Modernizace D1 všeobecně

Odpovědět
martini
VIP

Re: Modernizace D1

Příspěvek od martini »

bumbik píše:tak to je fakt škoda! když už se dělá modernizace, tak bych čekal, že rovnou udělají i mosty na dálnici na 3+3 ... tohle je podle mě věčná škoda ... na druhou stranu mě těší, že ŘSD dělá co může, aby ten provoz i přes modernizaci byl co nejplynulejší ... ale jsem sám zvědav, jak to nakonec v praxi bude ...
Mosty (mostovky) každopádně budou rozšířené tak, aby umožňovaly také těch 2+2 (tedy alespoň valná většina mostů), čili pro teoretickou mnou preferovanou variantu "ála Mnichov" v budoucnu to pojíždění odstavného pruhu (povolovaného telematikou) umožní. S tímto řešením to však bude běh na dlouhou trať, neboť se musí upravit (následně po modernizaci) křižovatky tak, aby přes ně byl odstaný pruh průběžný...
hh píše:No, ale to nejsou jen mosty. Třeba taková drobnost v podobě kanalizace, vzhledem k tomu, že by se pak musela tato na plochu svodu vody spočítané na 2 pruhy předělat na 3 pruhy = zase rozvrtat střeďák. Slyšel jsem, že o těch mostech, kanalizaci atd. ze 3 na 2 pruhy rozhodli lidi Bárty po dvou měsících ve funkcích, bez znalosti ničeho, bez dat a výhledů intenzit, bez odborníků. Jen tak, v době keců o úsporách a na základě jejich laických dojmů. Pak čumeli, když zjistili, že si to nemohou dělat podle sebe a okolnosti, tlak oboru a několik odborníků je donutili změnit alespoň ty mosty nad. Ale zas to bylo o čase a o zbytečných penězích, že. Jo Bárta, to bylo dílo.
Slyšel jsem to podobně :mrgreen:
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Recyklované kamenivo z CB nebude nakonec použito.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Bude, ale ne do horní části vozovky. Jinak ještě u té recyklace je zajímavé, že ty opravy na D1 km 128 a km 160 (1999 a 2001) byly s recyklací. Jedna do spodku (dnes vypadá lépe) a druhá i nahoru. Ta vypadá jak po 25 letech, ne po 10. Takže jak se tu někdo ptal, jestli ten starý beton může zkurvit ten nový, tak ano. Dá se to prý nějak chemicky zkoumat, ale že to trvá roky (nechápu proč) a tehdy to asi určitě neudělali a zkusili to. Asi to byly ty nejrozpadlejší úseky s alk.reakcí (=rakovina betonu, říkají Němci).
adamos

Příspěvek od adamos »

hh píše:No, ale to nejsou jen mosty. Třeba taková drobnost v podobě kanalizace, vzhledem k tomu, že by se pak musela tato na plochu svodu vody spočítané na 2 pruhy předělat na 3 pruhy = zase rozvrtat střeďák.
Kontrolní otázka: Bude nově udělaná kanalizace dimenzovaná na 3 pruhy, nebo se za x let, při rozšíření, přijde na to, že se tehdy v roce 2013 o tom sice mluvilo, ale jaksi se kanalizace udělala jen na 2 pruhy (+75 cm) a musí se kompletně předělat? :kladivo:
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
adi88

Příspěvek od adi88 »

Zbyněk Stanjura píše:Pevně doufám, že kamiony zůstanou na D1, naší snahou je udržet je na dálnici. Budou uzavřeny minimálně dva sjezdy před každou uzavírkou
Může mi tohle někdo objasnit? Pan ministr se při slibování R35 do roku 2020 zmínil i o modernizaci D1 a tenhle jeho výrok nechápu, nebo doufám, že chápu špatně. Znamená to tedy, že např. u úseku Lhotka-Velká Bíteš se uzavřou výjezdy Lhotka a Velká Bíteš a pro sichr ještě i VM-východ a Devět Křížů? Takže kamion jedoucí z Brna do Žďáru n/S nechť sjede už u Ostrovačic? Co je to za logiku? Chce omezit využívání dvojek okolo D1, tak jim tam pošle zbytečný tranzit? Zrovna u tohohle úseku je to pěst na oko, aby toho moc nejezdilo přes Rudu, tak nechám ucpat Bíteš i Velmez...Když tam nechci kamiony, tak dám zákaz vjezdu nad 12 tun na II/602 za Bíteš a mám, aspoň de iure, po starostech a nemusím kvůli tomu zavírat sjezdy.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Nebudou ty sjezdy úplně uzavřené, jen kontrolované policií, aby nedocházelo k objíždění tranzitujících vozidel. Místní obsluha bude samozřejmě umožněna.

