No rušit,stačilo by něco takového?Lenny píše:Nejlevnější je cyklostezku zrušit.
D52 Pohořelice – Mikulov – Rakousko
Re: R52 Pohořelice – Mikulov – Rakousko
- Přílohy
-
- Stačilo by toto?
- Obrázek1.jpg (69.55 KiB) Zobrazeno 12949 x
-
- nebo tohle?
- Obrázek2.jpg (26 KiB) Zobrazeno 12949 x
Jasně - třeba z ROPu půjde zafinancovat přesunutí automobilové dopravy z cyklostezky s názvem I/52 do nové trasy v parametrech R 26,5/120... Omlouvám se ale nedalo mi to...Standa píše:Přesně tak, ty dotace by musely být na něco úplně jiného (třeba na bezpečnou cyklostezku po hrázi) v rámci jiného dotačního programu (třeba nějaký ROP). Samotné dva úseky R52 (5204 a 5206 + MÚK Horní Věstonice) v celkové délce asi 15 km se 4 MÚK bychom už snad ufinancovali sami.
V Mikulově na křižovatce I/52 s II/421 začali silničáři budovat kruhový objezd.
Mají moji pochvalu - ne však jen za kruháč co pomůže předejít nějaké té vážné havárce, zachrání životy a zpomalí rozjeté auta od Brna, ale hlavně:
za dvojjazyčnost !!!
před stavbou jsou cedule:
POZOR
ACHTUNG
KRUHOVÝ OBJEZD
KREISEL
přijde mi to na české poměry revoluční. Dosud byly takovéto cedule morální tabu vzhledem k historii a zde poprvé zvítězil rozum nad asociacemi zla 2.světové války.
Osobně bych ještě přidal angličtinu - ale na cedulích asi pro ni nebylo místo.
Ne fakt dobré - jednou přijet do ČR a nestydět se za něco - cením si rozhodnutí odpovědné osoby...
Mají moji pochvalu - ne však jen za kruháč co pomůže předejít nějaké té vážné havárce, zachrání životy a zpomalí rozjeté auta od Brna, ale hlavně:
za dvojjazyčnost !!!
POZOR
ACHTUNG
KRUHOVÝ OBJEZD
KREISEL
přijde mi to na české poměry revoluční. Dosud byly takovéto cedule morální tabu vzhledem k historii a zde poprvé zvítězil rozum nad asociacemi zla 2.světové války.
Ne fakt dobré - jednou přijet do ČR a nestydět se za něco - cením si rozhodnutí odpovědné osoby...
V jižních Čechách jsem už dvojjazyčné taky viděl, něco s nebezpečným úsekem a smrtkou (ale teď si ani omylem nemůžu vzpomenout, kde přesně, možná I/34) a Radarkontrolle na I/3. Nějaké achtungy tuším visely i kdesi v Krušných horách. V tom Mikulově by se vzhledem k nízko létajícím samohybům s PL proužkem hodil spíš jiný jazyk, než angličtina. I když coby gastarbeiteři si pravděpodobně poradí i s němčinou. 
Království a půl princezny za 511.
Přesně tak..je to malý zázrak a díky bohu za něj. Ale jestli to je revouční..tomu moc nevěřím. Jsem pořád v Čechách a ten kdo nám se přijede..když už tedy někdo přijede..tak ať se laskavě naučí česky..to je základ našeho uvažování..Marty píše:V Mikulově na křižovatce I/52 s II/421 začali silničáři budovat kruhový objezd.
za dvojjazyčnost !!!
POZOR
ACHTUNG
KRUHOVÝ OBJEZD
KREISEL
Nechápu proč na infoportálech nemůže být u vážných dopravních situacích info i v AJ. Proč nemůže být u dojezdové doby např. na D5 místo Německo 37min - určitě všichni cizinci vědí, že Německo je Germany _ třeba jen CZ/D 37min.. na D2 CZ/SK 25min...
