Tranzit kamionů tam ani být nemůže, protože by se dost nedokázali vyhnout 2 protijedoucí. Stačí už sem tam problém s autobusem. Je to prostě zakroucená silnička, která ale v současné době napojuje hromadu satelitů a co stačilo před 15-ti lety už dneska prostě nestačí. Nehledě na to, že by si někdo troufnul uvažovat s nějakým dalším (ne jen pěšoturistickým) rozvojem oblasti...seque píše:Tranzit kamionů tam neni si myslim, když tak mě oprav
[D3] Příprava úseků ve Středočeském kraji
Re: D3 ve Středočeském kraji
Jenže ta zakroucená silnička tam zvostane, i když o pět kiláků vedle povede dálnice. A možná na ní bude ještě větší provoz, jak se všichni příměšťáci budou chtít k tý dálnici dostat. Pokud by se zlomek peněz věnoval na rekonstrukci a lokální přetrasování těhle silniček, tak by to bylo pro region imho mnohem přínosnější.
BTW mě docela fascinuje, že se ještě najdou pokrokáři, co argumentujou "urbanizací". Pár skladovacích areálů to ještě vylepší.
BTW mě docela fascinuje, že se ještě najdou pokrokáři, co argumentujou "urbanizací". Pár skladovacích areálů to ještě vylepší.
no v to pevně doufámjonáš píše:Jenže ta zakroucená silnička tam zvostane
A tohle nechápu. Tam není jiný cíl (když nebudu brát Psáry, což je prakticky Praha), než Jílové (MUK), Netvořice (MUK) a nebo příčné směry (a tam je ten provoz už teď stejně).A možná na ní bude ještě větší provoz, jak se všichni příměšťáci budou chtít k tý dálnici dostat.
No to je trochu romanticka predstava. "Trochu" predelat stavajici silnici a udelat "veeelkou" krizovatku....a pak to vsechno zaustit do beztak pretizene D1 pred Prahou? Kdepak, zadne reseni tady neni optimalni ale Stabilizovana ma asi porad nejvetsi potencial a rezervu do budoucna... To, aby u ni nebyly skladove arealy se da uhlidat...seque píše:jedinej kdo chce D3 v navrhnute trase je stavební loby, stačí stávající silnici předělat, někde trochu mimo vest a v Mirošovicích udělat velkou křižovatku a hotovo. Informativně, nejsem ekolog a fandim dálnicím.
No pokud vám jde o jednu konkrétní silničku, tak aspoň možná pochopíte NIMBYstyKubajsu píše:no v to pevně doufámjonáš píše:Jenže ta zakroucená silnička tam zvostaneA tohle nechápu. Tam není jiný cíl (když nebudu brát Psáry, což je prakticky Praha), než Jílové (MUK), Netvořice (MUK) a nebo příčné směry (a tam je ten provoz už teď stejně).A možná na ní bude ještě větší provoz, jak se všichni příměšťáci budou chtít k tý dálnici dostat.
a tak je to nohužel všude, nejen na D3Kubajsu píše:... a co stačilo před 15-ti lety už dneska prostě nestačí.
...
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Proboha v čem je problém, že ani jedna silnice závislá na ZÚR je zablokovaná (R1, D3, R52).
Zákon, výklad NSS, špatná argumentace úředníků při zpracování?
Tak já náhodou přímo v těch Mirošovicích bydlím. S D1 hned vedle baráku jsem se dávno smířil. S tímhle nápadem se nesmířím a garantuju, že se naše obce promění v totální NIMBY guerillu a hotovoseque píše:jedinej kdo chce D3 v navrhnute trase je stavební loby, stačí stávající silnici předělat, někde trochu mimo vest a v Mirošovicích udělat velkou křižovatku a hotovo. Informativně, nejsem ekolog a fandim dálnicím.
Skoro se mi chce napsat "OT:" - jak hodláte dodržet parametry jako třeba poloměry oblouků apod? Nebo už mám radši prodávat barák?
píšou tu některý že by chtěli D3 u Jilového že je tam provoz jako blázen a těm hluk nevadí vůbec

Segue 1.4 tce Grand Scenic
Nejde jen o hluk. Jak to tu chcete vyřešit prostorově? Vzpamatujte se 
Lidi neblázněte jsme v roce 2013 - Když se chce tak se zvládne všechno i kdyby tu křižovatku měli posunout o půl km a mělo ty nájezdy být tunelama, tak by to určitě vyřešili, zajeďte si do Holandska jak tam maj křižovatky dálnic, to se jednomu točí hlavaDusanh píše:Nejde jen o hluk. Jak to tu chcete vyřešit prostorově? Vzpamatujte se
Segue 1.4 tce Grand Scenic
Fandím tomu, a proto jsem rád, že se to vyřeší u Jílového...seque píše:Když se chce tak se zvládne všechno i kdyby tu křižovatku měli posunout o půl km a mělo ty nájezdy být tunelama, tak by to určitě vyřešili...
