Praha všeobecně
Re: Praha všeobecně
Se obávám, že předpokládáte špatně, to by bylo na české politiky příliš progresivní uvažování.
Citovaný příspěvek výše je z 28.10.2010. Dnes, tedy téměř po roce, jsem jel kolem a tato stavba je stále ještě NEZPROVOZNĚNÁ !!! Přitom již před rokem byla v podstatě hotová (viz foto v původním příspěvku). Za ten rok tam přibylo dopravní značení a další detaily, vizuálně nic nebrání zprovoznění. Ví někdo co brání otevření této komunikace ?Petr Pokorný píše:Nová Toužimská (Letňany - Kbely) ... otevření 30.9. už se na 100% nestihne.
Dnešní foto:
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... ka/101028/
Netuším. Jezdím okolo každý týden a jenom kroutím hlavou. 
Království a půl princezny za 511.
-
honza.kalas
Co dal?
Tento nebo pristi rok se dodela par durezitych staveb (VR, Veseleska, modletice). Planuje se v brzke dobe rozestavet neco dalsiho krome Jincanske spojky.
Mladoboleslavská - Toužimská
Info od místních ohledně spojky Mladoboleslavská - Toužimská:
z radnice v létě zaznělo, že by měla být zprovozněna na podzim. Neřekli ovšem, který rok.
z radnice v létě zaznělo, že by měla být zprovozněna na podzim. Neřekli ovšem, který rok.
Království a půl princezny za 511.
-
Marooned17
Na mapovém serveru hl. m. Prahy byla vytvořena nová mapová aplikace, kde se můžete kochat starými územními plány Prahy, především z doby "autodráhové"
http://www.praha.eu/jnp/cz/home/mapy/index.html
+ přidána ortofota souvisle od roku 2000.
http://www.praha.eu/jnp/cz/home/mapy/index.html
+ přidána ortofota souvisle od roku 2000.
Díky Marůnede
Je to pěkné.
-
Marooned17
A Aby toho nebylo dost, tak zde si nově můžete prohlédnout kompletní Pražské ročenky dopravy v PDF již od roku 1988:
http://www.tsk-praha.cz/wps/portal/doprava/rocenky/
http://www.tsk-praha.cz/wps/portal/doprava/rocenky/
Paráda, územní plán z roku 1971 má asi nejvelkolepější dopravní řešení, takové křižovatky, u nás asi neuvidíme nikdy. U měl by někdo stáhnout jednotlivé územní plány jako jeden soubor?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Určitě by to někdo umělLenny píše:...U měl by někdo stáhnout jednotlivé územní plány jako jeden soubor?
Myslím, že následky čského stavebního "přizdisráčství" poneseme několik dalších desetiletí.Lenny píše:Paráda, územní plán z roku 1971 má asi nejvelkolepější dopravní řešení, takové křižovatky, u nás asi neuvidíme nikdy. U měl by někdo stáhnout jednotlivé územní plány jako jeden soubor?
Ty krizovatky na R1 z roku 71 vypadaji opravdu impozantne. Zarazilo me ale ze v 80. letech treba MÚK R1xD5 a R1xD1 byly v ÚP navrzeny skoro stejne, jak byly po x desitkach let doopravdy postaveny (ano, vim, ze ta druha jmenovana je nakonec o kus jinde nez mela byt).
tomuhle říkám křižovatkaMax píše:Ty krizovatky na R1 z roku 71 vypadaji opravdu impozantne. Zarazilo me ale ze v 80. letech treba MÚK R1xD5 a R1xD1 byly v ÚP navrzeny skoro stejne, jak byly po x desitkach let doopravdy postaveny (ano, vim, ze ta druha jmenovana je nakonec o kus jinde nez mela byt).
http://maps.google.com/?ll=31.183655,12 ... 16&vpsrc=6
Není špatná, ale klasika je tohleManiac píše:...tomuhle říkám křižovatka...
Dnes jsem "načerno" projel komunikaci "Nová Toužimská" resp. spojku mezi Toužimskou a Mladoboleslavskou, která je stavebně zřejmě zcela dokončená (už asi mnoho měsíců), leč stále nepochopitelně nezprovozněná ! Záhada stále nevyřešena, který úřední šiml brání tomu, aby se mohlo legálně jezdit ?
