Nejsem tedy Brňák, ale kde všude se v Brně nyní jezdí za cedulí Brno 130km/h?? Kromě jasných 130km/h na D1,D2, D52 - někde od Modřic. Jak to je nyní na I/43 a I/50 - tam jsem tedy nikdy nejel, takže tam nevím. Ale i kdyby tam byla nyní 130km/h, tak jsou tak krátké úseky, že zda tam je 130km/h nebo 110km/h mě příjde naprosto nepodstatný. Daleko důležitější mi příjde opravdu to jasné rozlišení mezi D a R komunikacemi, která pak budou jasně a srozumitelně rozlišeny. Nyní drtivá lidí nevnímá žádný rozdíl mezi D, R nebo dokonce I - viz. např. nová I/37 -o cizincích ani nemluvě.siesa píše:Jenom takova poznamka k seznamu tech vybranych useku. U toho Brna se v podstate jedna o degradaci. Uz dnes jsou ty useky vedeny jako rychlostni silnice (ve meste) s rychlosti 80. Takze se asi v techto pripadech vubec nic nezmeni, krome snizeni rychlosti na 110 na usecich za ceduli Brno/konec...Nebo se mylim?? Nebo snad ta legislativni zmena umozni jezdit i ve meste vice nez 80??
Tak jaká degradace?? Tady někdo příjde opravdu s dobrým a perfektně propracovaným konceptem, který nás posune konečně zase o pořádný kus dál a to hlavně směrem ke Švýcarsku a ne směrem k Ukrajině. A hned se na něm hledá jen to špatné a je to dokonce degradace. Asi to bude taky tím, že spousta lidí by si přála, aby většina našich D a R vedla jen směrem do UA, tranzitem přes SK.