Tam si dokonce (po kriku bohatych (=vlivnych) NIMBYstu) schvalili zastaveni vseho planovani okolo. Tudiz jihozapadni ctvrtina nejspis v nejblizsich 20-ti letech nevznikne.dvs píše:Obchvat Mnichova nemají dodnes dokončený
[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Re: 511 Běchovice – Modletice (D1)
ovšem to se s námi táhne již od nějakého toho 30.9.1938Dusanh píše:Jedna z věcí, kterou politici perfektně dotáhli do konce (skoro bych za tím viděl úmysl), bylo zneschopnění AČR a ozbrojených sil obecně...,
takže bylo na co navazovat, resp. snadno udržet "tradici"
omlouám se za OT, ale musel jsem
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Ono to v tom Mnichově ale moc nevadí, průjezd na GaPa je vesměs v pohodě i tou "vnitřní" vrstvou tunelů a spojek, co tam existuje a silná tranzitní poptávka jihem asi není (nebo to objíždí severem).
Což ovšem ani jedno není případ Prahy...jonáš píše:Ono to v tom Mnichově ale moc nevadí, průjezd na GaPa je vesměs v pohodě i tou "vnitřní" vrstvou tunelů a spojek, co tam existuje a silná tranzitní poptávka jihem asi není (nebo to objíždí severem).
Tak z pohledu ceskeho lyzare to muze byt i pravda.jonáš píše:Ono to v tom Mnichově ale moc nevadí, průjezd na GaPa je vesměs v pohodě i tou "vnitřní" vrstvou tunelů a spojek, co tam existuje a silná tranzitní poptávka jihem asi není (nebo to objíždí severem).
No však, a i z pohledu letního horskýho turisty
.. ona ta silnice na GaPa zas tak moc frekventovaná neni, než od těhle dvou čeledí, tranzit spíš jede přes Kufstein a řada rekreantů rovněž, a nebejt na rakouskym území samá stovka a stodvacítka, tak tamtudy jezdim taky, ale při stávajících rychlostech kolem Innsbruku je to za dobrých podmínek přes ty kopce snad i rychlejší. Však koukněte na mapu Německa, většinovej směr tranzitu kolem Mnichova je cca ve směru JV ( Salzburg +Kufstein ) - SZ ( Norimberk a Stutgart ), tam to neni všesměrově napojený dopravní těžiště střední Evropy jako v Praze. A kdyby se dostavěla do rozumný podoby B15, tak i ten tranzit od Innsbrucku zčásti Mnichov mine a odlehčí polookruhu. Takovou kliku v Praze opravdu nemáme 
No nevím, dálnice v Inntalu je sice samý omezení a taky tam často bývají kolony (a na A8 u Mnichova zrovna tak), ale při té cestě přes hory je dost úzkým hrdlem Oberau a v úseku mezi Ga-Pa a Seefeldem to taky občas moc neodsejpá, nedá se tam moc předjídět, takže stačí pár pomalých vozidel a je to taky na dlouho.
Vsak ten tranzit dela tak jako vsude ve svete relativne malou cast dopravy. Vetsinu tvori vnitromestska doprava. A ze ji z jihu do severnich prumyslovych oblasti jezdi pozehnane. Navic ten ucpany severovychodni segment, kde i bez nehody osmiproud pomalu nestaci.
Vsak i na tranzitne dulezitejsich prijezdech jsou po ranu do mesta zacpy a smerem ven jen par tranzitujicich osobaku a kamionu.
Vsak i na tranzitne dulezitejsich prijezdech jsou po ranu do mesta zacpy a smerem ven jen par tranzitujicich osobaku a kamionu.
............... a další šťouch do vosího hnízda .... http://www.financninoviny.cz/zpravodajs ... en/1019626
Není to náhodou jen o tom, že by Praha chtěla, aby se to rovnou postavilo jako 3+3, nikoliv s tím jedním pruhem na obou stranách jen ve výhledu, jak to bylo v těch vizualizacích...?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak co si pamatuji, tak 511 se má stavět rovnou 3+3.
R48 -> D48 se podařilo!
Těžko říct o čem přesně ten článek je. Já bych skoro tipoval, že to je o úseku R1 510 Běchovice - Satalice, který je 2+2 a projednává se EIA na jeho rozšíření (v listopadu proběhlo veřejné projednání) viz příslušné vlákno.Hrušková píše:............... a další šťouch do vosího hnízda .... http://www.financninoviny.cz/zpravodajs ... en/1019626
Pak se tam píše hlavně o změně ÚP
To by chtělo dohledat. Dost dobře nerozumím, když rozšíření půjde do širokého SDP tj. současného záboru, proč se má ještě měnit ÚP.FinancniNoviny píše: Pražští zastupitelé totiž schválili záměr vypracování změny územního plánu, která by rozšíření okruhu povolila.