Ale semafory už blikajú. 
Nová úprava křižovatky Ječná x Sokolská
(nevím jak je to tam dlouho)
http://www.youtube.com/watch?v=iP2ooN1U5dI
Vážně nechápu co tímhle kdo sleduje. Vyčkávací prostor pro chodce je tam zbytečný, za dobu natáčení jsem tam stál jenom já. Nakumulovaní chodci přejdou po rozsvícení zelené, která tam pak svítí půl minuty naprázdno. To nestačilo tu zelenou ukončit o pět vteřin dřív? Vážně musí zrovna tady být vyčkávací ostrůvek (pro nikoho, jen aby se neřeklo)?
A to zůžení je taky lahůdka, zajímalo by mě kdy se tam někdo nevejde vedle autobusu a vezme to přímo na ten ostrůvek
(nevím jak je to tam dlouho)
http://www.youtube.com/watch?v=iP2ooN1U5dI
Vážně nechápu co tímhle kdo sleduje. Vyčkávací prostor pro chodce je tam zbytečný, za dobu natáčení jsem tam stál jenom já. Nakumulovaní chodci přejdou po rozsvícení zelené, která tam pak svítí půl minuty naprázdno. To nestačilo tu zelenou ukončit o pět vteřin dřív? Vážně musí zrovna tady být vyčkávací ostrůvek (pro nikoho, jen aby se neřeklo)?
A to zůžení je taky lahůdka, zajímalo by mě kdy se tam někdo nevejde vedle autobusu a vezme to přímo na ten ostrůvek
SSZ po rekonstrukci jsou v provozu od 24.11.2011
úpravy proběhly krátce předtím...
úpravy proběhly krátce předtím...
Duvod ostruvky je prozaicky, nova norma na prechody a snaha ji aplikovat v maximalni mozne mire. Ta puvodni podoba uz zkratka zastarala.
ovšem svislé dopravní značení je dobře
on je ten důvod prozaický, nevím kolik lidí si oho všimlo, ale mediálně propagované stavby obchvatů, okruhů a všeho vyhnaly "venkovany" na "dálnici", takže uvnitř prahy je výrazně menší provoz, některé kolony - např. letná skoro nejsou
no a asi se po nich úředníkům stýská
on je ten důvod prozaický, nevím kolik lidí si oho všimlo, ale mediálně propagované stavby obchvatů, okruhů a všeho vyhnaly "venkovany" na "dálnici", takže uvnitř prahy je výrazně menší provoz, některé kolony - např. letná skoro nejsou
no a asi se po nich úředníkům stýská
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Mně tam chybí cyklopruh
Nejlépe uprostřed mezi pruhem rovně a doprava.
Že je to ušité podle nové normy je mi jasné. Vadí mi právě to, že se sleduje litera onoho předpisu a původní idea, tedy vyšší ochrana chodců, se zapomíná. Jak jsem psal, bezpečnost přecházejících se dala v tomto případě zajistit při původním čtyřpruhovém uspořádání zkrácením chodeckého volna a auta by si tak nelízala zrcátka.
Ale opusťme toto téma, tady by nějaká organizace musela mít sílu a vůli udělat věci jinak. Co ta past na konci, zúžení před křižovatkou? Pruh se ze 3,5m rozšíří na 7m a po třiceti metrech se zase v místě přechodu zúží na nějakých 5,5m (odhad od oka). Přišlo by mi logické, aby od místa rozšíření měl už těch 5,5m. Tohle je podle mě při už tak stísněných podmínkách zbytečná past, a tady žádný důvod proč by to nešlo nevidím.
Možná tady řeším něco, co obecně považujete za normální, ale mě tenhle trend zúžování vjezdu do křižovatky bez řešení jakékoli návaznosti vadí a když už to musí být, pak by se to zúžení mělo provést dostatečně včas před křižovatkou, aby řadící se auta už věděla, zda se vejdou vedle sebe nebo ne. Když se zařadí vedle sebe a až rozjetá pět metrů před křižovatkou zjistí, že takhle neprojedou, je to špatně.
