Praha všeobecně
Re: Praha všeobecně
Díky
Kotvení svahu mi naznačovalo, že k rozšíření asi nedojde... Bylo vůbec někdy v plánu pokračovat v uspořádání 2+2 dál na Vypich? Překvapuje mě ten úrovňový přechod, když je o kus dál podchod. Ale při množství lidí s omezenými možnostmi pohybu asi v tomto případě správné řešení.
spíš než 2+2 by tam byla potřeba tramvaj (spojení Vypich-Motol hodně chybí a teď se stanicí metra by tam poptávka byla velká a i by se stanice metra aspoň trochu využila a obhájila).michal píše:Díky... Bylo vůbec někdy v plánu pokračovat v uspořádání 2+2 dál na Vypich? ...
K tomu Motolu, bude snad rovnou z metra podchod do areálu nemocnice, ne? To bych bral jako samozřejmost leč z té odkazované vizualizace to není zcela zjevné nebo jsem slepý...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Jj, bude, teď jsem si to pořádně prohlídl celé http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... .jpeg.html
No ale pokud tam je podchod a ještě k tomu přímý vestibul do areálu nemocnice, tak pak mi ten přechod dává ještě menší smysl... Resp. leda že by někdo intuitivně rozhodl, že lepší bude přechod bez světel než plot, přes který budou lenoši stejně přelézat.
No ale pokud tam je podchod a ještě k tomu přímý vestibul do areálu nemocnice, tak pak mi ten přechod dává ještě menší smysl... Resp. leda že by někdo intuitivně rozhodl, že lepší bude přechod bez světel než plot, přes který budou lenoši stejně přelézat.
néé, určitě to bude přechod se semafory jako je to teď na Hradčanský, kde taky je podchod i přechod se světly. Eltodu se musí dát vydělat za každou cenu.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Poprosil bych adminy, aby nám přidali blijícího smajlíka, své uplatnění bezpochyby najde...martini píše:néé, určitě to bude přechod se semafory jako je to teď na Hradčanský, kde taky je podchod i přechod se světly. Eltodu se musí dát vydělat za každou cenu.
-
Marooned17
Zvlášť když ho teď vlastní Natland...martini píše:néé, určitě to bude přechod se semafory jako je to teď na Hradčanský, kde taky je podchod i přechod se světly. Eltodu se musí dát vydělat za každou cenu.
Toho dotyčného odpovědného za semafory na Hradčanské nedejbože v Motole bych nejradši na tom semaforu oběsil a nechal bych ho ty semafory zaplatit do halíře. Takový zvěrstva co se tady páchají. Nějaké P+R by to chtělo ještě udělat. FN Motol by měla koukat navalit pozemky, když jim tam bude jezdit metro.
Jistěže, pěšáci maj chodit kanálama a nikdy jinak 
Co konkrétně vám na těch semaforech vadí ? Já to naopak považuji za dobrou věc, zvýšení bezpečnosti a zlidštění toho prostoru (v obou případech).Mikulik píše:Toho dotyčného odpovědného za semafory na Hradčanské nedejbože v Motole bych nejradši na tom semaforu oběsil a nechal bych ho ty semafory zaplatit do halíře. Takový zvěrstva co se tady páchají. Nějaké P+R by to chtělo ještě udělat. FN Motol by měla koukat navalit pozemky, když jim tam bude jezdit metro.
Ocituji Martina Šubrta a jeho dopravní průzkum z tohoto tématu:
V motole bych ten přechod klidně nechal, ne každému se to chce podcházet, ale rozhodně bez SSZ. Na Hradčanský okamžitě vypnout a nechat aktivaci jen stiskem tlačítka (nevidomí, invalidé, ve špičce,...).
Zítra mám volno, ale v pondělí s tím začnu něco dělat asi násilím...mám teď ty podklady k počtu chození na červenou na kolejích na 35%, přes vozovku často i 50%. K tomu mám dokumentaci z ciziny, o víkendu dopíšu nějaké komentáře a to SSZ prostě musí zmizet...
