Dokončení Blanky

Odpovědět

Kdy bude Blanka zprovozněna?

Anketa končí za 19.9.2015 12:14:55

listopad 2014
0
Žádná hlasování
prosinec 2014
5
6%
1Q 2015
19
22%
2Q 2015
18
21%
3Q 2015
17
20%
4Q 2015
10
12%
před dalšími volbami
8
9%
to nikdo neví...
9
10%

Celkem hlasů: 86

kyk
Kontaktovat uživatele:

Re: Dokončení Blanky

Příspěvek od kyk »

DálničářMK píše:Není to špatné,ale měli zachovat název TKB. Jak se jmenují ty přivaděče na Trojský most? Jinak sem zvědav,jak udělaj zkratky pro Brusnický tunel a Bubenečský tunel? Mne napadá BRAT a BUAT.
Dvoupatrový silniční tunel na budoucí R1 519 v Zámcích se bude jmenovat BORAT :idea:
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

kyk píše:
DálničářMK píše:Není to špatné,ale měli zachovat název TKB. Jak se jmenují ty přivaděče na Trojský most? Jinak sem zvědav,jak udělaj zkratky pro Brusnický tunel a Bubenečský tunel? Mne napadá BRAT a BUAT.
Dvoupatrový silniční tunel na budoucí R1 519 v Zámcích se bude jmenovat BORAT :idea:
Doufám, že ho přijede osobně sám velký Borat v jeho pověstných plavkách-boratkách otevřít :mrgreen:
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
adamos

Příspěvek od adamos »

kasme píše:
adamos píše:
Svatovítský most
Aha, Prašný most už byl moc okoukaný :-(
nn, pravý Prašný most byl trochu jinde :)

ale do pusy mi to moc nejde... víc by mi sedělo "most Svatovítská", ale jde o zvyk...
Nojo, jak už leta sleduji jednotlivé staveniště a s nimi i "staveniště Prašný Most", tak už začínám blbnout. Kasme, děkuji za opravu :)
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

adamos píše:Nojo, jak už leta sleduji jednotlivé staveniště a s nimi i "staveniště Prašný Most", tak už začínám blbnout. Kasme, děkuji za opravu :)
To není jen jméno staveniště, tram zastávka se jmenovala stejně.
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Praha se opět vyznamenala blbostí pojmenovávání. Mrázovka se taky nejmenuje Smíchovský tunel a každému je to jasné... Já to vidím jako nějakou nesmyslnou úlitbu ekologistům, aby nemohli tvrdit, že tunel ničí Stromovku či co...

Zachování pojmu Tunelový komplex Blanka je taky chybou. Zbavme se toho od začátku přiblblého pojmenování, minimálně aby se setřel nános bahna, jenž se na tunel kvůli korupčním politikům vyvalil.

Proč ne třeba Lincolnův tunelový komplex? :-)

PS: Nebo Masarykův - tunel v Praze ještě nemá :-) :-)

PSPS: A co Svatogothardský městský tunel? Sv. Gothard je čirou náhodou v centru Bubenče :-) :-) :-)
Standa

Příspěvek od Standa »

Jako uživatele mě u tunelu zajímá spíš než jeho název jeho délka, jednak z čistě iracionální potřeby pořád něco měřit a porovnávat a taky je to docela užitečný údaj, vědět za jak dlouho opět spatřím denní světlo. Tunel je to z pohledu uživatele samozřejmě jeden, takže tři jména jsou úplný nesmysl a jsem moc zvědav na značení před vjezdem do Blanky, jaké jméno a hlavně jakou délku tam budou uvádět... Klidně ať se jmenuje Brusnicko-Bubenečský (BRBAT), Brusnicko-Trojský (BRTRAT) nebo Blanka (BLAT) ale jedním jménem!
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Standa píše:Jako uživatele mě u tunelu zajímá spíš než jeho název jeho délka...
No jo, ale v rádiu i na cedulíc by blbě vypadalo že tunel 5671metrů je zavřený :)
Standa píše:Tunel je to z pohledu uživatele samozřejmě jeden, takže tři jména jsou úplný nesmysl...
Naprostý souhlas.
Bohužel tomu lidé budou říkat tak jak uslyší v rádiu či se dočtou (v tisku, na cedulích atp.). Takže to tři tunely budou :(
adamos

Příspěvek od adamos »

Ty tři názvy celkem dávají smysl. Když budu jezdit od Mrázovky na Prašný Most, tak mě spíš bude zajímat, jestli je ucpaný "tunel Brusnice", než celý "tunel Blanka", že? A říkat v rádiu "západní část tunelového komplexu Blanka" mě nějak nende přes jazyk.
Standa

