Rakousko všeobecně

Odpovědět
Standa

Re: Rakousko všeobecně

Příspěvek od Standa »

Zkoušel jsem to najít na stránkách ASFINAG, ale nenašel jsem samostatnou stránku s mapkou, jen tady , když se rozklikne otázka "Which roads does the mandatory toll sticker requirement apply to in Austria?". Vypadá to, že na S33 je známka opravdu potřeba.
harmonica

Příspěvek od harmonica »

S33 je podle mě na 100% placená. A 8,30Euro na 10dní za tu kvalitu je docela symbolická částka ne?
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI

Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Ano, je placená, vyplývá to i z jejich letáku:
http://www.asfinag.at/documents/10180/1 ... 8f2dbc37fd

V Rakousku výjimky neexistují, kromě vybraných úseků, kde se platí zvláštní mýto - tyto úseky pak ale nejsou součástí sítě zpoplatněné známkou - jde o úseky:
A 9 Spital/Pyhrn – Ardning
A 9 St. Michael – Übelbach
A 10 Flachau – Rennweg
A 11 St. Jakob – Staatsgrenze
A 13 Innsbruck – Brenner
S 16 St. Anton – Langen
Naposledy upravil(a) Diaľničiar dne 3.3.2021 0:27:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: odkaz je neplatný, ale jeho odstranění by vedlo k znehodnocení obsahu příspěvku
Sponik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sponik »

nejde mě o těch pár E jedu na projíždku kabriem projet alpy a tak se tomu nějak vyhnu.

jinak tady odkaz z googlu jestli nekecají s placenýma usekama
https://maps.google.cz/maps/ms?msid=212 ... 911,6.9104
Petanecek

Příspěvek od Petanecek »

S 33 je zpoplatněná od Kremsu křižovatka B33 a L 100 až ke knotenu St. Pölten, tzn na napojení A1.

Jinak bych doporučil, jestliže jedeš do Alp, resp. někam směr Mariazell, kde nepotřebuješ dálniční známku, tak to vem po staré L 100 přes Paudorf, ta cesta je v pohodě a ztatíš jenom pár minut, ani to nepoznáš a přes St. Pölten se dá projet pořád rovně, přes dva kruháky, podjet železnici, pak zvláštní kruhák a jsi směr na směru Mariazell a Alpy.

Jinak S jsou zpoplatněny ve většině případů, ale musí u nich být uvedená značka zpoplatnění v mém mínění i pro blbce. Třebas S 5 je zpoplatněna až těsně před knotem S33 a S5, ale je tam i limitace na 100 km/h.
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
dvs

Příspěvek od dvs »

Jak to je s placením na krátkém úseku silnice Hatě - Hollabrunn na obchvatu Jetzelsdorfu? Mezi těmi dvěma kruháky v kopci je to silnice pro motorová vozidla tj. expessway, ale není to S3 a na mapkách není.
Sponik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sponik »

Petanecek: díky tak nějak touhle trasou sem jel i přes Mariazell a pak dál ke kaprunu přes vesničky., nebylo kam spěchat takže ztrátu nějakých minut sem neřešil.
Sponik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sponik »

dvs: myslím že jsem přes tuhle silnici jel a autíčko tam je ale bez obrázku vinjety takže bych to tipoval že neplacená
dvs

Příspěvek od dvs »

Tak pro srovnání s D8 sesuv na silnici Felbertauernstraße.
14.5.2013 v noci došlo na jižním příjezdu k tunelu k masivnímu sesuvu svahu. Tento sesuv způsobil zřícení zastřešené galerie nad silnicí v délce téměř 100m a tím zablokoval příjezd k Felbertauernskému tunelu. Silnice byla pro veškerou dopravu uzavřena. V rekordním čase byla vyprojektována a postavena nová provizorní příjezdová silnice.
Od 27.7.2013 je v provozu nově postavený příjezd k tunelu a trasa Mittersill - Felbertauernský tunel - Matrei in Osttirol je opět průjezdná (v obou směrech).
článek včetně videí
http://www.alpy.net/venedig/felbertauern-tunnel.php
článek s fotkama
http://derstandard.at/1363710890147/Fel ... z-gesperrt
Geo

Příspěvek od Geo »

Malá zajímavost z Inntalu. Tiroly vrátí pokutu cca. 4000 řidičům, kteří překročili 100 u Vompu na A12, která byla vyhlášena kvůli špatnému ovzduší. Byla totiž vyhlášena na základě špatných dat z čidla, které kvalitu kontroluje.

