bumbik píše:tak to je fakt škoda! když už se dělá modernizace, tak bych čekal, že rovnou udělají i mosty na dálnici na 3+3 ... tohle je podle mě věčná škoda ... na druhou stranu mě těší, že ŘSD dělá co může, aby ten provoz i přes modernizaci byl co nejplynulejší ... ale jsem sám zvědav, jak to nakonec v praxi bude ...
Mosty (mostovky) každopádně budou rozšířené tak, aby umožňovaly také těch 2+2 (tedy alespoň valná většina mostů), čili pro teoretickou mnou preferovanou variantu "ála Mnichov" v budoucnu to pojíždění odstavného pruhu (povolovaného telematikou) umožní. S tímto řešením to však bude běh na dlouhou trať, neboť se musí upravit (následně po modernizaci) křižovatky tak, aby přes ně byl odstaný pruh průběžný...
hh píše:No, ale to nejsou jen mosty. Třeba taková drobnost v podobě kanalizace, vzhledem k tomu, že by se pak musela tato na plochu svodu vody spočítané na 2 pruhy předělat na 3 pruhy = zase rozvrtat střeďák. Slyšel jsem, že o těch mostech, kanalizaci atd. ze 3 na 2 pruhy rozhodli lidi Bárty po dvou měsících ve funkcích, bez znalosti ničeho, bez dat a výhledů intenzit, bez odborníků. Jen tak, v době keců o úsporách a na základě jejich laických dojmů. Pak čumeli, když zjistili, že si to nemohou dělat podle sebe a okolnosti, tlak oboru a několik odborníků je donutili změnit alespoň ty mosty nad. Ale zas to bylo o čase a o zbytečných penězích, že. Jo Bárta, to bylo dílo.
Slyšel jsem to podobně