Dvoupatrový silniční tunel na budoucí R1 519 v Zámcích se bude jmenovat BORATDálničářMK píše:Není to špatné,ale měli zachovat název TKB. Jak se jmenují ty přivaděče na Trojský most? Jinak sem zvědav,jak udělaj zkratky pro Brusnický tunel a Bubenečský tunel? Mne napadá BRAT a BUAT.
Dokončení Blanky
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dokončení Blanky
Doufám, že ho přijede osobně sám velký Borat v jeho pověstných plavkách-boratkách otevřítkyk píše:Dvoupatrový silniční tunel na budoucí R1 519 v Zámcích se bude jmenovat BORATDálničářMK píše:Není to špatné,ale měli zachovat název TKB. Jak se jmenují ty přivaděče na Trojský most? Jinak sem zvědav,jak udělaj zkratky pro Brusnický tunel a Bubenečský tunel? Mne napadá BRAT a BUAT.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Nojo, jak už leta sleduji jednotlivé staveniště a s nimi i "staveniště Prašný Most", tak už začínám blbnout. Kasme, děkuji za opravukasme píše:nn, pravý Prašný most byl trochu jindeadamos píše:Aha, Prašný most už byl moc okoukanýSvatovítský most
ale do pusy mi to moc nejde... víc by mi sedělo "most Svatovítská", ale jde o zvyk...
To není jen jméno staveniště, tram zastávka se jmenovala stejně.adamos píše:Nojo, jak už leta sleduji jednotlivé staveniště a s nimi i "staveniště Prašný Most", tak už začínám blbnout. Kasme, děkuji za opravu
-
Marooned17
Praha se opět vyznamenala blbostí pojmenovávání. Mrázovka se taky nejmenuje Smíchovský tunel a každému je to jasné... Já to vidím jako nějakou nesmyslnou úlitbu ekologistům, aby nemohli tvrdit, že tunel ničí Stromovku či co...
Zachování pojmu Tunelový komplex Blanka je taky chybou. Zbavme se toho od začátku přiblblého pojmenování, minimálně aby se setřel nános bahna, jenž se na tunel kvůli korupčním politikům vyvalil.
Proč ne třeba Lincolnův tunelový komplex?
PS: Nebo Masarykův - tunel v Praze ještě nemá

PSPS: A co Svatogothardský městský tunel? Sv. Gothard je čirou náhodou v centru Bubenče

Zachování pojmu Tunelový komplex Blanka je taky chybou. Zbavme se toho od začátku přiblblého pojmenování, minimálně aby se setřel nános bahna, jenž se na tunel kvůli korupčním politikům vyvalil.
Proč ne třeba Lincolnův tunelový komplex?
PS: Nebo Masarykův - tunel v Praze ještě nemá
PSPS: A co Svatogothardský městský tunel? Sv. Gothard je čirou náhodou v centru Bubenče
Jako uživatele mě u tunelu zajímá spíš než jeho název jeho délka, jednak z čistě iracionální potřeby pořád něco měřit a porovnávat a taky je to docela užitečný údaj, vědět za jak dlouho opět spatřím denní světlo. Tunel je to z pohledu uživatele samozřejmě jeden, takže tři jména jsou úplný nesmysl a jsem moc zvědav na značení před vjezdem do Blanky, jaké jméno a hlavně jakou délku tam budou uvádět... Klidně ať se jmenuje Brusnicko-Bubenečský (BRBAT), Brusnicko-Trojský (BRTRAT) nebo Blanka (BLAT) ale jedním jménem!
No jo, ale v rádiu i na cedulíc by blbě vypadalo že tunel 5671metrů je zavřenýStanda píše:Jako uživatele mě u tunelu zajímá spíš než jeho název jeho délka...
Naprostý souhlas.Standa píše:Tunel je to z pohledu uživatele samozřejmě jeden, takže tři jména jsou úplný nesmysl...
Bohužel tomu lidé budou říkat tak jak uslyší v rádiu či se dočtou (v tisku, na cedulích atp.). Takže to tři tunely budou
Ty tři názvy celkem dávají smysl. Když budu jezdit od Mrázovky na Prašný Most, tak mě spíš bude zajímat, jestli je ucpaný "tunel Brusnice", než celý "tunel Blanka", že? A říkat v rádiu "západní část tunelového komplexu Blanka" mě nějak nende přes jazyk.
Musím souhlasit, bude se to lépe psát i na ZPI. Nějak jsem se rozhorlil, aniž bych to všechno domysleladamos píše:Ty tři názvy celkem dávají smysl. Když budu jezdit od Mrázovky na Prašný Most, tak mě spíš bude zajímat, jestli je ucpaný "tunel Brusnice", než celý "tunel Blanka", že? A říkat v rádiu "západní část tunelového komplexu Blanka" mě nějak nende přes jazyk.