Příspěvek od Standa »

adamos píše:Ty tři názvy celkem dávají smysl. Když budu jezdit od Mrázovky na Prašný Most, tak mě spíš bude zajímat, jestli je ucpaný "tunel Brusnice", než celý "tunel Blanka", že? A říkat v rádiu "západní část tunelového komplexu Blanka" mě nějak nende přes jazyk.
Musím souhlasit, bude se to lépe psát i na ZPI. Nějak jsem se rozhorlil, aniž bych to všechno domyslel :oops: ...
grundyg

Příspěvek od grundyg »

Ještě mě napadá jestli by se nedalo nějak víc pracovat s těma rozdílnejma barvama obkladů. Oranžový, fialový a modrý tunel zní sice jako označení hrozně, ale pro neznalé projíždějící je to dost názorné a srozumitelné. Ještě to nějak zakomponovat do toho ZPI :-) Co všechno umí ZPI za barvičky? ;-)
P_V

Příspěvek od P_V »

Dejvický tunel je špatně zvolený název, protože jak se pak bude jmenovat hloubený tunel na obchvatu Kulaťáku?
kot

Příspěvek od kot »

Sci-fi tunel. Sorry,ale jinak to nevidím.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Tunel Brusnice, tunel Špejchar a tunel Stromovka, to jsou moji favorité :)
grundyg

Příspěvek od grundyg »

Heh, tak já taky: :-) tunel Brusnice, tunel Hradčanská, tunel Královská obora
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DálničářMK »

Já bych spíše místo Dejvický tunel dal buď Sparťanský (SPAT) nebo Hradčanský (HAT).
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Brusnici bych nechal a jinak Hradčanský tunel a Tunel Stromovka nebo Vltavský tunel.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
kyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kyk »

DálničářMK píše:Brusnici bych nechal a jinak Hradčanský tunel a Tunel Stromovka nebo Vltavský tunel.
Souhlas, jen ten Vltavský bych nechal na případné pokračování stavby na Povltavské :kladivo:
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

Přijde mi, že řešíte blbiny :D Když je to jeden tunel v kuse, tak běžný řidič nenavštěvující tohle fórum nerozliší (či ho ani nenapadne proč by měl rozlišovat), kde zrovna končí letenská část a začíná tunel Královská obora. Pro většinu to bude tak že vyjedou ze Strahova a najedou do Blanky... (leda, že by se to rozlišilo třeba barevným obložením?) ...přechodu mezi raženou a hloubenou částí si laik ani nevšimne.
dvs

Příspěvek od dvs »

úseky by měly být rozlišeny barvou obložení:
http://www.tunelblanka.cz/informace-o-p ... p?action=7
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

Fajn, to jsem nevěděl. A budou teda obkladačky nebo v rámci úspor jen barva na beton?
adamos

Příspěvek od adamos »

Jsou tam obkladačky:
tunelblanka.cz píše:...
Vnitřní konstrukce a dokončovací práce
Dokončování keramických obkladů stěn v jižním i severním tunelu, ...
viz např. http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo ... allery=612
Naposledy upravil(a) adamos dne 3.4.2013 22:27:17, celkem upraveno 1 x.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Jinak je dobře, že se to rozliší obkladama. Já jsem byl pro tři oficiální názvy Tunelový komplex Blanka:Tunel Brusnice,Brusnický tunel a Tunelový komplex Blanka. Tu Brusnici jsem dal jako příklad.

Jen doufám, že pak o TKB vyjde knížka a třeba tak dobře propracovaná jako je o Královopolském tunelu.

Používej fci upravit, místo vícenásobného přispívání - MzO
MPMP

Příspěvek od MPMP »

adamos píše:Ty tři názvy celkem dávají smysl. Když budu jezdit od Mrázovky na Prašný Most, tak mě spíš bude zajímat, jestli je ucpaný "tunel Brusnice", než celý "tunel Blanka", že? A říkat v rádiu "západní část tunelového komplexu Blanka" mě nějak nende přes jazyk.
To máš úplně jedno, co bude ucpané, protože jakmile se ucpe kterákoli část, bude svítit červená už před Mrázovkou. :D :D
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

MPMP píše:
To máš úplně jedno, co bude ucpané, protože jakmile se ucpe kterákoli část, bude svítit červená už před Mrázovkou. :D :D
I proto považuji např. řešení Prašného mostu za velice krátkozraké, kdy proud aut SAT=>Vítězné nám se úrovňově kříží s velice frekvetovanou TT. Přitom rozhodně to šlo vyřešit tak, aby tato větev křižovatku ještě podešla tunelem a na povrch vyjela až pak. Takto se právě bojím toho, že bude docházet k nárazovému zaplňování výjezdu.
http://www.mapy.cz/#x=14.396644&y=50.09 ... 83KhXzJUQo
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Hradčanský určitě ne, protože pod Hradčanama to nevede. Soudnej magisrát by přejmenoval i to bolševický metro a nemátl turisty. Brusnice, Špejchar, Stromovka by bylo stoprocentně OK, takže to nemůže nikdy projít ;-)
Odpovědět

Zpět na „Městský okruh“