ahááá, tak oni okresky rostou samy... to jsem nevěděl.jonáš píše:No asi je rozdíl v to, že ta okreska se většinou stavět nemusí. Jinak jsem vám přímo oponoval, tak nechápu proč to berete jako podpůrnej argument
děkuji za sofistikovanou analýzu
ahááá, tak oni okresky rostou samy... to jsem nevěděl.jonáš píše:No asi je rozdíl v to, že ta okreska se většinou stavět nemusí. Jinak jsem vám přímo oponoval, tak nechápu proč to berete jako podpůrnej argument
ovšem nejdůležitější by bylo, aby příslušné úřady udělaly okolo těchto obchvatů stavební uzávěru.František2 píše:... Navíc si uvědomte, že více než 300 obcí a měst čeká na potřebné přeložky a obchvaty na silnicích I. a II. tříd a nic se nestaví. Osobně tyto stavby považuji za důležitější než D a R.
To je spíš následek normálního růstu. Za války byla taky dálniční tangenta kolem Prahy plánována po trase Jižní spojky a dnes je to uvnitř Prahy. Stejně tak Bystrc v případě Brna. S tím se nedá nic dělat, jinak by se kolem těchto obchvatů musela udělat nejen stavební uzávěra, ale přidávat i vhodná přemostění, aby nebránily růstu obce. Nakonec by zbyl takový izolovaný kanál skrz obec.Mike píše:ovšem nejdůležitější by bylo, aby příslušné úřady udělaly okolo těchto obchvatů stavební uzávěru.![]()
k čemu je kdysi vzniklý obchvat Týniště nad Orlicí, k čemu je obchvat Čelákovic ?
když se na ně postupem času přestěhovaly značky "obec" a v Čelákovicích už i RD
Nepoužívejte prosím výroky, že "Nejsou peníze". není to pravda. Peníze jsou viz. již ode mne jednou citovaný objem státního rozpočtu. Není vůle učinit nepopulární rozhodnutí a tak jsou peníze pumpovány do spotřeby. Stát se chová jako teenager, který na učebnice do školy nemá, ale na cigára má.rumpeak píše:No bohužel ekonomická krize je realitou a penize nejsou. Řešení by mělo být asi stavět současně rozestavěné stavby, ale do konce krize nerozjíždět nové stavby. Není to nic příjemného pro nás, příznivce pohodlného a rychlého cestování z místa A do místa B, ale když na nové auto nemám, tka si ho taky nekoupím na leasing, abych příští měsíc neměl na chleba. Stejěn tak nemůžeme stavět plánované dálnice podle plánu, který byl.
Tak s tím budu souhlasit třeba já, ale těžko to asi vysvětlíš lidem, kteří díky krizi přišli o práci, novou neseženou ne proto, že se jim nechce pracovat, ale prostě proto že není a my zrušíme podporu v nezaměstnanosti a místo toho budeme dál pokračovat ve výstavbě dálnic jako kdyby se nechumelilo. Naprosto souhlasím, že státní rozpočet je potřeba reformovat, ale funkce státu opravdu není jen ve výstavbě infrastruktury i když by si to asi spousta z nás přála.Maniac píše:Nepoužívejte prosím výroky, že "Nejsou peníze". není to pravda. Peníze jsou viz. již ode mne jednou citovaný objem státního rozpočtu. Není vůle učinit nepopulární rozhodnutí a tak jsou peníze pumpovány do spotřeby. Stát se chová jako teenager, který na učebnice do školy nemá, ale na cigára má.rumpeak píše:No bohužel ekonomická krize je realitou a penize nejsou. Řešení by mělo být asi stavět současně rozestavěné stavby, ale do konce krize nerozjíždět nové stavby. Není to nic příjemného pro nás, příznivce pohodlného a rychlého cestování z místa A do místa B, ale když na nové auto nemám, tka si ho taky nekoupím na leasing, abych příští měsíc neměl na chleba. Stejěn tak nemůžeme stavět plánované dálnice podle plánu, který byl.
rumpeak píše: Tak s tím budu souhlasit třeba já, ale těžko to asi vysvětlíš lidem, kteří díky krizi přišli o práci, novou neseženou ne proto, že se jim nechce pracovat, ale prostě proto že není a my zrušíme podporu v nezaměstnanosti a místo toho budeme dál pokračovat ve výstavbě dálnic jako kdyby se nechumelilo. Naprosto souhlasím, že státní rozpočet je potřeba reformovat, ale funkce státu opravdu není jen ve výstavbě infrastruktury i když by si to asi spousta z nás přála.
Myslíš asi neideologické, nějaká ta idea se tu občas vyskytnerumpeak píše:... Ale pryč z tehle diskuze, tu ať si vedou na Novinkách, Idnes apod. Buďme rádi za to, že je zde takto skvělé neideové fórum.