Ještě mě napadá jestli by se nedalo nějak víc pracovat s těma rozdílnejma barvama obkladů. Oranžový, fialový a modrý tunel zní sice jako označení hrozně, ale pro neznalé projíždějící je to dost názorné a srozumitelné. Ještě to nějak zakomponovat do toho ZPI
Co všechno umí ZPI za barvičky? 
Dejvický tunel je špatně zvolený název, protože jak se pak bude jmenovat hloubený tunel na obchvatu Kulaťáku?
Sci-fi tunel. Sorry,ale jinak to nevidím.
Tunel Brusnice, tunel Špejchar a tunel Stromovka, to jsou moji favorité 
Heh, tak já taky:
tunel Brusnice, tunel Hradčanská, tunel Královská obora
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
Já bych spíše místo Dejvický tunel dal buď Sparťanský (SPAT) nebo Hradčanský (HAT).
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
Brusnici bych nechal a jinak Hradčanský tunel a Tunel Stromovka nebo Vltavský tunel.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas, jen ten Vltavský bych nechal na případné pokračování stavby na PovltavskéDálničářMK píše:Brusnici bych nechal a jinak Hradčanský tunel a Tunel Stromovka nebo Vltavský tunel.
Přijde mi, že řešíte blbiny
Když je to jeden tunel v kuse, tak běžný řidič nenavštěvující tohle fórum nerozliší (či ho ani nenapadne proč by měl rozlišovat), kde zrovna končí letenská část a začíná tunel Královská obora. Pro většinu to bude tak že vyjedou ze Strahova a najedou do Blanky... (leda, že by se to rozlišilo třeba barevným obložením?) ...přechodu mezi raženou a hloubenou částí si laik ani nevšimne.
úseky by měly být rozlišeny barvou obložení:
http://www.tunelblanka.cz/informace-o-p ... p?action=7
http://www.tunelblanka.cz/informace-o-p ... p?action=7
Fajn, to jsem nevěděl. A budou teda obkladačky nebo v rámci úspor jen barva na beton?
Jsou tam obkladačky:
viz např. http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo ... allery=612tunelblanka.cz píše:...
Vnitřní konstrukce a dokončovací práce
Dokončování keramických obkladů stěn v jižním i severním tunelu, ...
Naposledy upravil(a) adamos dne 3.4.2013 22:27:17, celkem upraveno 1 x.
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
Jinak je dobře, že se to rozliší obkladama. Já jsem byl pro tři oficiální názvy Tunelový komplex Blanka:Tunel Brusnice,Brusnický tunel a Tunelový komplex Blanka. Tu Brusnici jsem dal jako příklad.
Jen doufám, že pak o TKB vyjde knížka a třeba tak dobře propracovaná jako je o Královopolském tunelu.
Používej fci upravit, místo vícenásobného přispívání - MzO
Jen doufám, že pak o TKB vyjde knížka a třeba tak dobře propracovaná jako je o Královopolském tunelu.
Používej fci upravit, místo vícenásobného přispívání - MzO
To máš úplně jedno, co bude ucpané, protože jakmile se ucpe kterákoli část, bude svítit červená už před Mrázovkou.adamos píše:Ty tři názvy celkem dávají smysl. Když budu jezdit od Mrázovky na Prašný Most, tak mě spíš bude zajímat, jestli je ucpaný "tunel Brusnice", než celý "tunel Blanka", že? A říkat v rádiu "západní část tunelového komplexu Blanka" mě nějak nende přes jazyk.
-
Marooned17
I proto považuji např. řešení Prašného mostu za velice krátkozraké, kdy proud aut SAT=>Vítězné nám se úrovňově kříží s velice frekvetovanou TT. Přitom rozhodně to šlo vyřešit tak, aby tato větev křižovatku ještě podešla tunelem a na povrch vyjela až pak. Takto se právě bojím toho, že bude docházet k nárazovému zaplňování výjezdu.MPMP píše:To máš úplně jedno, co bude ucpané, protože jakmile se ucpe kterákoli část, bude svítit červená už před Mrázovkou.adamos píše:Ty tři názvy celkem dávají smysl. Když budu jezdit od Mrázovky na Prašný Most, tak mě spíš bude zajímat, jestli je ucpaný "tunel Brusnice", než celý "tunel Blanka", že? A říkat v rádiu "západní část tunelového komplexu Blanka" mě nějak nende přes jazyk.![]()
http://www.mapy.cz/#x=14.396644&y=50.09 ... 83KhXzJUQo
Hradčanský určitě ne, protože pod Hradčanama to nevede. Soudnej magisrát by přejmenoval i to bolševický metro a nemátl turisty. Brusnice, Špejchar, Stromovka by bylo stoprocentně OK, takže to nemůže nikdy projít