Ještě mě napadlo, že těch 34% lidí, co přecházelo na Hradčanské na červenou koleje, je dost zavádějící číslo, protože tam je červená převážně, když tram opravdu jede. Tj. moc šancí jít tam na červenou tam není. Tak zhruba 34% času, když se čeká do času apod. . Bohužel jsme nevyhodnotili číslo, kolik procent lidí jde/nejde, když je tam opravdu červená a existuje možnost přejití. Odhadují to, že v ten okamžik na červenou jde až 85% lidí.
Prostě lidi nikdo nedonutí čekat, když vidí jak jim jede tramvaj a přitom mají prázdnou silnici. Jdou semafor nesemafor. A řidič vidí zelenou a na chodce se tolik nesoustředí, protože je tam neočekává.Všude jsou nehody s chodci náhodné, Hradčanská se ale v této souvislosti ale letos jeví jako vygenerované nehodové místo...
V motole bych ten přechod klidně nechal, ne každému se to chce podcházet, ale rozhodně bez SSZ. Na Hradčanský okamžitě vypnout a nechat aktivaci jen stiskem tlačítka (nevidomí, invalidé, ve špičce,...).
To je ideový problém, jestli někdo preferuje ve městě provoz pěších nebo automobilový. Já jsem pro preferenci pěších. V místech kde navíc budou mít auta hlavní trasu pod zemí (Hradčanská) to platí dvojnásob, tam opravdu není ospravedlnitelný důvod upřednostňovat auta i na povrchu.
Jestli říkáte zapnutým semaforům v 11 večer preference pěších, tak prosím 
Asi jsem natvrdlý, ale za preferenci pěších rozhodně nemohu považovat stav, kdy chodec má červenou, tedy by měl stát a čekat a přitom vlevo, vpravo, vepředu, vzadu - zkrátka nikde do vzdálenosti 200m není ani jedno jedoucí auto a ani jedna jedoucí tramvaj. Stav ve večerních hodinách na Hradčanské naprosto běžný.Dr.Fe1 píše:To je ideový problém, jestli někdo preferuje ve městě provoz pěších nebo automobilový. Já jsem pro preferenci pěších. V místech kde navíc budou mít auta hlavní trasu pod zemí (Hradčanská) to platí dvojnásob, tam opravdu není ospravedlnitelný důvod upřednostňovat auta i na povrchu.
Kromě toho vypnutím(zrušením) SSZ ty chodce upřednostníte ještě více, protože na přechodu mají před IAD jednoznačnou přednost a to kdykoliv, zatímco v současném stavu tam mají červenou.
Nebo snad chápete červenou pro chodce jako upřednostnění IAD?
Ze stejnýho zdroje .. Ale chtít v noci v Praze světla na blikačku, to už je reálnější křesťanství v Afghánistánu.... 
Jestliže tam nefunguje zelená na tlačítko, tak je to chyba. Znám to tam jen z pohledu řidiče auta. Jde mi hlavně o existenci těch přechodů, které tam dříve nebyly.
Myslíte takový to co se zmáčkne, pak se dlouho nic neděje a nic nejede, tak chodec přejde na červenou, a když už spokojeně stojí na refýži, najednou padne červená akorát těm třem autům, co tam za půlhodiny projedou? To znám z Podolí, prima hračka 
Jj, tohle je preference pěších po pražsku. Auto mám, něco s ním najezdím, ale protože pracuju v centru, jezdím zásadně s mhd či vlakem. Problém je v tom, že jako řidič jsem šikanován (viz. třeba světla na Rohanském nábřeží) a jako chodec jsem zcela opomíjen (viz. čekání pět minut na zeleného panáčka). No a protože znám velice důvěrně obě strany mince, ptám se: komu vlastně je Praha určena? Automobilům ne (byť se pro ně hodně staví) a cyklistům a chodcům taky ne.jonáš píše:Myslíte takový to co se zmáčkne, pak se dlouho nic neděje a nic nejede, tak chodec přejde na červenou, a když už spokojeně stojí na refýži, najednou padne červená akorát těm třem autům, co tam za půlhodiny projedou? To znám z Podolí, prima hračka
Eltodumichal píše:No a protože znám velice důvěrně obě strany mince, ptám se: komu vlastně je Praha určena? Automobilům ne (byť se pro ně hodně staví) a cyklistům a chodcům taky ne.
