Rakousko všeobecně

Odpovědět
seque

Re: Rakousko všeobecně

Příspěvek od seque »

škoda že u nás nám utíkaj peníze na usecích které ještě nestojí,,,, Modletice-Běchovice to by byl asi taky zlatej důl,,,
Segue 1.4 tce Grand Scenic
dvs

Příspěvek od dvs »

A proč nevybírat mýto nad 3,5tuny na Jižní spojce, Spořilovské,....
Kuba

Příspěvek od Kuba »

V diskuzi pod článkem je vidět, že i v Rakousku je spousta zelených protidálníčních militantních diskutérů se stejně nesmyslnou argumentací jako má Patrik. Dokonce bych řekl, že tam těch zelených je tam snad i víc než u nás.
Také je poznat, že hlavní problém je okolo Vídně, kde si spousta lidí postavila domy a tito pendleři dojíždějí denně za prací. Přitom je tam celkem slušná infrastruktura a další stavby budou následovat. Ty samé problémy se budou opakovat okolo Prahy a v dalších letech to bude jenom horší.
marfig

Příspěvek od marfig »

Zdravim,
chtel bych se preptat na zkusenosti v dalnicemi v Rakousku v zime, koncem unora se chystam do Italie, a pojedu po A2 Wien - Villach a co jsem videl v lete, tak ta silnice jde i pres 1000 m n.m., coz bych ocekaval jako mensi komplikaci, napr. v porovnani s D1 u nas na Vysocine.. Jake jsou Vase zkusenosti, staci zimni obuti, nebo jsou povinne i retezy?

Dik
Martin
Geo

Příspěvek od Geo »

Pokud zrovna nebude vice jak nekolik hodin nepretrzite huste snezit, lze ocekavat, ze dalnice bude sucha, pri nejhorsim mokra.

Retezy potrebovat nebudete urcite.
Kubasssssssss

Příspěvek od Kubasssssssss »

Souhlasím s kolegou, řetězy nejsou rozhodně potřeba. Jeli jsme tamtudy v únoru 2012 za hustého sněžení a průjezdnost byla celkem dobra. Sypače okamžitě vyrazily. I přes snahu sypačů sice zůstávalv na vozovce rozbredli snih na ktery padal novy, a to především v levém jízdním pruhu. Provoz zpomalil na zhruba 50-80 km/h. Po přejetí nejvyšších míst zpět v údolí sněžení ustalo a provoz opět zrychlil na 100-130 km/h. Nejhorsi to bylo za Gratzem pri stoupani. Jestli chcete, cela cesta je natocena na kaere tak mphu idelat nejake obrazky, ale vcelku se neni ceho bat.
D52, D43 v původní trase!
marfig

Příspěvek od marfig »

Super,
diky moc kluci :)

Martin
harmonica

Příspěvek od harmonica »

V rakousku se není čeho bát. Tam by musela dojtí asi nafta aby byly dálnice neprůjezdné či na řetězy. Jezdím do rakouska skoro pořád a vždy je to vpohodě. Dálnice jsou předem solené a když nestíhájí přesouvájí veškerou techniku na dálnice a hlavní silniční tahy. Na lokálních cestách pak vypomáhají zemědělci a mistní lidé sami.
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI

Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
pivko

Příspěvek od pivko »

Tak pokud pojedete pouze po dálnici, tak jsou řetězy opravdu k ničemu, protože jakmile by se to zhoršilo tak, že jsou řetězy potřeba, už dávno bude dálnice neprůjezdná - jednak to zablokují náklaďáky, které žádné řetězy (a často ani zimní obutí) nemají a navíc jak by všichni ti řidiči řetězy na té dálnici nasazovali?

Řetězy se ale v Rakousku mohou hodit na místních cestách, tam to někdy dokonce odstavujou policajti a dál pustí jen se řetězy, to se nám stalo jednou na Hintertuxu.
marfig

Příspěvek od marfig »

Diky moc vsem za odpovedi, jsem si jenom neumel predstavit dalnici 2x tak vysoko jako nasi D1 na Vysocine :)

Bude to ciste prujezd pres Rakousko na Villach do Benatek. Z Brna to vezmu pres BA, takze predpokladam klidny prulet.
monin

Příspěvek od monin »

Že vede A2, trochu výš než D1 přes Vysočinu, to si skoro nevšimneš, zvláště v noci. Jinak Bratislava je moc hezká, ale proč chceš jet z Brna do Benátek, přes Blavu?? :)
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
kik

Příspěvek od kik »

Na A2 jsem jednou zazil poradnou prutrz mracen prave v tech zatackach dolu k Vidni. Vsichni v klidu zvolnili na cca 70, pockali az to prejde a pak zase zrychlili. A ze vede vys nez D1 bych neresil protoze to opravdu poznat neni.
A trasu Brno - Blava - Viden taky nechapu, protoze od Brna se Viden uz nekolik let projizdi po S1/S2 uplne mimo mesto. Rychlost je tam sice omezena na 80 km/hod. ale provoz byva plynuly.
marfig

Příspěvek od marfig »

