Budete se divit, částečně s vámi souhlasímvaclav píše:tak ja nevim... takhle jsem uvazoval za totace. normalne jsem si vzdy fyzicky uplivnul pred prislusnikem VB. ale mozna je pivku 20, a pak tedy neni co resit, pak to chapu a ztracim cas.pivko píše: ...Ale když už chtějí buzerovat lidi...
dneska se divam na nektere veci jinak. takze kdyz me poprosi hlidka, abych jim dejchnul, beru to pozitivne, jako krok k ochrane sebe a moji rodiny na silnicich proti idiotum. podekuju jim, ze delaji dobre svoji praci.
tenhle postoj "...hlidaj za bukem, buzerujou...." mi prijde jako desnej prezitek, takova obehrana pisnicka, berlicka spatnych ridicu, uplakanku.
Rozhodně rozsah těch buzerací není takový, jako se podává v rámci "řidičského folklóru".
ALE!
Pokud jde o ten alkohol konkrétně, tak kombinace kontrolních kontrol, dejchání bez podezření, odebírání řidičáku teoreticky za jakýkoli množství (byť je tam ta metodika PČR, že by to mělo být až od 0,24 vejš), tohle v souhrnu už podle mě buzerace je. Kdyby to bylo tak, že máme rozumnou toleranci (jako je to běžné na západ od nás) nebo, že se dejchá, až když je opravdu důvodné podezření, nebo, že se nezastavuje "kontrolně kontrolně", ale jen když se něco provede, pak bych tam problém neviděl. Proto se mi nelíbí, že jim to NSS v rozporu se zněním zákona ještě ulehčuje, když už i bez toho máme pomalu nejtvrdší legislativu v této věci v Evropě.