Zdroj: „Luft-100er“: Temposünder erhalten Geld zurück
hh
Autor

Příspěvek od hh »

To je zajímavé:) Jak odškodní ty, kteří tam jak volové těch 100 jeli?
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Mimochodem, když mě vyfotil v rakousku radar, jak dlouho trvá než se ozvou?
hh
Autor

Příspěvek od hh »

No já doufám, že to mezi státy stále nechodí! Resp. mně by toho přišlo a nic...
monin

Příspěvek od monin »

mbmat píše:Mimochodem, když mě vyfotil v rakousku radar, jak dlouho trvá než se ozvou?
Do roka a do dne :D
Ne, ale jako kdybych to viděl včera, jak někdy na jaře 1990, když jsme jeli poprvé přes Linec, nám bylo hrozně divný, že svítí krásně hvězdy a přitom se tam každou chvílí furt blejská.. :D
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Takže se nemusím znepokojovat, nebo mám počkat ještět tak 2 měsíce a až pak být v klidu?
eucitizen

Příspěvek od eucitizen »

PAr mojim znamim na Slovensku a v Taliansku dosli pokuty z Rakuska. Vatsinou to odmietli s tym ze nerozumeju nemcine tak im to poslali v anglictine a zase im odpovedeli ze nerozumeju po anglciky. A potom bol klud.
Naposledy upravil(a) Diaľničiar dne 25.4.2016 18:33:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: necitujte, když reagujete na předchozí příspěvek
vaclav

Příspěvek od vaclav »

jsem asi prilis radikalni, ale v 21. stoleti, kdy mam v kapse maly mobil vykonu nadupaneho stolniho PC z pred 10ti lety, bych si predstavoval, ze pri prujezdu hranice si brana precte moji SPZ, v pripade minulych nezaplacenych pokut nebo jinych restu (parkovani atp) zalarmuje policii a ta me do 2km odstavi. prosim, neresme ted zbabele argumenty, ze auto mohl ridit nekdo jiny atp., odkazy vyse hovori jasne. tvrdim - zaplat a pak vymahej nebo se otoc a jed domu.
Snowman

Příspěvek od Snowman »

Jenže policie (ať již česká nebo zahraniční) nebude řešit na hranicích každého hříšníka, který má v sousedním státu nezaplacené parkování nebo pokutu za rychlou jízdu v hodnotě 10 - 20 Euro. To by nedělala nic jiného. Ke všemu by to vedlo k opouštění území sousedního státu po méně frekventovaných silnicích, kde obdobná zařízení (tedy čtecí brány) nebudou nainstalovány (např. po nevyasfaltovaných polních cestách). S pokutami v zahraničí je dosud nedořešená otázka předávání údajů o vlastnících vozidel dle registrační značky do sousedních států. Česká republika tyto údaje v zásadě zatím příliš nesděluje. Musely by na to být mezinárodní smlouvy a ty zatím nejsou.
eucitizen

Příspěvek od eucitizen »

Ale existuje EUCARIS, kde je aj CR signatarom:

https://www.eucaris.net/
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

vaclav píše:jsem asi prilis radikalni, ale v 21. stoleti, kdy mam v kapse maly mobil vykonu nadupaneho stolniho PC z pred 10ti lety, bych si predstavoval, ze pri prujezdu hranice si brana precte moji SPZ, v pripade minulych nezaplacenych pokut nebo jinych restu (parkovani atp) zalarmuje policii a ta me do 2km odstavi. prosim, neresme ted zbabele argumenty, ze auto mohl ridit nekdo jiny atp., odkazy vyse hovori jasne. tvrdim - zaplat a pak vymahej nebo se otoc a jed domu.
Duch totalitní mentality... Jen je to ve jménu třídní společnosti či rasové nadřazenosti či jiného nesmyslu....
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
vaclav

Příspěvek od vaclav »

zajimave, je to vas nazor a ja ho respektuji.... narozdil od vas, ktery tady mazal (tedy cenzuroval) moje prispevky (bez vulgarit a pojednavajici k problemu) a psal mi vyhruzne vzkazy do schranky. to jsou paradoxy, ze?
Geo

Příspěvek od Geo »

ASFINAG se rozhodl, uz asi pred rokem, zrusit vsechny mozne vyjimky ze zpoplatnenych dalnic. Jednou z nich byla napr. Korridorvignete u Bergenzu. Dalsi z nich, ktera ma skoncit 1.12., je kratky usek na A12 (Inntal Autobahn) mezi hranici s Nemeckem a Kufstein-sued. Prusvih je, ze prave od tohoto sjezdu vede B173, po ktere se vali kazdy vikend spoustu lyzaru do stredisek jako Kitzbuhel. V podstate se tam tudy vyplati jet i treba do Zell am See. Pripadne je to taky, ne uplne zanedbatelna, spojnice smer jih (dal pak pres Felbertauern tunel, zrovna do tohodle cipu Rakuska to po dalnicich moc nejde).

Posledni zoufalou akci je blokada dalnice, ktere ma zahlcenim objizdne trasy poslat jasny signal do Vidne, a to tuhle nedeli od 10:00. Doba trvani ma byt priblizne 1h. Mapka a dalsi info: http://tirol.orf.at/news/stories/2617456/ .

Myto bylo v Rakousku zavedeno v roce 1997, a tento usek nebyl doposud nikdy zpoplatnen.
hh
Autor

Příspěvek od hh »

http://kurier.at/chronik/oesterreich/au ... 43.748.806

45 miliard korun z mýta ročně pro Asfinag o tom se ŘSD může jenom zdát. Jinak v článku počítají s dostavbou i A5 i S10.
dvs

Příspěvek od dvs »

Co jsem koukal, tak sazby jsou v Rakousku o dost vyšší...
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

i ta síť je 2x delší ;)
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Odpovědět

Zpět na „Rakousko“