Proč nemůže být v Praze u názvu např. BRNO i symbol státu (SK) (A) u Plzňě (D) ...atd atd.........škoda se rozčilovat,,ale je to hodně smutné s porovnáním když pak člověk vidí Bratislavu a všude vidí jen Wien..Brno..Györ...A,CZ,H...s Vídní kde je na každým rohu PRAHA, BRNO (CZ) BUDAPEST (H)......
atd atd........děs běs když se pak člověk vrátí k nám a u muzea nad Václavákem vidí max. tak Pankrác...ale to určitě všichni vídeňáci vědí..že do Vídně se jezdí přes Pankrác..tak proč to tam dávat..
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Marty píše:V Mikulově na křižovatce I/52 s II/421 začali silničáři budovat kruhový objezd.
za dvojjazyčnost !!!
POZOR
ACHTUNG
KRUHOVÝ OBJEZD
KREISEL
souhlasím až na to, že "kreisel" se v němčině nepoužívá ve smylu kruháč - správný překlad je "Kreisverkehr"!!!
Kreisel je káča (hračka)
Netvrdil bych ...petost píše: souhlasím až na to, že "kreisel" se v němčině nepoužívá ve smylu kruháč - správný překlad je "Kreisverkehr"!!!
Kreisel je káča (hračka)
http://de.wikipedia.org/wiki/Kreisverkehr
http://www.sueddeutsche.de/muenchen/fue ... -1.1229468
http://www.alk-koenigstein.de/ThemaB8Kreisel.htm
to balance:
ano, máš pravdu - špatně jsem se informoval (kreisel se používá pouze v některých částech německa).
přesto výraz kreisel se v rakousku vůbec nepoužívá - takže dát na tu tabuli "Kreisverkehr" by bylo na I52 asi výhodnější.
ano, máš pravdu - špatně jsem se informoval (kreisel se používá pouze v některých částech německa).
přesto výraz kreisel se v rakousku vůbec nepoužívá - takže dát na tu tabuli "Kreisverkehr" by bylo na I52 asi výhodnější.
Jó mai... Já si teď neuvědomuju co tam přesně bylo ("Kreisverkehr" nebo "Kreisel"), tady mne prosím nebrat 100%tně doslova...petost píše:(kreisel se používá pouze v některých částech německa).
O co mi šlo, je pochvala odpovědné osoby, že Rakušané a německy mluvící Slezané tomu nápisu určitě porozumí...
jel jsem v sobotu přes mikulov a bylo/ tam "Kreisel". jsem také rád, že to tam bylo v němčině a určitě to je pokrok ale aby to bylo dokonalé tak to chce správně přeložit - a to by asi neměl být problém.Marty píše:Jó mai... Já si teď neuvědomuju co tam přesně bylo ("Kreisverkehr" nebo "Kreisel"), tady mne prosím nebrat 100%tně doslova...petost píše:(kreisel se používá pouze v některých částech německa).
O co mi šlo, je pochvala odpovědné osoby, že Rakušané a německy mluvící Slezané tomu nápisu určitě porozumí...
Můžete sem někdo hodit fotku? 
-
the.klokan
Silnice je státní, takže si Mikulov musí kruhové objezdy zaplatit sámZdroj:
Mikulov přišel o dotaci na dva nové kruhové objezdy. Peníze ze státního rozpočtu do města nedorazí, přesto se už staví. Mikulovští však musí sedm milionů korun zaplatit z vlastní kasy. Na jiné investice už tak příští rok nezbude....
http://brno.idnes.cz/silnice-je-statni- ... zpravy_dmk
Mikulov přišel o dotaci na dva nové kruhové objezdy. Peníze ze státního rozpočtu do města nedorazí, přesto se už staví. Mikulovští však musí sedm milionů korun zaplatit z vlastní kasy. Na jiné investice už tak příští rok nezbude....
http://brno.idnes.cz/silnice-je-statni- ... zpravy_dmk
Re: Vídeňská radiála
Moderátor: Přesunuto z diskuse Vídeňská radiála
To už se tu řešilo, až Rakušáci postaví svoji A5 až na hranice a na naší straně by to stále nebylo dostaveno, byla by to ostuda.jeni013 píše:S tím nemohu než souhlasit. Postavit MÚK s rezervou pro dostavbu na R, ale jako "I" mi to vyhovuje úplně.martini píše:...Další postřeh jen potvrdil naprostou nepotřebnost dostavby R52. Po prázdné dálnici 160 a za ní luxusních 100/110 mimo křižovatky, které jediné by snad stáli za zvážení, že by se dostavěli už pro budoucí R52.