Jako jednu možnost bych viděl fakt, že autoři zprávy jaksi "neví, která bije". A jestli to zavinili politici nebo novináři nehodlám spekulovat.
nevím proč, ale přijde mi, že dohadování jestli 2+2 či 3+3 je nějak mimo mísu za stávající situace, kdy jediná dopravní liniová stavba, která se v PRaze dá postavit je cyklostezka.... Možná jsem už přehnaný pesimista, ale popravdě očekávám v několika nejlbližších letech, že vznikne povinnost nové dokumentace (může se to třeba jmenovat "Koncepční strategie ZÚR" a všechno se opět a zase oddálí.... ale třeba se pletu.
lehce OT: Na přelomu listopadu a prosince jsem byl v Německu v Ulmu, kde jsem měl možnost posedět a mluvit se starostou města Blaustein. Velmi pikantní ovšem bylo, že když přisla řeč na to, jak skvělá věc je německý Autobahn a zda my Češi budeme platit dálniční známky či nikoliv, tak jsem se dozvěděl, že se aktuálně dohadují se sousedním městem Blaubeuren, ke kterému z měst bude !! blíže !! trasována plánovaná spojka A7 - A8 (jakožto západní obchvat Ulmu). Prostě jim jde o to, aby měli snazší přístup ke kapacitní komunikaci a jezdilo přes ně méně tranzitu...
Přemýšlel jsem, zda mám začít vyprávět něco o Hejlech či Šubrtkách, ale vykašlal jsem se na to. Nepochopil by to.
Sorry za OT.
lehce OT: Na přelomu listopadu a prosince jsem byl v Německu v Ulmu, kde jsem měl možnost posedět a mluvit se starostou města Blaustein. Velmi pikantní ovšem bylo, že když přisla řeč na to, jak skvělá věc je německý Autobahn a zda my Češi budeme platit dálniční známky či nikoliv, tak jsem se dozvěděl, že se aktuálně dohadují se sousedním městem Blaubeuren, ke kterému z měst bude !! blíže !! trasována plánovaná spojka A7 - A8 (jakožto západní obchvat Ulmu). Prostě jim jde o to, aby měli snazší přístup ke kapacitní komunikaci a jezdilo přes ně méně tranzitu...
Přemýšlel jsem, zda mám začít vyprávět něco o Hejlech či Šubrtkách, ale vykašlal jsem se na to. Nepochopil by to.
Sorry za OT.
přesně souhlasím !! tohle tady je Kocourkov a někdy si připadám jak v Zimbabwe či Tádžikistánu
((
Milá Užovko, jste vedle!! V Tádžicku jsem byl. Tam kdyby vláda premiéra Okhilova rozhodla o stavbě dálnice, tak se začne stavět, i kdyby místní začali stavět své velbloudy na hrb....Užovka píše:přesně souhlasím !! tohle tady je Kocourkov a někdy si připadám jak v Zimbabwe či Tádžikistánu((
Ale jasně, chápu váš příspěvek. Taky si někdy připadám jako v Kocourkově...
v obou výše uvedených destinacích by na hejly a šubrtové platil kalašnikov
o tuto možnost jsme bohužel ochuzeni
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
já tam byl taky
) ale spíš jsem to myslel tak, že v těch zemích nemají žádné dálnice a my tady v Čechách už asi taky žádné nové mít nebudeme 
No ty koky, kolega čtenář bhs se poděláMike píše:v obou výše uvedených destinacích by na hejly a šubrtové platil kalašnikov
... ale však právě. Na kalašnikov by přeci vůbec nikdy nedošlo. Už vidím, jak při plánu postavit dálnici ze Samarkandu přes Tádžikistán do Kokandu (a ne že by se nešikla, zrovna tady je hustý provoz dost) se místní bouří proti tomu, že jim někdo chce postavit kvalitní a rychlou silnici. (Pro technické fajnšmekry dodávám, už profil S11,5/80 v českých parametrech by byl taková pecka, že by se na to jezdili koukat školní exkurzeDusanh píše:No ty koky, kolega čtenář bhs se poděláMike píše:v obou výše uvedených destinacích by na hejly a šubrtové platil kalašnikov
o tuto možnost jsme bohužel ochuzeniOnehdá jej zcela vykolejila moje nevinná zmínka o tom, že bych nechtěl, aby to místo justice řešila ulice. A Vy na něj rovnou s kalašnikovem
A propos - Myslíte, že by šla přeložit do jazyku sunni (domácky používaný jazyk místních sunnitských muslimů) přeložit věta: "Odvolání proti nedostatečnému posouzení vlivu na krajinný ráz při umístění liniové stavby." ???
Zkuste se obrátit na filozofickou fakultu, určitě by někoho našli. Minimálně do spisovné arabštiny, ze které by si to možná nějaký vzdělanější absolvent koranické školy z řad tamních sunnitů dokázal přeložit sám. I když některé použité termíny se tam asi neučíMichal R píše:...A propos - Myslíte, že by šla přeložit do jazyku sunni (domácky používaný jazyk místních sunnitských muslimů) přeložit věta: "Odvolání proti nedostatečnému posouzení vlivu na krajinný ráz při umístění liniové stavby." ???![]()
Naopak, jste přehnanej optimista. Cyklostezek se staví ještě mnohem míň než silnicMichal R píše:nevím proč, ale přijde mi, že dohadování jestli 2+2 či 3+3 je nějak mimo mísu za stávající situace, kdy jediná dopravní liniová stavba, která se v PRaze dá postavit je cyklostezka.... Možná jsem už přehnaný pesimista ...
Protože se "staví" cyklopiktopruhy a cykloboxyjonáš píše:...Naopak, jste přehnanej optimista. Cyklostezek se staví ještě mnohem míň než silnic
Jo, kýblem a štětkou .. to se to natírá

Tak jsem koukal na web Prahy a opravdu projednávali zadání změny ÚP pro 3+3 na R1 u Černého mostu.
viz příspěvek v vláknu k R1 510
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 478#p89478
viz příspěvek v vláknu k R1 510
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 478#p89478