Rakousko všeobecně
Re: Rakousko všeobecně
Zkoušel jsem to najít na stránkách ASFINAG, ale nenašel jsem samostatnou stránku s mapkou, jen tady , když se rozklikne otázka "Which roads does the mandatory toll sticker requirement apply to in Austria?". Vypadá to, že na S33 je známka opravdu potřeba.
S33 je podle mě na 100% placená. A 8,30Euro na 10dní za tu kvalitu je docela symbolická částka ne?
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
Ano, je placená, vyplývá to i z jejich letáku:
http://www.asfinag.at/documents/10180/1 ... 8f2dbc37fd
V Rakousku výjimky neexistují, kromě vybraných úseků, kde se platí zvláštní mýto - tyto úseky pak ale nejsou součástí sítě zpoplatněné známkou - jde o úseky:
A 9 Spital/Pyhrn – Ardning
A 9 St. Michael – Übelbach
A 10 Flachau – Rennweg
A 11 St. Jakob – Staatsgrenze
A 13 Innsbruck – Brenner
S 16 St. Anton – Langen
http://www.asfinag.at/documents/10180/1 ... 8f2dbc37fd
V Rakousku výjimky neexistují, kromě vybraných úseků, kde se platí zvláštní mýto - tyto úseky pak ale nejsou součástí sítě zpoplatněné známkou - jde o úseky:
A 9 Spital/Pyhrn – Ardning
A 9 St. Michael – Übelbach
A 10 Flachau – Rennweg
A 11 St. Jakob – Staatsgrenze
A 13 Innsbruck – Brenner
S 16 St. Anton – Langen
Naposledy upravil(a) Diaľničiar dne 3.3.2021 0:27:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: odkaz je neplatný, ale jeho odstranění by vedlo k znehodnocení obsahu příspěvku
Důvod: odkaz je neplatný, ale jeho odstranění by vedlo k znehodnocení obsahu příspěvku
nejde mě o těch pár E jedu na projíždku kabriem projet alpy a tak se tomu nějak vyhnu.
jinak tady odkaz z googlu jestli nekecají s placenýma usekama
https://maps.google.cz/maps/ms?msid=212 ... 911,6.9104
jinak tady odkaz z googlu jestli nekecají s placenýma usekama
https://maps.google.cz/maps/ms?msid=212 ... 911,6.9104
S 33 je zpoplatněná od Kremsu křižovatka B33 a L 100 až ke knotenu St. Pölten, tzn na napojení A1.
Jinak bych doporučil, jestliže jedeš do Alp, resp. někam směr Mariazell, kde nepotřebuješ dálniční známku, tak to vem po staré L 100 přes Paudorf, ta cesta je v pohodě a ztatíš jenom pár minut, ani to nepoznáš a přes St. Pölten se dá projet pořád rovně, přes dva kruháky, podjet železnici, pak zvláštní kruhák a jsi směr na směru Mariazell a Alpy.
Jinak S jsou zpoplatněny ve většině případů, ale musí u nich být uvedená značka zpoplatnění v mém mínění i pro blbce. Třebas S 5 je zpoplatněna až těsně před knotem S33 a S5, ale je tam i limitace na 100 km/h.
Jinak bych doporučil, jestliže jedeš do Alp, resp. někam směr Mariazell, kde nepotřebuješ dálniční známku, tak to vem po staré L 100 přes Paudorf, ta cesta je v pohodě a ztatíš jenom pár minut, ani to nepoznáš a přes St. Pölten se dá projet pořád rovně, přes dva kruháky, podjet železnici, pak zvláštní kruhák a jsi směr na směru Mariazell a Alpy.
Jinak S jsou zpoplatněny ve většině případů, ale musí u nich být uvedená značka zpoplatnění v mém mínění i pro blbce. Třebas S 5 je zpoplatněna až těsně před knotem S33 a S5, ale je tam i limitace na 100 km/h.
