Praha všeobecně

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
P_V

Re: Praha všeobecně

Příspěvek od P_V »

Přechod od monády k dyádě reprezentuje první krok v procesu stvoření. Odraz bodu vytvoří další bod. Dva body, dvojitost a jinakost...
WTF??? Tohle má být produkt komise, která už druhým rokem pracuje na novém územním plánu, když ten předchozí koncept, už skoro hotový, nebyl dost sexy na schválení? :shock:
Ten Doc. Ing. arch. Roman Koucký je pěkný vykuk, navrhl most, který se Praze třikrát prodražil, teď řídí tvorbu územního plánu, a zase to zjevně spěje do někam, kam by to spět nemělo...
kot

Příspěvek od kot »

No, pánové tak tohle jsem nečekal ani v nejbujnějších snech. Zajímalo by mě co ta filosofická část / nebo možná "předmluva"?/ stála. :o
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

kot píše:No, pánové tak tohle jsem nečekal ani v nejbujnějších snech. Zajímalo by mě co ta filosofická část / nebo možná "předmluva"?/ stála. :o
Nejspíš hulí kvalitní matroš :-)
kot

Příspěvek od kot »

JirkaS píše:
kot píše:No, pánové tak tohle jsem nečekal ani v nejbujnějších snech. Zajímalo by mě co ta filosofická část / nebo možná "předmluva"?/ stála. :o
Nejspíš hulí kvalitní matroš :-)
A k tomu navíc za naše prachy...
Standa

Příspěvek od Standa »

Musel jsem si to hned uložit, je to opravdu bombové :) , zejména to pýthagorejské pojednání na konci! Smysl celkem chápu, MHMP si snaží naklonit odpůrce z řad "intelektuální rádobyelity", jenže ti se ve svém spasitelském poslání uchránit "nechápající primitivy" před jakýmkoli rozvojem asi tak snadno přesvědčit nedají. Navíc, nás nechápajících primitivů je zjevně víc :) , takže bych se v honbě za hlasy spíš orientoval jinam. Jinak mě potěšilo, že na mapě 8 jsou vidět všechny (IMHO) klíčové komunikace v těch správných trasách. Tedy, kromě prodloužení Olšanské (Jarovského přivaděče).
michal

Příspěvek od michal »

Potřeboval bych vysvětlivky: proč je Plzeňská a Vinohradská šrafovaně a Milady Horákové a "Libeňák" ne? Zajímavý je ten most v Lahovicích. Buď je zbytečný ten nový most, nebo křížení s KOMOKO. Ale to asi nikoho nepřekvapí. Územní plánování je jako živý organismus, mění se a vyvíjí se...
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Že je most z Komořan do Lahovic nutnej bylo snad každýmu, kdo se v týhle končině města pohybuje, jasný už dávno. Okruh to suplovat nemůže, nebo ne plnohodnotně (vyhrazený přístup, kolize s tranzitem, blízkost křižovatek ..) ale Komořanští si to tak holt vyřvali.
Jinak se mi to docela líbí, neuvažovat o jednotlivých vybarvených ploškách, ale o celkový funkci území. Ty "mosty" jsou tam popsaný jako "místa k prověření" a hlavní třída východ-západ přeložená na Libeňák je docela revoluce (proto je asi Plzeňská a Ječnožitná-Červenokostelecká čárkovaně, jako "bývalá hlavní třída východ-západ").
S_M_Lomoz

Příspěvek od S_M_Lomoz »

jonáš píše:...a hlavní třída východ-západ přeložená na Libeňák je docela revoluce
No, není, spíš je to návrat až k předválečným plánům. Tah Belcrediho-Veletržní-podjezd bubenského nádraží-Dělnická-Libeňák už se dá najít v archivu plánů Státní regulační komise na magistrátním webu. Proto jsou místy posunuté uliční čáry u meziválečných novostaveb v Dělnické a Veletržní. "Severní automobilová tangenta" (SAT) se ale v plánech najde ještě začátkem šedesátých let.
dvs

Příspěvek od dvs »

Koukám, že Vás ten dokument zaujal. Já jsem jej našel zcela náhodou, hledajíc pohyb kolem ZÚR kvůli R1 511. Fotka pana primátora před tou mapou s novými mosty mne donutila ji na webu najít.

Možná na některé Vaše otázky, jak to myslí p. Koucký s tím tučným východo- západním bulvárem, dávám video z ozvučné desky. Hned to první.

http://www.ozvucnadeska.cz/clanek/44/me ... -deska-2-3
dvs

Příspěvek od dvs »

Na čt v pořadu metropole:
60 let Letenského tunelu
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1011 ... 045/video/
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Z aktualizace zásad jednoznačně vyplývá, že Praha bude muset do ÚP přenést celou stávající Síť hlavních komunikací, jelikož Zásady jsou nadřazený dokument ÚP (pozor, odkaz má několik megab.):

http://www.uppraha.cz/uploads/assets/do ... ykresy.pdf

:ok:

PS: Ne že bychom měli počítat s brzkou výstavbou čehokoliv, ale důležité je uchovat koridory.
dvs

Příspěvek od dvs »

Praha schválila nový rozpočet

http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-6143823 ... -na-blanku

6mld jde na dopravu, ale přiznám se, že nevím co se pod těmi názvy skrývá

Hornopočernická spojka (kudy to vede)
Libeňská spojka asi nějaká příprava
atd...
Na webu Prahy jsem našel návrh, kde jsou jednolivé akce celkem cena a na 2014
http://www.praha.eu/public/c/50/ef/1634 ... vydaje.pdf (4, stránka)
Kbelská 100mil na 2014 celkem akce 2,2mld (že by zahloubení v Hloubětíně?)
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Komentář poodhalí leckteré tajemství. :)
Království a půl princezny za 511.
kentanjack

