[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)

Odpovědět
AF-1

Re: 511 Běchovice – Modletice (D1)

Příspěvek od AF-1 »

dvs píše:Obchvat Mnichova nemají dodnes dokončený
Tam si dokonce (po kriku bohatych (=vlivnych) NIMBYstu) schvalili zastaveni vseho planovani okolo. Tudiz jihozapadni ctvrtina nejspis v nejblizsich 20-ti letech nevznikne.
Mike

Příspěvek od Mike »

Dusanh píše:Jedna z věcí, kterou politici perfektně dotáhli do konce (skoro bych za tím viděl úmysl), bylo zneschopnění AČR a ozbrojených sil obecně...,
ovšem to se s námi táhne již od nějakého toho 30.9.1938
takže bylo na co navazovat, resp. snadno udržet "tradici"
omlouám se za OT, ale musel jsem
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Ono to v tom Mnichově ale moc nevadí, průjezd na GaPa je vesměs v pohodě i tou "vnitřní" vrstvou tunelů a spojek, co tam existuje a silná tranzitní poptávka jihem asi není (nebo to objíždí severem).
Standa

Příspěvek od Standa »

jonáš píše:Ono to v tom Mnichově ale moc nevadí, průjezd na GaPa je vesměs v pohodě i tou "vnitřní" vrstvou tunelů a spojek, co tam existuje a silná tranzitní poptávka jihem asi není (nebo to objíždí severem).
Což ovšem ani jedno není případ Prahy...
AF-1

Příspěvek od AF-1 »

jonáš píše:Ono to v tom Mnichově ale moc nevadí, průjezd na GaPa je vesměs v pohodě i tou "vnitřní" vrstvou tunelů a spojek, co tam existuje a silná tranzitní poptávka jihem asi není (nebo to objíždí severem).
Tak z pohledu ceskeho lyzare to muze byt i pravda.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No však, a i z pohledu letního horskýho turisty ;-) .. ona ta silnice na GaPa zas tak moc frekventovaná neni, než od těhle dvou čeledí, tranzit spíš jede přes Kufstein a řada rekreantů rovněž, a nebejt na rakouskym území samá stovka a stodvacítka, tak tamtudy jezdim taky, ale při stávajících rychlostech kolem Innsbruku je to za dobrých podmínek přes ty kopce snad i rychlejší. Však koukněte na mapu Německa, většinovej směr tranzitu kolem Mnichova je cca ve směru JV ( Salzburg +Kufstein ) - SZ ( Norimberk a Stutgart ), tam to neni všesměrově napojený dopravní těžiště střední Evropy jako v Praze. A kdyby se dostavěla do rozumný podoby B15, tak i ten tranzit od Innsbrucku zčásti Mnichov mine a odlehčí polookruhu. Takovou kliku v Praze opravdu nemáme ;-)
pivko

Příspěvek od pivko »

No nevím, dálnice v Inntalu je sice samý omezení a taky tam často bývají kolony (a na A8 u Mnichova zrovna tak), ale při té cestě přes hory je dost úzkým hrdlem Oberau a v úseku mezi Ga-Pa a Seefeldem to taky občas moc neodsejpá, nedá se tam moc předjídět, takže stačí pár pomalých vozidel a je to taky na dlouho.
AF-1

Příspěvek od AF-1 »

Vsak ten tranzit dela tak jako vsude ve svete relativne malou cast dopravy. Vetsinu tvori vnitromestska doprava. A ze ji z jihu do severnich prumyslovych oblasti jezdi pozehnane. Navic ten ucpany severovychodni segment, kde i bez nehody osmiproud pomalu nestaci.

Vsak i na tranzitne dulezitejsich prijezdech jsou po ranu do mesta zacpy a smerem ven jen par tranzitujicich osobaku a kamionu.
Hrušková

Příspěvek od Hrušková »

............... a další šťouch do vosího hnízda .... http://www.financninoviny.cz/zpravodajs ... en/1019626
michal

Příspěvek od michal »

Není to náhodou jen o tom, že by Praha chtěla, aby se to rovnou postavilo jako 3+3, nikoliv s tím jedním pruhem na obou stranách jen ve výhledu, jak to bylo v těch vizualizacích...?
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Tak co si pamatuji, tak 511 se má stavět rovnou 3+3.
R48 -> D48 se podařilo!
dvs

Příspěvek od dvs »

Hrušková píše:............... a další šťouch do vosího hnízda .... http://www.financninoviny.cz/zpravodajs ... en/1019626
Těžko říct o čem přesně ten článek je. Já bych skoro tipoval, že to je o úseku R1 510 Běchovice - Satalice, který je 2+2 a projednává se EIA na jeho rozšíření (v listopadu proběhlo veřejné projednání) viz příslušné vlákno.
Pak se tam píše hlavně o změně ÚP
FinancniNoviny píše: Pražští zastupitelé totiž schválili záměr vypracování změny územního plánu, která by rozšíření okruhu povolila.
To by chtělo dohledat. Dost dobře nerozumím, když rozšíření půjde do širokého SDP tj. současného záboru, proč se má ještě měnit ÚP.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Jako jednu možnost bych viděl fakt, že autoři zprávy jaksi "neví, která bije". A jestli to zavinili politici nebo novináři nehodlám spekulovat.
Michal R