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
Jak to je s placením na krátkém úseku silnice Hatě - Hollabrunn na obchvatu Jetzelsdorfu? Mezi těmi dvěma kruháky v kopci je to silnice pro motorová vozidla tj. expessway, ale není to S3 a na mapkách není.
Petanecek: díky tak nějak touhle trasou sem jel i přes Mariazell a pak dál ke kaprunu přes vesničky., nebylo kam spěchat takže ztrátu nějakých minut sem neřešil.
dvs: myslím že jsem přes tuhle silnici jel a autíčko tam je ale bez obrázku vinjety takže bych to tipoval že neplacená
Tak pro srovnání s D8 sesuv na silnici Felbertauernstraße.
http://derstandard.at/1363710890147/Fel ... z-gesperrt
článek s fotkama14.5.2013 v noci došlo na jižním příjezdu k tunelu k masivnímu sesuvu svahu. Tento sesuv způsobil zřícení zastřešené galerie nad silnicí v délce téměř 100m a tím zablokoval příjezd k Felbertauernskému tunelu. Silnice byla pro veškerou dopravu uzavřena. V rekordním čase byla vyprojektována a postavena nová provizorní příjezdová silnice.
Od 27.7.2013 je v provozu nově postavený příjezd k tunelu a trasa Mittersill - Felbertauernský tunel - Matrei in Osttirol je opět průjezdná (v obou směrech).
článek včetně videí
http://www.alpy.net/venedig/felbertauern-tunnel.php
http://derstandard.at/1363710890147/Fel ... z-gesperrt
Malá zajímavost z Inntalu. Tiroly vrátí pokutu cca. 4000 řidičům, kteří překročili 100 u Vompu na A12, která byla vyhlášena kvůli špatnému ovzduší. Byla totiž vyhlášena na základě špatných dat z čidla, které kvalitu kontroluje.
Zdroj: „Luft-100er“: Temposünder erhalten Geld zurück
Zdroj: „Luft-100er“: Temposünder erhalten Geld zurück
To je zajímavé:) Jak odškodní ty, kteří tam jak volové těch 100 jeli?
Mimochodem, když mě vyfotil v rakousku radar, jak dlouho trvá než se ozvou?
No já doufám, že to mezi státy stále nechodí! Resp. mně by toho přišlo a nic...
Do roka a do dnembmat píše:Mimochodem, když mě vyfotil v rakousku radar, jak dlouho trvá než se ozvou?
Ne, ale jako kdybych to viděl včera, jak někdy na jaře 1990, když jsme jeli poprvé přes Linec, nám bylo hrozně divný, že svítí krásně hvězdy a přitom se tam každou chvílí furt blejská..
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Takže se nemusím znepokojovat, nebo mám počkat ještět tak 2 měsíce a až pak být v klidu?
PAr mojim znamim na Slovensku a v Taliansku dosli pokuty z Rakuska. Vatsinou to odmietli s tym ze nerozumeju nemcine tak im to poslali v anglictine a zase im odpovedeli ze nerozumeju po anglciky. A potom bol klud.
Naposledy upravil(a) Diaľničiar dne 25.4.2016 18:33:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: necitujte, když reagujete na předchozí příspěvek
Důvod: necitujte, když reagujete na předchozí příspěvek
jsem asi prilis radikalni, ale v 21. stoleti, kdy mam v kapse maly mobil vykonu nadupaneho stolniho PC z pred 10ti lety, bych si predstavoval, ze pri prujezdu hranice si brana precte moji SPZ, v pripade minulych nezaplacenych pokut nebo jinych restu (parkovani atp) zalarmuje policii a ta me do 2km odstavi. prosim, neresme ted zbabele argumenty, ze auto mohl ridit nekdo jiny atp., odkazy vyse hovori jasne. tvrdim - zaplat a pak vymahej nebo se otoc a jed domu.