Stavíme snad silnice, aby to "nebyla ostuda" nebo aby dobře sloužily? Problémem je B7, tak je fajn že bude vyřešen...na české straně je to v pohodě, tak je zbytečné tam sypat peníze.
Počkáme, až postaví Rakušáci dálnici k hranicím a uvidíme, jak se zvednou dopravní intenzity.jannnn píše:Stavíme snad silnice, aby to "nebyla ostuda" nebo aby dobře sloužily? Problémem je B7, tak je fajn že bude vyřešen...na české straně je to v pohodě, tak je zbytečné tam sypat peníze.
Teď je nesmysl vést nějakou polemiku ohledně prospěšnosti stavby.
Chápu, že jsou jiné stavby, které hoří daleko více, ale v našich podmínkách musí být člověk rád za každý nový kilometr.
za tu poslední větu bych se podespal v těhle podmínkách jaký čr má a jaký si vytvaří musíme být vděčný za kazdž nový km D nebo R který je v provozuschopném stavu
Otázkou je jestli nevzrostou intenzity a celkově atraktivita R52 a směru na Vídeň na úkor I/38 až dostaví Rakousko dálnici ke hranicím (I/38 je úzká, obchvatů zatím málo, v zimě velké problémy, optimalizace a přeložka trasy v S11,5 až v dalekém výhledu...).
Řekl bych, že k tomu přesunu už do značné míry došlo, a to u osobních aut, která nejsou zatížena mýtem. Trasa km 112 D1 - Vídeň je přes Mikulov zhruba o 33 km delší, ale nejméně o čtvrt hodiny rychlejší (Google Maps) a po dotažení A5 k hranicím se ještě zrychlí. Přes Znojmo po I/38 to může být výhodnější pro kamiony, které se s výjimkou krátkého úseku I/38 od D1 do Jihlavy vyhnou mýtu.
Prosím neřešte tu dopravní proudy na Prahu - u I/52 jde o tranzit A-PL. Při čtení sousedního vlákna o I/11 u Jablunkova mne napadlo, že I/11 a I/52 jsou spojené nádby... Zdánlivě ne... Ale není právě podíl PL kamionů na I/11 významný ? Není to tím, že je pro ně nejrychlejší sjet od Katowic k Třinci, pak po slovenské D1čce na Vídeň či Budapešť ? Kolik jich jede na Vídeň a kolik na Budapešť ?? Nevím - jen tipuji.Avantime píše:Přes Znojmo po I/38 to může být výhodnější pro kamiony, které se s výjimkou krátkého úseku I/38 od D1 do Jihlavy vyhnou mýtu.
Pokud bych měl pravdu pak otevření A1čky v Polsku a naší D1čky u Bohumína sem k Mikulovu a na D2ku k Břeclavi nasaje další PL (BY, LT ...) kamiony a trošku ulehčí I/11 (i když KIA-HYUNDAI tu bude pořád). No ale možná jsem se svými úvahami mimo...
Marty: To je určitě správná připomínka a správná úvaha!
Podle plánku tranzitní dopravy mezi hraničními přechody, který sem před časem dal martini, nedosahují denní intenzity NA z přechodů Krásný Les a Rozvadov ani 100 vozidel. V návazné diskusi k tomu plánku zazněla i absence slovenské D3. Po dostavbě rakouské A5, polské A1 a naší D1 se ta potřeba slovenské D3 projeví ještě více. Můj názor je, že situace na I/11 se po otevření A5, A1 a D1 nezlepší, ale rád bych se mýlil.
Aby to tu nezapadlo, pro R52 to může být zásadní: Zásady územního rozvoje nabyly právní moci.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Znamena to konecne i mirny posun v rozsireni D1 kolem Brna?martini píše:Aby to tu nezapadlo, pro R52 to může být zásadní: Zásady územního rozvoje nabyly právní moci.
Ano, pokud nebudou ZÚR zrušeny, obsahují i 3+3 kolem Brna. Konec OT o ZÚR JHMK.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!