Příspěvek od Michal R »

nevím proč, ale přijde mi, že dohadování jestli 2+2 či 3+3 je nějak mimo mísu za stávající situace, kdy jediná dopravní liniová stavba, která se v PRaze dá postavit je cyklostezka.... Možná jsem už přehnaný pesimista, ale popravdě očekávám v několika nejlbližších letech, že vznikne povinnost nové dokumentace (může se to třeba jmenovat "Koncepční strategie ZÚR" a všechno se opět a zase oddálí.... ale třeba se pletu.

lehce OT: Na přelomu listopadu a prosince jsem byl v Německu v Ulmu, kde jsem měl možnost posedět a mluvit se starostou města Blaustein. Velmi pikantní ovšem bylo, že když přisla řeč na to, jak skvělá věc je německý Autobahn a zda my Češi budeme platit dálniční známky či nikoliv, tak jsem se dozvěděl, že se aktuálně dohadují se sousedním městem Blaubeuren, ke kterému z měst bude !! blíže !! trasována plánovaná spojka A7 - A8 (jakožto západní obchvat Ulmu). Prostě jim jde o to, aby měli snazší přístup ke kapacitní komunikaci a jezdilo přes ně méně tranzitu...

Přemýšlel jsem, zda mám začít vyprávět něco o Hejlech či Šubrtkách, ale vykašlal jsem se na to. Nepochopil by to.

Sorry za OT.
Užovka

Příspěvek od Užovka »

přesně souhlasím !! tohle tady je Kocourkov a někdy si připadám jak v Zimbabwe či Tádžikistánu :-(((
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Užovka píše:přesně souhlasím !! tohle tady je Kocourkov a někdy si připadám jak v Zimbabwe či Tádžikistánu :-(((
Milá Užovko, jste vedle!! V Tádžicku jsem byl. Tam kdyby vláda premiéra Okhilova rozhodla o stavbě dálnice, tak se začne stavět, i kdyby místní začali stavět své velbloudy na hrb.... ;)

Ale jasně, chápu váš příspěvek. Taky si někdy připadám jako v Kocourkově...
Mike

Příspěvek od Mike »

v obou výše uvedených destinacích by na hejly a šubrtové platil kalašnikov
o tuto možnost jsme bohužel ochuzeni
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Užovka

Příspěvek od Užovka »

já tam byl taky :-)) ale spíš jsem to myslel tak, že v těch zemích nemají žádné dálnice a my tady v Čechách už asi taky žádné nové mít nebudeme :-(
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Mike píše:v obou výše uvedených destinacích by na hejly a šubrtové platil kalašnikov
No ty koky, kolega čtenář bhs se podělá :D Onehdá jej zcela vykolejila moje nevinná zmínka o tom, že bych nechtěl, aby to místo justice řešila ulice. A Vy na něj rovnou s kalašnikovem :twisted:
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Dusanh píše:
Mike píše:v obou výše uvedených destinacích by na hejly a šubrtové platil kalašnikov
No ty koky, kolega čtenář bhs se podělá :D Onehdá jej zcela vykolejila moje nevinná zmínka o tom, že bych nechtěl, aby to místo justice řešila ulice. A Vy na něj rovnou s kalašnikovem :twisted:
... ale však právě. Na kalašnikov by přeci vůbec nikdy nedošlo. Už vidím, jak při plánu postavit dálnici ze Samarkandu přes Tádžikistán do Kokandu (a ne že by se nešikla, zrovna tady je hustý provoz dost) se místní bouří proti tomu, že jim někdo chce postavit kvalitní a rychlou silnici. (Pro technické fajnšmekry dodávám, už profil S11,5/80 v českých parametrech by byl taková pecka, že by se na to jezdili koukat školní exkurze :-) ... Prakticky by si místní lid jakoukoliv kverulaci vyřešil interně dřív, než by zasáhl stát.

A propos - Myslíte, že by šla přeložit do jazyku sunni (domácky používaný jazyk místních sunnitských muslimů) přeložit věta: "Odvolání proti nedostatečnému posouzení vlivu na krajinný ráz při umístění liniové stavby." ???

:?: :D
Standa

Příspěvek od Standa »

Michal R píše:...A propos - Myslíte, že by šla přeložit do jazyku sunni (domácky používaný jazyk místních sunnitských muslimů) přeložit věta: "Odvolání proti nedostatečnému posouzení vlivu na krajinný ráz při umístění liniové stavby." ??? :?: :D
Zkuste se obrátit na filozofickou fakultu, určitě by někoho našli. Minimálně do spisovné arabštiny, ze které by si to možná nějaký vzdělanější absolvent koranické školy z řad tamních sunnitů dokázal přeložit sám. I když některé použité termíny se tam asi neučí :) ...
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Michal R píše:nevím proč, ale přijde mi, že dohadování jestli 2+2 či 3+3 je nějak mimo mísu za stávající situace, kdy jediná dopravní liniová stavba, která se v PRaze dá postavit je cyklostezka.... Možná jsem už přehnaný pesimista ...
Naopak, jste přehnanej optimista. Cyklostezek se staví ještě mnohem míň než silnic ;-)
Standa

Příspěvek od Standa »

jonáš píše:...Naopak, jste přehnanej optimista. Cyklostezek se staví ještě mnohem míň než silnic ;-)
Protože se "staví" cyklopiktopruhy a cykloboxy :roll: ...
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Jo, kýblem a štětkou .. to se to natírá
;-)
dvs

Příspěvek od dvs »

Tak jsem koukal na web Prahy a opravdu projednávali zadání změny ÚP pro 3+3 na R1 u Černého mostu.
viz příspěvek v vláknu k R1 510
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 478#p89478
Odpovědět

Zpět na „Pražský okruh D0“