Recyklované kamenivo nebude použito při pokládce dvouvrstvého kotveného CB krytu, bude použito jen do ložních a podkladních vrstev.

Kanalizace bude dimenzovaná jen na současnou šířku vozoky (tzn. 11,5 metru), ne tedy na 3 jízdní pruhy. Každopádně na tři jízdní pruhy se to nikdy (za naší profesní kariéry) rozšiřovat nebude. To si spíše myslím, že reálnou šanci má zavedení toho pojížděného odstavného pruhu. Oboje už jsme podrobněji rozepsali výše.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

A z jakého titulu jim to zakážou?
andrewkrap

Příspěvek od andrewkrap »

Dnes má vypršet možnost podat odvolání na UHOS na další dva vysoutěžené úseky. Nevíte někdo jak to vypadá?
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Lenny píše:A z jakého titulu jim to zakážou?
Budou tam značky "zákaz vjedzu NA" s dodatkovou šipkou "vpravo" a texty "12t" a "Tranzit". Na větvích pak bez šipky.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

A když sjedou už 3 exity před, tak projedou. Kdo tuhle zbytečnost vymyslel? A proč to neplatí i pro osobní auta?
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Je to na žádost dopravní policie. A zbytečné mi to teda nepřijde, NA nad 12t prostě mají zůstat na dálnici a počkat než se místo nehody uklidí, složky IZS a odtahovky jsou připraveny tak aby dálnice mohla být nejdéle v řádu desítek minut zprovozněna...
Nosorožec

Příspěvek od Nosorožec »

ještě jeden dotaz pro znalé: proč se rozšíření vozovky nedělá dovnitř, tozn. do SDP? Odpadla by tak nutnost bourat a znovu stavět nadjezdy... prověřovala se tato možnost?
hh
Autor

Příspěvek od hh »

100x, ale nevejde se to tam. Pilíře, svodidla, kabely, kanalizace = nutné 3,5m.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Museli bychom kanalizaci a jiné sítě dávat zvenku tak jako jiné státy, ale u nás je léta všechno uprostřed. Pokud by to bylo venku, tak se dá ten prostor výrazněji zmenšovat, ale i to už je pak na úkor bezpečnosti (zádržnost svodidel pokud nejsou betonová atp.).
dvs

Příspěvek od dvs »

úzký SDP také snižuje rozhled do zatáček a tím i bezpečnost
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Za 2 týdny začínají tedy 2 úseky, za dalších pár týdnů (snad) další dva, jeden jde k soudu. To je těch původních 5 úseků. Které další úseky jsou připraveny k zahájení v příštím roce, nebo v roce 2015?
kot

Příspěvek od kot »

A nevyplatilo by se je soutěžit s předstihem,aby se neúspěšný soutěžící mohl odvolávat 3/4 roku před další sezonou?
bumbik

Příspěvek od bumbik »

já bych byl pro, tuším, že problém bude spíš projektová dokumentace, výkupy pozemků, stavební povolení, zadávací dokumentace pro výběr zhotovitele ... jak to asi vypadá s přípravou dalších úseků a jak již bylo zmíněno, které to budou v 2. etapě?
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
balance

Příspěvek od balance »

Dnes se modernizace probírala opět v TV.
U Moravce se sešel Jančura s Čermákem ...

Otázky Václava Moravce

od min 28:30
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... ce-2-cast/
bumbik

Příspěvek od bumbik »

ano - bylo to zajímavé a tady je k tomu ještě i jedna informace z webu ČT
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonom ... nezaplati/
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DálničářMK »

Bylo to moc zajímavé. A jsem pro, že se vůbec s tím začne. Jinak si myslím, že to, co pan Jančura navrhuje se dalo dělat před deseti lety,při dnešním stavu se fragmentace se dělat nedá.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
andrewkrap

Příspěvek od andrewkrap »

Radim Vseznalek Jancura
hh
Autor

Příspěvek od hh »

mbmat píše:Za 2 týdny začínají tedy 2 úseky, za dalších pár týdnů (snad) další dva, jeden jde k soudu. To je těch původních 5 úseků. Které další úseky jsou připraveny k zahájení v příštím roce, nebo v roce 2015?
Pro druhou etapu se projektují úseky 3, 10, 15, 20 a 25.
michal

Příspěvek od michal »

Budou k tomu nějaké letáky? Docela by mě zajímala konkrétní fakta k jednotlivým úsekům (mapy, čísla, které mosty půjdou dolů apod. Přesně na způsob toho, co je na stránkách ŘSD nyní.
Ondra O.K.

Příspěvek od Ondra O.K. »

Je po zkusenostech s provozem kamionu na pravy pruh planovana jina technologie ci slozeni podlozi (vyska), aby to melo vetsi unosnost resp. vydrz?
Odpovědět

Zpět na „D1 Modernizace“