoval tak na 60-80, musel bych to pohledat.
Tak je tam přeškrtnuté autíčko,takže automaticky 90.
Ale o tom,že je to nebezpečný úsek,o tom žádná! :kladivo: :kladivo:
Nechápu,jak dnešní normy umožnují něco takového postavit provizorium neprovizorium.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Tak bylo to naprojektováno a postaveno podle starých norem, viz R22,5 na onom úseku.
R48 -> D48 se podařilo!
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Provizorium je S 16,5. Osobně jsem za něj rád, bo to klidně mohlo dopadnout jako dvoupruh a to by teprve byl opruz.

Chtělo by to potlačit dopředu navazující etapu, ať už se jezdí normálně. Jenže to je stále v nedohlednu.
viky

Příspěvek od viky »

Martin z Ostravy píše:Tak bylo to naprojektováno a postaveno podle starých norem, viz R22,5 na onom úseku.
tak 22,5 m to nemá ani náhodou!
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Na onom úseku R35, provizorka viz výše, špatně jsem se vyjádřil.
R48 -> D48 se podařilo!
X236K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X236K »

Martin z Ostravy píše:To neberu jako standardní projetí oblouku, snažím se držet ve svém v pruhu, za sucha tam zase až není takový problém, pokud to člověk fakt nepřestřelí, ale za mokra už je to bez legrace.
Je tam 90, da se to - s vyuzitim obou pruhu a za sucha - projet v cca 120. Poprve jsem se tam malem vysekal, tak uz jezdim pomaleji. Smer na kruhac je horsi, zacina za nim prudka zatacka.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Měli by to co nejrychleji dostavět zhruba takto:

http://www.mapy.cz/#q=olomouc&t=r&x=17. ... miOeeOoiDE

Proti tomu by snad nikdo z místních nic neměl. MÚK Křelov by byla zrušena bez náhrady a těleso bývalé R35 by bylo ve většině délky zrekultivováno.
flames

Příspěvek od flames »

X236K píše:
Martin z Ostravy píše:To neberu jako standardní projetí oblouku, snažím se držet ve svém v pruhu, za sucha tam zase až není takový problém, pokud to člověk fakt nepřestřelí, ale za mokra už je to bez legrace.
Je tam 90, da se to - s vyuzitim obou pruhu a za sucha - projet v cca 120. Poprve jsem se tam malem vysekal, tak uz jezdim pomaleji. Smer na kruhac je horsi, zacina za nim prudka zatacka.
V 90 se to dá. I na námraze, včera (trochu nechtěně, prostě sem nějak zaspal) otestováno :kladivo:

Dá se to tak nějak standardně i ve 120, ale musí být už trochu blbuvzdornější auto (testováno na čtyřkolce pašíku).

Většinou ale jezdím tak 70, směrem od kruháče se tá pěkně říznout.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Tak jsem se ponořil do problému trasování u Křelova a zdá se, že už mám jasno, o co jde.

Část obyvatel obce chce R35 dále od Křelova, protože žijí poblíž R35 ... hluk, prach špína atd.
No a jiná část obyvatel obce chce, aby byl vybudován "severní obchvat" na silnici III. třídy ve směru na Horka nad Moravou, protože žijí poblíž ulice Večeřova ... hluk, prach špína atd.

Problematika severního obchvatu je v tom, že když bude R35 dál od obce, tak nejen že bude muset být delší (ta III. třída), ale asi jí ani nebude kam na R35 napojit. Naproti tomu při kratší variantě by byl severní obchvat logickým pokračováním z již existující MÚK. Navíc nějaký krajský politik přislíbil financování severního obchvatu, když bude Křelov chtít bližší variantu.

No a vypadá to tak, že kdo má zrovna v zastupitelstvu navrch, ten prosadí do územního plánu variantu kterou má raději.

Pokud se nepletu, tak historie je takováto:
- chceme R35 dál od Křelova - podařilo se toho dosáhnout i za cenu soudního sporu (ústavní soud?) jestli je víc územní plán obce nebo kraje (byly rozdílné).
- březen 2008 - chceme kratší variantu (protože nám někdo přislíbil financování severního obchvatu)
- únor 2010 - chceme vzdálenější variantu ... cituji ze zápisu z jednání zastupitelstva:
Starosta sdělil, že Obec do dnešního dne neobdržela žádné kladné stanovisko nebo záruky z Olomouckého kraje ve věci pomoci při vybudování Severního obchvatu obce na Horku n.M. a protihlukových opatření v Břuchotíně. Proto v souboru změn č. 1 ÚPnO Křelov-Břuchotín na jednání 12/2009 ZO neschválilo vedení R35 varianta B4, ale zůstává původní, vzdálenější od obce, schválená varianta C/B.

Novější informace než tyto se mi nepodařilo vypátrat, ale asi se nic zásadnějšího neudálo.

Jo a důležité info - varianta B4= kratší, varianta C/B = delší.

Pár odkazů:
- zjednodušená mapka variant
- Článek z března 2008 - okamžik požadování kratší varianty - zejména video a dikuze pod článkem ledacos napoví
- Stránky OS prosazujícího vzdálenější variantu

No a jak moc je frekventovaná silnice III. třídy Topolany - Horka nad Moravou se mi nepodařilo vypátrat, celostátní sčítání dopravy na ní neprobíhá.
-xdas-

Příspěvek od -xdas- »

Petr Pokorný píše: ..Naproti tomu při kratší variantě by byl severní obchvat logickým pokračováním z již existující MÚK..
I když je to jen silnice III. třídy, nejsem moc optimista s trasováním kolem nově postavených vilek na západním okraji Křelova.
Sponik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sponik »

No a jak moc je frekventovaná silnice III. třídy Topolany - Horka nad Moravou se mi nepodařilo vypátrat, celostátní sčítání dopravy na ní neprobíhá.[/quote]

nesčítá se protože by tam ti lidi usnuli, auto tama projede jednou za uherskej rok
Odpovědět

Zpět na „D35“