Jenže policie (ať již česká nebo zahraniční) nebude řešit na hranicích každého hříšníka, který má v sousedním státu nezaplacené parkování nebo pokutu za rychlou jízdu v hodnotě 10 - 20 Euro. To by nedělala nic jiného. Ke všemu by to vedlo k opouštění území sousedního státu po méně frekventovaných silnicích, kde obdobná zařízení (tedy čtecí brány) nebudou nainstalovány (např. po nevyasfaltovaných polních cestách). S pokutami v zahraničí je dosud nedořešená otázka předávání údajů o vlastnících vozidel dle registrační značky do sousedních států. Česká republika tyto údaje v zásadě zatím příliš nesděluje. Musely by na to být mezinárodní smlouvy a ty zatím nejsou.
Duch totalitní mentality... Jen je to ve jménu třídní společnosti či rasové nadřazenosti či jiného nesmyslu....vaclav píše:jsem asi prilis radikalni, ale v 21. stoleti, kdy mam v kapse maly mobil vykonu nadupaneho stolniho PC z pred 10ti lety, bych si predstavoval, ze pri prujezdu hranice si brana precte moji SPZ, v pripade minulych nezaplacenych pokut nebo jinych restu (parkovani atp) zalarmuje policii a ta me do 2km odstavi. prosim, neresme ted zbabele argumenty, ze auto mohl ridit nekdo jiny atp., odkazy vyse hovori jasne. tvrdim - zaplat a pak vymahej nebo se otoc a jed domu.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
zajimave, je to vas nazor a ja ho respektuji.... narozdil od vas, ktery tady mazal (tedy cenzuroval) moje prispevky (bez vulgarit a pojednavajici k problemu) a psal mi vyhruzne vzkazy do schranky. to jsou paradoxy, ze?
ASFINAG se rozhodl, uz asi pred rokem, zrusit vsechny mozne vyjimky ze zpoplatnenych dalnic. Jednou z nich byla napr. Korridorvignete u Bergenzu. Dalsi z nich, ktera ma skoncit 1.12., je kratky usek na A12 (Inntal Autobahn) mezi hranici s Nemeckem a Kufstein-sued. Prusvih je, ze prave od tohoto sjezdu vede B173, po ktere se vali kazdy vikend spoustu lyzaru do stredisek jako Kitzbuhel. V podstate se tam tudy vyplati jet i treba do Zell am See. Pripadne je to taky, ne uplne zanedbatelna, spojnice smer jih (dal pak pres Felbertauern tunel, zrovna do tohodle cipu Rakuska to po dalnicich moc nejde).
Posledni zoufalou akci je blokada dalnice, ktere ma zahlcenim objizdne trasy poslat jasny signal do Vidne, a to tuhle nedeli od 10:00. Doba trvani ma byt priblizne 1h. Mapka a dalsi info: http://tirol.orf.at/news/stories/2617456/ .
Myto bylo v Rakousku zavedeno v roce 1997, a tento usek nebyl doposud nikdy zpoplatnen.
Posledni zoufalou akci je blokada dalnice, ktere ma zahlcenim objizdne trasy poslat jasny signal do Vidne, a to tuhle nedeli od 10:00. Doba trvani ma byt priblizne 1h. Mapka a dalsi info: http://tirol.orf.at/news/stories/2617456/ .
Myto bylo v Rakousku zavedeno v roce 1997, a tento usek nebyl doposud nikdy zpoplatnen.
http://kurier.at/chronik/oesterreich/au ... 43.748.806
45 miliard korun z mýta ročně pro Asfinag o tom se ŘSD může jenom zdát. Jinak v článku počítají s dostavbou i A5 i S10.
45 miliard korun z mýta ročně pro Asfinag o tom se ŘSD může jenom zdát. Jinak v článku počítají s dostavbou i A5 i S10.
Co jsem koukal, tak sazby jsou v Rakousku o dost vyšší...
-
Diaľničiar
- VIP
i ta síť je 2x delší