Příspěvek od kentanjack »

Bobek píše:Komentář poodhalí leckteré tajemství. :)
Hmm, chápu-li to dobře, tak příští rok se nic z potřebných dopravních staveb stavět nebude. Teda krom tradičního omezování dopravy, cyklostezek a pár protihlukovejch opatření zanedbatelnýho rozsahu. :| Jediná pozitivní věc je zřejmě průzkumná štola pro pokračování Radlické radiály.
Už mě ani neznepokojují ty souhlasné EIA stanoviska na 5 let od r. 2012 na obě východní části MO a Libeňskou spojku, s tímhle přístupem se do r. 2017 nic nehne a EIA se může dělat znovu (což, vzhledem k současné podobě se stovkami podmínek, je možná docela vhodné).

Už by to Hudečkovo osazenstvo mělo odejít, co nejdál od Prahy.
JirkaS

Re: MÚK Pelc-Tyrolka

Příspěvek od JirkaS »

Standa píše:Spíš mě zajímá, jestli se s primátorem chystá na kolektivní sebevraždu i jeho strana nebo jestli sází na totální mimoňství pražského voliče.
Ale co jim zbývá, když policie vyšetřuje (zajímalo by mě na čí podání) i onu kategorizaci dělanou ještě za Svobody.
Mike

Příspěvek od Mike »

Standa píše:... chystá na kolektivní sebevraždu i jeho strana nebo jestli sází na totální mimoňství pražského voliče.
tak místo tenisové rakety je to fajfka no :lol:
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

na jedné straně bych si přál politický konec topky na pražské úrovni včetně tohoto pána. S těmi zonami mi pijou krev, jenže holt voliči jsou asi vypatlaní a volí ty, co chtěj zony. Hlavně , že máme široký chodníky 5 metrů po kterých nikdo nechodí a parkuje se v řadě za sebou.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Mikulik píše:na jedné straně bych si přál politický konec topky na pražské úrovni včetně tohoto pána. S těmi zonami mi pijou krev, jenže holt voliči jsou asi vypatlaní a volí ty, co chtěj zony. Hlavně , že máme široký chodníky 5 metrů po kterých nikdo nechodí a parkuje se v řadě za sebou.
Spíš mi řekněte, kdo zóny nechce. Jakmile radní vidí nějakou možnost, jak přijít k penězům, tak po ní šáhnou bez ohledu na stranu. Doteď zóny zaváděla ODS, teď to trochu jinak dělá TOP. ČSSD souhlasila s oběma...
Mike

Příspěvek od Mike »

ještě jsete zapoměl, že vedle toho úzkého parkovacího prostoru je nově nalajnovaný proužek pro cyklisty, který také zeje prázdnotou :twisted:
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
mts

Příspěvek od mts »

Ty zony jsou vubec pekna uchylarna. Rezervovane parkovaci misto pro vyvolenou kastu. To, ze v ulici nebydlim neznamena, ze v ni nemuzu parkovat. Ze bychom si udelali "jezdici zony". Po Praze 8 muze jezdit jen obcan s trvalym bydlistem na Praze 8 atd. Pak postavime hradby, zacneme je na noc zavirat a mame tu stredovek zpatky...
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

mts píše:Ty zony jsou vubec pekna uchylarna. Rezervovane parkovaci misto pro vyvolenou kastu. To, ze v ulici nebydlim neznamena, ze v ni nemuzu parkovat. Ze bychom si udelali "jezdici zony". Po Praze 8 muze jezdit jen obcan s trvalym bydlistem na Praze 8 atd. Pak postavime hradby, zacneme je na noc zavirat a mame tu stredovek zpatky...
Přidejte k tomu výběr mýta, to je taky středověký přežitek :-)
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Mike píše:ještě jsete zapoměl, že vedle toho úzkého parkovacího prostoru je nově nalajnovaný proužek pro cyklisty, který také zeje prázdnotou :twisted:
Nějaký konkrétní místo, kde se kvůli cyklopruhu ubíraly parkovací místa?
dvs

Příspěvek od dvs »

Kubajsu píše:
Mike píše:ještě jsete zapoměl, že vedle toho úzkého parkovacího prostoru je nově nalajnovaný proužek pro cyklisty, který také zeje prázdnotou :twisted:
Nějaký konkrétní místo, kde se kvůli cyklopruhu ubíraly parkovací místa?
No ne přímo oficiální parkovací místa, ale neoficiální pro zastavení (složení nákladu, nastoupení osob) ve druhé řadě. Třeba na Jugoslávských partyzánů - dříve tam bylo místo pro tu druhou řadu a projel kolem i autobus. Teď je to přestupek a dokonce i za body.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

dvs píše:...ale neoficiální pro zastavení...
Opravdu tam dřív po takovém zastavení zbýval pruh široký minimálně 3 m? Dost pochybuju...
dvs

Příspěvek od dvs »

Kubajsu píše:
dvs píše:...ale neoficiální pro zastavení...
Opravdu tam dřív po takovém zastavení zbýval pruh široký minimálně 3 m? Dost pochybuju...
Podle mapy je to 5m mezi zaparkovaným autem a obrubníkem. Autobus opravdu v pohodě projel. http://www.mapy.cz/#!x=14.394368&y=50.1 ... kxYCunNrND
Odpovědět

Zpět na „Praha“