...JirkaS píše:Eltodumichal píše:No a protože znám velice důvěrně obě strany mince, ptám se: komu vlastně je Praha určena? Automobilům ne (byť se pro ně hodně staví) a cyklistům a chodcům taky ne.
Jonáš, tady se jedná, že dva přechody pro chodce ve vzdálenosti 50 m je příliš ještě když pod těmi přechody se nachází podchody. Kdyby tam ten podchod nebyl, neřeknu ani popel, ale tohle je vyloženě plýtvání. Nezapomeňte na jedno, že až se podaří vykoupit ten pozemek pod stavebninami a postavit podchod, tak chození přes trať by mělo být zrušeno, takže cesta bude možná jedině podchodem. Před rekonstrukcí tam žádné přechody nebyly 30 let a nikdo je nepotřeboval, když tam byl podchod a to tam byl větší frmol, když na druhé straně byla tržnice.
Mikulík: tohle zní rozumně, ale zapomínáte na jeden důležitý fakt jménem Eltodo. 
Taky tam dost často někoho porazilo auto, když zkoušel chytit tramvaj horem (např. jednu mojí tetu, odnesla to jen zlomenou nohou). Dneska jsem tam ráno jel a stávající stav mi připadá jako rozumný kompromis, bez semaforů (jak po tom volá Martin Šubrt) by tam neprojelo auto a hnát všechny do podchodu, když tam časem až tak velký provoz nebude, je taky asi zbytečná buzerace. Jen by to chtělo doladit červenou přes tramvajovou trať v závislosti na příjezdu vozidla (jak píše MPMP) a čas od času tam dávat pokuty neukázněným chodcům.Mikulik píše:Jonáš, tady se jedná, že dva přechody pro chodce ve vzdálenosti 50 m je příliš ještě když pod těmi přechody se nachází podchody. Kdyby tam ten podchod nebyl, neřeknu ani popel, ale tohle je vyloženě plýtvání. Nezapomeňte na jedno, že až se podaří vykoupit ten pozemek pod stavebninami a postavit podchod, tak chození přes trať by mělo být zrušeno, takže cesta bude možná jedině podchodem. Před rekonstrukcí tam žádné přechody nebyly 30 let a nikdo je nepotřeboval, když tam byl podchod a to tam byl větší frmol, když na druhé straně byla tržnice.
No nezapomínal bych, že většina přecházení neni přes trať, ale z autobusu na tramvaj a z tramvaje na autobusy, což tam zůstane. A zemskej povrch ve městě by měl bejt taky pro pěší, nejen pro šoféry.Mikulik píše:Jonáš, tady se jedná, že dva přechody pro chodce ve vzdálenosti 50 m je příliš ještě když pod těmi přechody se nachází podchody. Kdyby tam ten podchod nebyl, neřeknu ani popel, ale tohle je vyloženě plýtvání. Nezapomeňte na jedno, že až se podaří vykoupit ten pozemek pod stavebninami a postavit podchod, tak chození přes trať by mělo být zrušeno, takže cesta bude možná jedině podchodem. Před rekonstrukcí tam žádné přechody nebyly 30 let a nikdo je nepotřeboval, když tam byl podchod a to tam byl větší frmol, když na druhé straně byla tržnice.
Mmch proč tam maj vůbec vrchem jezdit nějaký auta, když se pod tim místem nachází tunel?
Tohle funguje pěkně v Německu, např. v Drážďanech. Krátce před průjezdem tramvaje se na semaforu rozblikají dva červení panáčci (obě světla pod sebou jsou červená). Když tramvaj nejede, nesvítí nic, a tedy to nutí chodce přecházet opatrně.Standa píše:Jen by to chtělo doladit červenou přes tramvajovou trať v závislosti na příjezdu vozidla (jak píše MPMP)...