-
kentanjack
Nejsem příznivcem vedení D3 kolem Jílového s takovým stupidním zahnutím k Benešovu, jak už jsem tu někde psal. Vést to ale do Mirošovic je nesmysl, už to zde bylo rozebíráno mnohokrát, nedejbože do Říčan, jak bylo též navrhováno.seque píše:Lidi neblázněte jsme v roce 2013 - Když se chce tak se zvládne všechno i kdyby tu křižovatku měli posunout o půl km a mělo ty nájezdy být tunelama, tak by to určitě vyřešili, zajeďte si do Holandska jak tam maj křižovatky dálnic, to se jednomu točí hlavaDusanh píše:Nejde jen o hluk. Jak to tu chcete vyřešit prostorově? Vzpamatujte se
Co se týká těch Mirošovic. Podívejte se dnes na intenzitu provozu na 6 pruhu mezi Prahou - R1 - I/3. Co myslíte, že by se stalo, kdyby I/3 povýšila na D3? To by pak bylo místy minimálně na 8 pruhů, možná spíš 10. Dyť lidi (Češi a evidentně i Slováci) neumí jezdit ani v tom 6 pruhu, natož pak aby bylo pruhů ještě víc. A na co tvořit před Prahou takovou aortu, kde když nabourá pár kamionů, tak se to stejně zastaví?
Tak mě to tedy vůbec stupidní nepříjde. Ba naopak. Ta D3 tam dobře zapadá mezi D1, R4 a také tak, aby se od Benešova jezdilo hlavně na D3, tedy pokud někdo nebude chtít jet třeba na Chodov. Ale s tím 6 pruhem máš pravdu. Ten my nepotřebujem. Drtivá většina lidí se přímo křečovitě drží v prostředním pruhu, takže nám bohatě stačí 4 pruh.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Pokutovat nebezpečnou jízdu v prostředním pruhu, když v pravém nikdo nejede. Za tisíc a za půl roku by se to odnaučili jezdit uprostřed.
To by sem museli povolat bavorskou policii, ta by si poradila i s nedostatečnym odstupem. Zdejší to "neumí". A nemyslim že by šestipruh nezvlád provoz, on by ani po dostavbě D3-východ moc provoz v tomhle profilu nenarost, a pokud se prosadí ta vyhlídková trasa posázavim, tak to za benešovskym přivaděčem bude vypadat jak na D5 u hranic. Samozřejmě uvažováno v běžnym provozu, konec prázdnin zahltí libovolnou kapacitu.
Tak to si rozhodně nemyslím:jonáš píše:... pokud se prosadí ta vyhlídková trasa posázavim, tak to za benešovskym přivaděčem bude vypadat jak na D5 u hranic...
1) z Benešova bude člověk na D3 po Václavické spojce výrazně rychleji, než po I/3 v Mirošovicích na D1. Jestli bude křížení VS s I/3 u Benešova na Červených Vrškách, tak toto pak platí prakticky pro všechny, neboť dnes se i z Vlašimska apod. jezdí nejdřív do BN a pak po I/3
2) budu-li mít v Praze a okolí jakýkoli "levobřežní" cíl, bude rychlejší jet po D3 a pak po R1 (příp. R1/R4/MO)
3) nebudu se muset motat na mnohem vytíženější D1
4) málokdo na cestě z jižních Čech sundá nohu z plynu, aby se coural z Benešova do Mirošovic. Naopak, nutnost použít tu Václavickou spojku svým způsobem "donutí" pohodlné řidiče jet po D3 na R1, zejména pak, když to bude upřednostněno i na navigacích
5) tou dobou už (SNAD!!!) bude 511, takže se pak nechá svižně jet i směrem na D11/R10 apod...
a
6) třeba i Vestecká spojka nebo nějaká její varianta
6) třeba i Vestecká spojka nebo nějaká její varianta
-
MarcusCzech
Dobrý den,
Velice bych ocenil aktualní informace ohledně stavu výstavby D3 Praha - Mezno.
Ještě pár cest do Tábora po staru a rupnou mi nervy:)
Díky
Velice bych ocenil aktualní informace ohledně stavu výstavby D3 Praha - Mezno.
Ještě pár cest do Tábora po staru a rupnou mi nervy:)
Díky
Stav výstavby: ještě se nekoplo a hned tak to nebude. Odpovědět lze na stav přípravy: EIA je schválená (pokud se nepletu), mělo se začít dělat na ÚR, ale vše zablokované díky zrušení ZÚR soudem viz příspěvky výše
Problém velmi podobný R1 511, R52 atd.)
ano viz. dnešní info
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=197&t=4127
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=197&t=4127
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
MarcusCzech: Nezbývá než nervy obrnit , obalit tukem (nějákým dobrým jídlem) a podobně
Protože tahle stavba nezačne ještě hodně dlouho. Nenapravitelní optimisté by jako vysněný začátek výstavby tipovali dobu tak za 5 let, realisté 10 let, pesimisté několik desetiletí, jestli vůbec někdy .......
osobně to vidím tak reálně za 15 - 20 let ... 
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Já (neprávník) se musím zeptat (abych měl co vysvětlovat kamarádům): jak je to možné? Co se kde zanedbalo?
Když se sejdou 2 právníci, tak mají minimálně tři různé právní názory. Takže tak...