Nerad bych vyvolal nejaky flame tady :) zkousel jsem mnohokrat pres Mikulov, pak pres Breclav, oboji je tak nejak prast jak uhod, souhlas ze S1/S2 je supr, ale nez dalnice zacne tak jsem zazil nekolikrat neslusne dostihy, tak jsem se rozhodl ze to zkusim jeste pres Blavu, dle mapy to je mas o 15min delsi, tak uvidime.
dvs

Příspěvek od dvs »

flame - aspoň tu neusnem, když se neotevře letos ani km dálnice......
To si budete kupovat slovenskou dálniční známku?
Jinak k té dálnici v zimě: řetězy auto uveze a na dálnici hrozí jedině stojící kolona: tj. na dálnici s plnou nádrží, nějaké to pití a něco k jídlu.
marfig

Příspěvek od marfig »

jop, Sk znamku, chvili jsem o tom uvazoval, jestli to nejsou fakt vyhozene 250kc.. ale nakonec jsem se rozhodl ze pri cene za cestu+nocleh, ktera je skoro 10k je to relativne zanedbatelna castka
navic po zpatecni ceste jeste tyz den odjizdim smer D .. a nevim jak ostatni, ale cim vice ujedu po dalnici tim jsem mene unaveny, takze se mi bude i tohle hodit

kazdopadne, mozna zjistim ze i tahle varianta neni idealni a nezbyva nez dostavet napojeni z Brna na rakouskou dalnici :-D
harmonica

Příspěvek od harmonica »

Nevím jak dlouho si nebyl na naší D2 a pak jel tah BRA-VIEN ale tohle je cesta do pekel. Tam si rozhodně neodpočineš. A platit 10EUR za pár km to mi přijde principiálně trošku na hlavu. Ale tak proti gustu... :)
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI

Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

Největší ostuda bude až Rakouské dálnice budou končit z ničeho nic v jihočeském a jihomoravském poli, protože naši to napojení nepostaví ani za dvacet let.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
siesa

Příspěvek od siesa »

No tak abychom dodrzeli jistou miru objektivnosti. V Cesku bude letos (jestli se dodrzi to, co je na papire) v realizaci 101 km D a R komunikaci. Nemluve o rekonstrukcicha "dalnicnich" stavbach v jinych kategoriich (napr. I/11)...To je odhadem min. dvakrat vice, nez co se stavi/otvora letos v Rakousku.... Je to do znacne miry dano i tim, ze Rakusane uz dodelavaji jen ty posledni kousky dalnicni site, zatimco my jsem tesne za polovinou vyhledoveho stavu. Mame velky deficit a je nutne jej stahovat. Pojdeme se, spise nez brblat, soustredit na to, abychom jej co nejdrive stahli alespon na nejakou prijatelnou miru....
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

Nakouknul jsem na ty stránky Asfinagu a mají tam projekt, který jim příštích několik let zřejmě odčerpá podstatnou část rozpočtu - 19km východního obchvatu Vídně s 8km dlouhým tunelem pod Dunajem a přilehlým národním parkem za 1.8 miliardy Eur.
Naposledy upravil(a) Diaľničiar dne 3.3.2021 0:27:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: odstranění neplatného odkazu
harmonica

Příspěvek od harmonica »

Siesa: nemyslím to nijak zle ale tvůj optimismus bych chtěl mít. Podívej se co bylo na papíře za posledních 5 let a co se stihlo? Nula nula nic. Z těch tvých magických 101, když se udělá 10% tak bude dobře. Viz. slavná stavba D1.

Hanes: ostuda už je to dlouhou dobu, a všichni to ví. Rakousko trápí jejich území kde je hlavně důležitý obchvat Poysdorfu. Ten jak slibili tak udělají do r.2016 a hotovo.
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI

siesa

Příspěvek od siesa »

Jojo...bylo to ode me optimisticke vyjadreni... ;)
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Mně se ten příspěvek siesa jakožto zběhlého debatéra na nováčka hanes líbil. Chce to trochu nadhled, posledních 5 let není normální vzorek = bártova éra ...
siesa

Příspěvek od siesa »

No je to proste tak no...neni duleztejch tri sta kilometru rozestavenejch staveb a pak zase deset let nic...radeji sto, ale vytrvale a kazdorocne ;)
Snowman

Příspěvek od Snowman »

Hlavně Rakousko ty úseky S10 a A5 rozhodně nestaví z důvody napojení na ČR, to by se taky nemuselo nikdy dočkat. Hlavními důvody výstavby S10 a A5 a je úleva svým obcím od dopravy (Freistadt, Rainbach im Mülkreis na S10 a Drassenhofen, Poysdorf na A5). V současné době Rakousko ani neplánuje dotáhnout A5 a S10 až na hranice. Výstavba navazujících silnic na české straně (R3, R52) se totiž nejméně v příštích 5 - 10 letech konat nebude.
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

hh píše:Mně se ten příspěvek siesa jakožto zběhlého debatéra na nováčka hanes líbil. Chce to trochu nadhled, posledních 5 let není normální vzorek = bártova éra ...
Já to taky tak beru, nejsem odborník, jen zcela obyčejný uživatel silnic a dálnic a vyjadřuji svůj názor. Zdá se mi, že se spíše některým u nás spíše nechce, než, že by to nešlo.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Odpovědět

Zpět na „Rakousko“