Ale opusťme toto téma, tady by nějaká organizace musela mít sílu a vůli udělat věci jinak. Co ta past na konci, zúžení před křižovatkou? Pruh se ze 3,5m rozšíří na 7m a po třiceti metrech se zase v místě přechodu zúží na nějakých 5,5m (odhad od oka). Přišlo by mi logické, aby od místa rozšíření měl už těch 5,5m. Tohle je podle mě při už tak stísněných podmínkách zbytečná past, a tady žádný důvod proč by to nešlo nevidím.
Možná tady řeším něco, co obecně považujete za normální, ale mě tenhle trend zúžování vjezdu do křižovatky bez řešení jakékoli návaznosti vadí a když už to musí být, pak by se to zúžení mělo provést dostatečně včas před křižovatkou, aby řadící se auta už věděla, zda se vejdou vedle sebe nebo ne. Když se zařadí vedle sebe a až rozjetá pět metrů před křižovatkou zjistí, že takhle neprojedou, je to špatně.
nechci to obhajovat, jen doplním...
tam bude hrát taky roli celková délka přechodu, která nesmí být delší než 12,5m (pokud si dobře pamatuji)
zkrácení přechodu bylo třeba praktikováno při loňských (?) rekonstrukcích SSZ Legerova x Rumunská, Legerova x Anglická
tam se přidal na pravé straně kus chodníku a byly přemalovány pruhy těsně před přechodem
také předmětem "stavby" byla zřejmě jen rekonstrukce SSZ, která zřejmě neobsahovala prostor před křižovatkou - na videu je taky vidět "hrbolatý"asfalt, který by si zasloužil alespoň odfrézovat
tam bude hrát taky roli celková délka přechodu, která nesmí být delší než 12,5m (pokud si dobře pamatuji)
zkrácení přechodu bylo třeba praktikováno při loňských (?) rekonstrukcích SSZ Legerova x Rumunská, Legerova x Anglická
tam se přidal na pravé straně kus chodníku a byly přemalovány pruhy těsně před přechodem
také předmětem "stavby" byla zřejmě jen rekonstrukce SSZ, která zřejmě neobsahovala prostor před křižovatkou - na videu je taky vidět "hrbolatý"asfalt, který by si zasloužil alespoň odfrézovat
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
To jsou takové ty rekonstrukce, které pro mě, jakožto řidiče, ale povětšinou i chodce, nemají žádný význam a mnohdy vedou, ke zhoršení dopravního řešení, čehož je zde řešený případ ukázkou.
R48 -> D48 se podařilo!
Další věc je vodorovné značení, které i přes umazání přerušované čáry navádí k řazení do dvou pruhů, i když se tam ta rozjetá auta neposkládají. S posvěcením nové normy, která tak ale jistě nebyla zamýšlena se nám tu množí styl jízdy "po rusku". Když se ze dvou pruhů udělá jeden-a-půl pruh, kam se řidiči ze zvyku cpou po dvou. Klidné jízdě a snižování agresivity řidičů a zvyšování bezpečnosti provozu to jistě nepomůže.
Pokud projektant vytvoří úpravu přechodů podle nové normy, měl by nám nalít čistého vína a navrhnout jeden pohodlný pruh, na který jsme v Čechách zvyklí a ne tyto "ruské" úpravy. Není v té normě náhodou i největší přípustná šířka jednoho řadícího pruhu před křižovatkou?
Více takových úprav a nebudu se divit mimopražským řidičům, že se tu budou bát řídit, protože toto jsem jinde v republice nepotkal.
Pokud projektant vytvoří úpravu přechodů podle nové normy, měl by nám nalít čistého vína a navrhnout jeden pohodlný pruh, na který jsme v Čechách zvyklí a ne tyto "ruské" úpravy. Není v té normě náhodou i největší přípustná šířka jednoho řadícího pruhu před křižovatkou?
Více takových úprav a nebudu se divit mimopražským řidičům, že se tu budou bát řídit, protože toto jsem jinde v republice nepotkal.